Ontdek de meest comfortabele sport-bh’s die niet schuiven en goed blijven zitten

Er zijn zo veel verschillende soorten sport bh’s

Maar welke sport BH is nu het meest geschikt voor hardlopers?

In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten en geven we je een overzicht van de beste 5 sport BH’s.

Dit zijn de beste BH’s voor hardlopers

1. Shock Absorber Ultimate Run

Shock Absorber Ultimate Run

Deze Award-Winning sport-beha is speciaal ontworpen voor hardloopsters met cup D maar is in vrijwel iedere maat te verkrijgen. Een niet overdreven grote cup-maat maar wel ééntje die een goede ondersteuning verdient.

Deze shock absorber zorgt ervoor dat 78% van de bounce wordt vermindert. Deze bh werkt met INT (international sizing). Deze zwarte met zilver afgezette shockabsorber is te koop vanaf maat 70C tot en met 85F. De bh is dus uitermate geschikt voor de vrouw met wat grotere borsten en biedt o.a het volgende;

 • Infinity 8 systeem
 • Brede gevoerde en verstelbare banden, antislip uitvoering
 • Minder wrijving en schaven door het zachte naadloze binnenwerk
 • Reflecterende tape over de cups voor betere zichtbaarheid
 • Makkelijk aan- en uittrekken door de open achterzijde
 • Het materiaal is vochtregulerend en ademend

Eén van de vrouwen die deze shockabsorber heeft beoordeeld meld het volgende;

Dit is veruit de beste sport-bh die ik ooit gekocht heb. Deze biedt zeer veel steun en dankzij de extra sluiting op de rug blijft hij ook op z’n plaats zitten. Een andere mevrouw met een maat 80F schreef het volgende; Top-sport be-ha, ook voor vrouwen met grote borsten. Ik heb zelf maat 80F en een fanatiek hardloopster. Ik kan dat met een gerust hart doen met deze bh aan.

Het enige minpunt was dat een aantal vrouwen de bh lastig vonden om aan te doen. Dit product werd wel door alle vrouwen die het review hadden ingevuld aangeraden om te dragen tijdens het hardlopen.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Handig in gebruik
 • Duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Fraai design
Nadelen
 • Kan lastig zijn om aan te doen

Nike Pro Classic Sport-beha

nike-pro-classic-sportbeha

De Nike Pro Classic biedt de juiste ondersteuning voor vrouwen met maat M. Een mooie fel-roze bh die een zwarte onderband heeft. Nike is een bekend merk die innovatieve sportkleding in het assortiment heeft. Nike gaat altijd voor;

 • Comfort
 • Goede pasvorm
 • Stabiliteit
 • Duurzaamheid
 • En natuurlijk de uitstraling

Deze duurzame sport be-ha werd aangemerkt als een goede keus en was precies zoals werd verwacht. Was tevens goed verpakt en dus goed aangekomen. Deze sport be-ha zijn er in verschillende aantrekkelijke kleuren zoals;

 • Paars met een rode onderband
 • Oranje met een paarse onderband
 • Roze met zwarte onderband
 • Aanschaf goed passende bh voor het hardlopen

Voordat je een goed passende sport be-ha on-line wilt gaan aanschaffen is het verstandig om je borsten op de juiste manier op te meten. De bh kan zijn werk niet goed doen wanneer je de verkeerde maat aan hebt.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Stevige sport BH
 • Zit lekker
 • Blijft goed zitten tijdens het sporten
Nadelen
 • Kan strak aanvoelen onder de oksels

Waarom is een sport BH zo belangrijk?

Sport bh lifestyle

Je komt ze nog wel is tegen…Vrouwen die aan het hardlopen zijn met de verkeerde bh. Borsten die verticaal en horizontaal bewegen kunnen op den duur pijn veroorzaken. Tevens is het ook nog eens een vreemd gezicht, die stuiterende borsten.

Borsten bestaan uit vet- en klierweefsel. Deze kun je niet net zoals je beenspieren trainen. Spieren kunnen bewegingen opvangen maar omdat de borsten enkel uit weefsel bestaan, wat niet getraind kan worden, zul je deze dus op een goede manier moeten ondersteunen.

Tijdens het hardlopen komt er veel trekkracht op de borsten te staan. Het is eigenlijk zo dat de borsten net even achterblijven bij de bewegingen die je maakt. Dit zorgt voor de trekkracht. Hoe groter de borst is hoe groter het effect van deze trekkracht zal zijn.

Borsten wegen gemiddeld zo tussen de 250 en 500 gram. Vrouwen met een grote maat kunnen gemakkelijk borsten hebben van een kilo per stuk.

Toch is een goede sport bh ook voor vrouwen met een kleine cup een must tijdens het hardlopen. Op den duur zal bij deze vrouwen ook de huid rondom de borst zijn elasticiteit gaan verliezen wanneer niet de juiste bh wordt gedragen.

Hier moet je op letten als je een sport BH wilt aanschaffen

1. De juiste maat

Een goede sport bh koop je meestal een maatje kleiner. Deze bh moet goed aansluiten om de borsten optimaal te kunnen ondersteunen. Toch mag de bh ook weer niet knellen maar moet comfortabel gedragen kunnen worden.

Je moet niet steeds tijdens je hardlooprondje herinnerd worden aan je bh. Deze mag dus best wat meer aansluiten maar mag absoluut niet als knellend worden ervaren.

Wat voor eisen moet je stellen wanneer je van plan bent om een goede bh aan te schaffen speciaal om in te gaan hardlopen?

2. Moet comfortabel zitten

Moet door de juiste stof waarvan de bh is gemaakt comfortabel aanvoelen. Lichte, luxe uitstralende stoffen zorgen ervoor dat de bh niet te zien is onder je sportkleding. Moet aanvoelen als een tweede huid.

