Sporthorloge met Spotify: lekker ontspannen met je favoriete muziek

Eén ding is zeker, hardlopen is een stuk prettiger met jouw favoriete muziek en die muziek voeg je eenvoudig toe met een sporthorloge met jouw favoriete muziek via Spotify.

Sporten is een kwestie van doorzettingsvermogen, wilskracht, discipline. Precies op het moment dat jij er even doorheen zit, tik je het volumeknopje nog even aan zodat jij die laatste meters haalt. Heerlijk toch?

Als je er dan uit bent dat je graag een sporthorloge met Spotify wil, is de volgende vraag welke dat moet worden. Wij helpen je graag door de besten op een rijtje te zetten!

waarom dit horloge?
garmin forerunner 245 music Garmin Forerunner 245 Music Beste sporthorloge met Spotify bekijk prijs
Garmin Vivoactive 4/4S Garmin Vivoactive 4/4S Stijlvol voor de fanatieke loper bekijk prijs
garmin venu 2 (5) Garmin Venu 2 Compleet sporthorloge met vele functies bekijk prijs

Garmin Forerunner 245 Music

garmin forerunner 245 music

De Garmin Forerunner 245 Music is zoveel meer dan een sporthorloge met de mogelijkheid muziek af te spelen via Spotify.

Wil jij de hele week gebruik maken van jouw horloge, zonder opladen?

Dat is dus geen probleem met de Garmin Forerunner 245 Music!

Garmin is een grote speler op het gebied van sporthorloges, dat moge duidelijk zijn. Met de 245 Music bieden ze jou een horloge dat jou ondersteunt bij jouw hele hardloopsessie.

Hij maakt het sporten aangenaam door jouw favoriete muziek af te spelen via Spotify, meet jouw prestaties met geavanceerde meetfuncties.

Onder sporters die de Garmin Forerunner 245 Music gebruiken vallen de uitgebreide prestatiemetingen ook in de smaak.

De vele mogelijkheden worden meermaals als een positief punt benoemd en ook de inzichten die geboden worden vallen in de smaak.

We moeten wel opmerken dat de GPS en het gebruik van Spotify in de praktijk erg veel van de accu vergen. Daarnaast kun je geen gebruik maken van Garmin Pay met de 245 Music.

Bekijk prijs

Garmin Vivoactive 4/4S

Garmin Vivoactive 4/4S

Het oog wil ook wat, toch? In dat geval is de Garmin Vivoactive 4/4S een sporthorloge om in de gaten te houden.

Met dit sporthorloge laat Garmin zien dat mooi en functioneel uitstekend te combineren is.

Als je namelijk dacht dat je sporthorloges met veel features kende, ken jij wellicht de Vivoactive 4/4S nog niet. Naast de mogelijkheid om Spotify te gebruiken, kent dit sporthorloge nog tal van andere mogelijkheden.

Er is niet zoiets als te veel gezondheidsgegevens en te veel mogelijkheden.

Met meer dan 20 vooraf geladen sport-apps is er voor iedereen iets en kun jij direct aan de slag. De uitgebreide mogelijkheden om gezondheidsgegevens te verzamelen houden alles bij. Zo heb jij altijd inzicht in jouw fysieke gesteldheid

Uit de ervaringen van vele gebruikers kunnen we zien dat Garmin er absoluut in is geslaagd om mooi te combineren met functioneel.

Het mooie, maar ook lichte design wordt vaak aangehaald door gebruikers in combinatie met de vele mogelijkheden die de Vivoactive 4/4S biedt. Mooi en functioneel, het kan dus echt!

Bekijk prijs

Garmin Venu 2

garmin venu 2 (4)

Alleen het AMOLED-scherm is al een enorm pluspunt bij de Garmin Venu 2. Door het verbluffende scherm weet jij in ieder geval dat jij het meest opvallende sporthorloge inclusief Spotify hebt.

Daarnaast komen de workouts die jij op je horloge kunt tonen met animaties er op die manier nog beter uit!

Garmin doet met de Venu 2 wederom waar het goed in is, features, features en nog eens features, zonder afbreuk te doen aan het strakke design.

Ook met de Venu 2 kun jij meer meten dan waarschijnlijk nodig is. Ademhaling meten, tracking van hydratatie, hartslag meten en zelfs een geavanceerde slaapcontrole is aanwezig op de Venu 2.

Zijn de geanimeerde animaties niet genoeg voor jou? Dan is er altijd nog de Garmin Coach!

Bij de Venu 2 is het Garmin in ieder geval gelukt om het scherm op te laten vallen, want dat is een van de meest genoemde pluspunten aan de Venu 2.

