Garmin Forerunner 35 review Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 35 Review

  • Nauwkeurige ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor
  • Eenvoudige bediening
  • Zit licht en comfortabel
  • Waterdicht tot wel vijftig meter
  • Goede batterijduur
  • Niet het allermooiste design en geen mogelijkheid tot het verwisselen van het bandje
  • Geen scherp kleurenscherm
  • Hartslagmeting tijdens intervaltraining niet helemaal nauwkeurig
onze partners

Video - look and feel

Review

Wat kun je verwachten van de Garmin Forerunner 35?

Eerder bespraken we al de Garmin Forerunner 235. In dit artikel zullen we verder ingaan op de goedkopere versie van dit horloge, namelijk de Garmin Forerunner 35. Het is de vierde versie van de goedkopere Garmin Forerunners met nu ook een ingebouwde hartslagmeter.

Wat is de Garmin Forerunner 35?

De Garmin Forerunner 35 is een redelijk goedkoop hardloophorloge met, zoals hierboven aangegeven, onder andere een geïntegreerde hartslagmeter. Je kunt zo direct op je pols aflezen wat jouw hartslag op dit moment is. Vanwege deze functie is dit sporthorloge ideaal voor hardlopers die trainen met een bepaald doel of gewoon voor mensen die wat meer inzicht willen hebben in hoe zij hun trainingen kunnen verbeteren.

De Garmin Forerunner 35 is een goed horloge die in principe doet wat hij zou moeten doen, zonder al te veel poespas. Wanneer je van eenvoud houdt en geen behoefte hebt aan uitgebreide statistieken is de Garmin Forerunner 35 een prima optie voor jou.

Hoe ziet het horloge eruit en voor wie is deze geschikt?

Het design van de Garmin Forerunner 35 is erg simpel. Het is dan ook aan de buitenkant vrij goed te zien dat het om een budget horloge gaat. Het horloge beschikt over een vierkant scherm dat niet erg scherp is. Het scherm is weliswaar zwart-wit en het horloge heeft geen touchscreen.

Dat het horloge niet over een touchscreen beschikt kan voor veel mensen in het voordeel werken, aangezien je het horloge dan makkelijker kunt bedienen tijdens het trainen (er zitten vier verschillende knoppen op het horloge). Het voordeel is dat je de display eigenlijk altijd wel goed kunt aflezen, zelfs wanneer de zon erop staat. Wanneer je het toch niet duidelijk genoeg vind kun je ook nog verlichting aanzetten, zodat je het scherm wel goed kunt aflezen.

De siliconen band van de Garmin Forerunner 35 zit volgens gebruikers erg comfortabel en voelt erg licht wanneer je hem om je pols hebt hangen. Je kunt dit hardloophorloge in vier verschillende kleuren bestellen. Het verschil in kleur zit hem alleen in de band. Je kunt hierbij kiezen uit zwart, wit, groen of blauw. Door deze verschillende kleuren is de Garmin Forerunner 35 voor zowel man als vrouw beschikbaar. Het design is verder niet heel erg grof en past daarom ook prima om een vrouwenpols, in tegenstelling tot vele andere hardloophorloges.

 

Wat kun je allemaal met de Garmin Forerunner 35?

Ondanks de eenvoud van dit sporthorloge biedt de Garmin Forerunner 35 toch een hoop leuke en vooral handige opties. Wat deze opties zijn lees je hieronder.

Ingebouwde GPS sensor

De Garmin Forerunner 35 beschikt over een geïntegreerde GPS sensor. Gebruikers geven aan dat dit horloge van Garmin snel een GPS verbinding maakt. Bovendien is het GPS signaal erg nauwkeurig. Dit is natuurlijk prettig wanneer je bijvoorbeeld zo goed mogelijk wilt kunnen bekijken wat de afstand is die je hebt gelopen en wat je snelheid hierbij is geweest. Daarnaast kun je na de training de route bekijken die je hebt afgelegd.

