Samsung Galaxy Watch Active 2 Review Smartwatch Hardloopzone

Samsung Galaxy Watch Active 2 Review

9.2
4.6 1

Bekijk meer afbeeldingen op: amazon.nl

Voor- en nadelen

  • Twee formaten om uit te kiezen, waarmee meer gebruikers een passend model zullen vinden
  • Groter en meer bruikbaar display maakt aflezen en gebruik prettiger
  • Terugkeer van de roterende bezel, al is dit in touchvariant, betekent een verdere verbetering van bediening
  • Hartslagmeting is iets nauwkeuriger geworden, wat prettig is voor sporters en bewegings/'lichaamsbewuste' dragers
  • Actieve hartslag nog steeds niet met redelijke afwijkingen
  • Meerprijs ten opzichten van Galaxy Watch Active (1) behoorlijk

Bestel bij de beste webshops:

Review

Hebben we ieder half jaar een verbeterde uitvoering nodig van een smart- of sporthorloge? Kunnen fabrikanten dan echt iets substantieel nieuws bieden aan de consument? Hoewel ontwikkelingen inderdaad snel gaan, zal het antwoord op de laatste vraag meestal ‘nee’ zijn.

Toch kunnen relatief kleine veranderingen best voor enthousiastere klanten en betere verkoopcijfers zorgen. En daar zegt geen enkel merk ‘nee’ tegen. Een goed voorbeeld: de Samsung Galaxy Watch Active 2. Zijn voorganger – de ‘1’ zullen we maar zeggen – was al een erg fijn horloge, met een mooie prijs en alle functionaliteiten van zijn grote broer, de Galaxy Watch.

Bovendien was hij voor sporters prettiger in gebruik vanwege zijn lagere gewicht en kleinere form factor. En hij zag er simpelweg sportiever uit dan de meer traditioneel ogende Galaxy Watch. De toevoeging ‘Active’ was dan ook niet onterecht.

Een van de weinige kritiekpunten – als je het zo mag noemen – was het ontbreken van een roterende bezel, die op veel bijval kon rekenen op de Galaxy Watch. Hoewel de ‘Active’ meer dan goed ontvangen werd, trok Samsung zich de kritiek aan. Want deze nieuwe en verbeterde ‘Active 2’ heeft zowaar wél weer een roterende bezel. Ok, hij werkt iets anders, maar toch.

Naast deze bezel heeft de Active 2 weinig nieuws te bieden, maar het kan net de ‘missing link’ zijn die sporters of smartwatch-gebruikers over de streep trekt.

Design en display

Samsung Galaxy Watch Active 2 design

Wat uiterlijk betreft is er weinig nieuws onder de zon. Het is nog steeds een rond display, met hetzelfde uiterlijk als voorheen. Wel een verschil is dat je nu kunt kiezen uit twee formaten, 40 en 44 mm. En ook uit een roestvrijstalen kast met leren band, als je een wat luxere uitstraling wilt. Daarnaast kun je altijd zelf een willekeurig (leren) bandje kopen van 20 mm.

Het display is wel iets efficiënter geworden. Dat wil zeggen dat de bezel kleiner is en het (bruikbare) display groter. De kleinste uitvoering – van 40 mm – heeft nu namelijk een display van 1,2 inch, versus de 1,1 inch van de Galaxy Watch Active 1. De 44 mm-versie heeft een display van 1,4 inch. De resolutie is wel hetzelfde gebleven, met 360 x 360 pixels.

De grote toevoeging is dat er nu weer een roterende bezel is toegevoegd. Of iets wat er veel van weg heeft.

Interface

Samsung Galaxy Watch Active 2 interface

Ja, ze hebben het idee van de roterende bezel van de Galaxy Watch weer gebruikt voor de Watch Active 2, maar het is niet een fysiek draaibare schijf geworden, maar een ring waar je met je vinger overheen kunt bewegen. Het effect is hetzelfde – je scrolt in een cirkelbeweging door de apps en functie heen – maar de bezel beweegt niet echt.

Hoewel het net iets minder fijn is dan de echte draaischijf, is het een zeer welkome toevoeging en een verbetering van de bediening van de eerste Galaxy Watch Active.

Verder zijn de bedieningsmogelijkheden hetzelfde gebleven, met twee fysieke knoppen voor home/terug en een appoverzicht, en een touchscreen voor het leeuwendeel van de bediening.

Activiteiten en sporten

Samsung Galaxy Watch Active 2 activiteiten en sporten

Met de Samsung Watch Active 2 ben je nog steeds verzekerd van meer dan voldoende tracking op sportgebied. Wat functionaliteit en de hoeveelheid sportprofielen betreft, kan de Active 2 hetzelfde als zijn voorganger, en dus ook hetzelfde als de duurdere Samsung Galaxy Watch. Wat betekent: heel veel.

Naast de gebruikelijke stappen, je slaap- en stressniveau kunnen er 39 individuele sporten en activiteiten bijgehouden worden. Uiteraard horen hardlopen, en fietsen hierbij maar ook zwemmen, crosstraining, yoga en vele verschillende cardio- en krachtoefeningen.

Alles kun je weer terugvinden in de fijne Samsung Health app op je smartphone of tablet. Hier kun je uitgebreide statistieken en resultaten terugvinden

Nauwkeurigheid

Net als voorheen is de slaapmeting verrassend nauwkeurig. Dit geldt wat minder voor de hartslagmeting en GPS-tracking. Bij routes wordt er nog wel eens een grotere afstand weergegeven dan daadwerkelijk gelopen en bij activiteit (van verschillende intensiteit) is de hartslagmeting niet altijd betrouwbaar.

De rusthartslag is gelukkig wel een stuk betrouwbaarder geworden. Dit zal ongetwijfeld te maken met de verdubbeling van het aantal sensoren – of eigenlijk ‘diodes’. Er kan nu toch wat accurater gemeten worden. Wat fijn is, want ook informatie over de rusthartslag (bijvoorbeeld bij herstel of stressmeting) kan erg belangrijk zijn.

(Overige) functies

Samsung Galaxy Watch Active 2 overige functies

Samsung is niet een hardcore navigatie- of sportmerk, en richt zich met zijn horloges dan ook op een brede groep (casual) gebruikers. En de Watch Active 2 moet ondanks zijn ‘Active’-toevoeging daarom ook vooral gezien worden als een smartwatch met fitness functies.

Dus heeft de Watch Active 2 een aantrekkelijke uitstraling voor dagelijks gebruik, een always-on display, en de mogelijkheid om notificaties te ontvangen en hierop te reageren met je horloge. Ook kun je oproepen zien binnenkomen en ze afwijzen vanaf je horloge. Er is zelfs een (LTE-)uitvoering waarmee je direct kunt bellen, maar die is helaas bij ons (nog?) niet verkrijgbaar.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 heeft ook de mogelijkheid om een ECG, ofwel een hartfilmpje, te maken, net zoals de laatste Apple Watch(es) dit kunnen.

Accuduur

Samsung Galaxy Watch Active 2 accuduur

De accuduur van de Samsung Galaxy Watch Active 2 is een respectabele 2 dagen. Daarmee gaat hij even lang mee als zijn voorganger, maar aangezien het scherm groter is geworden, zijn er hiermee ook duidelijk weer stappen gemaakt. Om twee dagen te halen hoef je overigens niet rustig aan te doen: je kunt hem volop gebruiken.

Conclusie

Samsung heeft duidelijk naar zijn klanten geluisterd en dat is te prijzen. Er is een ‘touch-bezel’ toegevoegd en de nauwkeurigheid is verbeterd. Daarnaast is er meer scherm om van te genieten (met een kleinere bezel) en kun je kiezen uit twee formaten.

Of dit voor de meeste gebruikers genoeg is om de meerprijs van zo’n 80 euro te verantwoorden is de vraag, maar de update is zeker welkom. Wil jij zelf ervaren hoe veel beter de Active is geworden? Bestel dan nu de Samsung Galaxy Active 2 bij Bol of Coolblue en ontvang hem morgen al in huis!

Video - look and feel

Vergelijk de Samsung Galaxy Watch Active 2 met andere smartwatches

Samsung Galaxy Watch Active 2 review

Laat een reactie achter

0 reviews

Polar horloges zeer gemakkelijk in gebruik, maar na een jaar is opladen onmogelijk en kan je voor een nieuw horloge gaan kijken

5 5

Heb het horloge nu zo'n 4 maanden, meestal 3x per week een uur hardlopen, bevalt prima!!
Opladen na ongeveer anderhalve week maar als ik ook 1 of 2 fietstochten van enkele uren maak dan is de accu wat eerder leeg.

Wat betreft de menustructuur, het went, zeker wat je vaker gebruikt. De mogelijkheden die incidenteel worden gebruikt is het soms zoeken of even de handleiding raadplegen.
Dat geld ook voor de App, die went ook. In het begin vond ik het makkelijker om even op de computer te kijken maar dat gebeurt nu nauwelijks meer, de App voldoet.

Hartslagmeter heeft even tijd nodig maar echt lang is dat niet en ervaar het zelf niet als vervelend.

Tot nu toe ben ik in ieder geval zeer tevreden met dit horloge en kan iedereen dit sporthorloge aanraden!

Sportgroeten,
Onno.

:-)

Prima werk.

Dankjewel! We doen ons uiterste best

Compressiesok voor mannen is helaas niet leverbaar. Welke raden jullie aan als alternatief?
gr René

We raden aan om STOX hardloopsokken te gebruiken. Deze bieden de beste compressie en kwaliteit.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

H7-borstband niet geschikt voor zwemmen
5 5

Hoi, bedankt voor de review.

Halverwege raad je de H7-borstband aan voor een nauwkeurige hartslagmetibg tijdens het zwemmen.
In elk geval in combinatie met de Polar M400 gaat dat niet werken. Het Bluetooth-signaal dat de borstband met het horloge verbindt is dusdanig zwak dat het in het water niet werkt.

Als je op de M400 een zwemprofiel selecteert, schakelt deze de hartslagmetibg dan ook standaard uit.

Ik heb het eens uitgeprobeerd door in het zwembad een hardloopprofiel te selecteren. Als je het horloge dan op ca 20 centimeter van de borstband houdt dan zie je de hartslag nog, hou je hem er verder van af dan valt het signaal weg.

Naar verluidt kan de H10 dat wel, maar ik weet niet of dat zo is en of de M400 anders reageert als die met het horloge verbonden is en er een zwemprofiel geselecteerd wordt. En ik weet trouwens ook niet of je de H10 überhaupt met de M400 kunt verbinden.

niet kopen
1 5

Eind mei dit horloge gekocht , de fenix 5x. Doet heel goed wat het moet doen, ik ben een wandelaar dus doe er niet al te veel moeilijke dingen mee. na 3 maand blijkt het glaasje aan de achterkant , de polsslagmeter scheurtjes te vertonen. Via Bever garantie aanvraag. Garmin geeft niet thuis, komt van buiten af , dus geen garantie. M.i is het glaasje veel te dun. Met een horloge van 750 € ben je toch wel voorzichtig, al zou dat niet hoeven.Heb hem bij het slapen om gehad, slapen houdt hij ook bij, wellicht er op gelegen? Ik weet het niet, elk horloge kan hier toch tegen? Bever heeft hem nu al 3 maand onder hun hoede en verschuilt zich achter Garmin. Het horloge doet heel goed wat hij moet doen, maar de stevigheid is dus een item. Ben zeer teleurgesteld in Bever en Garmin.

