Garmin Forerunner 920XT review Sporthorloge Hardloopzone PIN

Garmin Forerunner 920XT Review

9.0
4.5 1

Voor- en nadelen

  • Snelle GPS verbinding
  • Mogelijkheid om notificaties vanaf je smartphone op het display van het horloge te zien verschijnen
  • Tot wel vijftig meter waterdicht
  • Goede batterijduur
  • Eenvoudig en overzichtelijk in gebruik
  • Activiteiten worden ook bijgehouden
  • Je kunt gesprekken niet beantwoorden of wegklikken
  • Geen ingebouwde hartslagmeter
  • Redelijk hoge prijs
  • Geen micro USB aansluiting

Bestel bij de beste webshops:

Review

Al eerder zijn we dieper ingegaan op een aantal sporthorloges van Garmin. In dit artikel zullen we de Garmin Forerunner 920XT uitgebreid bespreken. Wil je weten wat onder andere de functies en de voor- en nadelen van dit horloge zijn? Lees dan snel verder.

Wat is de Garmin Forerunner 920XT?

Garmin Forerunner 920XT

De Garmin Forerunner 920XT is een prachtig horloge voor iedereen die zijn of haar gegevens van verschillende sporten wil bijhouden. De uitgebreide functies op dit sporthorloge maakt het ook een ideaal hulpmiddel voor professionele sporters. Dit sporthorloge van Garmin is perfect voor mensen die bijvoorbeeld geregeld een triatlon doen.

Het design van dit horloge

Garmin Forerunner 920XT

Het ontwerp van de Garmin Forerunner 920XT is vooral praktisch en het is ook erg duidelijk dat het hier om een sporthorloge gaat. Garmin heeft geen moeite gedaan om de Garmin Forerunner 920XT eruit te laten zien als een “gewoon” horloge. Je zult dit horloge dan ook waarschijnlijk niet gedurende de dag om houden, maar alleen gebruiken tijdens het sporten.

Het horloge is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk de versie met blauw en zwart en de versie met wit en rood. Ondanks het grove design is het horloge wel erg comfortabel en zit deze erg licht om de pols. Garmin heeft voor dit horloge gebruik gemaakt van plastic materialen. Hierdoor is de Garmin Forerunner 920XT erg licht, maar sommige mensen kunnen dit minder mooi vinden dan bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 735XT. De knoppen rondom het scherm van dit sporthorloge zijn simpel en duidelijk in gebruik. Bovendien maakt het vierkante scherm de informatie die op het horloge wordt weergegeven makkelijk en op een overzichtelijke manier leesbaar.

Wat zijn de functies van de Garmin Forerunner 920XT?

Dit sporthorloge van Garmin is erg uitgebreid en heeft een hoop verschillende functies. Lees verder om meer te weten te komen over al deze verschillende functies en opties.

Geen ingebouwde hartslagmeter, maar wel een ingebouwde GPS sensor

De Garmin Forerunner 920XT beschikt helaas niet over een ingebouwde hartslagmeter. Vanwege het feit dat dit horloge puur ontworpen is om te gebruiken tijdens het sporten hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt de Garmin Forerunner 920XT in een pakket bestellen samen met de HRM-run. Wanneer je dit doet wordt er een bijpassende borstband met het horloge meegeleverd en kun je alsnog je hartslag bijhouden tijdens je work-outs. Deze borstband zit comfortabel.

Dankzij de ingebouwde GPS sensor kan dit sporthorloge gemakkelijk je afgelegde route bijhouden. Deze sensor werkt zeer accuraat en maakt snel verbinding. Bovendien beschikt de Garmin Forerunner 920XT ook over Glonass waardoor je eigenlijk nooit zonder verbinding zult zitten.

Batterijduur

Veel gebruikers zijn erg positief over de batterijduur van de Garmin Forerunner 920XT. Bij gemiddeld tot hoog gebruik zal het horloge ongeveer een week mee kunnen gaan. Uiteraard is dit compleet afhankelijk van het gebruik en in welke modus het horloge staat. Garmin geeft zelf aan dat het horloge ongeveer veertig uur mee kan gaan wanneer je de UltraTrac mode gebruikt. Dit betekent dat het horloge niet continu GPS verbinding maakt wanneer dit niet nodig is. Nadelig kan zijn dat de Garmin Forerunner 920XT alleen opgeladen kan worden met de speciaal bijgeleverde kabel. Deze kabel kun je gemakkelijk in elke USB poort klikken, maar het is toch echt nodig om het horloge aan de speciale aansluiting aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld vervelend zijn wanneer je het horloge op vakantie gebruikt en je de originele kabel bent vergeten.

