Garmin Forerunner 245 Review

9.3
4.7 1

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Plus- en minpunten

 • Uitgebreide hardloopanalyses maakt de 245 zeer geschikt voor hardlopers
 • Ideaal formaat voor comfortabel sporten
 • Uitsluitend bediening met knoppen betekent dat zweet geen negatieve invloed heeft op gebruik
 • Koppeling met hartslagbanden en pods maakt professionele metingen mogelijk; ideaal voor serieuze sporters
 • Met broodkruimelfunctie kun je altijd de weg terugvinden, een mooie motivatie om nieuwe routes te ontdekken
 • De Music-uitvoering maakt meenemen van smartphone (voor muziek tijdens sporten) onnodig
 • GPS, Glonass en Galileo zorgen voor extra nauwkeurigheid
 • UltraTrac-modus bespaart energie, waardoor je langer door kunt sporten en minder snel hoeft op te laden
 • Geen barometrische altimeter, waardoor traptreden niet geteld worden en serieuze hikers alternatief moeten zoeken
 • Zwemtracking beperkt ondanks waterdichtheid
 • Multsportmodus ontbreekt, waardoor snel wisselen tussen sporten niet kan. Dit is nadelig voor triatleten

Review

Garmin heeft een hele reeks nieuwe sporthorloges geïntroduceerd. Voor verschillende budgetten zijn er nu de Forerunner 45, 245 en 945, die respectievelijk de 35, 235, en 935 vervangen. Met de Forerunner 245 lijkt Garmin de sweet spot te hebben gevonden. Veel sportieve functionaliteiten en diepe trainingsmogelijkheden in een gebruiksvriendelijke vorm, voor een redelijke prijs.

300 en 350 euro (voor de Forerunner 245 Music) zijn nog steeds geen enorm lage bedragen uiteraard, maar kijkend naar wat je hier inmiddels voor terugkrijgt, is het een uitstekende deal. Je koopt de 245 feitelijk voor de (toenmalige) prijs van de 235, maar dan met veel meer functies.

De Forerunner 235 stamt alweer uit eind 2015 dus het was hoog tijd voor een nieuwe lichting. De Forerunner 245 is bekend terrein voor de gebruikers van zijn voorganger. De form factor is niet veranderd en de interface is ook oud vertrouwd. Wel zijn veel functionaliteiten geüpgraded of zijn er toevoegingen gekomen.

Design en display

Garmin Forerunner 245

De Forerunner 245 heeft een rond kleurendisplay van 1,2 inch en 240 x 240 pixelsl, waarmee hij een tikkeltje kleiner is dan de Forerunner 235. En ook lichter, met 38,5 gram versus 50 gram. Het is een ideaal formaat, ook voor wat kleinere polsen en voelt comfortabele aan de pols. De 245 beschikt over stevig en helder Gorilla Glass, dat ook in direct zonlicht goed afleesbaar is.

Het sporthorloge heeft 5 fysieke knoppen voor de bediening en geen touchscreen. wat voor sommigen tegenwoordig misschien ouderwets zal lijken, maar in de praktijk werken deze knoppen juist erg fijn. Vooral voor sporters, die, als het goed is, wel wat zweet ontwikkelen, is de bediening zonder geveeg over een scherm een stuk prettiger.

De interface is grotendeels gelijk aan die van de 235. Je homescreen is het standaard horlogescherm, dat volledig aanpasbaar is. Er zijn enkele varianten ingebouwd in het horloge, maar je kunt er ook enorm veel downloaden van Garmins Connect IQ app store. Met de knoppen navigeer je vervolgens door de verschillende schermen en menu’s (en bevestig je de opties).

Activity tracking

Op de Forerunner 245 worden uiteraard alle basic bewegingen en activiteiten bijgehouden die je mag verwachten. Bijna dan. Want de grote afwezige is de traptredenteller. De 245 is niet in staat om de dagelijks getrotseerde traptreden bij te houden, omdat het horloge het moet doen zonder een barometrische altimeter.

Al is het waarschijnlijk voornamelijk een marketingtechnische keuze van Garmin – er moet nog genoeg reden over zijn om de duurdere modellen te kopen – is het verre van rampzalig. De Forerunner 245 biedt namelijk nog een prachtige verzameling aan features voor de serieuze sporter.