Bluetooth probleem
1 5

Kan best een goed horloge zijn. Maar als je een Huawei telefoon hebt, lukt koppelen met geen mogelijkheid. Garmin waarschuwt daar niet voor. En de leveranciers evenmin. Op internet wel veel reacties van mensen die hetzelfde probleem ervaren, Dus pas op.

"7 gemaakte fouten tijdens het lopen van lange afstanden"
Beste,
Wat wordt in bovenstaand artikel bedoeld met 'lange afstanden'? Wordt de definitie van de Atletiekunie - alles voorbij de 10 km tot en met de marathon - gebruikt, of die van de ultraloopsport - elke afstand voorbij de marathon?
Best Regards,
Theo Grent (auteur 'Ultralang hardlopen')

Wel degelijk 24/7 hartsagmeting
5 5

Hierboven staat: "Helaas meet de Polar M430 niet gedurende de gehele dag je hartslag, maar alleen wanneer je dit op een specifiek moment wil meten én natuurlijk ook tijdens je trainingen." maar dat is inmiddels achterhaald. Tijdens de introductie van het horloge klopte dat wel overigens, maar zoals gezegd is het inmiddels aangepast. Zie ook: https://www.polar.com/nl/continue-hartslagmeting

5 5

Leuke review. Je telefoon bedienen om een binnenkomend gesprek op te nemen of weigeren kan trouwens prima met het horloge hoor. Met de “down” knop links onder weiger je hem en met de “up” knop daarboven neem je hem op. Misschien is dat toegevoegd in een latere firmware?

Ik ben zelf zeer tevreden over de Garmin Forerunner 235. Prima sporthorloge met goede features EN geschikt voor mijn smalle vrouwenpolsje. Ik draag hem nu sinds 4 maanden dagelijks, naast dat ik er ook mee ga hardlopen.

Hartslag eter
5 5

Ben ook erg blij met het horloge, heb zelf een Fenix 5, maar de hartslagmeter is voor de sport (roeien) waar ik hem voor heb gekocht compleet WAARDELOOS. De hartslag die ik zelf opneem is rond 160 waar de Fenix 5 90 aangeeft. Garmin geeft niet thuis en reageert zelfs niet op mails etc. wat een sle hte service zeg

Snel beschadigd
1 5

In december 2017 heb ik na lang sparen een Garmin Fenix 5 (zwart) met Sapphire glas aangeschaft. Ik heb er lang over na moeten denken want 700,-- is niet het geringste bedrag. Helaas zag ik na 1 week dragen (zeer licht gebruik (ik heb een kantoorbaan en doe niks geks..) zag ik dat de zwarte ring aan zowel de buitenkant alsook aan de binnenkant lichte beschadigingen vertoonde. De lak van de zwarte rand is ervan af als het ware. Ik heb notabene extra een horloge gekocht met Sapphire glas om te voorkomen dat krassen op het glas komen. Ik was daarom ook zeer teleurgesteld en verontwaardigd dat bij licht gebruik wel krassen en beschadigingen gingen ontstaan aan de ring. Voor een horloge van 700,-- en voor welk doelgebruik deze is gemaakt vind ik het niet kunnen dat dit kan ontstaan. Als ik dit had geweten dat dit zelfs met licht gebruik al kon ontstaan had ik zeker niet voor dit horloge gekozen. Na een klacht bij Garmin geven zij aan hier niets aan te kunnen doen maar me wel tegemoet te willen komen door het verstrekken van een extra bandje. Daar is mijn teleurstelling niet echt mee gesust.

M430 hartslagmeting werkt niet
5 5

Ik had de M400 en wilde van de hartslagband af. Dus de M430 gekocht. Het is een goed horloge maar de hartslagmeting is gewoon slecht. Vergeleken met de M400 geeft hij 20 slagen per minuut te weinig aan. (Bleek op sportkeuring). Tevens gaat de hartslag na een km of 10-12 steeds omlaag, terwijl de snelheid dezelfde blijft en mijn hartslag feitelijk stijgt.
Ik heb hem naar Polar opgestuurd. Ze hebben het binnenwerk vervangen, maar het probleem blijft hetzelfde. Commentaar Polar: het product is nog in de ontwikkelingsfase. Jammer, verder een goed horloge.

Super dingetje
5 5

Super horloge. Doet wat die moet doen. Ik heb geen last van koppelen met mijn gsm. Ik heb een (huawei) honor 9 (met laatste officiele update android 8.0) en deze koppelde direct. De bluetooth signaal is er zonder haperingen. gegevens updaten gaat ook heel soepel.

Bandje vervangen
5 5

1 van de minpunten zou zijn dat het bandje niet vervangen kan worden.
Ik heb echter op ali expres voor slechts €3.05 een nieuw bandje gekocht dat gratis werd thuis gestuurd inclusief schroefjes en passende schroevendraaier.

in deze prijsklasse absolute winnaar
5 5

Sinds twee weken in bezit. Laten we voorop stellen dat dit geen smartwatch is. Dus als je dat zoekt moet je snel verder kijken.
Ik zocht al lange tijd een waterdicht horloge met ingebouwde gps echter hield de prijs mij steeds tegen. Vaak waren de horloges mij ook te groot en hadden gewoon teveel mogelijkheden. Hartslag, GPS, simpele bediening, niet te groot en voor een betaalbare prijs. . Dat waren mijn eisen en daaraan voldeed de forerunner 35 perfect.
Bandjes zijn idd te verwisselen en voor iedere smaak is er wel een kleur verkrijgbaar.
Formaat horloge is zowel geschikt voor dame als heer. Bandje is erg soepel en door formaat en laag gewicht is draagcomfort prima.
Batterijduur is ook er goed. Een week is met niet teveel GPS gebruik goed te halen. Scherm is goed afleesbaar en dat het geen touchscherm is vind ik juist een plus. Tijdens het sporten gaat de bediening met een knopje aan de zijkant vele malen beter dan een touchscherm.
Aanrader!

Sandra
5 5

Niet doen probeer nu al dagen mijn FB C2 te koppelen aan mijn Samsung Galaxy-J3 2016 maar dat gaat niet meer...
Gekocht bij Bol.com Maar die kunnen er niets aan doen.
Ben tevreden over Bol. Boos over mijn Fitbit. Heb m pas 1 jaar

miskoop
5 5

mijn oude tomtom horloge van 2014 gebruik ik vaak met hardlopen in het bos. Daar is GPS van de Tomtom niet zo nauwkeurig en snijdt nog wel wat af bij bochtig parcours en de actuele snelheid varieert dan ook. Omdat ik allemaal lovende recensies zag van de Garmin 235 GPS met GLONASS heb ik deze onlangs gekocht in de verwachting dat dit beter zou zijn. Helaas moet ik constateren dat het alleen maar minder is dan mijn oude Tomtom. Op 12 kilometer is de Garmin meer dan 100 meter korter en de actuele snelheid varieert van 5,05 min/km zonder bomen tot 5,45 min/km een stukje verder onder de bomen terwijl ik dezelfde snelheid aanhou. Helaas voor mij een onbetrouwbaar sporthorloge.

Charge 2 koppelt niet met J3 2017
5 5

Nieuwe telefoon gekocht. Nu blijkt dat mijn Charge 2 niet kopplet koppelt niet met Samsung J3 2017. WAARDELOOS ! Het ligt aan de Charge, deze geeft geen thuis bij bleutooth koppeling. CHARGE 2 NIET KOPEN DUS!!!

Leuk artikel! Ik heb de Garmin Forerunner 935 aangeschaft en moet zeggen dat ie heel goed bevalt :)
Het horloge is wel wat aan de dure kant. Mocht iemand dit horloge ook willen aanschaffen klik dan op de amazon link op de 935 review pagina van hardloopzone! Zo heb ik heb 70 euro kunnen besparen :)
https://hardloopzone.nl/sporthorloge/garmin-forerunner-935-review/

Miskoop
5 5

Menustructuur is erg onduidelijk en de handleiding geeft geen stap voor stap overzicht van de mogelijkheden.
Onduidelijk wat je waar moet instellen (op horloge, de app of op je pc).
Meldingen betreffende afstand, hartslag e.d. wel ingesteld maar werkt niet.
Meldingen voor binnenkomende berichten en/of telefoontjes werkt ook niet.
Muziek harder en zachter zetten is erg omslachtig, meerdere stappen.
Krijg vaak de melding "gegevensoverdracht mislukt".
Ik hoop alles uiteindelijk nog terug te kunnen vinden, maar is zeker niet gebruikersvriendelijk. Zou volgende keer voor ander merk gaan.

Niet gebruikersvriendelijk, slechte handleiding
1 5

Audiomeldingen via smartphone krijg ik niet werkend. Menustructuur is niet overzichtelijk en de gebruikershandleiding is niet gedetailleerd genoeg.
Muziek bedienen is erg omslachtig, teveel handelingen daarmee niet handig.
Problemen/onverwachte acties van het toestel leiden af van het hardlopen.

Wat mij betreft geen aanrader!

Koppeling runner 3 cardio lukt niet
5 5

Ik blijf problemen houden met het koppelen van het horloge met mijn telefoon. Hij ziet m we via bluetoothl maar koppelt niet. Al vanalies geprobeerd, van reset tot app verwijderen en alles installeren op andere telefoon. Wat kan ik nog meer doen, zo irritant dat ik mijn gegevens niet af kan lezen.

Hoi,
Mijn naam is Leonie Wind en ik ben 31 juli bevallen van een gezonde zoon.
Wanneer hij 6 weken oud is wil ik weer gaan hardlopen.
Ik was voorheen best fanatiek maar tijdens de zwangerschap ben ik bij 15 weken gestopt met hardlopen ik vond het eng.
Wel wandelde ik regelmatig een km of 6 a 7 op stevig tempo. Op het eind kon ik er nog maar 2 volhouden.
Het laatste weekend van oktober is er een wedstrijd van 6 km deze wil ik graag lopen.
Niet op tijd maar gewoon lekker lopen, is dat realistisch? Hoe zouden jullie het lopen opbouwen? Ik dacht te beginnen met een minuut of 3 joggen en 2 rusten en dit 2 a 3 keer per week en dan per week uitbreiden.

Groet leonie

Miskoop vanwege accu
1 5

Zonder gps te gebruiken een prima horloge. Maar helaas ik kocht deze speciaal voor de aanwezigheid van gps tijdens fietsen en wandelen. Helaas is de batterij na 3uur leeg. Dus nog nooit een volledig rondje kunnen fietsen of wandelen. Al snel met polar contact gehad, reset gedaan en nog minder instellingen aanstaan. Helaas geen verbetering. Nu al langer dan 4 weken aan het wachten op reparatie via decathlon, waar men niet kan zeggen wanneer hij klaar is.

Armbandjes gaan zees snel stuk!
5 5

Heb mijn Fitbif sinds 8 maanden en ben al aan mijn derde armbandje toe. De bandjes zijn zeer fragiel op het punt van de aansluiting aan het toestelletje. De armbandjes zijn daarenboven erg prijzig!

Kim Dillen gebruikte de AlterG anti-zwaartekracht loopband: https://www.instagram.com/p/BmxwLalAr4F/?taken-by=kimdillen83. Misschien ook een goede tip voor andere moeders.