Activiteitenmeter

Garmin Forerunner 920XT

Naast dat je je gegevens tijdens het sporten bij kunt houden meet de Garmin Forerunner 920XT ook je activiteiten zoals onder andere het aantal stappen dat je hebt gezet, de kwaliteit van je slaap en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Het kan dus nuttig zijn op dit sporthorloge toch een gehele dag om te houden, zodat je inzicht krijgt in je dagelijkse activiteiten. Daarnaast kun je ook een bewegingsmelding inschakelen. Hiermee krijg je een seintje wanneer er te lang geen activiteit wordt gemeten en je dus weer in beweging zou moeten komen.

Uitgebreide (sport)gegevens

De Garmin Forerunner 920XT houdt een hele hoop gegevens bij. Wanneer je de borstband draagt kan het horloge zelfs onder andere laten zien wat je grond contacttijd, de cadans en de verticale oscillatie is geweest. Bovendien kun je bekijken wat je VO2 Max is en wat het advies is omtrekking rond je hersteltijd. Deze gegevens kunnen je goed helpen om je technieken en prestaties te verbeteren. Een leuk ander hulpmiddel is dat het horloge een schatting weergeeft van de afstand die je zal afleggen en wat je snelheid hierbij gemiddeld zal zijn.

Verbinding met je smartphone

Je kunt de Garmin Forerunner 920XT eenvoudig via Bluetooth met je smartphone verbinden. Zo kun je de meldingen die op je smartphone binnenkomen, zoals bijvoorbeeld berichten die je ontvangt of inkomende oproepen, ook op het horloge zien verschijnen. Helaas kun je een inkomende oproep of bericht niet beantwoorden via het sporthorloge, maar je kunt inkomende berichten wel bekijken.

Zwemmen, fietsen en hardlopen met de Garmin Forerunner 920XT

De belangrijkste sporten voor triatleten zijn makkelijk met dit sporthorloge te meten. De Garmin Forerunner 920XT kan bijvoorbeeld uitstekend banen zwemmen in het zwembad of in open water meten. Er worden een hoop gegevens bijgehouden, zoals onder andere de zwemafstand, het aantal slagen, de slagsnelheid, de afstand die je hebt afgelegd en je SWOLF score. De SWOLF score laat kort gezegd zien hoe efficiënt je hebt gezwommen.

Wanneer je je hartslag tijdens het zwemmen wilt meten kun je de HRM-SWIM aanschaffen. Deze borstband is waterdicht en daarom prima onder water te gebruiken.

Doe je aan Triatlons kijk dan eens naar de HRM-TRI. Ook tijdens je fiets- of hardlooptraining worden er specifieke gegevens bijgehouden voor deze speciale sport. Wanneer je aan triatlons doet kan dit dus ideaal zijn om je prestaties te verbeteren.

Uiteraard is de Garmin Forerunner 920XT dan ook waterdicht (tot wel vijftig meter). Je kunt daarnaast ook je gegevens tijdens andere sporten meten, zoals bijvoorbeeld skiën of krachttraining. De gegevens die worden getoond tijdens het bijhouden van je work-out kun je ook volledig personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er tijdens het hardlopen andere gegevens worden laten zien dan tijdens het fietsen.

Garmin Connect (IQ) App

Garmin connect app

Met de Garmin Forerunner 920XT heb je toegang tot de Garmin Connect App om al je gegevens op een overzichtelijke manier terug te lezen en te vergelijken en je kunt daarnaast ook gebruik maken van de Garmin Connect IQ App. Met deze App kun je onder andere verschillende displays en widgets downloaden om zo het horloge helemaal naar jouw eigen smaak aan te passen. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van een stopwatch en een app om het weer in de gaten te kunnen houden. Via Wi-Fi kun je de Garmin Forerunner 920XT verbinden met je laptop of computer en via Bluetooth kun je het horloge met je smartphone verbinden, zodat alle gegevens die het sporthorloge heeft bijgehouden worden gesynchroniseerd met je smartphone. In de Garmin Connect App kun je gebruik maken van allerlei leuke opties, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de datavelden naar jouw keuze.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Dankzij de uitgebreide opties en functies is dit sporthorloge voornamelijk geschikt voor triatleten en andere (serieuze) sporters die verschillende sporten beoefenen. De prijs voor de Garmin Forerunner 920XT ligt redelijk hoog en daarom is het goed om te kijken naar of je al deze functies voor jou sportdoeleinden nodig hebt. Wanneer je het horloge enkel en alleen gebruikt voor tijdens het hardlopen en of fietsen kun je wellicht beter naar een goedkoper en eenvoudiger model kijken, zoals bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 235.

Conclusie

De Garmin Forerunner 920XT is een prachtig horloge voor iedereen die meer uit zijn of haar verschillende trainingen wilt halen. Vooral voor triatleten is dit horloge zeer uitgebreid en eenvoudig in gebruik. Ondanks haar niet zo aantrekkelijke looks is de Garmin Forerunner 920XT een super fijn hulpmiddel en hiermee kun je op vele manieren je trainingen en prestaties verbeteren.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!