De basics die het horloge weergeeft zijn stappen, slaapmetingen, hartslag, en het zuurstofgehalte in je bloed (via de pulse-oximeter), die je allemaal terug kunt zien via verschillende widgets op de homescreens. En natuurlijk heeft de 245 GPS aan boord.

Hardlopen en andere sporten

Hardlopers worden goed bediend met de Forerunner 245 maar er kunnen vele sporten worden bijgehouden. Wat hardlopen betreft zijn er profielen voor buiten hardlopen, binnen hardlopen (op een loopband), binnen lopen op een atletiekbaan (track), en trail running.

Daarnaast zijn er onder meer profielen voor wandelen (buiten en binnen), fietsen (buiten en binnen), zwemmen (in zwembad), roeien, krachttraining, cardio, crosstraining, en yoga. Als je wilt beginnen met hardlopen hoef je alleen maar op de knop rechtsboven te drukken, waarna er een GPS signaal gezocht zal worden. De getoonde data van elke sport kan gepersonaliseerd worden.

Hoewel het sporthorloge waterdicht is tot 50 meter, zit er niet heel uitgebreide zwemtracking op de 245. Ook beschikt de 245 niet over een multisportmodus, wat het horloge voor fanatieke zwemmers en triatleten wat minder geschikt maakt.

Er zijn veel features voor hardlopers. Zo kun je je training status en training load bijhouden, en kun je met het Garmin Coach trainingsprogramma specifiek oefenen voor een 5K, 10K of een halve marathon. Daarnaast kun je veel hardloopdata achterhalen, mede doordat de 245 gekoppeld kan worden met een hartslagband en verschillende pods, waaronder de Running Dynamics Pod.

De hartslagmeting is weer wat nauwkeuriger geworden en met een constant tempo kun je goed vertrouwen op de metingen. Net als bij de 235 leveren tempowisselingen, zoals in het geval van intervaltrainingen, minder goede resultaten op. In dat geval is het gebruik van een borstband aan te raden.

Stress en body battery

Gedurende de gehele dag kan je Forerunner 245 je energieniveau in de gaten houden. Als je stressniveau te hoog is (gemeten via je hartslag), krijg je hiervan melding en met de Body Battery-functie kun je zien hoe het met je energieniveau gesteld is. Zo kun je een logische, verstandige planning maken voor je volgende activiteit.

Garmin Forerunner 245 stats

Ook kan de Forerunner 245 zowel op korte als lange termijn jouw inspanningen analyseren en adviezen geven. Bijvoorbeeld in het geval van te hoge inspanning of wanneer je juist wat intenser zou kunnen trainen. Verder vertelt je horloge je wat je fitness leeftijd is.

GPS en kaarten

Belangrijk voor hardlopers is de effectiviteit van de GPS, en die is uitstekend bij de 245.

Om zo nauwkeurig mogelijke metingen te kunnen geven van onder meer je tempo, afstanden en routes beschikt de 245 niet alleen over GPS, maar ook over Glonass (de Russische variant) en Galileo (een zeer accurate Europese versie).

Fijn is ook dat je een broodkruimel routemogelijkheid hebt. Wat wil zeggen dat je gewoon het avontuur op kunt zoeken en onbekende routes kunt lopen en vervolgens altijd weer de weg terug kunt vinden naar je beginpunt.

Veiligheid

Er zijn ook enkele veiligheidverhogende functies aanwezig op de 245. Zo zit er een val/incident-detectie op het horloge, waarbij er iemand wordt ingelicht op het moment dat je ernstig valt. Ook kun je zelf middels een simpele druk op de knop iemand een bericht sturen in geval van nood.

Smart functies

De Forerunner 245 kan notificaties ontvangen en Android-gebruikers kunnen ook rechtstreeks vanaf hun horloge antwoorden sturen op berichtjes. Ook kunnen ze oproepen beantwoorden of afwijzen met het horloge.

Garmin Forerunner 245 training

Muziek

De Garmin Forerunner 245 is verkrijgbaar in twee versies, de normale 245 en de 245 Music. Voor de laatste betaal je 50 euro meer. Met de 245 Music kun je gebruikmaken van offline playlists van streaming diensten als Spotify, Deezer en iHeartRadio, maar kun je ook je eigen muziek op het horloge zetten. Hier is 3,5 GB voor beschikbaar, wat neerkomt op zo’n 500 tracks.