Polar M400
2 5

I possessed for two years a Polar M400 and I have sent it back for three times. This resulted in training half a year without any device which was very inconvenient. In the beginning I was super enthusiastic about the watch, it's simple, has enough functions and connects easily with the GPS. Then the problems started: it did not want to synchronize with my computer which resulted in a poor GPS connection. Then I could not charge it anymore. What turns out after two years there was too much dust in the charging point. Well, I always cleaned it carefully so the design is in such way that no one can clean it. If they improve the design and but the charging point to the side and cover it then I would be willing to try it again. Until then I prefer to pay a bit more and enjoy my runnings with Garmin.

Mijn oom is erg fanatiek wezen hardlopen en heeft nu last van zijn heupen. Het is daarom inderdaad een goed idee om langzaam op te bouwen. Hij gaat even rust houden en dan kijken of hij daarna weer rustig kan beginnen. Hartelijk dank voor de informatie.
https://www.fysiofraneker.nl/pages/default.asp?articleid=60918&[email protected]

Mollie - iDEAL betaling gestart (ord_1lc7mh).

Bestelling afgerond met Mollie - iDEAL betaling (ord_1lc7mh).

Bestellingsstatus gewijzigd van Wachtend op betaling naar In behandeling.

Ik heb alleen wat pijn als ik begin te lopen,na vijf min.is het over. Ik heb net de 7 heuvelen gelopen geen centje pijn.hoe zou dat komen? Ik ben bijna 78 jaar. Ouderdom? Is er iets te doen om zonder pijn te beginnen.

Beste Tinus deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je ten alle tijde aan contact op te nemen met je huisarts. De oorzaken zullen per persoon verschillen en het is lastig om hier een verklaring voor te geven die voor iedereen geldt.

Datum
5 5

Weet iemand hoe je de datum kan veranderen.
Ik weet niet hoe dat moet.

Krakende hielkap
5 5

Ik had ook deze hele mooie schoenen gekocht. Helaas na een paar maanden (en ik loop echt niet heel veel) begon de hiel al te kraken. Ik ben er mee terug gegaan en de hielkap kraakte en liet los. Een productiefout. Jammer, want ze liepen verder prima.

Wel een beetje jammer dat ze zeggen dat je in t begin meer tijd hebt m uit te rusten terwijl de bedoeling is om het zo lang mogelijk vol te houden, dan kun je dus beter het tempo aan houden dat je net op tijd bent zo begin je net als wat de bedoeling is langzaam en bouw je het langzaam op.

je moet er ook opzetten wat er gebeurt in je lichaam.

hartslagsensor stuk
5 5

nog geen anderhalf jaar oud, sensor communiseerd niet meer met horloge, mag verwachten dat dit opgelost wordt, niet dus.

Op welke studie baseert u de stelling dat schoenen zo belangrijk zijn?

Bestelstatus gewijzigd door bulkbewerking: Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.

Wat is nou de beste app wanneer je geen telefoon mee wilt nemen onderweg? In de praktijk kom ik niet verder dan Strava, want apps zoals runkeeper blijken maar zeer beperkte ondersteuning te hebben voor sporthorloges.

Geachte heer, mevrouw,

Het belang van een goede plaatsbepaling mag wat mij betreft wel meer naar voren komen op uw site. Hoe goed en hoe snel een sporthorloge een GPS fix heeft en via welke systemen, bepaalt in grote mate de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak. Je snelheid, afstand en tempo wordt er mede door bepaald. In mijn hardloopgroepje hebben we slechte ervaringen met de plaatsbepaling van Tomtom horloges. Best vreemd als je beseft dat dit bedrijf ooit groot geworden is met navigatiesystemen. De beste ervaringen hebben we met horloges van Garmin. Een koper doet er goed aan om te kijken of het horloge alleen werkt met het Amerikaanse GPS-systeem of ook met het Russische Glonass-systeem. Het GPS-systeem is al oud en werkt momenteel vaak niet goed omdat veel (oude) GPS satellieten niet of niet goed meer werken. Het Glonass-systeem heeft momenteel meer goed werkende satellieten. De horloges die het beste werken maken gebruik van beide systemen.

Ik ben het 100 % eens met Johan. De galaxy watch wordt hier als sporthorloge beoordeeld met een 8.9. Maar uit ervaring blijkt dat dit toch een betere smartwatch is dan sporthorloge. De gps tracking is echt dramatisch te noemen. Routes wijken af en zijn niet correct. Voor de sportsessies ben ik toch genoodzaakt om mijn garmin mee te nemen aangezien de galaxy watch niet goed de route registreert.

Beste Richard,

Je hebt helemaal gelijk. De Galaxy Watch hebben we ook beoordeeld als een smart watch. Ik snap dat dit onduidelijk is omdat deze (momenteel) op de sporthorloge pagina staat.

We zijn bezig om deze categorie, die we beter wearables hadden kunnen noemen, op te splitsen in 3 categorieën namelijk:
- Sporthorloges
- Activity trackers
- Smartwatches

Met deze indeling zal het duidelijker zijn welk horloge het meest geschikt zal zijn. Bedankt voor de opbouwende kritiek hier hebben we zeker wat aan. Ik ben er ook mee eens dat vaak een Garmin de beste keuze is als je op zoek bent naar een sporthorloge.

Fantastisch!!!
5 5

Ik heb bewust voor de TomTom gekozen omdat ik tijdens het sporten niet bereikbaar wil zijn voor afleidende piepjes en telefoontjes. Daar heb ik een telefoon en laptop voor. Ik vind de TomTom super!!! De ontvangst met de headset is heel goed en blijft tijdens het sporten heel goed zitten en irriteert niet. De menu's zijn makkelijk en veelzijdig. De rapportages in de app op de telefoon en laptop zijn uitgebreid en goed te lezen. Kortom; ik ben superblij met deze vrouw- en sportvriendelijke sporthorloge!

Ik ben bezig met opbouwen schema 10 t/m 15 km runtrainerapp, vind t een geweldig schema!
Had vrijdag bijna 12 km (63 min) en gister Duintraining 7,5 km, voelde Mn bilspieren wel,?en ach t hoort er ook beetje bij hè?
Loop 3 x per week, soms 4x, 2x zwemmen en 2x sportschool krachttraining, o.a Bodypump, en fiets naar Mn werk, 2x 11 km per dag!
Ga 19 April de Nightrun Nijmegen doen 11,3, En dan later t jaar de Bruggenloop daar ook! 10 km ook een hele mooie afstand qua lopen, en wie weet volgend jaar 1x s een 21 km.
Maar t gaat vooral om t genieten ervan, tijd is leuk maar ook niet altijd belangrijk! Heb ik nu wel geleerd je doet t voor jezelf en niet voor een ander

Ik ben sinds kort begonnen met hardlopen, maar ik merk dat ik na het rennen soms last heb van heupklachten. Het zou inderdaad door mijn overgewicht kunnen komen, maar dat is nou net de reden waarom ik met hardlopen ben begonnen. Is het wellicht verstandiger te beginnen met snelwandelen?

Beste Jan,

Het is niet verstandig om door te blijven lopen met pijnklachten. Bouw het daarom rustig op. Afwisseling tussen wandelen, snelwandelen en hardlopen is inderdaad een goede optie. Daarnaast is het erg belangrijk om consistent te blijven bewegen en dat gaat niet zodra je blessures oploopt!

We raden aan om ook de inname van voedsel bij te houden. Je kunt hiervoor een app zoals MyFitnessPal gebrukiken. Hiermee kun jij exact zien hoeveel calorieën je binnen krijgt. Door middel van een sporthorloge of activitytracker kun je bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt. Waardoor je verantwoord kunt afvallen.

Groeten,

Martijn
Hardloopzone.nl

Polshartslagmeting is waardeloos
3 5

De Fenix 5 is voor mij de vervanger van een Tomtom Runner 2. Beide met optische hartslagmeting.
Hartslagmeting bij het fietsen klopt van geen kant, maar de Tomtom ook niet. Komt door de beperkingen van polsmeting.
Maar hartlopen ging met de Tomtom prima, en gaf een perfecte meting.
Maar de Fenix 5 zit er ca 20% naast.
Zonder borstband dus niet te gebruiken tijdens activiteiten.

Mijn opinie is dat hardlopen helemaal niet gezond is ! Je gewrichten worden te zwaar belast. Zeker met mensen met overgewicht. Knieën, enkels en rug worden op een niet natuurlijke manier extra belast met alle nare gevolgen van dien. Iedereen kent wel een hardloper die blessures heeft of heeft gehad door het hardlopen.
Vaak zijn het ook langdurige blessures.
Fietsen is vele malen beter.

time out
5 5

Onhandelbaar, het scherm gaat na elke 2 seconden weer uit, je kunt je hartfrequentie dus in zijn geheel niet volgen, je moet het scherm steeds weer opnieuw aanklikken, miskoop

jammer van de matige beschrijving
2 5

Mooi horloge en het werkt op zich goed. Alleen de menustructuur is erg onduidelijk en veel te sober. Ik zie dingen op het horloge verschijnen waar de beschrijving het niet eens over heeft. Eerder gelezen: een stap voor stap beschrijving zou helderheid bieden en een overzicht van de menustructuur zou ook fijn zijn. Hiervoor had ik een Solar, en die beviel me toch beter. Maar misschien wen ik er nog aan.....
Grootste probleem: de onduidelijkheid in het gebruik.

niet kopen, geeft slecht gegevens weer. Is snel leeg, bandje was bij mij binnen een half jaar kapot, alleen engelse gebruiksaanwijzing, valt mij heel erg tegen.

Rommel
1 5

heeft het wel 3 maanden gedaan.

wilde eerst niet opladen,

toch 1 usb poort gevonden waarbij het lukte, na wat wieblelen.
ik kon ook data bekijken en zo!
maar van wiebelen gaat ie kapot
eigen schuld.

slechte batterij
2 5

prima horloge in gebruik. De batterij is echter na nog geen 2 jaar en weinig gebruiken cq. opladen nog maar ruim een uur bruikbaar met gps. Je hebt er dan dus niets meer aan... ook geen instructies over vervangen batterij (wat wellicht helemaal niet kan) Dit maakt het tot een wegwerpartikel Helaas!

Met de app SyncMyTracks kun je data van diverse merken sporthorloges via hun apps exporteren naar de o.a. de 5 genoemde hardloop apps. En ook van bijvoorbeeld Strava naar Runkeeper. Het is iets meer werk, maar dan ben je je voortgang niet kwijt als je verandert van app.

1 5

Super fijn horloge en fijne extra functies! Ik ben er super blij mee!

Leuk artikel, wel jammer dat het altijd dezelfde apps zijn die terugkomen. Voor iPhone gebruikers mis ik hier echt Runmeter. Wat mij betreft met kop en schouders de beste app voor hardlopers. Het biedt een berg aan data, je kan je helemaal uitleven met plannen en configuraties, de integratie met de apple watch is geweldig, je kan er sensoren aan koppelen en de kosten voor een jaar zijn echt een schijntje (11 euro per jaar!). Grootste nadeel is dat je altijd je telefoon moet meenemen maar de meesten van ons doen dat sowieso en vanuit veiligheidsoverwegingen is het zelfs aan te bevelen om hem mee te nemen. Maar mocht je toch zonder telefoon op pad willen, probeer dan eens iSmoothrun. Grafisch een draak maar wel veel mogelijkheden voor het maken van intervallen en schema’s. Je kan er ook nog allerlei sensoren aan koppelen. Is gemaakt door triatleten en een echte no-nonsense app. Kosten zijn slechts €5,50 EENMALIG!

