Garmin Vivoactive 3 Review Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Vivoactive 3 Review

  • Zelf trainingsschema's aanmaken en/of downloaden
  • Inschatting van VO2 Max en stressniveau
  • Strak uiterlijk
  • Lange batterijduur
  • Waterdicht tot wel vijftig meter
  • Makkelijk kunnen vervangen/wisselen van het horlogebandje
  • Geen opslag voor muziek
  • Aantal gelopen traptreden is niet nauwkeurig
  • Ingebouwde hartslagmeter werkt niet onder water

Vanaf: € 279

onze partners

Video - look and feel

Review

Eerder schreven we al een uitgebreide review over de Garmin Vivoactive HR en over de Garmin Vivoactive HR plus.

Sinds kort heeft Garmin een nieuwe versie van dit sporthorloge op de markt gebracht, namelijk de Garmin Vivoactive 3.

In dit artikel zullen wij dieper op dit sporthorloge en zijn functies ingaan, zodat voor jezelf kunt bepalen of de Garmin Vivoactive 3 voor jou een goede keuze is.

Let op: De nieuwe Vivoactive 5 is nu uit! Bekijk de Vivoactive 5 review!

Sporthorloge of smartwatch?

Volgens Garmin is dit horloge een smartwatch, maar bij veel webwinkels valt dit horloge onder de sporthorloges.

Aangezien jij waarschijnlijk als hardloper (of als sporter) naar dit artikel kijkt benoemen we dit horloge in dit artikel gewoon als zijnde een sporthorloge.

Het horloge beschikt over een hele hoop verschillende functies en opties. Lees verder om meer te weten te komen wat de Garmin Vivoactive 3 allemaal te bieden heeft.

Het design van de Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive 3

De Garmin Vivoactive 3 heeft een strak design. Het horloge kan ook daadwerkelijk prima als een horloge worden gedragen en ziet er, dankzij de ronde vormen, niet per definitie uit als een sporthorloge.

Je kunt de Garmin Vivoactive 3 in drie verschillende kleurvarianten aanschaffen, namelijk zwart met zilveren details, wit met zilveren details of een compleet zwart horloge.

Het horloge is dan ook voor zowel mannen als vrouwen geschikt en zit licht om de pols. Doordat de ingebouwde hartslagmeter helemaal in het horloge zit verzonken is het draagcomfort van dit horloge zeer comfortabel.

Het siliconen bandje is gemakkelijk te vervangen en zo kun je het uiterlijk van de Garmin Vivoactive 3 dus ook nog aanpassen aan jouw persoonlijke smaak.

Het touchscreen scherm van de Garmin Vivoactive is niet heel bijzonder kleurrijk of extreem scherp, maar volgens verschillende gebruikers prima om af te lezen in allerlei weertypen.

Bovendien staat het display, in tegenstelling tot andere sporthorloges, altijd aan.

Garmin Vivoactive 3

Er is ook één enkele knop waarmee je het horloge kunt bedienen. Bijzonder aan deze knop is dat je zelf kunt kiezen of je hem links of rechts wilt gebruiken.

Veel sporters vinden een touchscreen scherm op een sporthorloge niet handig, maar bij dit horloge geven gebruikers aan hier geen last van te hebben. Het werkt snel en ook prima in bijvoorbeeld regen of zelfs onder de douche.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Vanwege het uiterlijk is de Garmin Vivoactive 3 voor iedereen geschikt.

Het is horloge zit qua prijs in de middenklasse en is dus niet heel erg goedkoop, maar ook niet extreem duur.

Dit sporthorloge beschikt over veel verschillende functies en bovendien natuurlijk ook smartwatch functies. Wanneer je op zoek bent naar een simpel sporthorloge om je trainingen bij te houden dan is de Garmin Vivoactive 3 waarschijnlijk niet de beste keuze voor jou.

Mocht je een sporthorloge willen aanschaffen die je gedurende de gehele dag gebruikt om onder andere je dagelijkse activiteiten en notificaties vanaf je smartphone bij te houden dan kan dit horloge zeker een goede optie zijn.

Wat kan je allemaal met dit horloge?

Om je meer informatie te geven over wat je allemaal met dit horloge kunt doen kun je hieronder meer lezen over de meest belangrijke functies van de Garmin Vivoactive 3.

Ingebouwde hartslagmeter

Dit sporthorloge beschikt over een ingebouwde hartslagmeter.

In principe heb je dus geen losse borstband meer nodig wanneer je tijdens een training je hartslag bij wilt houden. Bovendien wordt je hartslag gedurende de dag ook bijgehouden voor andere opties. Hierover leggen later wat meer uit.

Helaas wordt de ingebouwde hartslag automatisch uitgeschakeld wanneer je gaat zwemmen en kun je hier dan dus geen gebruik van maken tijdens de periode dat je in het zwembad ligt.

Sportprofielen

Je kunt op de Garmin Vivoactive 3 gebruik maken van zo’n vijftien verschillende sportprofielen, waaronder bijvoorbeeld hardlopen, yoga, golf, skiën en roeien.

Voor elke sport worden er verschillende gegevens bijgehouden en over het algemeen zijn deze gegevens behoorlijk nauwkeurig.

Deze sportprofielen kun je ook compleet aan jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen.