Batterijduur

De batterijduur is zeer behoorlijk. In smartphone modus – met GPS uitgeschakeld – kun je er zeven dagen mee doen. Dit is echter geen verbetering ten opzichte van de Forerunner 235, die in deze modus 9 dagen meeging.

De grote winst wordt echter behaald in de GPS-modus, waarin de 245 zo’n 30 uur meegaat (versus 11 uur op de 235). De reden voor deze toename is de toevoeging van de functie UltraTrac; wat vrij uniek is voor een horloge in deze prijsklasse. Deze functie zorgt ervoor dat GPS wat minder regelmatig wordt gepeild, wat een hoge batterijbesparing oplevert.

Conclusie

De Garmin Forerunner 245 is een geweldig aanbod voor hardlopers. Zeker als je kiest voor de Forerunner 245 Music heb je alles wat je nodig hebt tijdens een hardloopsessie, met vele analysemogelijkheden voor serieuze lopers. Je krijgt een aantrekkelijk uitziend, comfortabel horloge met functies die tot voor kort gereserveerd waren voor horloges met een premium prijs.

Wil je ervaren precies hoe goed dit horloge precies is? Bestel de Garmin Forerunner 245 dan nu en ontvang hem morgen al in huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reviews

Adam

2 5

I'm using this watch for more then 1 month now. I switched from Fitbit. I have to say that my expectations were high for this watch worth 350 EUR. Start with positives, GPS tracking is good, not perfect but slightly better then using Fitbit with GSP signal from my phone, and that's it. Now negatives:
- WiFi (synchronization) doesn't work, did not worked even once (firmware 4.40) if you wish to use this function don't buy this watch. Type in google "Garmin 245 music wifi problem" to see how many people have this issue..
- Bluetooth, i have 3-5 times problem with synchronization using bluetooth, restarting phone, bluetooth did not worked i needed to switch off and on Garmin watch in order to sync. so i blame Garmin
- battery life, just few days, definitely not 1 week. Of course you will change the face of your phone, not use the standard but still, to have it last for couple of days you have to switch off most functions, BT notifications, automatic backlight otherwise it's too short.
- sleep tracking is very not accurate, Fitbit worth 20EUR is more precise than Garmin
- people also complaining about bluetooth music, i didn't test it with my watch ( i don't have BT headset) but seeing for how many people it doesn't work i am afraid to even test it.
Conclusion is that it's nice watch but it's not worth the price. Some functions still doesn't work with firmware 4.40 (i would understand if that would be version 1.0)

Niels

5 5

Gekocht in mei 2020. Fantastisch horloge.
De connectiviteit met de Sennheis true wireless 1.0 is fantastisch en probleemloos. De spotify connectie is erg goed en het afspelen van muziek is probleemloos. Ook tijdens langere loopjes geen enkele problemen. Ik kom zelf niet veel verder dan 3 uur maar, geen enkel probleem in die tijd, mits ik natuurlijk alles opgeladen heb. Maar daarna is er nog ruim batterij over in beide systemen.

De GPS is erg betrouwbaar. Ik gebruik het hardloop horloge ook vooral voor de coachingsprogramma's van Garmin en die bevallen mij erg goed. Vooral het feit dat het horloge je ook coacht op je cadans en je loopsnelheid maakt het voor mij uitermate goed.

De user interface is gebruiksvriendelijk en beter dan de meeste Garmin producten die ik tot op heden heb gebruikt. Alles bij elkaar erg goed product.

Grootste nadeel tot nog toe: na 7 maanden gebruik lukt het niet meer om het horloge op te laden en werkt het dus totaal niet meer. Valt binnen garantie dus ga er vanuit dat het volledig verholpen gaat worden.

Rik

5 5

owv de goede reviews gekocht - bij mij echter veel te regelmatig foute hartslag (vb tegen maximale hartslagen als ik mijn allertraagste duurlopen doe). Voor rest wel tevreden, maar hartslagmeting is het allerbelangrijkste dus teleurstellend

[GRATIS]
[GRATIS]