Ik ben op zoek naar een lange broek die iets minder floddert, en minder vocht opneemt, dan een reguliere trainingsbroek, maar wel eentje die niet strak om mijn benen zit. Dus geen "tight" broek. Zijn daar helemaal geen opties voor?

Interessant, maar geen antwoord. Wat dat betreft is de kop een teaser en het stuk verder nutteloos. Helaas!

Oproepen
5 5

Nadeel aan de garmin 735 xt is dat hij geen onderscheid maakt tussen een oproep en een melding waardoor je regelmatig oproepen mist, andere smartwatches doen dit wel deze blijven trillen bij een oproep, bij de garmin 735xt weet je niet of je een bericht/melding krijgt of een oproep.

Erg interessant artikel! Ik heb sinds vorige week ook STOX hardloopsokken besteld en heb er nu 2x mee gelopen. Ze zitten fantastisch en ik heb veel minder last van SHIN SPLINTS! Wat een klote blessure is dat zeg. Zouden jullie mij aanraden om ook herstel sokken aan te schaffen?

Mvg,
Robin

Beste Robin,
Wat fijn dat ook jij de voordelen van deze sokken ervaart! De herstelsokken van stox zijn wat mij betreft ook een echte aanrader, vooral als je last hebt van zware benen na een training.

Groeten,
Martijn

Doet het goed zolang de batterij werkt
2 5

De batterij heeft na 2 jaar zijn langste tijd gehad. Haal nu niet eens meer 18 holes en dan moet ik alle andere functies uitschakelen en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Was eerst zeer tevreden maar nu is het een grote ergernis. Op de baan zijn er meerdere klachten. Contact met TomTom leverde slechts een aanbod op voor reparatie a € 85,-. Dat is te duur na een dure aanschaf.

Dag beste,

Ik weet niet hoe oud dit artikel is en of er nog iemand actief is, maar ik heb een kort vraagje. Vandaag voor het eerst met Stox hardloopkousen (met voet dus) gerend, maar nu ik terug ben knelt het behoorlijk op mijn scheen. Moet je ze na het hardlopen direct uittrekken of is het knellende gevoel juist goed?

Ik hoop dat iemand dit lees. Alvast bedankt!

Groetjes Bernard

5 5

Collega van me heeft de M430 gekocht en deze beschikt ook over continue meting. Staat ook op de site.

https://www.polar.com/nl/producten/sport/M430-gps-hardloophorloge

Continue hartslagmeting
Krijg een uitgebreid beeld van hoe je hart zich gedraagt gedurende de dag dankzij de 24/7 hartslagmeting. MEER LEZEN

5 5

Ik twijfel tussen de Garmin 235 en de 645. Het lijkt wel of de 645 op minder websites te koop is. Is hier een goede reden voor, want het lijkt mij een hele goede keuze...

Beste Patricia,

Beide zijn inderdaad erg goede horloges, zoals de meeste modellen van Garmin.
Als je graag muziek op horloge wilt zetten (zodat je je telefoon thuis kan laten) dan is de 645 een betere keus. Het is een nieuwer model en er zijn nog meer verbeteringen & functies aangebracht.
De 645 beschikt bijvoorbeeld ook over een barometer, kompas en cadanssensor. Ook heb je de mogelijkheid om je bloed zuurstof niveau te laten meten. Ook qua connectiviteit zijn er verbeteringen aangebracht.
Maar de prijs is natuurlijk ook een stuk groter. Dus dat is een beetje de afweging om de extra functies de extra kosten waard zijn.
De 235 blijft in 2019 gewoon een erg goed horloge en zeker voor de prijs een dikke aanrader.

Ik ben bezig met 10/15 km schema Run2day, ben bijna klaar, is 8 weken. Vorige week 90 min 17,2 km gelopen was een lange duurloop, Mn sporttherapeute/trainster vond dat t tijd was voor Mn eerste halve!
Doodeng! Maar ik heb me ingeschreven voor de halve van Haarlem.
Tijd boeit me niet!
Als ik m maar lekker uitloop!
Verder doe ik nog 2x zwemmen en 3x krachttraining,Attack.

Beste TOLLINA,

Kijk, dat is nog eens doorzettingsvermogen! Goed bezig :)
Spannend hoor die eerste halve marathon! Maar als je nu al 17,2 kilometer loopt in 90 minuten dan zou in in theorie die eerste halve makkelijk onder de 2 uur kunnen lopen.

Maar wat je al aangeeft, uitlopen is belangrijker dan forceren!

Loop je met een hartslagband en sporthorloge?

We wensen je heel veel succes!

5 5

Super blij met dit horloge! Werkt goed, en heel fijn dat hij tijdens het zwemmen om kan blijven.

2 5

Een reden om deze Garmin NIET te kopen is het probleem om de koppeling met je mobiel werkende te houden. De software van Garmin is simpelweg nogal brak. Jammer, want verder is het een puik toestel. En ook jammer, want mijn vorige Garmin heb ik verkocht vanwege de slechte koppeling, en nu dus weer.

3 5

Eigenlijk een heel fijn horloge in gebruik, hartslagmeter doet het goed, waarom dan toch niet aanbevelen is omdat het soms weel en half uur of langer duurt voordat hij gps verbinding heeft. Erg irritant. Met zwemmen registreert hij de afstand niet goed. Buiten zwemmen.

nuttige informatie
maar hoe zit het als je zowel een duurloop, als kort interval ( bv. 20x15m, 15x30m, 10x10m) doet tijdens een trainig
ik zit nl in de voetbalwereld

5 5

Het enige wat ik jammer vind is dat je zelf geen training kunt samenstellen en dan uploaden naar het horloge. Verder een fijn, nauwkeurig ding.

Hoeveel moet een 65 jarige kunnen lopen in 12 minuten

2 5

Net een weekje de Vivoactive 4 in huis las vervanging van mijn Forerunner 235 en het valt flink tegen. Voor een serieuze sporter zeker iemand die wedstrijden doet is de Vivoactive ongeschikt. Dat ligt met name aan het touchscreen. Even een takje op een trail dat tegen je ram stoot of en zetje stootje van een tegenstander en het er is al weer en tussentijd gestopt. Daar gaat dan je lap time. Erger nog, je kan zelfs de activiteit geheel stopzetten of wissen! Ook kan je niet langdurig stoppen met een activiteit (bijvoorbeeld op de fiets 10 minuten drink/eetpauze) dan is de activiteit gesaved en kan je opnieuw beginnen met een nieuwe activiteit. Knap waardeloos dus. Alleen zeer recreatieve sporters zullen dit horloge kunnen gebruiken

1 5

Gelopen routes kloppen niet! Tot aan het keerpunt redelijk, de terugweg compleet ernaast!
Is een afknapper.

5 5

Ik heb de Garmin 235 nu meer dan een jaar in mijn bezit. Een erg fijn sporthorloge waar ik wekelijks wel een rondje mee ga lopen. Sinds kort maak ik ook gebruik van een hartslagband, wat een aanrader! Mijn hartslag is nu erg accuraat waardoor ik nog beter kan trainen.

Het enige minpuntje is dat de batterij niet zo lang mee gaat, deze moet ik om de 3 dagen opnieuw opladen.

En ik wou lezen over pijn aan de binnenkant....wat ik denk is meniscus gerelateerd. Maar wat te toen? Sommige zeggen doorgaan, andere zeggen operatie.

5 5

Mooi en degelijk horloge. Bevat een mengeling van nuttige een onnodige functies. Bediening moet je even doorhebben maar dan goed te begrijpen. De GPS valt me erg tegen. Vindt vaak pas veel te laat een GPS signaal en de meting van track als afstand is daardoor onnauwkeurig en onvoorspelbaar. Had daar meer van verwacht.

1 5

Ik heb mijn Band 2 Pro al een paar jaar en was tot nu toe redelijk tevreden. het enige wat hij niet altijd 'pakte' was de slaap die je via de app kunt bekijken.
Vanaf januari 2020 registreert hij de slaap niet meer. Dwz tot 12 uur 's nachts doet hij nog iets maar daarna helemaal niet meer.
Ik heb al contact gehad met Huawei maar die komen met een algemene mail over het resetten, maar niks helpt. Toen ik hem twee jaar terug kreeg was hij best duur. Valt me erg tegen.

Je spreekt hier over de levensduur van de schoenen voor haklanders. Wat met middenvoetlanders die eventueel met een licht dunnere zool lopen?
Voor schoenen die in de kast staan vermindert de dempingfunctie lees ik in uw artikel. Hoe weet je dan hoe lang die schoenen bij de handelszaak in de kast gestaan hebben, of bij de producent in het magazijn hebben gestaan. De productiedatum staat bij mijn weten nergens vermeld. Is dit ook niet afhankelijk in welke atmosferische omstandigheden die schoenen gestockeerd zijn?

5 5

Het minpunt "Geen GPS (ook niet via smartphone)"klopt niet.
GPS is nml wel mogelijk via de smartphone!

Je hebt gelijk dat is tegenwoordig ook mogelijk. Dit is later toegevoegd, meer info: https://www.garmin.com/en-US/blog/fitness/connected-gps-now-on-vivosmart-4/

Beste Robin,

Een knellend gevoel is nooit goed! De sokken moet strak om je voet en been zitten maar mogen zeker niet knellen. Ik raad aan om even contact met Stox op te nemen, misschien heb je de verkeerde maat besteld.

Succes!

Martijn

5 5

Draag de Fenix 5 nu twee jaar en hij lijkt steeds onnauwkeuriger te worden. Als ik het horloge weer terug zet naar de Standaard Instellingen lijkt er voor korte tijd verbetering maar het is vervelend om dat vaak te moeten doen omdat ik dan van alles weer opnieuw moet instellen. Het is een mooi horloge maar volkomen onbetrouwbaar wat de gegevens betreft.

Mooi overzichtelijk artikel. Maar vreemd dat voor de borstbanden de Garmin RUN niet meegenomen is. Deze pakt, naast hartslag, veel meer meetgegevens voor hardlopen dan de Garmin Dual.

Hoi,

De MM-mobiel armband scheurt snel uit. Ik ben altijd voorzichtig met m'n spullen, maar dit type armband overleefde zelf dat niet.

Casper

2 5

Na 2 jaar en 3 maand last van water in de behuizing. Valt net buiten de garantie en ze kunnen/willen bij Garmin hier niets meer aan doen. Als ik de forums lees zijn er heel wat met gelijkaardige klachten... Spijtig. Anders wel een top-toestel.

Ik zoek een app waarmee ik trainingsschema's kan maken op hartslag-zones, en die ik dan op m'n Apple watch kan meenemen (stand alone). Kan dat?

ik wiel de app

Goede tips, jammer dat jullie een zwarte belt laten zien i.p.v. een reflecterende belt. Veiligheid wordt zo onderschat door iedereen.
Denk maar eens aan het beginnende schemer. Voor de renner en de fietser is het nog dag, auto's hebben hun dimlichten dan al aan en vervolgens zien zij lopers, renners en fietsers slecht en zeer laat omdat zij geen of te weinig reflectie dragen.

Wat is precies je doel?

In feite kan je ieder schema aanpassen op hartslag door in je sporthorloge (wellicht apple watch) alerts in te stellen op basis van je hartslag. Zo kan je een melding krijgen als deze boven een bepaalde waarde is. Dit kan al met instap modellen zoals de forereunner 45. Maar ook als hij er onder is. Kan je horloge dat niet dan kan je dit ook zelf ook handmatig in de gaten houden.