3. Geen vormverlies krijgen

De juiste bh zal lang meegaan zonder de oorspronkelijke vorm te verliezen. Deze bh’s worden vaak gewassen maar zullen toch door de kwaliteitsstoffen hun oorspronkelijke vorm lang behouden. Na het uitrekken moeten zij terugkeren in hun oorspronkelijke staat en steeds de nodige ondersteuning bieden.

4. De juiste vochtregulering hebben

Een goede bh tijdens het hardlopen zal het transpiratievocht snel opnemen en snel weer afvoeren. Door de goede vezels die gebruikt zijn voor de bh zal de stof blijven ademen en het vocht direct afgevoerd worden. Zo houd je altijd een droge bh die aangenaam aanvoelt. Je lichaamstemperatuur zal daarom ook hetzelfde blijven als tijdens de eerste 10 minuten van je loopsessie.

5. Stevige ondersteuning

Dit is wel de belangrijkste eis die je aan je sport be-ha moet stellen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je borsten, hoe groot ze ook zijn, gecontroleerd met je bovenlichaam mee bewegen. Het opvangen van de schokken die je tijdens het hardlopen ondervindt moeten zoveel mogelijk worden voorkomen.

6. Onbelemmerd bewegen

Tijdens het hardlopen moet je onbelemmerd kunnen ademhalen zonder dat je een knellende bh voelt. Met een goed aansluitend model zal je veel bewegingsvrijheid ondervinden. Metalen gespjes en/of sluitingen mogen niet irriteren.

7. Een goede onderband hebben

De juiste bh om in te gaan sporten zal meestal voorzien zijn van een brede onderband. Deze zorgt ervoor dat de borsten nog eens extra worden gestabiliseerd. De schouderbanden zijn wat breder dan de gewone doorsnee bh omdat deze gelijkmatig het gewicht van de borsten zullen verdelen. Ook hoort een bh om in te gaan hardlopen te zijn voorzien van speciale stiksels die de stof doen rekken maar niet los raken of kapot gaan.

Grote en kleine borsten – welke sport  BH moet je hebben?

Sport bh

Kleinere cupmaat

Geen vrouw op deze wereld heeft dezelfde borsten. De een is wat minder bedeeld dan de ander. Wanneer je gaat sporten en je hebt een kleine cup (A of AA) zal je lichaam tijdens het hardlopen net zoveel schokken ondergaan dan wanneer je een grote cupmaat hebt. Het weefsel rekt uit door de schokken en daar lijden de borsten onder.

Een gewone bh dragen tijdens het hardlopen is geen optie. Deze nemen veel minder vocht op en bieden niet de ondersteuning van een goede sport be-ha. Omdat een gewone bh het vocht niet voldoende afvoert gaat deze schuren met als gevolg pijnlijke borsten en huid.

De wat vollere vrouw

Vrouwen die grote borstenhebben kunnen vaak niet de juiste bh vinden en haken dus af, ze stoppen met hardlopen. Dat is jammer en helemaal niet nodig. Ook voor vrouwen met een grotere cupmaat is het mogelijk om op een comfortabele manier te gaan sporten en geen last te hebben van het zogenaamde “bounce-effect”.

Om een goed passende bh aan te schaffen is het verstandig om je te laten inspireren door de bh’s die je kunt vinden in de webshop van Bol.com. De bh’s die worden aangeboden om mee te gaan hardlopen zijn in vele maten te krijgen ook voor de wat vollere vrouw.

Je moet als vrouw met wat grotere borsten;
 • Comfortabel kunnen hardlopen
 • Een pijnlijke nek en rug moet met de juiste bh niet nodig hoeven zijn
 • Voor elke maat moet een geschikte sport be-ha te vinden zijn
 • De bh moet een mooie, sportieve uitstraling hebben

Tips om je borsten goed op te meten zijn;

 • Meten over een goed zittende bh. Dus niet over een minimizer, sport-bh of opgevulde bh. Deze geven geen goed beeld.
 • De maten wijken af van je lingeriemaat
 • Eigenlijk weet je pas wanneer je de bh daadwerkelijk aantrekt of deze de juiste is.
 • Laat iemand helpen bij het opmeten

De onderwijdte

Dit is de maat die je meet direct onder de borsten over je ribben. Adem normaal uit en trek de centimeter strak aan. Je moet strak meten omdat de centimeter niet elastisch is. De onderband van je bh wel.

De bovenwijdte

Ter hoogte van de tepellijn zijn de borsten het dikste. Hierover meet je normaal, niet te strak. De centimeter mag absoluut niet insnijden. Zorg dat de centimeter aan de voorzijde op dezelfde hoogte zit als aan de rugzijde.

Wat is de levensduur van een sport bh?

De meeste vrouwen dragen veel te lang dezelfde bh om te sporten. Beter is het om zeker 2 exemplaren tegen elkaar te dragen dan kun je de andere dag de bh uitwassen en laten drogen.

Na verloop van tijd verliest deze toch zijn elasticiteit en ondersteuning. Wanneer je echter de bh een goede behandeling geeft en deze op de hand wast kun je de levensduur verlengen.

Wanneer je een sport be-ha elke dag zou dragen tijdens het hardlopen gaat deze gemiddeld 6 maanden mee. Wanneer een be-ha slijtage gaat vertonen kunnen er wrijvingsplekken ontstaan op je huid en bieden ze niet meer de juiste ondersteuning.

Zorg er dus voor dat je op tijd gaat vervangen en dat je borsten hier niet onder gaan lijden. Bol.com heeft voor elke vrouw de juiste sport be-ha in haar assortiment in verschillende kwaliteits- en prijsklassen.

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!