Eenvoudige bediening

Zoals hierboven al aangegeven heeft de Garmin Forerunner 35 vier fysieke knoppen naast het scherm. De knop linksboven is voor het regelen van de achtergrond verlichting. Zo kun je scherm laten oplichten wanneer je dat prettig vind. Als je deze knop ingedrukt houdt kun je de Garmin Forerunner 35 uitschakelen.

De knop linksonder is bedoelt om mee terug te navigeren. Wanneer je bijvoorbeeld in het menu zit kun je met deze knop terug naar het hoofdscherm. De knop die rechtsboven zit is bedoelt om jouw trainingen mee te meten. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende sporten, zoals onder andere hardlopen, fietsen en cardio. De knop rechtsonder is bedoelt om door het menu heen te scrollen. Zo kun je gemakkelijk met deze knop naar beneden navigeren.

Sportprofielen

Er zijn verschillende sportprofielen die je kunt gebruiken. Deze profielen zijn niet extreem gedetailleerd. Je kunt onder andere bijhouden wat de afstand is die je hebt afgelegd, wat je snelheid is geweest, hoe lang je er over hebt gedaan, welke route je hebt afgelegd en hoe hoog jouw hartslag is geweest. Tevens biedt de Garmin Forerunner 35 handige hulpmiddelen, zoals de mogelijkheid om te trainen met intervallen of “Virtual Pacer” waarmee je audiomeldingen krijgt tijdens je work-out. Zo weet je bijvoorbeeld of je goed op weg bent, of je wellicht je snelheid iets moet verlagen of juist verhogen en hoe lang je nog te gaan hebt.

Ook kun je meldingen instellen om te weten wanneer je hartslag zich bijvoorbeeld in een bepaalde hartslagzone bevindt. Een nadeel is wel dat de Garmin Forerunner 35 geen hele nauwkeurige metingen van de hartslag tijdens een intervaltraining laat zien. Dit is helaas een probleem van vele sporthorloges.

Geïntegreerde hartslagmeter

Zoals eerder aangegeven is het erg prettig dat dit hardloophorloge is uitgerust met een ingebouwde hartslagmeter. Deze meter houdt gedurende de gehele dag jouw hartslag bij. Zo kun je tijdens het trainen je hartslag in de gaten houden, maar kun je ook je rusthartslag in de gaten houden. Dit is een belangrijk gegeven wanneer je wilt weten hoe het met jouw lichamelijke conditie is gesteld. Zoals wij al vaker heb uitgelegd betekent een lagere rusthartslag ook een betere lichamelijk conditie. Je lichaam is dan zo goed mogelijk bezig om het bloed in je lichaam op de meest efficiënt mogelijke manier door je lichaam heen te pompen.

Het is mogelijk om een losse borstband op de Garmin Forerunner 35 aan te sluiten, maar in principe is de ingebouwde hartslagmeter prima om een goede indicatie van jouw hartslag te geven. Met een borstband meet je uiteraard wel de meest nauwkeurige gegevens. Wanneer je tijdens krachttraining of een intervaltraining je hartslag wilt meten is een losse borstband wel aan te raden. De hartslagmeter van de Garmin Forerunner 35 is het meest nauwkeurig tijdens het hardlopen.

Waterdicht

De Garmin Forerunner 35 is tot wel vijftig meter waterdicht. Je kunt het horloge dus prima altijd omhouden. Al spring je in het zwembad of wil je gaan douchen; je hoeft het horloge niet eerst af te doen. Hierdoor worden je gegevens altijd zo goed mogelijk bijgehouden.

Batterijduur

Garmin geeft aan dat het horloge zo’n dertien uur moet meegaan in de trainingsmodus (met GPS en de hartslagmeter aan) en zo’n negen dagen bij het gebruik van alleen het horloge. Bij gemiddeld gebruik zal de Garmin Forerunner 35 ongeveer 6 á 7 dagen mee kunnen gaan. Uiteraard is dit afhankelijk van het gebruik, maar voor een sporthorloge is dit zeker goed. Een nadeel kan zijn dat het horloge een speciale oplader nodig heeft en niet met een micro USB kan worden opgeladen. Dit is geen probleem, maar kan voor sommige gebruikers vervelend zijn.