Ook hebben de meeste opties als interval training, waarbij de hartslag ook flink zal fluctueren. Wellicht als je wat meer info hebt kan ik kijken voor ander alternatieven.

Misschien even updaten dat de Polar H10 nu wel ondersteuning biedt voor Ant en dat hij tot 2 bluetooth apparaten of 1 bluetooth en meerdere Ant tegelijk

Bedankt, dit is erg coole voedingsgerelateerde informatie. Zeer nuttig voor mij.

5 5

Apperaat is goed maar de polsbandjes zijn heel gevaarlijk die er bij geleverd worden ik heb al mijn pols beschadigt door brandwonden heb a l kontakt gehad mdt fitbit hier over dit moet niet mogen ik ga een nieuw bandje uit zoeken mensen let op toestel is top bijgeleverde bandjes leveren brandwonden en beschadigde huid u bend hier bij gewaarschuwd

5 5

Veel mogelijkheden. Alleen hartslag registratie vind ik hopeloos. Ben 70 jaar soms geeft hij hartslag aan van 185. Volgens mij onmogelijk. Soms als ik mij flink inspan ( merk ik aan ademhaling) geeft hij hartslag aan van 140. Met wind mee rusten fietsend op binnenblad geeft hij dan weer een hartslag aan van 165. Terwijl ik handmatig een hartslag tel van ongeveer 120. Wil trainen via programma van Fondo. Dit gaat dus niet. Ik overweeg weer maar op gevoel te gaan fietsen, of ik schaf maar een extra een solarhartslagband aan wat eigenlijk niet de bedoeling is.

1 5

nooit aanbevelen,is niet in te stellen.

Waarom is de Garmin HRM Run niet meegenomen in de vergelijking? Dit is een hele belangrijke speler.

Ben drie dagen aan het lopen op de loopband 2dagen 30 min vandaag een uur gelopen maar meer joggend

1 5

Dit apparaat synchroniseert niet met de app. Garantie wordt niet verstrekt. Dus een waardeloos apparaat. Gewoon niet kopen.

Ik ontving bovenstaand bericht via de email. Waarvoor dank.
Ik vraag mij af of het juist is dat hier gesproken wordt van iedere dag 5 Minuten ! hardlopen.
Moet dit niet 5 km zijn ?

Verderop staat zelfs dat je ervoor kunt kiezen om dagelijks een kortere afstand te lopen. Dan denk ik hoeveel dan 1 minuut of 3 minuten ?

Zelf train ik soms iedere dag en dan doe ik rond de 5 km.
Dat is absoluut geen probleem gezien mijn hersteltijd van een dergelijke loop < 20 uur.
Daarnaast wissel ik ook een dag af door te gaan fietsen ipv hard te lopen. of ik kies ervoor om een langere dag te rennen en dan meer hersteltijd (2 - 3 dagen) te nemen om het lichaam voldoende rust te geven.

Zou het op prijs stellen als u mij laat weten of het echt hier gaat om (slechts) 5 minuten per dag. Temeer omdat er in hetzelfde artikel staat dat je hier mee je leven met 3 jaar ! kunt verlengen. Dat lijkt mij zeer veel. Dacht altijd dat er met sporten ongeveer een half jaar levensverlenging op stond omdat je hartslag hoger is tijdens sporten (verkort je leven) maar daarentegen tijdens rust je hartslag verlaagd wordt (dus langer leven)

5 5

Gebruik de Garmin Forerunner 35 nu enkele maanden en hij bevalt me goed al zijn er wel enkele kanttekeningen....
de hartslag is volgens mij niet nauwkeurig omdat normaal opgemeten mijn hartslag rond de 60 ligt bij rust en de Garmin geeft vaak aan dat de hartslagtijdens rust rond de 35 ligt. Tijdens de training geeft hij wel de goede waarden aan.
Heel fijn is het ook dat hij na synchronisatie alle loop- en fietstrainingen van de afgelopen jaren met mijn andere forerunners heeft meegenomen.....
Nadeel is wel dat het bandje niet verwisseld kan worden (zoals ik hierboven las) en ik vraag mij af hoe je een gebroken/gescheurd bandje moet vervangen of moet je dan een nieuwe kopen??????....of is er een andere oplossing....?

Vooral niks zeggen over BT. Zelfs nog foons laten zien. De suggestie wekkend dat je de sensor daarop kunt gebruiken. Ik heb weer tijd verdaan. Wat kots ik vh kapitaal!!!

5 5

Moet je daarvoor je mobiel bij de hand hebben bij het hardlopen?!

Wederom ontving ik deze interessante mail.
Echter iedere dag 5 Minuten ? rennen en dan gemiddeld 3 jaar langer leven heb ik sterke twijfels over.
a. 5 minuten rennen is wel heel erg kort, er wordt zelfs gesproken over eventueel korter rennen.
b. bij intensievere sporters wordt altijd beweerd dat door het sporten niet zozeer hun leven langer wordt (ongeveer een half jaar) maar ze fitter zijn.

Dus nogmaals hebben wij het hier echt over 5 minuten of 5 km.

Ik kan goed aan om 5 km per dag te rennen en dat voelt niet echt als zeer belastend.
Overigens ook een keer toegepast op het trainen naar een marathon toe.
4 maanden lang 6 dagen 5 km rennen en 1 x per week 12km op tempo = dus 42 km per week.

Heerlijke marathon gelopen !

Afgelopen vrijdag 5k gerend. Mn zoontje was toen 10+4 oud. Ik heb nergens last van behalve beetje spierpijn. Volgende dag back in shape les gedaan. Daar mocht ik niet meedoen met het hardlopen.

Waar doe ik nu goed aan?
Geplande keizersnee met 38w, geen klachten tijdens zwangerschap. Na hardlopen ook geen klachten, lekker gelopen. Word ik bang gemaakt? Of moet ik echt wachten...

5 5

hoe moet je de batterij vervangen van polar 200

Voor gebruik van GPS moet je inderdaad wel je mobiel meenemen.

5 5

hoe kan dat nou dat je de batterij niet kan vervangen

Beste Wim,

De m200 heeft een heroplaadbare batterij, deze kan je niet zelf vervangen.

Als deze op is dien je helaas het gehele horloge te vervangen.

Zie website van Polar: https://support.polar.com/en/support/battery_change_in_polar_product

1 5

Dit horloge gekocht voor mijn vrouw. Doet wat het moet doen maar er is een groot probleem en dat is de batterij. Die is zo snel leeg dat je er echt geen halve marathon mee kunt lopen. Vervangen is onmogelijk dus weggooien. Jammer maar deze moet je dus niet kopen. Polar zou zich moeten schamen dat ze dit op de markt brengen.

5 5

Klopt het dat de hartslagmeter niet de hele tijd knippert? Dit valt me op als ik het horloge af heb. Ik vraag me dus af of dit zo hoort. Alvast bedankt voor uw reactie!

Dat klopt dan gaat de accu langer mee :)

Niet verstandig om met beide oordoppen in de oren te doen, dan kun je niet iemand horen naderen. Veiligheid boven alles. Anticiperen op medeweggebruikers is wel zo veilig!

Helemaal mee eens! We hebben het nogmaals in het artikel benadrukt.

Niet het beste onderzoek als ik even mag zeuren. Bij de ene sok heb je minder las van shin splints bij de ander minder last van kuiten en weer bij een ander minder kans op blessures. Verder kan het toch niet zo zijn dat jullie beweren een overzicht te hebben gemaakt van de beste compressiekousen die jullie konden vinden. Maar 3 merken waarvan 1 niet meer leverbaar. En ook nog eens het (beste) bekendste merk Herzog ontbreekt?

5 5

niet geschikt voor kayakkers
bij het peddelen gaat de achtergrondverlichting constant aan en is de batterij in no time leeg

deze functie ( automatische achtergrondverlichting ) is handig bij andere sporten als het donker is.
met een opwaartse beweging van de pols gaat deze aan.

Beste Marinus,

In dit onderzoek: https://www.onlinejacc.org/content/64/5/472 kun je de resultaten bekijken. Ze hebben het hier echt over 5 tot 10 minuten hardlopen per dag. Ik heb het zojuist in de tekst nog even wat duidelijker neergezet.

Zo zie je maar dat structurele lichaamsbeweging echt flinke voordelen met zich mee brengt.

Petje af dat je zo vaak loopt hoor ! :)

Mvg, Martijn

Lekker bezig !! :)

5 5

Ik denk erover om de 645 aan te schaffen. Ik ben heel benieuwd naar de ervaring van gebruikers, hoelang het horloge erover doet om het gps signaal te vinden bij het starten van een activiteit.
En weet iemand wat de functies zijn in een binnenzwembad? Ik begrijp dat de hartslag onder water niet gemeten wordt. Herkent het horloge wel het aantal banen wat je zwemt?

Super interessant! Hier ga ik zeker werk van maken.

Wat is er verkeerd aan Hertog compressie kousen?
Ik loop er al jaren mee en ze helpen me ook nog met trombosebenen.
Ben er uitstekend over tevreden.
Als je dan een onderzoek doet dan graag alle goede compressiekousen.

Beste Fried,

De Herzog compressiekousen worden zsm aan de vergelijking toegevoegd.

Mvg, Martijn

Ik heb regelmatig een runners high maar dat kan met verschillende momenten te maken hebben.
Voorbeeld tijdens het lopen met slecht weer maar ook na een moeilijke fase in je leven of na een slechte periode.
of als je,je grens heb verlegt heb tijdens het hardlopen of als je die dag gewoon lekker in je vel zit.
ik denk dat het met verschillende factoren te maken heeft geest en lichaam en gemoedstoestand.
Maar dat werkt voor iedereen weer anders uiteraard.

2 5

I'm using this watch for more then 1 month now. I switched from Fitbit. I have to say that my expectations were high for this watch worth 350 EUR. Start with positives, GPS tracking is good, not perfect but slightly better then using Fitbit with GSP signal from my phone, and that's it. Now negatives:
- WiFi (synchronization) doesn't work, did not worked even once (firmware 4.40) if you wish to use this function don't buy this watch. Type in google "Garmin 245 music wifi problem" to see how many people have this issue..
- Bluetooth, i have 3-5 times problem with synchronization using bluetooth, restarting phone, bluetooth did not worked i needed to switch off and on Garmin watch in order to sync. so i blame Garmin
- battery life, just few days, definitely not 1 week. Of course you will change the face of your phone, not use the standard but still, to have it last for couple of days you have to switch off most functions, BT notifications, automatic backlight otherwise it's too short.
- sleep tracking is very not accurate, Fitbit worth 20EUR is more precise than Garmin
- people also complaining about bluetooth music, i didn't test it with my watch ( i don't have BT headset) but seeing for how many people it doesn't work i am afraid to even test it.
Conclusion is that it's nice watch but it's not worth the price. Some functions still doesn't work with firmware 4.40 (i would understand if that would be version 1.0)

5 5

Ik ben zeer tevreden over de charge 2. Heb net nog een nieuwe gekocht. Ik was blij dat er nog eentje was bij bol. Ondertussen mijn derde fitbit. En nog steeds mijn oude bandjes in gebruik. En nu nieuwe gekocht voor 7 euro per stuk.
Maar inderdaad...moeite met synchroniseren op huwaui, maar ik gebruik de tablet ervoor!
En nu is hij inderdaad met pensioen, ik zal na deze toch moeten overschakelen naar een nieuwere versie.

