Garmin Forerunner 935 review Sporthorloge Hardloopzone PIN

Garmin Forerunner 935 Review

  • Licht model, je merkt bijna niet dat je hem om hebt
  • Veel mogelijkheden om zelf alles in te stellen
  • Lange batterijduur
  • Makkelijk in gebruik
  • Geeft notificaties weer van je smartphone
  • Goede ingebouwde hartslagmeter & GPS sensor
  • Niet mogelijk om gesprekken te beantwoorden via het horloge

Vanaf: € 590

onze partners

Video - look and feel

Review

De Garmin Forerunner 935 is een uitgebreid hardloophorloge die niet alleen maar vooral zeker geschikt is voor triatleten. Dit is dan ook de reden dat Garmin de XT uit de naam van dit horloge heeft gehaald.

De Garmin Forerunner 935 is vergelijkbaar met de Garmin Forerunner 735XT maar dan wat uitgebreider.

Je kunt dit nieuwe horloge van Garmin ook vergelijken met de goedkopere versie van de Garmin Fenix 5. Deze horloges lijken veel op elkaar, maar de Garmin Forerunner 935 is wat dunner en lichter en zal ook minder goed tegen een stootje kunnen aangezien dit hardloophorloge van plastic materiaal is gemaakt.

Hoe ziet de Garmin Forerunner 935 eruit?

Zoals hierboven ook al genoemd is de Garmin Forerunner 935 vooral gemaakt van plastic. Qua uiterlijk lijkt dit horloge heel erg op de Garmin Forerunner 735XT.

Het verschil zit hem vooral in de grootte van het scherm, welke bij de Garmin Forerunner 935 iets groter is. Het horloge is erg licht en weegt maar 49 gram.

Dit sporthorloge is beschikbaar in het zwart en in het geel. De zwarte versie is de meest goedkope versie en heeft zilveren accenten op het horloge. De gele versie is in een pakket verkrijgbaar met daarbij twee verschillende losse borstbanden (hartslag & triatlon band).

De Garmin Forerunner 935 in het geel heeft in plaats van de zilveren accenten gele accenten op het horloge zelf. Uiteraard is het pakket met de losse borstbanden duurder dan de standaard zwarte versie van dit sporthorloge.

Het bandje van de Garmin Forerunner 935 is verwisselbaar met behulp van een speciale kleine schroevendraaier. Bovendien kun je bij dit horloge gebruik maken van de “QuickFit” bandjes die Garmin heeft ontworpen.

Zo kun je heel erg makkelijk en snel van bandje wisselen en ook kiezen uit bijvoorbeeld een lederen of metalen bandje. Dit is ideaal wanneer je het horloge graag altijd om wilt houden.

Wat kun je allemaal met de Garmin Forerunner 935?

Dit multi-sporthorloge beschikt over een hele hoop verschillende functies en opties. We gaan hieronder dieper in op de belangrijkste elementen van de Garmin Forerunner 935.

Multi-sport horloge

De Garmin Forerunner 935 is geschikt voor een hele hoop verschillende sporten. Zo kun je het horloge gebruiken tijdens onder andere het hardlopen, fietsen, roeien, zwemmen, skiën en tijdens golf.

Voor elke sport worden er verschillende gegevens bijgehouden. Je kunt per sport een eigen profiel samenstellen, zodat je de gegevens die je het meest interessant vind tijdens de training te zien krijgt.

Daarnaast kun je de Garmin Forerunner 935 eenvoudig gebruiken tijdens een triatlon. Met één simpele druk op de knop kun je dan van sport wisselen.

Ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor

Zoals je in principe wel kunt verwachten van zo’n uitgebreid sporthorloge beschikt de Garmin Forerunner 935 over een geïntegreerde hartslagmeter en een GPS sensor. De hartslagmeter werkt in principe prima, maar kan eventueel afwijkingen vertonen tijdens bijvoorbeeld krachttrainingen.

Voor een zo nauwkeurig mogelijke meting van je hartslag raden we je aan om een losse borstband tijdens je training te dragen.

