Huawei Watch GT Review Sporthorloge Hardloopzone

Huawei Watch GT Review

7.9
4 1
Huawei

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Voor- en nadelen

  • Spectaculaire accuduur zorgt voor meer rust - want minder 'laadstress' - tijdens sporten, slapen en casual gebruik.
  • Premium, klassieke uitstraling maakt hem voor iedere gelegenheid geschikt
  • Licht en slank dus onder alle omstandigheden prettig om te dragen
  • Lichte OS maakt bediening soepel en snel
  • Beperkte smart functies maakt Watch GT vooral geschikt voor sporters
  • Geen opslagruimte (voor muziek) dus smartphone meenemen noodzakelijk als je wilt sporten met muziek

Bestel bij de beste webshops:

Review

Een GT-auto is een model dat comfortabel, op hoge snelheid én in stijl lange afstanden moet kunnen afleggen. En dat is precies wat de Huawei Watch GT doet. Huawei had duidelijk als doel een smartwatch te creëren dat zo lang mogelijk mee gaat; een stuk langer dan het gemiddelde (Wear OS) horloge.

Daarom heeft de Chinese technologiegigant heel verrassend – voor dit model – afscheid genomen van Wear OS en in plaats daarvoor gekozen voor een een eigen besturingssysteem, genaamd Light OS. De naam is goed gekozen, want het is licht aan apps en functionaliteiten. Vooral op ‘smart’ gebied wordt er ingeleverd.

Daarentegen voldoet het horloge over het algemeen prima als sport horloge – of robuuste activitytracker, zo je wilt. Dat niet alleen, de kenmerken ‘stijlvol’ en ‘comfortabel’ in de definitie hierboven kloppen ook helemaal.

De Huawei Watch GT is een zeer aantrekkelijk en premium ogend klokje, om niet te zeggen oogstrelend. Met dit apparaatje om je pols kom je overal goed voor de dag. Daarnaast is hij licht, wat het dragen is zeer aangenaam maakt.

Last but not least is de missie om de batterijduur aanzienlijk te verlengen absoluut geslaagd. Als je wilt kun je serieus lang gebruikmaken van de Huawei Watch GT voordat je hem weer aan de lader moet hangen.

Design, display en interface

Design, display en interface

Het scherpe Amoled display van de Watch GT heeft een grootte van 1,39 inch, en een hoge resolutie van 454 x 454 pixels. Dit zorgt ervoor dat al je informatie en statistieken helder en duidelijk getoond worden en dat het touchscreen groot en overzichtelijk genoeg is om te bedienen.

Erg prettig is ook dat de Watch GT zowel licht als relatief dun is, vergeleken met concurrenten. Met een gewicht van 45 gram en een dikte van 10,6 mm is dit een horloge dat goed aansluit op je pols, niet uitsteekt en een genot is om te dragen.

De kast is een combinatie van metaal en keramiek, ziet er premium uit en is betrekkelijk krasbestendig. Ook is de bezel voorzien van cijfers, wat de smartwatch de uitstraling van een klassiek horloge geeft.

De meeste interactie vindt plaats middels het touchscreen maar het sporthorloge beschikt ook over twee fysieke knoppen aan de zijkant. Met de bovenste knop keer je terug naar het hoofdmenu en met de onderste kun je snel een willekeurige sport, app of functie opstarten.

De statistieken worden duidelijk weergegeven en de interface is erg intuïtief. Bovendien reageert het horloge snel en soepel door het lichte besturingssysteem. De Watch GT heeft, kortom, veel gebruiksgemak.

Tracking en activiteiten

Tracking en activiteiten

De Huawei Watch GT ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens zeer geschikt als sporthorloge. Hoewel er niet enorm veel sportprofielen opzitten en er geen ondersteuning is voor third party apps, is hij wat betreft functionaliteit wel behoorlijk toegespitst op sporters. Zo’n beetje alle belangrijke metingen worden hierbij gedaan.

Je stappen en beklommen trappen worden natuurlijk bijgehouden, maar ook je afstand en snelheid – met behulp van een zeer snel werkende GPS -, je hartslag (waarmee je bijvoorbeeld je hartslagzones kun controleren), je slaapniveau, je VO2-max en nog verschillende andere statistieken.

De bijbehorende gezondheidsapp biedt ook loopschema’s om gestructureerd en gecontroleerd aan een doel te kunnen werken. En daarnaast geeft de Watch GT aan wanneer het tijd is om te rusten. Een tamelijk compleet sporthorloge dus, deze Huawei Watch GT, zeker voor beginners.

Smart en andere functies

Smart en andere functies

De Huawei ziet er meer uit als een gewoon horloge dan een smartwatch. Of dan toch in ieder geval meer als een smartwatch dan een sporthorloge. Waardoor je zou verwachten dat de smart functies dik in orde zijn. Dit valt echter tegen. Terwijl sportliefhebbers veel kunnen halen uit de Watch GT, moet je hem niet kopen voor de smart functionaliteit.

Zo kun je er niet alleen geen gesprekken van je telefoon mee verwerken (wat de meeste smartwatches in deze prijscategorie niet kunnen), maar kun je ook inkomende berichten niet beantwoorden, zelfs niet met vooringestelde standaard berichten. Goed, het is zeker nuttig om notificaties te kunnen ontvangen, maar het is jammer dat het hierbij blijft.

Waar dit soort opties niet essentieel zijn voor sporters, is het voor deze doelgroep wel weer jammer dat er geen opslagruimte is voor muziek, of een mogelijkheid om Spotify tracks te kunnen beluisteren via je smartwatch. Dit betekent dat je altijd je smartphone bij je moet hebben als je met muziek wilt kunnen sporten.

Tenslotte heeft de Huawei Watch GT geen NFC chipset of ondersteunende software voor contactloze betalingen via je smartwatch.

Batterij

Batterij

De accuduur is een van de sterkste punten van de Huawei Watch GT. In het gunstigste geval zou het horloge bijna een maand mee moeten kunnen gaan en in tests wordt die termijn behoorlijk benaderd. Natuurlijk hangt het af van de intensiteit van gebruik, maar ruim een week batterijduur zou sowieso haalbaar moeten zijn.

Grijpen naar de lader zal dus zelden nodig zijn, wat meer rust geeft bij zowel het sporten als het algemene gebruik. Ook kun je nu het horloge ook prima dragen tijdens het slapen zonder bang te zijn voor teveel batterijverbruik.

Conclusie

De Huawei Watch GT is, voor de juiste doelgroep, bijna een huzarenstukje. Een prachtige, premium uitstraling, veel draagcomfort door zijn dunne en lichte horlogekast, een overzichtelijk scherm met hoge resolutie voor veel gebruiksgemak. Bovendien is hij met zijn functies en mogelijkheden in het bijzonder op sporters gericht.

Jammer is dat er geen externe apps ondersteund worden, er geen opslagruimte voor muziek is, en de smart functionaliteiten beperkt zijn, maar als dit minder belangrijk voor je is en je wilt gewoon een betaalbaar klokje dat er goed uitziet en ook nog eens voldoende sportfuncties heeft, dan heb je een goeie aan de Huawei Watch GT.

Wil je zelf meemaken hoe goed de Watch GT eruitziet en presteert? Bestel dan nu de Huawei Watch GT op Bol of Amazon  en ontvang hem morgen al in huis!

Video - look and feel

Huawei Watch GT review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!