Garmin Forerunner 630 Review Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 630 Review

8.1
4.1 1

Voor- en nadelen

  • Er worden een hele hoop (extra) gegevens bijgehouden die je kunt analyseren
  • Goede batterijduur
  • Waterdicht tot zo’n vijftig meter
  • Smartwatch opties
  • Geen ingebouwde hartslagmeter
  • Touchscreen werkt niet altijd even snel

Bestel bij de beste webshops:

Review

Na het bespreken van de Garmin Forerunner 35 en de Garmin Forerunner 235 gaan we vandaag dieper in op de Garmin Forerunner 630.
Dit horloge is één van de meest uitgebreide hardloophorloges die Garmin op de markt heeft gebracht.
Lees verder in deze review van de Garmin Forerunner 630.

Wat is de Garmin Forerunner 630?

De naam zegt het natuurlijk eigenlijk al, de Garmin Forerunner 630 is een sporthorloge die speciaal ontworpen is voor hardlopers.
Dankzij haar design is dit horloge best elegant en daarom ideaal voor elke sporter die meer uit zijn of haar trainingen wilt halen of juist meer informatie wil verkrijgen in zijn of haar lichamelijke conditie.

Voor wie is dit horloge geschikt?

Het uiterlijk van de Garmin Forerunner 630 is vergelijkbaar met de eerder besproken Garmin Forerunner 235.

Het horloge lijkt veel op een gewoon horloge en zal dus niet erg opvallen wanneer je hem omhoudt tijdens je dagelijkse activiteiten. Vanwege het feit dat dit hardloophorloge niet over een ingebouwde hartslagmeter beschikt ligt hij nog wat platter om de pols dan de Garmin Forerunner 235. Met haar uiterlijk maakt de Garmin Forerunner 630 zeker een verschil met haar concurrenten waarvan de sporthorloges vaak erg grof en lomp zijn.

Het horloge zit comfortabel en licht om de pols en het bandje is zacht en elastisch. Vanwege haar uitgebreide functies en gedetailleerde statistieken is de Garmin Forerunner 630 vooral geschikt voor mannen en vrouwen die serieuze hardlopers zijn en bijvoorbeeld marathons lopen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Garmin Forerunner 630?

Zoals eerder al genoemd beschikt de Garmin Forerunner 630 over een hele hoop functies. De belangrijkste kenmerken van dit hardloophorloge bespreken we hieronder.

Ingebouwde GPS sensor

Dit hardloophorloge beschikt, zoals vele andere sporthorloges, over een ingebouwde GPS sensor. De sensor maakt snel verbinding en is zeer nauwkeurig. Zo kun je na het trainen goed je afgelegde routes terugkijken.

Losse hartslagmeter

Garmin Forerunner 630
De Garmin Forerunner 630 beschikt helaas niet over een ingebouwde hartslagmeter. Wanneer je De Garmin Forerunner 630 HRM4-RUN bestelt wordt er wel een losse borstband meegestuurd.
Deze borstband werkt zeer nauwkeurig en zit ook redelijk comfortabel.

Hardloop opties

Aangezien de Garmin Forerunner 630 ontworpen is speciaal voor hardlopers zijn er een aantal leuke extra opties die je niet op andere sporthorloges vind.
Het horloge is zeer simpel in gebruik. Wanneer je aan een training wilt beginnen hoef je alleen op de rechterknop bovenin te drukken en te kiezen voor de hardloop modus die voor jou van toepassing is. De hartslagmeter en het GPS signaal zijn snel verbonden dus je kan meteen met je work-out beginnen!
Het is mogelijk om de Garmin Forerunner 630 zo in te stellen dat je een trilling voelt wanneer je een bepaald doel tijdens je training hebt behaald, bijvoorbeeld wanneer je een X aantal kilometer hebt gelopen of wanneer je een X aantal calorieën hebt verbrand. Bovendien kun je zelf bepalen welke gegevens op het hoofdscherm en de andere schermen worden getoond tijdens je training.
Natuurlijk kun je het horloge ook gebruiken voor andere sporten, zoals bijvoorbeeld fietsen en kun je je eigen sportprofielen aanmaken.

Extra gegevens

Naast de standaard gegevens die je bijna op elk hardloophorloge wel vind, zoals je snelheid, de afgelegde afstand, je hartslag tijdens de training, etc. zijn er ook andere gegevens die de Garmin Forerunner 630 laat zien na aanleiding van je work-out.
Deze andere gegevens zijn onder andere de grond contact tijd en de balans hiervan, de frequentie van je stappen, de VO2 Max en de lengte van je pas in relatie tot je verticale oscillatie. Zo kun je bijvoorbeeld zien welk zijde van je lichaam meer belast wordt tijdens het lopen en hoe het met jouw lichamelijke conditie is gesteld op basis van je hartslag. Om meer te weten over wat je VO2 Max precies inhoudt kun je hier meer informatie vinden.
Garmin Forerunner 630
Bovendien beschikt de Garmin Forerunner 630 over een optie om te kijken hoe gestresst je bent. Al deze extra gegevens zijn natuurlijk erg prettig wanneer je een serieuze hardloper bent en veel meer uit je training wilt halen.