Let op: tijdens het zwemmen kun je niet gebruik maken van de ingebouwde hartslagmeter. Wanneer je je hartslag toch wilt bijhouden tijdens een training in het zwembad of in open water dan zul je gebruik moeten maken van een losse (waterdichte) borstband.

De GPS sensor kan snel verbinding maken met het GPS signaal en je kunt ook gebruik maken van een GLONASS verbinding.

Bovendien heeft de Garmin Forerunner 935 ook een UltraTrac optie. Dit is een optie waarmee je het horloge niet continu laat verbinden met het GPS signaal, maar hier korte tussenpozen in laat vallen. Hierdoor kan de batterij nog langer meegaan.

Bijhouden van Running Dynamics

Wanneer je gebruik maakt van een losse borstband van Garmin kun je meerdere hardloopdynamica meten en registreren. Zo kun je bijvoorbeeld onder andere de grondcontacttijd en je staplengte bijhouden.

Wanneer je liever geen hartslagband draagt, maar toch graag inzicht wilt in deze gegevens kun je de Garmin Forerunner 935 ook verbinden met een ander klein hulpmiddel. Namelijk de nieuwe Garmin Running Dynamics POD. Hier kun je meer lezen over wat dit kleine apparaatje precies inhoudt, welke gegevens worden gemeten en wat je hiermee kunt doen.

Bovendien geeft de Garmin Forerunner 935 ook andere gegevens weer, zoals bijvoorbeeld hoe effectief jouw training is en of je wellicht iets rustiger aan moet doen, een voorspelling hoelang je ongeveer over een training zal doen en een schatting van hoelang je lichaam na een training nodig heeft om weer volledig te kunnen herstellen.

Zo kun je jezelf steeds meer uitdagen en een zo goed mogelijke lichamelijk conditie opbouwen. Naast deze gegevens wordt ook je VO2 Max automatisch bijgehouden. Hiervoor hoef je geen los product mee te dragen. De Garmin Forerunner 935 berekent dit automatisch. Wil je weten wat de VO2 Max precies betekent en wat je er mee kunt? Lees dan ons uitgebreide artikel over deze waarde.

Digitaal kompas, barometer en gyroscoop

Tevens beschikt de Garmin Forerunner 935 onder ander over een ingebouwde barometer, een ingebouwd digitaal kompas en een gyroscoop. Door middel van deze instrumenten kan dit sporthorloge jouw gegevens tijdens trainingen zo nauwkeurig mogelijk bijhouden.

Waterdicht

De Garmin Forerunner 935 is tot wel vijftig meter waterdicht. Het is natuurlijk niet voor niets een sporthorloge die ook tijdens triatlons goed gebruikt kan worden. Je hoeft de Garmin Forerunner 935 dus in principe niet meer af te doen.

Ook te gebruiken als activiteitenmeter

Uiteraard is de Garmin Forerunner 935 ook te gebruiken als activiteitenmeter. Zo houdt het horloge onder andere bij hoeveel stappen je hebt gelopen, hoeveel traptreden je hebt beklommen, hoeveel calorieën je hebt verbrand en wat de kwaliteit van je slaap is geweest. Dit wordt allemaal automatisch bijgehouden.

De batterijduur

De batterij van de Garmin Forerunner 935 gaat zeer lang mee. Garmin geeft bijvoorbeeld aan dat de Garmin Forerunner 735XT zo’n veertien uur mee kan gaan wanneer het GPS signaal is ingeschakeld.

Bij de Garmin Forerunner 935 is dit zo’n vierentwintig uur. Dit is natuurlijk een vrij groot verschil en dus zeker een groot pluspunt voor de Garmin Forerunner 935. Vooral voor professionele sporters en triatleten is dit erg prettig. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken om de batterij van dit horloge wanneer je mee doet aan een triatlon.

De Garmin Forerunner 935 beschikt ook niet over een touchscreen scherm, waardoor de batterij wat langer mee kan gaan.

Smartwatch functies

De Garmin Forerunner 935 beschikt ook over een aantal functies die je normaliter op een smartwatch kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld de meldingen van je smartphone ook op je horloge laten verschijnen (dit kun je met elke App doen), je kunt de muziekspeler op je telefoon bedienen via het sporthorloge, je kunt de weersvoorspellingen bekijken en je agenda inzien.