Garmin Connect App

Al vaker hebben we geschreven over de App van Garmin, namelijk de Garmin Connect. Deze App is in principe goed en uitgebreid, maar daardoor soms ook overzichtelijk en ingewikkeld. De Garmin Forerunner 35 zit zelf eenvoudig in elkaar, maar de Garmin Connect App is daarentegen een stuk gecompliceerder. Het voordeel daarvan is wel dat wanneer je de weg weet in de App je een hele hoop gegevens kunt analyseren.

Move IQ en bewegingsmelder

De Garmin Forerunner 35 beschikt over Move IQ en een bewegingsmelder. Deze melder laat weten dat er een tijd geen beweging is geregistreerd en dat je dus in beweging moet komen. Op het hoofdscherm zie je de balk langzaam vollopen. Als de balk helemaal vol is voel je een trilling en is dat een goed seintje om op te staan en in actie te komen. Vooral voor mensen die veel achter de computer werken is dit een ideale extra functie.

Move IQ is handig wanneer je nog wel eens vergeet je training in te stellen of het GPS signaal in te schakelen. De Garmin Forerunner 35 detecteert dan automatisch dat je aan een work-out bent begonnen. De gegevens die dan worden gemeten zijn dan natuurlijk een stuk minder accuraat, maar je traint in ieder geval niet voor niets.

Meten van dagelijkse activiteiten

Naast het bijhouden van de gegevens tijdens jouw work-out meet de Garmin Forerunner 35 ook gedurende de gehele dag je activiteiten. Zo worden het aantal stappen dat je hebt gelopen bijgehouden, maar ook het aantal verbrande calorieën, de afstand die je hebt afgelegd, hoeveel minuten je intensief hebt getraind en de kwaliteit van je slaap. De gegevens die dit sporthorloge meet zijn behoorlijk nauwkeurig. Er wordt ook automatisch een doel gesteld aan de hand van de gegevens die tot nu toe zijn gemeten. Zo kun je jezelf op een leuke manier blijven uitdagen om actief te blijven.

Het ontvangen van notificaties op het horloge

De Garmin Forerunner 35 biedt tevens de functie om meldingen vanaf jouw smartphone op het horloge te laten verschijnen. Op deze manier kun je eenvoudig op de hoogte blijven van inkomende oproepen, berichten, emails, andere apps (zoals bijvoorbeeld WhatsApp) en afspraken die in jouw agenda staan. Via de Garmin Connect App kun je de instellingen van deze notificaties beheren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdens een training wel of geen oproepen te ontvangen. Je kunt helaas niet reageren op deze notificaties, maar je kunt een oproep wel aannemen of wegklikken. Bovendien kun je ook je muziekspeler via het horloge bedienen. Dankzij deze functie is het dus niet nodig om je smartphone altijd in de gaten te houden. Bovendien kun je door de verbinding met je smartphone ook het weerbericht bekijken. Hiermee kun je nog makkelijker bepalen wanneer je het beste kunt gaan trainen. Zeker in een land als Nederland is dit een prettige optie.

Conclusie

Dit hardloophorloge van Garmin is een erg fijn hulpmiddel om je te helpen bij jouw trainingen en het verbeteren van je lichamelijke conditie. Ondanks haar simpele design is de Garmin Forerunner 35 ideaal in gebruik. Het horloge werkt eenvoudig en meet daarnaast ook nog eens continu je hartslag. Dankzij de goede batterijduur en het feit dat het horloge waterdicht is is dit horloge ideaal voor iedereen die niet te veel geld wilt uitgeven aan een geavanceerd hulpmiddel, maar wel zijn of haar gegevens wilt meten en analyseren.

Waar kun je de Garmin Forerunner 35 kopen?

De Garmin Forerunner 35 kun je simpelweg online bestellen via bol.com.