Mijn spieren krijg ik niet ontspannen ze blijven steeds aan gespannen. Ook met therapieën word het niet minder en de gehele benen blijven klam en nat

Ik loop graag met schema's die ik dan invoer in Runkeeper waardoor ik audiobegeleiding heb.

Nu komt er in mijn schema voor dat ik op bepaalde momenten 100 meter moet lopen. Echter, de kleinste afstand die je in Runkeeper kunt ingeven is 0,25 km. Ik ben nu op zoek naar een app die audiobegeleiding geeft en waarbij je echt bijvoorbeeld in kan geven: 10 min warmlopen - 1,5 km hard - 100 m rustig (laatste 2 dan 2 x herhalen) - 5 minuten rustig. Dus: in tijd of afstand ingeven (en door elkaar in kunnen geven) maar ook voor kleinere afstanden. En daarnaast moet er dus audiobegeleiding gegeven worden. Weet iemand of zo'n app bestaat?

Ik weet dat ik het op veel sporthorloges kan ingeven, dat zou als er geen app zijn ook een optie zijn, maar mijn dochters hebben mij vorig jaar een Apple Watch gegeven en ik wil hen niet voor het hoofd stoten door zonder onderzoek zomaar een ander horloge te kopen.

Gebruik compressie kousen soms na het lopen als ik wat last heb van mijn kuiten en schenen. Maar het wil nog wel eens gebeuren dat ik dan last krijg van mijn knie wat dan dagen door kan zeuren. Alsof de ene oplossing een ander probleem veroorzaakt. Zijn er tips om dit te voorkomen?

3 5

Heb de polar advantage M nu 1,5 jaar. Na een jaar werkte de synchronisatie met mijn IPhone SE niet meer. Ter reparatie opgestuurd.Hersteld onder garantie. Nu na weer een half jaar gebruik hetzelfde probleem. Opnieuw ingeleverd bij dealer.

5 5

Moet je met dit horloge steeds een activiteit aanzetten of registreert deze vanzelf het aantal stappen, hardslag en waar je gelopen hebt? Dat is namelijk wat we zoeken.

1 5

De gps is zo onnauwkeurig dat de gegevens die het horloge verzamelt niet deugen: hoe hard je loopt, hoeveel kilometer - je komt het niet te weten. Bij thuiskomst blijkt dat ik door sloten en huizenblokken gerend heb (volgens de gegevens van de Polar M200 dan). Voordat ik ga rennen duurt het soms vijf minuten voordat het horloge de gps te pakken heeft, soms na een minuut - en hoe korter het duurt, hoe groter de kans dat het horloge mijn startpunt een paar straten verderop legt. Er klopt dus weinig van - en dus kloppen afstand en route en snelheid niet. En dat zijn de functies waar het om gaat, toch?

5 5

Dit horloge is heel fijn als instapmodel. Voor marathonlopers en wielrenners is het een minder geschikt toestel.
GPS is accuraat en hartslag lijkt redelijk te kloppen, het aantal in te stellen parameters is ook voor een horloge van deze prijs meer dan redelijk.

3 maanden na aankoop heb ik er een halve marathon mee gelopen net onder de 2 uur, dit hield het toestel zonder moeite vol.
9 maanden na aankoop liep ik tegen het probleem van een lege accu aan. 4 uur actief GPS, ca. 100 km fietsen is wel zo'n beetje de max wat de M200 kan hebben. Hij geeft ruim op tijd aan dat de batterij leeg begint te raken, ongeveer en 1 uur van te voren en alvorens hij er echt meekapt, schakelt hij GPS en hartslagmeting uit, zodat je trainingsgegevens wel safe zijn, wel gelijk synchroniseren dus.

Conclusie: Geen tophorloge, maar voor hardlopers die willen beginnen met resultaatgericht trainen wel een geschikt model naar mijn ervaring.

5 5

Waarom registreert hij niet zlle activiteiten? Gisteren 2 × 22 min gezwommen.
Vandaag 2 x 11 min gefietst
Slechts 1 rit geregistreerd
Slechts 1x zwemmen geregistreerd
Ik draag hem nochtans 2 vingers boven mijn pols
.wat doe ik verkeerd?

Leuk om te lezen, als beginner had ik hier zeker wat aan gehad. Met name te grote passen waren van toepassing hier.
Voor mij heeft lopen op hartslag geholpen doordat ik rustiger moest gaan lopen om in zone 3 te blijven (tot 142 bpm).
Een andere ritme en loopstijl aannemen kost inderdaad tijd en geduld, is mijn ervaring. Maar hou vol want je wordt beloont met een betere conditie en spier bouw. Hierdoor kun je verder lopen en meer looproutes ontdekken.

ik vind het fantastisch ,jullie goede raad , had ik graag wat vroeger gekregen ,toen ik nog wat jonger was ,ben nu op pensioen en loop nog geregeld op de finse piste.
Alvast bedankt,
Beste groeten,
Pierre Vriesacker

5 5

Absoluut niet voor zwemmen geschikt

ik loop drie maal per week een uur ongeveer 10 kilometer en ik voel mij daar perfect door,ik loop niet alleen,we zijn met een groepje van een man of zes en lopen op een Finse piste ,heel gezellig en gezond.

Ik wil heel graag echt iedere dag hardlopen zo'n 10-20 km zeker, soms langer.
Maar soms zit er een dag tussen dat mijn lichaam zegt niet doen en dan ga ik maar een kortere afstand nemen.

Hartelijke hardloopgroeten!

Dim

Hoi Dim,
Je zegt het heel goed, luister naar je lichaam en forceer niks!
We wensen je vele gezonde kilometers toe!
Gr, Martijn

De viaducten over de E19,
Ideale helling
In onze toeren nemen wij deze 2x heen terug
Veel loop plezier

5 5

Zeker niet.
Er waren 3 grote tekort komingen:
1 Volstrekt ongeloofwaardige hartslag meting. in fiets training: Ging omlaag bij het klimmen, en omhoog bij het dalen. Ook in rust ging het soms naar langdurig 40, en dan weer naar 70 tot 90, terwijl mijn rust hartslag stabiel 55-57 is (gemeten met mijn oude, maar degelijke polar caoch
2 de batterijduur is super kort. Na 4 uur geeft het er de brui aan (ook zonder GPS).
3 De zogenaame reset procedure gaf geen enkel effect. Hooguit dat de computer het horloge uiteindelijk niet meer via de USB herkende.

5 5

Voordat ie een gps signaal heeft ben je al 1 a 2 km onderweg . Na een bepaald aantal keren opladen kun je hem nie meer opladen. Batterij vervangen kan niet dus moet je hem weggooien. De gps heeft het zwaar als je onder de bomen loopt of als het bewolkt is

Ter info. Endomondo heeft aangegeven te stoppen.

Aftershokz is de oplossing. Bij deze 'koptelefoon' heb je de dopjes niet in je oren maar naast je oor. Het geluid komt binnen via de beenderstructuur. Geluid is net zo goed als via oordopjes en doordat je niets in je oren hebt hoor je al je omgevingsgeluid. Je hoort zelfs de vogeltjes fluiten. En extra plus de 'koptelefoon' blijft goed op zijn plek zitten, is draadloos en perfecte connectie met sporthorloge, telefoon, mp3 speler enz. Misschien handig om dit aan (overigens goed) artikel toe te voegen.

Jullie schrijven "Een potentieel nadeel is wel dat de nekband enigszins op en neer kan stuiteren tijdens runs, wat hardlopers als vervelend kunnen ervaren." Ik heb dus van verschillende mensen gehoord dat dat invloed heeft op het geluid, dat dat gaat horten en stoten en soms er mee ophoudt, tenminste bij degenen die zij gebruiken. Hebben jullie daar ook op getest of kunnen jullie daar meer over zeggen, bijv. bij welke merken dat dus absoluut niet het geval is (door gebruikte techniek bijvoorbeeld).
mvg, Ys

Op de 2e foto meet de vrouw haar pols met de duim!?

5 5

Gekocht in mei 2020. Fantastisch horloge.
De connectiviteit met de Sennheis true wireless 1.0 is fantastisch en probleemloos. De spotify connectie is erg goed en het afspelen van muziek is probleemloos. Ook tijdens langere loopjes geen enkele problemen. Ik kom zelf niet veel verder dan 3 uur maar, geen enkel probleem in die tijd, mits ik natuurlijk alles opgeladen heb. Maar daarna is er nog ruim batterij over in beide systemen.

De GPS is erg betrouwbaar. Ik gebruik het hardloop horloge ook vooral voor de coachingsprogramma's van Garmin en die bevallen mij erg goed. Vooral het feit dat het horloge je ook coacht op je cadans en je loopsnelheid maakt het voor mij uitermate goed.

De user interface is gebruiksvriendelijk en beter dan de meeste Garmin producten die ik tot op heden heb gebruikt. Alles bij elkaar erg goed product.

Grootste nadeel tot nog toe: na 7 maanden gebruik lukt het niet meer om het horloge op te laden en werkt het dus totaal niet meer. Valt binnen garantie dus ga er vanuit dat het volledig verholpen gaat worden.

5 5

De activity tracker meet heel veel. De normale dingen die een activity tracker behoort te doen zoals stappen & afstand maar ook HRV, body battery & VO2 Max. Op zich een hele mooie tracker maar er zijn 2 grote nadelen. (1) De oplaadkabel werkt niet altijd goed. Soms erg zoeken voordat hij goed contact maakt. Dat is frusterend. (2) Tweede punt is problematischer. Het rubber van het bandje wordt snel slechter. Bij intensief gebruik is het binnen 1 jaar kapot. Dit heb ik nu twee maal gehad. Dit valt niet onder de garantie volgens de fabrikant. Vervangen kan ook niet dus moet je een nieuwe kopen.

5 5

Grootste miskoop ooit. Begrijp niet hoe dit horloge zo wordt aangeprezen. De GPS is echt heel slecht.
GPS vinden duurt vaak zo lang dat ik vaak maar begin met lopen voordat deze is gevonden. Tijdens het hardlopen krijg ik vaak hele rare ronde tijden door. Na afloop ontbreekt het kaartje vaak helemaal of de route staat er niet helemaal op. En dan niet alleen een stukje van het begin van de route omdat de GPS nog niet was gevonden, maar ook halverwege een duurloop (blijkt achteraf) valt de GPS uit en heb ik een rare kaart.
Ik heb ook regelmatig bij de grafiek in de Garmin app een beste tempo tijd waar Supergirl jaloers op zou zijn. Dit maakt de grafiek dan onbruikbaar aangezien de as dan deze snelle tijd daar voor gebruikt.
Als ik in een groep liep had ik ook meestal een kilometer meer gelopen dan de rest.

kijk maar eens op de site van Enformasocks eu die hebben kwalitatieve hardloop-compressie sokken hier nog onbekend maar in Spanje en Italy een van de bekendere merken.

Gr
Emiel

Ik bezoek hardloopzone.nl regelmatig en vind altijd wel een interessant onderwerp. Het enige wat me stoort zijn de taalfouten, zoals: Het apparaatje schakelt zelf aan zodra deze beweging detecteerd. (detecteert moet natuurlijk met een t) of: Je besteld dit handig hulpmiddel eenvoudig via bijvoorbeeld bol.com (Je bestelt is met een t)

Beste Rennes,
Bedankt voor het doorgeven, we hebben het direct aangepast. Mocht je nog meer foutjes tegenkomen dan hoor ik het natuurlijk graag.
Groeten, Martijn

Beste Mariëlla,
Het lijkt erop dat er iets mis is met het GPS van het apparaatje, wij hebben dergelijke problemen niet ondervonden. Wellicht kun je contact met Garmin opnemen om hier even naar te laten kijken.
Groet, Martijn

5 5

Tijdens het lopen van een zelf geprogrammeerde workout geeft horloge alleen een trilsignaal af. Is het mogelijk om daar ook een geluid onder te zetten

Sinds kort ben ik aan het hardlopen met mijn hond. Het was even oefenen maar nu gaat het heel goed. Ik vraag mij alleen af wat ik hem het best na het hardlopen kan geven om te herstellen?

