Garmin Forerunner 30 review Sporthorloge Hardloopzone PIN

Garmin Forerunner 30 Review

8.6
4.3 1

Voor- en nadelen

 • Eenvoudige bediening en simpel design
 • Ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor
 • Prima batterijduur
 • Tot wel vijftig meter waterdicht
 • Zwart-wit scherm zonder touchscreen mogelijkheden
 • Geen stylish uiterlijk
 • Minder mogelijkheden tot aanpassingen via het horloge zelf

Bestel bij de beste webshops:

Review

Eerder schreven we al een review over de Garmin Forerunner 35. Garmin heeft sinds kort een nieuwe, en goedkopere, versie van dit horloge ontwikkeld. Namelijk; de Garmin Forerunner 30. Het kan misschien verwarrend zijn dat Garmin van de Forerunner 35 naar de Forerunner 30 gaat. Dit komt doordat dit eigenlijk een vergelijkbaar horloge is, maar dan in een eenvoudiger jasje gestoken.

Lees snel verder om meer te weten te komen over de Garmin Forerunner 30.

Hoe ziet de Garmin Forerunner 30 er uit?

Het design van de Garmin Forerunner 30 is vergelijkbaar met de Garmin Forerunner 35. Het uiterlijk van het horloge is vrij simpel, maar dit maakt het horloge ook licht en prettig om te dragen.

De Garmin Forerunner 30 beschikt over een vierkant zwart-wit scherm en is alleen te bedienen met de vier fysieke knoppen aan beide zijden van het scherm. Je kunt het horloge in drie verschillende kleuren (grijs, turquoise en paars) bestellen.

Garmin forerunner 30

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

De Garmin Forerunner 30 is een licht en eenvoudig sporthorloge die voor elke recreatieve hardloper geschikt is. Professionele sporters hebben wellicht behoefte aan meer functies en opties, maar voor de prijs die je voor dit horloge betaald bied Garmin een hoop mogelijkheden.

Het uiterlijk van de Garmin Forerunner 30 laat duidelijk zien dat het een sporthorloge betreft en is daardoor misschien niet heel aantrekkelijk om gedurende de gehele dag om te houden, maar als je dit niet zo belangrijk vind heb je een hele goede keuze aan dit horloge.

Wat kan je allemaal met de Garmin Forerunner 30?

Ondanks het feit dat de Garmin Forerunner 30 een simpel sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter is zijn er nog meer functies die je op dit horloge kunt gebruiken. Hieronder vind je de belangrijkste functies en opties van de Garmin Forerunner 30.

Ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor

De Garmin Forerunner 30 beschikt over een ingebouwde hartslagmeter welke gedurende de gehele dag en uiteraard tijdens trainingen je hartslag meet. Tevens is dit horloge uitgerust met een ingebouwde GPS sensor waardoor de gelopen route automatisch op wordt geslagen.

Je hebt dus in principe geen extra producten naast de Garmin Forerunner 30 nodig om je hardlooptraining in de gaten te kunnen houden.

Helaas is er geen mogelijkheid om losse sensoren op het horloge aan te sluiten en kun je dus bijvoorbeeld geen losse borstband in combinatie met de Garmin Forerunner 30 gebruiken.

Garmin forerunner 30

Het bijhouden van je gegevens tijdens het hardlopen

Tijdens het hardlopen kun je je gegevens op drie verschillende pagina’s bekijken. Zo kun je zien wat de afstand is die je tot nu toe hebt afgelegd, je hartslag, de tijd die je met je training bezig bent, de snelheid waarop je loopt, het aantal calorieën die je hebt verbruikt en de huidige datum en tijd. De verschillende pagina’s kun je zelf naar eigen wens via de bijbehorende App instellen.

Ook is er de mogelijkheid om onder andere je verschillende hartslagzones en VO2 Max in te zien. Om te weten wat je precies aan je VO2 Max hebt kun je hier meer informatie vinden. Let op: deze opties moeten handmatig worden ingesteld.

