Garmin Fenix 3 review Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Fenix 3 Review

 • Geschikt voor een hoop verschillende sporten
 • Mogelijkheid om te kiezen voor de Garmin Fenix 3 mét ingebouwde hartslagmeter
 • Waterdicht tot wel 100 m
 • Hele goede batterijduur
 • Mogelijkheid tot het ontvangen van notificaties vanaf je smartphone en het opnemen/weigeren van inkomende oproepen
 • Horlogebandjes zijn niet heel erg makkelijk en snel te wisselen
 • Beschikbaar in een beperkt aantal kleuren en niet in verschillende maten
 • Kan in het begin wat lastig zijn in gebruik in verband met alle aangeboden opties en mogelijkheden
onze partners

Video - look and feel

Review

In het huidige artikel zullen we dieper ingaan op de voorganger van dit sporthorloge, namelijk de Garmin Fenix 3.

Dit is een oud sporthorloge. Bekijk de opvolger Garmin Fenix 6.

Lees snel verder om meer over dit horloge te weten te komen.

Hoe ziet de Garmin Fenix 3 er uit?

De Garmin Fenix 3 is ietsjes groter dan de Garmin Fenix 5 en beschikt helaas niet over verschillende versies qua grootte. Het horloge is redelijk strak qua design en is niet heel erg licht van gewicht. Vanwege de goede batterij die in het horloge is ingebouwd is het ook logisch dat het horloge niet erg licht is. Bovendien is de Garmin Fenix 3 gemaakt van sterk materiaal en kan het horloge zeker tegen een stootje.

Garmin fenix 3

De Garmin Fenix 3 beschikt over een gekleurd scherm. Dit scherm is niet erg scherp of kleurrijk, maar is wel prima onder verschillende omstandigheden af te lezen. Het horloge is beschikbaar in het zilver of in grijs en je kunt het bandje eventueel vervangen door een ander bandje.
Let er wel op dat de Garmin Fenix 3 niet beschikt over Quickfit bandjes en je dus aan de slag moet met een kleine schroevendraaier om het bandje daadwerkelijk te vervangen.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Dit sporthorloge is met name geschikt voor serieuze sporters. Je kunt namelijk een hele hoop verschillende sporten met dit horloge uitoefenen en hierbij ook veel gegevens meten. Voor de beginnende sporter is de Garmin Fenix 3 waarschijnlijk wat te prijzig en te uitgebreid. Onder andere triatleten zullen veel plezier aan de Garmin Fenix 3 kunnen beleven.

Wat kan je allemaal met de Garmin Fenix 3?

De Garmin Fenix 3 is een uitgebreid horloge met een hoop verschillende functies en opties voor meerdere sporten. Om je te kunnen informeren over dit sporthorloge hebben we daarom de belangrijkste functies hieronder één voor één beschreven.

Ingebouwde GPS sensor en hartslagmeter

Dit sporthorloge heeft een ingebouwde GPS en GLONASS sensor waardoor op nauwkeurige wijze jouw gegevens, zoals bijvoorbeeld de afstand die je hebt afgelegd, tijdens het sporten kunnen worden bijgehouden.

De gewone Garmin Fenix 3 beschikt niet over een hartslagmeter. Uiteraard kun je wel een losse borstband met het horloge verbinden om zo toch je hartslag te kunnen meten. Mocht je dit te veel gedoe vinden dan kun je ook kiezen voor de Garmin Fenix 3 HR. Dit horloge beschikt wel over een ingebouwde hartslagmeter, maar is helaas alleen beschikbaar in het zilver.

Garmin fenix 3

Let op: natuurlijk zal een losse borstband altijd net wat meer accurate gegevens kunnen geven dan een hartslagmeter om de pols.

Verschillende sporten uitvoeren

De Garmin Fenix 3 is uitermate geschikt voor sporters die een aantal verschillende sporten beoefenen. Je kunt onder andere kiezen uit hardlopen, fietsen, skiën, triatlons, roeien, golf, etc.
Bovendien kun je per sport een hele hoop gegevens meten en krijg je dus niet alleen de standaard gegevens, zoals bijvoorbeeld je afstand, snelheid en aantal verbruikte calorieën te zien.

Garmin fenix 3

Het meten van je dagelijkse activiteiten

Natuurlijk kun je met de Garmin Fenix 3 ook je dagelijkse activiteiten meten, zoals bijvoorbeeld het aantal stappen dat je hebt gezet, het aantal verbruikte calorieën en de kwaliteit van je slaap. Ook kun je een bewegingsmelder instellen die een signaal geeft wanneer je te lang stil hebt gezeten. En je kunt onder andere ook je stressniveau meten (hiervoor is er wel een hartslagmeter nodig).