Via de ingebouwde GPS en GLONASS sensor geeft het horloge na het hardlopen bijvoorbeeld goed weer welke route je hebt gelopen. Bovendien wordt er onder andere bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbruikt, wat de afstand is die je hebt gelopen, wat je snelheid hierbij was en wat de cadans was.

Garmin Vivoactive 3

Sportschema’s

Wat erg leuk is aan de Garmin Vivoactive 3 is dat je allerlei trainingsschema’s kunt downloaden, maar ook zelf een schema kunt aanmaken en op het horloge kunt zetten. Zo kun je gemakkelijk voor een bepaald doel gaan trainen en jezelf motiveren om aan je lichamelijke conditie te werken of om jezelf bijvoorbeeld klaar te stomen voor een belangrijke wedstrijd.

Bijhouden van lichamelijke conditie

Aan de hand van verschillende gegevens houdt de Garmin Vivoactive 3 bij hoe goed je conditie is. Zo kun je een schatting van je VO2 Max op het scherm aflezen en kan er een schatting worden gegeven van je fitnessleeftijd.

Door het bijhouden van je hartslag via de ingebouwde hartslagmeter kan de Garmin Vivoactive 3 ook je stressniveau inschatten en je bijvoorbeeld een seintje geven wanneer deze stijgt, zodat je je hiervan bewust bent en hier eventueel iets aan kunt doen. Verschillende gebruikers zijn erg enthousiast over deze extra optie en geven aan dat deze inschatting zeer accuraat is.

Garmin Vivoactive 3

Activity tracking

Uiteraard worden ook je dagelijkse activiteiten bijgehouden en kun je dus onder andere zien hoeveel stappen je op een dag hebt gezet, hoe goed de kwaliteit van je slaap is geweest, hoeveel trappen je hebt beklommen en hoeveel minuten je intensief hebt bewogen.

Gebruikers van de Garmin Vivoactive 3 laten wel weten dat het aantal traptreden niet helemaal nauwkeurig wordt gemeten en dit is dus meer een schatting dan een werkelijk aantal. Tevens kun je een bewegingsmelder op dit horloge instellen, zodat je vanzelf een seintje krijgt wanneer je te lang niet in beweging bent geweest. Met een zittend beroep kan deze functie je heel erg goed helpen op weg naar een betere lichamelijke conditie.

Garmin Vivoactive 3

Smartwatch functies

Aangezien de Garmin Vivoactive 3 door Garmin omschreven wordt als een smartwatch kun je de notificaties vanaf je smartphone op het scherm van het horloge aflezen en beantwoorden.

Bovendien kun je je muziek op je smartphone via het horloge bedienen, zodat je je mobiele telefoon niet uit je zak hoeft te halen tijdens het sporten. Om naar muziek te kunnen luisteren terwijl je aan het sporten bent moet je natuurlijk wel je smartphone meenemen, want de Garmin Vivoactive 3 beschikt helaas niet over een interne opslag voor je muziek.

Ook kun je je afspraken in je agenda op het scherm van het horloge laten verschijnen en kun je inkomende gesprekken direct opnemen of weigeren.

Daarnaast beschikt de Garmin Vivoactive 3 over een nieuwe, handige functie, namelijk Garmin Pay. Door je betaalpas te verbinden met het horloge kun je op sommige plekken via de Garmin Vivoactive 3 betalen zonder dat je je portemonnee bij de hand hoeft te hebben. Helaas kan het nog even duren voordat deze functie ook daadwerkelijk goed werkt.

Batterijduur

Garmin geeft aan dat dit sporthorloge tot zeven dagen mee moet kunnen gaan wanneer je hem in smartmodus zet. Bij het inschakelen van een continu GPS signaal kan het horloge tot ongeveer dertien uur meegaan. Gebruikers geven aan dat de batterij van de Garmin Vivoactive 3 voldoende lang meegaat bij gemiddeld gebruik. Bovendien is het horloge heel snel weer helemaal opgeladen.

Waterdicht

De Garmin Vivoactive 3 is waterdicht tot wel vijftig meter en kun je dus prima gedurende de gehele dag omhouden. Zelfs wanneer je gaat douchen hoef je er niet aan te denken dat je het horloge af doet.

Eindoordeel: De Garmin Vivoactive 3 wel of niet kopen?

De Garmin Vivoactive 3 is een mooi sporthorloge met uitgebreide functies en opties.

Het horloge is goed als dagelijkse smartwatch én sporthorloge te gebruiken. Als je op zoek bent naar een goedkoop sporthorloge is de Garmin Vivoactive 3 wellicht geen goede optie, maar dit horloge is een prima aankoop voor iedereen die meer uit zijn of haar verschillende trainingen wil halen.

Daarnaast gebruik wil maken van een aantal handige en leuke extra functies, zoals bijvoorbeeld het meten van je stressniveau en het controleren en beantwoorden van notificaties op je smartphone.

Al met al is de Garmin Vivoactive 3 zeker een aanrader als je graag verschillende sporten beoefent en je je prestaties wilt verbeteren.

Bestel dit horloge bij Bol.com of Amazon.

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
75 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 615
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 463
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 885
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 249
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 570
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 284
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 479

Vergelijk met

Vergelijk de Garmin Vivoactive 3 met andere sporthorloges

Laat een reactie achter

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!