Move IQ

Dankzij Move IQ hoef je je geen zorgen meer te maken als je vergeten bent om het horloge voordat je aan je work-out begint in te stellen. Deze functie zorgt ervoor dat je trainingsgegevens toch worden bijgehouden en opgeslagen. Daarnaast kan Move IQ het herkennen wanneer je een andere work-out doet dan een hardlooptraining en bijvoorbeeld een fietstocht maakt.

Eenvoudige bediening

Net als de Garmin Forerunner 35 beschikt de Garmin Forerunner 30 ook over een eenvoudige bediening van het menu. Doordat er minder opties op dit horloge zitten is deze misschien nog wel makkelijker in gebruik dan haar uitgebreidere voorganger.

Sportprofielen

Er zijn geen verschillende sportprofielen op het horloge in te stellen. Je kunt alleen voor hardlopen kiezen. Mocht je toch een andere sport hebben gedaan dan kun je na afloop in de app het profiel van je afgelopen training aanpassen.

Het meten van je dagelijkse activiteiten

De Garmin Forerunner 30 houdt gedurende de gehele dag onder andere bij hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel calorieën je hebt verbruikt en wat de kwaliteit van je slaap is geweest. Bovendien kun je een melding instellen als herinnering om in beweging te komen wanneer je een tijdje stil hebt gezeten.

Smartphone nofiticaties

Ondanks de lage prijs die je voor dit horloge betaald kun je wel ook gebruik maken van het ontvangen van berichten en oproepen vanaf je smartphone op het scherm van de Garmin Forerunner 30. Zo kun je je smartphone gewoon in je tas laten zitten en toch van alles op de hoogte blijven.

Garmin forerunner 30

Waterdicht

De Garmin Forerunner 30 is tot wel vijftig meter waterdicht en kun je, als je dit zou willen, dus in principe altijd omhouden. Zwemmen en douchen is geen probleem met dit horloge.

Batterijduur

Garmin geeft aan dat de batterij van de Garmin Forerunner 30 ongeveer vijf dagen in smartwatch-modus mee moet gaan en ongeveer acht uur in GPS modus. Over het algemeen genomen zijn gebruikers dan ook tevreden over de batterijduur van dit horloge.

De verschillen tussen de Garmin Forerunner 35 en de Garmin Forerunner 30 op een rijtje

Nu je een beter beeld van de Garmin Forerunner 30 hebt kunnen krijgen vraag je je wellicht af wat de verschillen met de Garmin Forerunner 35 zijn. De belangrijkste punten hebben we daarom hieronder voor je opgesomd:

 • Wijzigen van de verschillende pagina’s data kan niet meer op het horloge zelf, maar alleen via de app
 • Je kunt geen aparte sensoren meer aan het horloge verbinden
 • Geen mogelijkheid om audiomeldingen tijdens je work-out te krijgen (“Virtual Pacer”)
 • Het aanpassen van het uiterlijk van het hoofdscherm kan niet meer op het horloge zelf, maar alleen via de app
 • Geen mogelijkheid om (in eerste instantie) een andere modus dan hardlopen te kiezen
 • Geen mogelijkheid om te trainen met intervallen

Conclusie

De Garmin Forerunner 30 is een stuk minder uitgebreid dan de Garmin Forerunner 35, maar nog steeds een goed sporthorloge voor elke hardloper die meer uit zijn of haar trainingen wil halen.

Het design is simpel en zorgt voor comfort en bovendien is het menu eenvoudig te bedienen. Dankzij het grote, vierkante scherm zijn je trainingsgegevens gemakkelijk en duidelijk af te lezen.

Ben je dus op zoek naar een simpel sporthorloge en vind je het design niet zo interessant? Dan is de Garmin Forerunner 30 zeker het overwegen waard! Gemakkelijk online te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com, voor de beste prijs zou je ook eens op Amazon kunnen kijken.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!