Ben jij dus een echte tech freak en kan een scherm jou niet scherp genoeg zijn?

Dan is de Venu 2 wellicht de beste keuze van jou! Het horloge beschikt over enorm veel mogelijkheden, maar een klein nadeel is dat alleen de originele bandjes passen.

Mocht je dus een extra of nieuw bandje willen scoren, dan moet dat wel een originele zijn.

Spotify tijdens het sporten een do of een don’t

Spotify tijdens het sporten een do of een don’t

We haalden al even aan, dat muziek tijdens het sporten je prestaties enorm kan bevorderen.

Dat is niet alleen persoonlijke ervaring, maar ook wetenschappelijk bewezen!

Muziek op zichzelf heeft een belangrijk en positief effect op de mens. Door muziek te luisteren, activeer jij je beloningssysteem.

Het activeren van dat beloningssysteem zorgt ervoor dat jij een prettig gevoel zal voelen als gevolg van dopamineproductie.

Je kent het stofje dopamine misschien beter onder de naam ‘geluksstofje’.

Tijdens het sporten zorg je niet alleen dat je extra dopamine aanmaakt door het luisteren van muziek, maar het leid je ook af. Het leid je af van jouw bezigheid en van eventuele vermoeidheid, waardoor je meer uithoudingsvermogen krijgt!

Dat muziek goed is tijdens het sporten, daar bestaat dus geen enkele twijfel over. Maar als jij muziek wil luisteren tijdens het sporten, dan wil je natuurlijk geen telefoon mee, want die zit alleen maar in de weg en iPods zijn al een poosje verleden tijd.

Een sporthorloge met Spotify is tegenwoordig de gadget om jouw hardloopsessie te ondersteunen met jouw favoriete muziek.

Een sporthorloge met Spotify is het meer dan waard, omdat je een multifunctionele gadget in huis haalt.

Het voorziet jouw hardloopsessie van je favoriete muziek, doet de nodige prestatiemetingen en is daarnaast te gebruiken in jouw dagelijks leven.

Vind jouw match
Vind jouw match

Nu je weet hoe een sporthorloge met Spotify jouw leven kan verrijken, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als jij er eentje gaat aanschaffen.

Kijk ook eens naar de speciale sporthorloges voor dames.

Sporthorloge vs. All-in

Je moet jezelf afvragen: ‘Zoek ik een sporthorloge of zoek ik een smartwatch die ook functioneert als sporthorloge?’.

Als je echt alleen een sporthorloge zoekt, is deze vaak niet geschikt voor het dagelijks leven. Echter is een volledige smartwatch vaak wel geschikt voor het sporten.

Je hebt sporthorloges die qua batterijduur enkele dagen meegaan, maar ook horloges die een week meegaan.

Daarnaast zijn er functionaliteiten als contactloos betalen die in het dagelijks leven echt toegevoegde waarde hebben, maar niet noodzakelijk zijn als je enkel gaat sporten. Qua budget heeft een volledige smartwatch uiteraard een hoger prijskaartje.

Draadloos in-ear vs. met bedrading

Draadloos in-ear vs. met bedrading

Een ander vraag die jij jezelf moet stellen is: ‘Wil ik per se draadloze oordopjes gebruiken of vind ik dit niet nodig?’.

Draadloze oordopjes die gebruik maken van bluetooth kunnen het sporten vergemakkelijken, aangezien je geen last hebt van de draden.

Deze kun je overigens tegenwoordig ook uitstekend wegstoppen. Toch is het een vraag die belangrijk is bij de aanschaf van een sporthorloge.

De meeste nieuwe sporthorloges, die daadwerkelijk een ingebouwde muziekspeler hebben, zullen niet kunnen werken met oordopjes met bedrading.

In dat geval zijn draadloze oordopjes een must.

Indien je gebruik maakt van een sporthorloge die alleen als bedieningspaneel voor je telefoon dient, kun jij de oordopjes natuurlijk aansluiten op je telefoon.

Dus, welk sporthorloge met Spotify kies jij?

Waar moet je bij aanschaf van een smartwatch voor dames op letten?

Wat sporthorloges met Spotify betreft, is het wel duidelijk wat de meerwaarde is.

Muziek op zichzelf biedt bewezen meerwaarde voor het menselijk lichaam en tijdens het sporten kan het de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Het aanbod is tegenwoordig zo breed, dat er werkelijk voor iedereen een passend sporthorloge is.

Of je nu enkel een sporthorloge zoekt of alles in één, een horloge met een superhelder scherm en Spotify of alleen eentje die als bedieningspaneel dient voor je telefoon.

Werkelijk alles is mogelijk en er is er ook een die bij jou past.

Dus, welke kies jij?

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!