Wanneer je voor de Garmin Fenix 3 HR gaat zul je natuurlijk ook gedurende de gehele dag je hartslag in de gaten kunnen houden. Hierdoor zullen je gegevens met betrekking tot het aantal verbruikte calorieën en de kwaliteit van je slaap ook wat nauwkeuriger zijn dan wanneer je hartslag niet de hele tijd wordt gemeten.

Bovendien beschikt de Garmin Fenix 3 over allerlei extra opties, zoals bijvoorbeeld navigatie en terug naar start functie (om nooit meer de weg kwijt te raken). Als je alle opties wilt bekijken raden we je aan om een kijkje te nemen in de specificaties van dit horloge op de website van Garmin.

Garmin fenix 3

Smartphone notificaties

De Garmin Fenix 3 is ook een goed horloge om te gebruiken voor het ontvangen van notificaties vanaf je smartphone. Allerlei notificaties kun je op het horloge binnenkrijgen en er is zelfs de mogelijkheid om inkomende oproepen aan te nemen of te weigeren via het horloge. Daarnaast kun je bijvoorbeeld je muziek (op je smartphone) via het horloge bedienen en kun je weer en je agenda bekijken.
Dankzij deze uitgebreide functies hoef je je smartphone nooit meer bij de hand te houden en kun je zo toch volledig op de hoogte blijven.

Het horloge personaliseren

Via Connect IQ kun je allerlei verschillende apps, widgets en wijzerplaten downloaden. Zo kun je de Garmin Fenix 3 helemaal naar jouw persoonlijke voorkeuren instellen. Uiteraard kun je ook je datavelden instellen, zodat je tijdens een bepaalde sport makkelijk de gegevens kunt zien die jij het belangrijkste vind.

Waterdicht

De Garmin Fenix 3 is waterdicht tot wel honderd meter en kun je dus altijd omhouden.

Bovendien is dit horloge ideaal voor serieuze zwemmers vanwege het grote aantal gegevens dat de Garmin Fenix 3 tijdens het zwemmen voor je meet. Zo kun je bijvoorbeeld de afstand zien die je hebt afgelegd, maar ook het aantal slagen dat je hebt gemaakt en je slagsnelheid.
Voor het bijhouden van je hartslag tijdens het zwemmen dien je wel sowieso gebruik te maken van een losse borstband die geschikt is voor in het water.

Garmin fenix 3

Batterijduur

De ingebouwde batterij is zeer sterk. Zo kan de Garmin Fenix 3 volgens Garmin zo’n twintig uur meegaan in GPS modus en maximaal zes weken in de normale horloge modus.

Verschillen tussen de Garmin Fenix 3 en de Garmin Fenix 5

Wellicht dat je na het lezen van deze review nog twijfelt tussen de Garmin Fenix 3 en de Garmin Fenix 5. We hebben daarom de belangrijkste verschillen tussen deze twee horloges voor je op een rijtje gezet.

 • De Garmin Fenix 3 is wat zwaarder en beschikt over een iets minder scherp scherm dan de Garmin Fenix 5
 • De ingebouwde hartslagmeter in de Garmin Fenix 3 HR steekt iets meer uit dan de ingebouwde hartslagmeter in de Garmin Fenix 5
 • De Garmin Fenix 3 is natuurlijk een stuk goedkoper dan de nieuwere Garmin Fenix 5
 • De Garmin Fenix 3 is niet beschikbaar in verschillende maten
 • De Garmin Fenix 3 heeft niet mogelijkheid om het horlogebandje te vervangen door middel van Quickfit.
 • De Garmin Fenix 5 beschikt over een wat betere batterij dan de Garmin Fenix 3

Lees hier onze uitgebreide review van de Garmin Fenix 5.

Conclusie

De Garmin Fenix 3 is een zeer uitgebreid horloge en niet voor niets erg geliefd onder vele sporters. Er zijn weinig dingen die je niet met dit sporthorloge kunt (meten). Voor beginnende sporters of sporters die niet meerdere sporten beoefenen is dit horloge waarschijnlijk wat te uitgebreid, maar als je op zoek bent naar een sporthorloge waar je van alles mee kunt en die ook nog eens goed werkt en makkelijk te personaliseren is dan ben je bij de Garmin Fenix 3 (of de Garmin Fenix 3 HR) zeker aan het juiste adres!

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
74 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 649
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 460
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 949
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 209
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 560
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 289
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 473

Laat een reactie achter

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!