Waterdicht

Dit hardloophorloge is tot wel vijftig meter waterdicht. Je hoeft de Garmin Forerunner 630 dus in principe niet af te doen. Ook tijdens het zwemmen kun je het horloge prima gebruiken, maar helaas krijg je geen uitgebreide statistieken van deze trainingen aangezien dit horloge is gespecialiseerd op hardloop trainingen.

Het scherm

Garmin Forerunner 630
De Garmin Forerunner 630 beschikt over een mooi gekleurd touchscreen. Ook in direct zonlicht zijn de gegevens op het scherm nog prima af te lezen. Sommige gebruikers geven aan dat het touchscreen niet altijd even snel reageert en hebben liever een sporthorloge met fysieke knoppen, maar dit is natuurlijk helemaal persoonlijk.
Over het algemeen werkt het horloge goed door middel van het touchscreen. Bovendien zijn er nog vier fysieke knoppen aan beide zijden van het horloge te vinden, zodat je niet compleet afhankelijk bent van het touchscreen.

Garmin Connect App

Garmin connect app
Zoals wij in eerdere reviews al hebben beschreven is de Garmin Connect App niet heel overzichtelijk. Je kunt een hele hoop gegevens uit deze App halen, maar je moet wel weten waar je die gegevens precies vandaan kunt halen. Het kost best even wat moeite om wegwijs te worden in de App, maar wanneer je dit hebt gedaan zul je veel gegevens kunnen analyseren en zo je trainingen kunnen verbeteren. Een leuke extra optie is het contact leggen met vrienden. Zo kun je via de Garmin Connect App je vrienden uitdagen. Bovendien kun je via de Garmin Connect App in de Connect IQ Store komen, waar je nog meer leuke extra’s, zoals widgets of extra data velden, kunt downloaden voor op je horloge.

De duur van de batterij

Garmin geeft aan dat de Garmin Forerunner 630 zo’n vier weken mee moet kunnen gaan wanneer je het puur en alleen als horloge gebruikt. Bij gemiddeld gebruik met een aantal trainingen per week zal het horloge ongeveer één week mee gaan. Dit is, zeker in vergelijking met haar concurrenten, een goede batterijduur voor een sporthorloge met smartwatch opties. Het opladen duurt daarentegen wel iets langer, maar binnen een paar uur is het horloge weer helemaal opgeladen.

Het meten van activiteiten

Naast het meten van je trainingen houdt de Garmin Forerunner 630 ook je dagelijkse activiteiten bij. Zo kun je onder andere bekijken hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel stappen je hebt gelopen, hoe de kwaliteit van jouw slaap is geweest en wat de afstand is die je hebt afgelegd.
Bovendien kun je verschillende alarmen zetten en bijvoorbeeld een bewegingsmelding inschakelen. Zo weet je altijd wanneer je te lang niet hebt bewogen en weer in actie moet komen. Zeker met een kantoorbaan is dit een fijne optie.
De Garmin Forerunner 630 is niet honderd procent nauwkeurig wanneer het neer komt op het meten van je activiteiten, maar het is natuurlijk een leuke extra om zo meer te weten te komen over je lichamelijke conditie.

De muziekspeler

Dit hardloophorloge beschikt niet over een intern geheugen waar je je muziek kunt opslaan, maar je kunt wel gebruik maken van het bedienen van je muziek op je smartphone via het horloge.
Helaas moet je dan natuurlijk wel je smartphone meenemen tijdens het trainen, maar het is wel eenvoudig om naar je favoriete nummers te luisteren tijdens de training zonder je smartphone uit je zak te hoeven halen.

Het ontvangen van notificaties

De Garmin Forerunner 630 is uitgerust met een aantal opties die je normaliter op een smartwatch kunt vinden. Zo kun je je notificaties van je smartphone, zoals het ontvangen van berichten en e-mails, inkomende oproepen en berichten via Facebook op het horloge ontvangen.
Tevens kun je het weerbericht op het horloge aflezen. Voor hardlopers die graag buiten trainen in Nederland is dit natuurlijk een ideale extra optie. Met deze extra functies is het niet meer nodig om je smartphone altijd bij de hand te houden.

 

Conclusie

Dit hardloophorloge is echt ontwikkelt voor serieuze hardlopers, wanneer je meer iemand bent die hardloopt voor de lol en toch wat meer uit je trainingen wilt halen is de Garmin Forerunner 235 waarschijnlijk een betere optie.
Voor elke hardloper die is gefocust op data en het analyseren hiervan is dit horloge een hele goede keuze.
Garmin Forerunner 630

Waar te koop?

De Garmin Forerunner 630 is gemakkelijk online te bestellen via bijvoorbeeld bol.com of het All4Running.
Je kunt het horloge in het zwart of het donkerblauw bestellen, maar er zijn ook aparte bandjes in verschillende kleuren en materialen los te kopen.
Deze zijn met behulp van een speciale kleine schroevendraaier te verwisselen.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!