Wi-Fi

Een ander groot voordeel ten opzichte van de Garmin Forerunner 735XT en de Garmin Fenix 5 is de Wi-Fi optie op de Garmin Forerunner 935. Met behulp van deze optie kun je het horloge gemakkelijk via Wi-Fi verbinden en contact maken met andere producten.

Zo kun je bijvoorbeeld een speciale weegschaal van Garmin aan de Garmin Forerunner 935 verbinden, zodat ook je gegevens over je gewicht worden bijgehouden.

Daarnaast kun de opgeslagen gegevens op het horloge op eenvoudige wijze overbrengen naar een ander apparaat dat gebruik maakt van Wi-Fi. Dit scheelt dus een hoop gedoe met kabeltjes of Bluetooth. Maar maak je geen zorgen, natuurlijk beschikt het horloge ook nog steeds over een Bluetooth en ANT+ optie.

Garmin Connect App

Via de Garmin Connect App kun je gemakkelijk jouw bijgehouden gegevens inzien en analyseren. De App is behoorlijk uitgebreid en wellicht niet altijd even overzichtelijk voor iedereen. Maar wanneer je eenmaal je weg in de App hebt gevonden kun je er een hele hoop informatie uithalen.

Bovendien heeft Garmin ook speciale Connect IQ App. Dit zijn losse Apps die je kunt gebruiken om jouw horloge te personaliseren. Hierdoor zijn er een hele hoop mogelijkheden voor jou als gebruiker om de Garmin Forerunner 935 helemaal naar jouw voorkeuren in te stellen.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Wanneer je een echt serieuze sporter bent en bijvoorbeeld vaak mee doet aan triatlons is dit horloge ideaal. Vanwege haar vele opties en functies is de Garmin Forerunner 935 een erg fijn horloge voor sporters die aan verschillende sporten doen en graag veel gegevens willen verzamelen en analyseren.

De Garmin Fenix 5 is een horloge die erg op de Garmin Forerunner 935 lijkt, maar is wel duurder. Wanneer je het uiterlijk van een horloge niet erg belangrijk vind en het niet erg vind als het horloge voornamelijk uit plastic is gemaakt kun je beter voor de goedkopere Garmin Forerunner 935 kiezen. Ook vanwege de batterijduur en de Wi-Fi functie kun je beter voor dit horloge kiezen.

In principe kun je een hele hoop van de functies van de Garmin Forerunner 935 ook op de Garmin Forerunner 735XT terugvinden. Wanneer je vaak hardloopt en weinig andere sporten beoefent biedt de Garmin Forerunner 735XT wellicht al voldoende mogelijkheden voor jou.

 

Conclusie

De Garmin Forerunner 935 is een ideaal sporthorloge wanneer je aan verschillende sporten doet en hoge waarde hecht aan uitgebreide gegevens en analyses. Dit sporthorloge is vergelijkbaar met de Garmin Fenix 5, maar is wel een stuk goedkoper. De nauwkeurige gegevens en uitgebreide opties geven je een goed beeld van jouw trainingen en fysieke conditie.

Aangezien dit horloge zo uitgebreid is zijn er vast nog wat functies die niet in deze review genoemd zijn. Voor een compleet overzicht van alle specificaties van dit horloge kun je hier kijken.

We hopen dat we je een goed beeld hebben kunnen geven van de Garmin Forerunner 935 en wellicht de keuze voor een goed sporthorloge wat makkelijker voor je hebben kunnen maken. Dit horloge is eenvoudig te bestellen bij de grootste webwinkels zoals Bol.com of Amazon.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
75 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 615
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 463
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 885
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 249
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 570
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 284
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 479

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

Edwin Keuper

Leuke review. Je telefoon bedienen om een binnenkomend gesprek op te nemen of weigeren kan trouwens prima met het horloge hoor. Met de “down” knop links onder weiger je hem en met de “up” knop daarboven neem je hem op. Misschien is dat toegevoegd in een latere firmware?

Fred Krieger

het horloge meet de afstand bij het zwemmen niet goed er zit een marge van 25-30% afwijking in vergelijking met werkelijke afstand.