Hallo
Misschien hoort deze vraag hier niet thuis.
hoe kan ik een per ongeluk verwijderde activiteit terug vinden,
op mijn runkeeper app?
Op mijn account staat het er ook niet op.
kijk dus uit voor de knop verwijderen( ik wilde alleen een foto verwijderen,
maar helaas gaat dan ook je activiteit weg .....jammer het was een mooie route : )

vr, gr

5 5

het horloge meet de afstand bij het zwemmen niet goed er zit een marge van 25-30% afwijking in vergelijking met werkelijke afstand.

5 5

Top sportwatch. Heb hem al een paar jaar. Nooit problemen mee gehad. Functioneert naar beheren en kan tegen een stootje

5 5

Ik reageer even op de review van Karin. Ik had dit precies het zelfde. Scherm werd niet meer feller. Bleef in nachtstand staan. Ook de tijd werd na tikken op het scherm niet meer weergegeven. Hiervoor moest ik ook de zijkant indrukken.
Ik heb hem na 8 maanden gebruiken terug gebracht. Hij werd niet eens ter reparatie opgestuurd. Ik kreeg de optie nieuwe uitzoeken of mijn geld terug. Ik ga nu kijken voor een andere. Maar dit wordt fitbit meer.

5 5

Voortreffelijke kwaliteit (!) en een app die goed werkt, prima aanpasbaar is en uitstekende functies heeft! De Garmin site met je persoonlijke account (met al je activiteits en/of trainings info, die ook in je app staat) is overzichtelijk, nuttig en bijzonder mooi vormgegeven! Ik heb nu een Vivosport met voor mij voldoende functies. Alles werkt prima: snelle connectie met je app, goede instructies bij eerste koppeling met je smartphone. Waarom ben ik zo enthousiast over dit merk en deze app? Ik heb het kunnen vergelijken met mijn Amazfit Stratos horloge en bijbehorende app: miserabel! Grootste ergernis: de slecht werkende app en onnauwkeurigheid van de bpm (pols) van de Stratos.
De Stratos was veel duurder dan de Vivosport. Ik was onzeker door mijn negatieve ervaringen met het merk Amazfit. Had ik het allemaal geweten dan had ik meteen de Vivoactive 4 gekocht! De Vivosport is trouwens een horloge, dat met pensioen is en bijna niet meer verkrijgbaar is. Ik had geluk. Goed zoeken helpt ;-)

Heb reeds de huisdokter bezocht. Heeft Dafalgan voorgeschreven. Dit medicament helpt niet.

5 5

Een uitstekend en betrouwbaar product.
Gebruik het voor de racefiets.

5 5

In de ruim twee jaar dat hij het deed, was het een fantastisch sporthorloge, net als de M430 die gelukkig net binnen de garantietermijn kapot ging. Mijn Polar Vantage M staakte de strijd na iets meer dan 2,5 jaar gebruik. Horloge opgestuurd naar Polar. Polar repareert de Vantage M niet. Wel kan ik met 30% korting een nieuw Polar horloge kopen. Toch maar niet, denk ik.

Bedankt voor het informatieve artikel over pijn tijdens het bewegen en hoe je daar vanaf kan komen. Mijn moeder heeft ook veel last als ze wandelt en probeert daar al een tijd vanaf te komen. Ze probeert het nu met zolen en ik zal deze tips naar haar doorsturen. Hopelijk werkt dit.

Ik heb jaren Endomondo gebruikt. Voldeed voor mij prima. Zoals beked is deze gestopt, volgend de maker Under Armour kun je het beste overstappen op MapMyRun. Bij Endomondo zat een optie om jouw run tijdens het lopen te vergelijken met een door jouw opgenomen run. Onder het lopen gaf hij dan door bij elke km hoeveel je voor/achter loopt op die run. Omdat ik steeds dezelfde route loop stimuleerde mij dat toch. Weet iemand of er een app bestaat die dat ook kan. Alle apps geven natuurlijk wel de tijd per km door maar ik krijg niet de vergelijking door. Ik heb heel wat apps bekeken maar vind er geen die dat ook kan. Als iemand er een weet zou ik daar erg blij zijn.

5 5

Top smartwatch 👌🏽

Wat mij zou interesseren, is te weten of dit tiestel ook zou werken op een crosstrainer?

Beste mensen.
Wij zijn met 4 dames en trainen samen , ook bij een club. Wij hebben allen een Fenix 6S. Wij vinden het lastig ons horloge te begrijpen. Aangezien we wisselende trainingen doen, 3a4 in de week, maar het resultaat is geregeld niet productief. Hier begrijpen we niets van. Ook onze trainer heeft een Garmin en komt met dezelfde reactie. Kunnen jullie duidelijke richtlijnen geven hoe je nou progressie kunt bewerkstelligen betreft de VO2 max?
Met sportieve groeten,
Jacqueline

5 5

In het begin is de M430 een heel prettig product om te gebruiken. Ik heb overigens een zwarte.
Na ongeveer 1 1/2 jaar begint de ellende. Het duurt heel lang voordat de GPS contact heeft gemaakt. De hartslag, waar het grotendeels om gaat is onbetrouwbaar. De hartslag pakt, al vanaf het begin, pas na een minuut of 10. Daarvoor blijft de hartslag steken rond de 86 slagen per minuut. Tijdens de cooling down, na een fietsrit schiet de hartslag plotseling omhoog naar boven de 160, wat helemaal nergens op slaat. Daarnaast is de gebruikerstijd bij koud weer maximaal ongeveer 2 uur, dan is de batterij leeg.
Ik koop al meer dan 35 jaar Polar producten en ga over op een product van een concurrent.
Polar reageert ook helemaal niet op vragen via de e-mail. Vroeger was Polar nog goed bereikbaar, toen het bedrijf een vestiging in Almere had, dat is nu over. Polar Nederland zit voor zover ik weet in België.
Ik raad producten van Polar af. Dit is al de derde achtereenvolgende miskoop!!

5 5

Ik vind het geweldig om de reviews hier te lezen. Deze over de Garmin Fenix 7 is er ook 1 van. Beetje duur nog maar ga er zeker voor sparen.

Ga door met al deze geweldige reviews

Bedankt voor de goede tips om te herstellen na het hardlopen. Ik heb dit vroeger wel gedaan, maar de laatste jaren niet en zou graag weer willen beginnen. Tip 2 vind ik een goede tip, je spieren masseren. Ik kreeg van een vriend de tip om naar een compressie apparaat te zoeken, dit apparaat bevordert ook spierherstel. Ik ga er eens dieper in duiken.

5 5

vantage m2 : fijne horloge, mooi design,veel functie's ,maar hij is niet secuur als je er mee gaat zwemmen. ik heb die ingesteld op een 25 mtr baan, ik trek de horloge goed om mijn pols. en toch telt hij de banen niet secuur. bv ik heb,( zelf mee geteld) 1500 mtr gezwommen , en de polar geeft maar 1375 mtr aan. hoe komt dat ??? in het begin geen probleem mee gehad. de horloge is 1/2 jaar oud. zou niet mogen voor die prijs!!!!

5 5

Vind het een geweldige horloge. Voor veel sporten kan je veel instellen en werkt het top. Bedieningsgemak met touchscreen is intuïtief, duidelijk scherm, hartslagmeter, gps, hoogtemeter, muziekspeler, app meldingen, alles werkt prima! Ook kan je er mee betalen maar heb dit nog niet ingesteld.
En niet iedere dag opladen zoals met veel andere merken is ook wel een pre. Beste prijs kwaliteit verhouding naar mijn mening. Topaankoop!

Toffe tips, zelf ben ik ook weer net gestart en hoop ik toch mijn eerste 2 km te kunnen uitlopen. Ik hoop ook anderen te helpen met hun motivatie!
Liefs Evelyne

Bedankt voor de heldere informatie over hardlopen. Ik heb jarenlang niet gesport en wil daar graag mee beginnen. Ik heb van mijn broer een trainingsschema gekregen die ik ga volgen. Het is goed om te weten dat voor een snel herstel het belangrijk is om veel te drinken. Mijn broer adviseerde daarnaast het gebruik van een compressie apparaat om snel te herstellen, daar ga ik me ook eens in verdiepen.

Werkt het ook op een loopband?

Ik heb een uurwerk nodig voor het fietsen en voor dagelijks gebruik wat raad ge mei aan

Succes Jens!

Ik mis een aantal mooie merken hardlooprokjes in deze test. Waar zijn de Running Skirts, Polka Sport, Slavi Wear. Merken die een hoge kwaliteit hebben, speciaal gemaakt voor hardlopen (in de breedste zin van het woord).

Een tennisrokje is voor de meeste vrouwen niet geschikt om in hard te lopen. Een goed hardlooprokje heeft een short met pijpjes dat niet opkruipt en over het breedste deel van de dij valt. Een beetje compressie in het short is ook erg prettig.

Fijn dat er meer aandacht is voor het hardlooprokje.

5 5

Ik heb de Polar M430 sinds mei 2020 aangeschaft en dus bijna 2 jaar in mijn bezit.
Ik ben erg tevreden over dit sporthorloge. Ik lees uit andere recensies dat hartslagmeting onbetrouwbaar is. Ik moet zeggen dat ik inderdaad een paar keer tijdens hardlopen een onbetrouwbare hartslagmeting had en bijvoorbeeld gemiddeld 30 slagen te weinig aan gaf. Maar in 99% van de tijd (ik draag dit horloge dag en nacht) de hartslagmeting denk ik (voor mijn gevoel) wel correct is. Volgens mij kunnen bandjes nu wel bijbesteld worden (kost ongeveer 25 euro)..
Batterij is ok en gaat meestal wel 4/5 dagen mee inclusief 15 km hardlopen.

5 5

Zo jammer dat dit horloge niet meer verkocht wordt. Het doet precies wat het moet doen en doet dat nauwkeurig. Niet zo'n log ding om je pols en de informatie die je wilt hebben. 13 uur gps, is handig voor tijdens de 4Daagse en daar gebruik ik het dus ook voor.

Ik snap ook niet dat iets dat goed en eenvoudig is, vervangen moet worden voor iets dat minder eenvoudig en dus ook duurder is.

5 5

Ben maar redelijk tevreden, heb deze enkele weken geleden gekocht maar ik moet de fit bit om de 2 dagen al opladen.
mvg

Beste heer, mevrouw,
Ik heb belangstelling voor een inspire 2 activity tracker. Ik zou graag weten of je tijdens het hardlopen simpel de timerknop kan hanteren bijv. 3 x10 minuten. Hopelijk kunt u mij informeren. Tot nu toe is dat niet gelukt, veel zaken hebben dummie modellen dus kan ik dat niet testen. Bij voorbaat hartelijk dank,
Vriendelijke groet,
Monique Oonk

Ben net bezig met besluiten welke schoen het wordt voor een 50 km trail in Drenthe in oktober. De laatste twee die overblijven zijn de Dynafit 100 ultra en de Hoka Speedgoat 5. Deze week gaat de kogel door de kerk.

