Garmin Forerunner 25 Review Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 25 Review

8.2
4.1 1

Voor- en nadelen

  • Waterdicht tot wel vijftig meter
  • Mogelijkheid om smartphone notificaties op het horloge te ontvangen
  • Goede batterijduur
  • Prettig formaat en licht van gewicht (ook comfortabel voor dames)
  • Onder andere de kwaliteit van je slaap kan worden bijgehouden
  • Geen ingebouwde hartslagmeter
  • Qua uiterlijk echt een sporthorloge
  • Alleen te gebruiken om je hardlooptraining bij te houden

Bestel bij de beste webshops:

Review

Al enige tijd geleden heeft Garmin de Garmin Forerunner 25 op de markt gebracht. Dit relatief goedkope horloge is een handig hulpmiddel voor iedere (beginnende) hardloper en heeft bovendien de mogelijkheid om notificaties vanaf je smartphone op het scherm van het horloge te laten zien. Laten we snel verder kijken naar de Garmin Forerunner 25.

Hoe ziet de Garmin Forerunner 25 er uit?

De Garmin Forerunner 25 is een zeer eenvoudig sporthorloge en beschikt dan ook niet over een mooi gekleurd scherm of touchscreen mogelijkheden. Het display is daarentegen wel onder allerlei omstandigheden gemakkelijk af te lezen.

Het horloge heeft een prettig formaat en zit licht om de pols. De bediening is zeer gemakkelijk en gaat via de vier verschillende fysieke knoppen aan zijkanten van het scherm. Qua uiterlijk gaat het hier wel echt duidelijk om een sporthorloge en is het dus maar de vraag of je dit horloge gedurende de gehele dag om wilt houden.

Garmin Forerunner 25

Verschillende versies beschikbaar

Dit sporthorloge is in verschillende kleuren en versies verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een variant zwart en blauw, een variant met zwart en rood, een variant met zwart en paars of een wit met roze variant.

Tevens kun je kiezen tussen een kleine of een grote versie. De kleine versie is met name geschikt voor vrouwen en de grotere past beter om een mannenpols. Het bandje van de Garmin Forerunner 25 zit volgens veel gebruikers comfortabel en stevig.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

De Garmin Forerunner 25 is een vrij eenvoudig horloge en daarom met name geschikt voor recreatieve hardlopers die ook hun dagelijkse activiteiten willen meten en notificaties vanaf hun smartphone op het scherm van het horloge willen ontvangen. Dit sporthorloge is simpel, maar doeltreffend en daarom wellicht niet uitgebreid genoeg voor hardlopers die meerdere keren per week trainen.

Wat kan je allemaal met de Garmin Forerunner 25?

Aangezien dit sporthorloge vrij basic is beschikt de Garmin Forerunner 25 niet over allerlei uitgebreide mogelijkheden, maar toch kun je een hoop aan dit horloge hebben. We bespreken daarom hieronder de belangrijkste functies en opties van dit sporthorloge.

Ingebouwde GPS sensor

De Garmin Forerunner 25 beschikt over een ingebouwde GPS sensor waardoor gegevens zoals je snelheid, de afstand die je hebt gelopen en het aantal calorieën die je tijdens je training hebt verbruikt netjes worden bijgehouden. Als je binnen op loopband gaat hardlopen maakt het horloge gebruik van de accelerometer om een schatting van deze gegevens te geven.

Helaas zit er geen ingebouwde hartslagmeter in dit horloge. Indien gewenst kun je wel een losse borstband kopen en deze op het horloge aansluiten om zo toch je hartslag tijdens je training in de gaten te kunnen houden. Als je gebruik maakt van een hartslagmeter kun je ook gemakkelijk via het horloge in een bepaalde hartslagzone trainen. Lees hier meer over het trainen door middel van hartslagzones.

Virtual Pacer

Dankzij de Virtual Pacer op dit horloge kun je wat gerichter gaan trainen. Stel bijvoorbeeld een bepaalde snelheid in die je zou willen lopen en het horloge zal je een melding geven wanneer je hier boven of onder zit.

Garmin Forerunner 25

Hardloophorloge

De Garmin Forerunner 25 is eigenlijk alleen een hardloophorloge. Er zijn geen verschillende sportprofielen beschikbaar om bijvoorbeeld je work-out op de fiets of in het zwembad goed bij te kunnen houden. Wel kun je de schermen met data gedeeltelijk personaliseren door in te stellen welke gegevens je waar wilt zien.

Het meten van je dagelijkse activiteiten

De Garmin Forerunner 25 beschikt ook over de mogelijkheid om je dagelijkse activiteiten zoals bijvoorbeeld, het aantal stappen dat je hebt gelopen, het aantal calorieën die je hebt verbruikt en de kwaliteit van je slaap bij te houden.

Bovendien kun je de bewegingsmelder op het horloge inschakelen, zodat je een melding krijgt wanneer er een bepaalde tijd geen activiteiten zijn gemeten. Op deze manier kun je jezelf op eenvoudige wijze motiveren om wat actiever te worden.

Smartphone notificaties

Het unieke aan dit eenvoudige sporthorloge is dat het wel over smartphone notificaties beschikt. Zo komen bijvoorbeeld inkomende oproepen, berichten en zaken in je agenda op het scherm te verschijnen wanneer je deze ontvangt. Hierdoor hoef je je smartphone niet altijd bij de hand te houden om toch van alles op de hoogte te blijven.

Garmin Forerunner 25

Waterdicht

De Garmin Forerunner 25 is waterdicht tot wel vijftig meter en kun je dus in principe altijd omhouden. Zo hoef je het horloge bijvoorbeeld niet af te doen wanneer je onder de douche gaat.

Batterijduur

De batterij van de Garmin Forerunner 25 gaat redelijk lang mee. Zo gaat de kleine variant volgens Garmin zo’n acht uur mee wanneer de GPS sensor staat ingeschakeld en ongeveer acht weken mee wanneer je alleen de activity tracking modus gebruikt. Voor de grotere variant is dit iets langer, namelijk tien uur met ingeschakelde GPS sensor en ongeveer tien weken in standaard modus.

Een nadeel kan zijn dat je voor de Garmin Forerunner 25 een speciale kabel nodig hebt om hem op te kunnen laten. Je kunt het horloge dus niet via een kabel met micro USB aansluiting opladen. Helaas is dit bij veel sporthorloges het geval.

Conclusie

De Garmin Forerunner 25 is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een horloge waarmee je je gegevens tijdens het hardlopen wilt bijhouden en ook gebruik wilt maken van een aantal extra opties, zoals bijvoorbeeld het tonen van smartphone notificaties. Je hoeft in principe niet de gebruiksaanwijzing te lezen om dit sporthorloge te kunnen bedienen.

Al met al is de Garmin Forerunner simpel, maar doeltreffend voor hardlopers die met name waarde hechten aan de standaard gegevens.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!