Bij Garmin hebben ze de laatste tijd niet stil gezeten. Ze hielden zich daar hard bezig met de vernieuwing van de Enduro.
Die ‘oude’ versie liep nog niet eens zo lang mee, want de eerste Enduro werd pas in 2021 geïntroduceerd.
‘Maar een topmodel moet zijn voorsprong behouden’, zullen ze bij Garmin hebben gedacht. Dus kwam de fabrikant kort geleden met de introductie van de Enduro 2.
Wat ons betreft kun je nu al spreken van een succes.
Hoe duur is de Garmin Enduro 2?
Garmin introduceerde de Enduro 2 op 9 augustus 2022. Je kunt het horloge inmiddels bijna overal bestellen. De Garmin Enduro 2 is alleen niet goedkoop.
De prijs is natuurlijk niet bij elke leverancier hetzelfde. Maar ga er in ieder geval vanuit dat je er een dikke 1.000 euro voor moet neertellen.
Maar dan heb je ook wat: namelijk een sporthorloge dat er helemaal mag zijn!
Flink langere gebruiksduur met gps
De Enduro 2 maakt één ding duidelijk: bij Garmin houden ze absoluut van verbetering.
Dat zie je bijvoorbeeld aan de accuduur van dit nieuwe model. Ga je hem in gps-modus gebruiken, dan blijft hij bijna 2 keer zo lang functioneren als zijn voorganger.
De Enduro 2 houdt dit namelijk zo’n 150 uur vol. Vergelijk dat maar eens met de Enduro uit 2021. Die gaat bij gebruik met gps na 80 uur al uit.
Gaat het jou bij de Enduro alleen om status, dan ga je hem waarschijnlijk vooral in de smartwatchmode gebruiken.
Daar is een kleine terugval te bespeuren. Houdt de Enduro 1 dit 60 dagen vol, bij de Enduro 2 gaat na 46 dagen het licht al uit.
Nu ook met TopoActive
De Enduro 2 is door Garmin geschikt gemaakt om TopoActive kaarten te gebruiken. Deze vereenvoudigde OpenStreetMap kaarten zijn erg praktisch in het gebruik en laden snel.
Het scherm op 2 manieren bedienen
Ook de bediening van het scherm is met zijn tijd meegegaan. Net als bij de eerste Enduro kun je het met knoppen bedienen. Maar het scherm is nu ook te gebruiken als aanraakscherm.
Als je er slim mee omgaat heeft dit zeker voordelen.
Zit je bijvoorbeeld op de fiets, dan is het praktisch en veilig om de knoppen te gebruiken. Sta je met beide benen op de grond, dan is de intuïtieve bediening als touchscreen juist erg prettig.
Met NetFork mis je geen bocht meer
Naast TopoActive kaarten is de begeleiding die de Enduro 2 tijdens het lopen of fietsen biedt ook nog uitgebreid met NetFork.
Deze techniek geeft op tijd aan over hoeveel afstand je de hoek om moet gaan.
Je voorkomt op zo’n manier dat je fout loopt of fietst. Dat is immers altijd erg frustrerend. Je kunt je hierdoor optimaal op je ritme blijven concentreren.
Relaxter klimmen en afdalen
Ben je gecharmeerd van klimmen of afdalen in de bergen, dan helpt de Enduro 2 je daar nu ook beter bij. Het horloge is namelijk uitgerust met een verbeterde versie van Climbpro.
Je kunt hiermee je klimtocht in handige stukken breken, terwijl deze functie ook je afdaling meet.
Ook obstakels worden eerlijk mee gemeten
Tot slot nog het algoritme in Trail running VO2Max.
Voorheen werd een verandering in je hartritme bij het nemen van een obstakel door het horloge ‘in je nadeel uitgelegd’. Het verbeterde algoritme verwerkt de obstakels op een juiste manier in de meting van je conditie.
Zo geeft die meting een veel eerlijker beeld van het werkelijke niveau van je prestaties.
Niet bepaald goedkoop
Het moet gezegd worden: de prijs van het Garmin Enduro sporthorloge stijgt maar door.
Werd de eerste Enduro bij zijn introductie voor zo’n 800 euro aangeboden, de Enduro 2 gaat nu richting de 1.100 euro.
Dat is veel geld. Maar als jij je dit kunt veroorloven, dan krijg je daarvoor een sporthorloge om je pols uit het topsegment van de fabrikant.
Laat een reactie achter
0 reviews
Er zijn nog geen reviews!