Heel cool! Laat ons zeker maar weten welke het zijn geworden! Succes met de trail en je keuze :)

ik wil beginnen om nu samen hard te lopen met mijn hond. Jullie geven wel advies over de hondenriem. Ik zou het ook fijn vinden dat er een advies is over de halsband/tuigje.

Hebben jullie die voor mij?

caroline

5 5

Ik had eerst de Aftershokz Titanium, deze is helaas uit mijn auto..
Daarna de aftershock Aeropex gekocht, deze zijn nog fijner in gebruik ik heb ze vaak de hele dag op zonder dat ik het merk ondanks het gebruik van zonnebril en bouwhelm. Er fijn om zo te kunnen bellen, muziek of filmpjes te luisteren gedurende de hele dag en ook bereikbaar te zijn voor verkeer en mensen in de omgeving. Ook gebruik ik ze vaak in combinatie met de Chromecast om een film te kijken als mijn vrouw niet wil kijken maar lezen of zo. Ook luisterboeken en podcasts tijdens het uitlaten van de hond, kortom de hel dag plezier van de aeropex.

5 5

Ik kocht het horloge en de verbinding met mijn GSM valt steeds weg. Ik moet alles herinstalleren en en weer toestemmingen geven om lokatie en dergelijke, telkens ik wil synchronisren. Bijzonder ergerlijk, vanaf ik 10 m van mijn gsm verwijderd ben moet ik telkens weer van 0 herbeginnen...als ik altijd mijn gsm bij de hand moet houden heb ik geen meldingen nodig. Ik heb alle stappen uit de 'hulp' intussen doorlopen, zonder resultaat. Verder wat de GPS betreft, hij maakt een fout van 10%!!! Men maakt reklame voor het zwemmen, zou zelfs de slag herkennen....bij mij valt hij telkens uit, zelfs de horloge zelfs viel uit. Ik raad dit toestel dan ook met klem af!

Hi,

Kan kook activiteiten per moment categoriseren en opslaan. Bv. als ik vandaag met pietje wandel, dat ik dit in mapje eitje kan opslaan en de voortgang over langere tijd kan bekijken en als ik dan met jantje ga lopen, die wandelingen ook apart opslaan?

Herstel, nu in begrijpelijke taal ;)

Hi,

Kan ik ook activiteiten per moment categoriseren en opslaan?

Bv. als ik vandaag met pietje wandel, dat ik dit in mapje Pietje kan opslaan en de voortgang over langere tijd kan bekijken?

En als ik dan met Jantje ga lopen, die wandelingen ook apart opslaan?

5 5

Vooral de batterijduur en de mogelijkheid om kaarten en routes op het scherm te tonen zijn de echte pluspunten van dit horloge. Uiteraard werkt het GPS nauwkeurig en betrouwbaar.
De displays zijn flexibel in te delen en volledig door de gebruiker te configureren.
Het horloge is robuust en kan tegen een stootje

Minpunten:
De polshartslagmeter haalt het uiteraard niet bij een borstbandhartslagmeter, vooral bij inspanning met veel beweging is de polshartslagmeter onnauwkeurig met vaak onrealistisch hoge hartfrequenties.
De navigatiefunctie is basic en bestaat uit niet veel meer dan het tonen van de geplande route op het horloge en het vastgelegde spoor op een goede kaartachtergrondc, maar desondanks zeer nuttig.
De polssaturatiemeter is een gadget dat relatief veel stroom gebruikt en haalt het ook niet bij een vingermeting.
Tenslotte is het jammer dat een automatische start-stopfunctie zoals bij de handheld Garmin toestellen ontbreekt.

5 5

Ik ben al altijd heel tevreden geweestvan Polar, maar Polar Ignite is echt niet goed. Ik kocht mijn Ignite vorig jaar bij A.S. Adventure.
Ik ben een jogger die meestal 2 tot 3 keer per week loop aan ongeveer 9,5km/u. Nu loop ik volgens mijn Ignite soms 22km/u!!!!
Ik heb mijn horloge binnengestoken en eerst kreeg ik die (niet gemaakt) terug. Dan heeft Polar (na 3 maanden) een nieuwe Ignite opgestuurd, maar ik blijf hetzelfde probleem hebben. A.S adventure zou liever een tegoedbon geven, maar dit kan en mag niet van Polar. Ik zou bij Polar blijven, maar een Ignite wil ik niet meer.

Steeds meer hardlopers blijven tot op hoge leeftijd actief in de hardloopsport. Ik als 75-jarige loop ook nog steeds hard. Wordt het tijd dat in de coopertest schema’s daar meer aandacht aan te besteden?

5 5

Super fijn horloge.
Ben blij dat scherm zwart is en alleen oplicht bij beweging of indrukken zijknop.
Goede GPS
Overzichtelijke fitbit app.
Fijne gezondheids opties te zien in de app.
Zonder abonnement worden gezondheids gegevens van de laatste week bewaard, dat is wel jammer. Ik vind een premium abonnement te duur.

5 5

Nog nooit een tracker gehad dus even een vraag: Kan je je telefoon thuislaten als je gaat sporten? Dus synchroniseert horloge met telefoon als je weer thuis bent (en WiFi hebt) of altijd je telefoon bij je hebben? Interesse in Inspire 3.
Lees het graag, bedankt.

Beste Gaston,
De Fitbit heeft helaas geen ingebouwde GPS. Om een route bij te houden dien je ook je telefoon mee te nemen. Als je bijvoorbeeld een nachtje geslapen hebt dan synchroniseert de Inspire 3 automatisch zodra deze verbinding maakt (via Bluetooth) met je telefoon.

Wat vreemd dat de tabel bij 50 jaar ophoudt.

De laatste regel geldt voor 50+ dus ook voor mensen van bijv. 60 jaar.
De test is ontwikkeld door Kenneth H. Cooper voor het Amerikaanse leger om de fysieke fitheid te testen, waarschijnlijk zijn er niet veel mensen actief in het leger van 60+ en houd daarom de test op bij 50+.

Op de North Face na is er geen meer leverbaar per 7-12-2022.
Misschien had ik vóór de Sint moeten kijken, maar,
Het artikel is verder inhoudelijk heel nuttig, prima, update, misschien?

5 5

Ben opzoek naar een tracker en ik heb juist tests gezien waarbij uitkomt dat de hartslag meting van deze horloge juist wel heel accuraat is, maar de slaapmeting bijv juist incorrect..

En bij de fitbit is het dan weer andersom..

Ik wil graag iets wat zo accuraat mogelijk is, vooral hartslag, stappen en kcal etc... Nu twijfel ik welke tracker ik het beste kan nemen. Deze huwaei of bijv fitbit charge 5? Of een andere?? Any suggestions, welke is de beste?

Ik ben een man van 74. Ik loop nu inmiddels 6 maanden hard. Dat doe ik bijna iedere dag soms een daagje niet. Ik loop 5 km en een of twee keer 10km in de week. Drie een halve marathon. Ik hrb wel pijntjes maar geen blessures. En mijn pijntjes zijn minder dan vroeger.
Ik loop een pace van 6.45 op 5 km en 7.45 op de tien en de 21.5.
Altijd vraag ik me af of dit misgaat. Iedereen zegt dat ik ook moet rusten. Maar ik vindt lopen leuk. En train zo ook mentaal, want het gaat natuurlijk niet vanzelf.
Vraagje: toch rusten?

Welke kniebrace gebruik je best bij:
-een overbelasting van het LCL (lateraal collateraal (of fibulair) ligament ?
-een slijmbeursontsteking boven op de knie ?
Ik heb nl. beiden samen, het 1 aan mijn linkerknie en het ander aan mijn rechter, maar beiden in lichte mate.
Bedankt al
Marc

Het probleem met de USB-C oplader valt wel mee. Jammer, maar tegenwoordig gebruikelijk is dat er geen opladers meer worden mee geleverd. Als je er dan toch een moet aanschaffen heeft Samsung een snellader met een USB-C uitgang

5 5

Ondanks het feit dat telefoon en horloge goed zijn opgeladen gebeurt het zeer regelmatig dat de metingen niet deugen. Na 6,5 km wandelen geeft hij bijv. 4,5 aan, is er geen hartslag gemeten en klopt het aantal voetstappen dus ook niet. Ook geeft hij verkeerde meldingen, zoals traplopen als je dat niet aan het doen bent.
Ik moet hem vader opladen dan 1x per 4 à 5 dagen.

5 5

Dankzij een blog ben ik zeer geïnspireerd en ben ik begonnen met powerliften.

Echter had ik een headset, maar voelde dit soms zo zwaar op je kop en worden je oren zo warm. Ook met het benchen is een koptelefoon echt niet fijn.

Op basis van deze review ben ik overtuigd en heb ik de Rolfstone eens geprobeerd! Conclusie: zeker een aanrader, wat een verademing!

Ideaal voor de sporters onder ons

Thuis kan ik alles doen zonder pijn. Maar als ik een blokje ga lopen krijg ik pijn en lijkt het op slot te gaan. Als ik dan ga zitten of stilstaan kan ik weer veder.

We adviseren dit met een expert en/of dokter te bespreken, wij geven geen medisch advies.

heb nu de vantage m en ben aan het oriënteren voor een horloge met gps. jammer dat het geluidssignaal ontbreekt voor het afbakenen van hr zone, afstand of tijd. de trillingen voel ik echt niet. misschien voor garmin gaan maar polar flow zal ik dan zeker gaan missen.

5 5

Functioneert slecht geen melding over slaap ritme werkt al weken niet.

Helder en duidelijk, nu aan het werk! Top presentatie waar ik wel mee "uit de voeten kan"....

5 5

Reeds 3 jaar de Mi Band 4 in gebruik. De Mi Band 7 is met groter scherm èn goede tekengrootte fantastisch. Ook is het gehele scherm nu te gebruiken om te navigeren.
De bijgeleverde App 'Mi Fitness' is ook een dikke plus - met zijn tijd meegegaan.
Ik was gewend aan de App Mi Fit - Anno 2023 blijkt deze App er niet meer te zijn, tijdens de activatie van Mi Band 7 werd ik doorverwezen naar Mi Fitness.

- in 2022 werd Mi Fit uitgefaseerd & omgedoopt naar Zepp Life.
- er was nog 'n 2de App: Mi Wear welke ook werd uitgefaseerd & omgedoopt naar Mi Fitness.
- > Dus na 2 transities heeft Xiaomi (eigenaar Mi Band) 2 Apps: Mi Zepp Life en Mi Fitness.
Heb beide Apps vergeleken - blijf op Mi Fitness.
Tevens heb ik nog de App 'Tools & Mi Band' afgestoft en opnieuw in gebruik genomen.
Dit is een tool van derden welke extra's heeft voor de techies. Deze App is niet 123 te koppelen aan jouw Mi Band. Tijdens de installatie krijgt je technische tips "how to fix'.
Super blij met de aanschaf !!!

Zeer interessant artikel. Ik ben inmiddels al 45 jaar met hardlopen bezig.
In mijn beginjaren nauwelijks aandacht besteed aan de juiste techniek, nu op 66 jarige leeftijd kom je tot de ontdekking dat verbetering van je looptechniek toch wel heel erg moeilijk is !

Hallo
Heeft Garmin ook een horloge met evt optionele sensor om het loopvermogen te meten?
Groet Henri