TIP: Kijk bij bovenstaande webwinkels even of ze een aanbieding hebben. Dat kan je flink wat euro’s besparen.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
74 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 649
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 460
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 949
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 209
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 560
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 289
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 473

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

Vic Teeven

Kan best een goed horloge zijn. Maar als je een Huawei telefoon hebt, lukt koppelen met geen mogelijkheid. Garmin waarschuwt daar niet voor. En de leveranciers evenmin. Op internet wel veel reacties van mensen die hetzelfde probleem ervaren, Dus pas op.

bjorn

Super horloge. Doet wat die moet doen. Ik heb geen last van koppelen met mijn gsm. Ik heb een (huawei) honor 9 (met laatste officiele update android 8.0) en deze koppelde direct. De bluetooth signaal is er zonder haperingen. gegevens updaten gaat ook heel soepel.

Braat

1 van de minpunten zou zijn dat het bandje niet vervangen kan worden.
Ik heb echter op ali expres voor slechts €3.05 een nieuw bandje gekocht dat gratis werd thuis gestuurd inclusief schroefjes en passende schroevendraaier.

Theo

Sinds twee weken in bezit. Laten we voorop stellen dat dit geen smartwatch is. Dus als je dat zoekt moet je snel verder kijken.
Ik zocht al lange tijd een waterdicht horloge met ingebouwde gps echter hield de prijs mij steeds tegen. Vaak waren de horloges mij ook te groot en hadden gewoon teveel mogelijkheden. Hartslag, GPS, simpele bediening, niet te groot en voor een betaalbare prijs. . Dat waren mijn eisen en daaraan voldeed de forerunner 35 perfect.
Bandjes zijn idd te verwisselen en voor iedere smaak is er wel een kleur verkrijgbaar.
Formaat horloge is zowel geschikt voor dame als heer. Bandje is erg soepel en door formaat en laag gewicht is draagcomfort prima.
Batterijduur is ook er goed. Een week is met niet teveel GPS gebruik goed te halen. Scherm is goed afleesbaar en dat het geen touchscherm is vind ik juist een plus. Tijdens het sporten gaat de bediening met een knopje aan de zijkant vele malen beter dan een touchscherm.
Aanrader!

Peter

Audiomeldingen via smartphone krijg ik niet werkend. Menustructuur is niet overzichtelijk en de gebruikershandleiding is niet gedetailleerd genoeg.
Muziek bedienen is erg omslachtig, teveel handelingen daarmee niet handig.
Problemen/onverwachte acties van het toestel leiden af van het hardlopen.

Wat mij betreft geen aanrader!

Martijn Weebers

Weet iemand hoe je de datum kan veranderen.
Ik weet niet hoe dat moet.

Bernard Peters

Het enige wat ik jammer vind is dat je zelf geen training kunt samenstellen en dan uploaden naar het horloge. Verder een fijn, nauwkeurig ding.

Tonny de Bie

Gebruik de Garmin Forerunner 35 nu enkele maanden en hij bevalt me goed al zijn er wel enkele kanttekeningen....
de hartslag is volgens mij niet nauwkeurig omdat normaal opgemeten mijn hartslag rond de 60 ligt bij rust en de Garmin geeft vaak aan dat de hartslagtijdens rust rond de 35 ligt. Tijdens de training geeft hij wel de goede waarden aan.
Heel fijn is het ook dat hij na synchronisatie alle loop- en fietstrainingen van de afgelopen jaren met mijn andere forerunners heeft meegenomen.....
Nadeel is wel dat het bandje niet verwisseld kan worden (zoals ik hierboven las) en ik vraag mij af hoe je een gebroken/gescheurd bandje moet vervangen of moet je dan een nieuwe kopen??????....of is er een andere oplossing....?

Jerry

Zo jammer dat dit horloge niet meer verkocht wordt. Het doet precies wat het moet doen en doet dat nauwkeurig. Niet zo'n log ding om je pols en de informatie die je wilt hebben. 13 uur gps, is handig voor tijdens de 4Daagse en daar gebruik ik het dus ook voor.

Ik snap ook niet dat iets dat goed en eenvoudig is, vervangen moet worden voor iets dat minder eenvoudig en dus ook duurder is.