Milestone Pod Review

8
4 1
Milestone logo

Voor- en nadelen

 • Prijs
 • Altijd standby
 • Gedetailleerde resultaten
 • Looptechniek verbeteren
 • Vrij lopen
 • Schoenconditie indicator
 • Klein
 • Opladen niet nodig
 • Geen display
 • Geen GPS
 • Geen communicatie van live data
 • Geen muziekspeler

Bestel bij de beste webshops:

Review

Milestone Pod: zo vernuftig en voordelig dat je hem wel moét proberen!

Ze zijn leuk, cool en ook best nuttig al die activity trackers en sporthorloges die je sportieve prestaties en slaapritme bijhouden en zelfs oefeningen kunnen voorstellen of ‘aan boord’ hebben (zoals ademhalingsoefeningen).

Maar hoe goed of uitgebreid zo’n wearable ook is, er wordt niet of nauwelijks gekeken naar je looptechniek. Gelukkig is er al enige tijd een apparaatje op de markt dat dit wel doet: de Milestone Pod. Dat is al erg fijn, en dat geldt helemaal voor de prijs: voor nog geen 30 euro kun je deze device al aanschaffen.

Wat is de Milestone Pod?

De Milestone Pod is een simpel blokje, van iets meer dan drie vierkante centimeter, dat je aan je schoenveters bevestigt en die vervolgens allerlei waardevolle data voor je verzamelt. ‘Omdat het er toe doet hoe je loopt’ is de basisgedachte. Dus meet de Pod niet alleen je looptijd, afstand en tempo, maar kan het apparaatje je ook van alles vertellen over je looptechniek.

Milestone Pod

Daarnaast heeft de Pod nog andere voordelen ten opzichte van trackers, horloges en smartphones. Zo heeft de Pod geen knoppen, hoef je hem nooit op te laden (alleen de batterij verwisselen na een half jaar), is hij altijd meteen klaar voor je run, en werkt hij overal goed: ook in bosrijke gebieden.

Milestone metingen

Je zou het misschien niet verwachten voor dertig euro, maar de Milestone Pod kan je voorzien van heel wat interessante data. Naast de bovengenoemde standaardmetingen kan hij ook bijhouden wat je voet doet tijdens het lopen.

De volgende onderdelen worden gemeten door de Milestone Pod:

Cadans

Toegegeven, dit is niet uniek voor de Milestone Pod – veel andere trackers en sporthorloges kunnen laten zien hoeveel passen je zet per minuut. Maar het is wel degelijk nuttige informatie om te hebben (een cadans van 180 passen/minuut wordt aangeraden). Daarbij meet de Pod direct op de voet, wat doorgaans voor nauwkeuriger resultaten zorgt.

Voetlanding

Dit onderdeel meet waar op je voet je precies neerkomt bij iedere stap: op de hiel, middenvoet, of voorvoet. Aangezien dit niet bij iedere stap hetzelfde is, wordt het resultaat hiervan in percentages weergegeven.

Over het algemeen wordt een hiellanding als ‘slechte vorm’ beschouwd, maar – zo valt ook op de site van Milestone te lezen – het hangt uiteindelijk vooral af van de positie van je lichaam op het moment dat je aanzet. Toch is dit een zeer fijne statistiek om te hebben en je beter bewust te worden van je techniek.

Beenzwaai

Hier wordt bijgehouden hoe hoog je je been naar achteren zwaait na de afzet. Hoger is beter, omdat je zo dichter bij je zwaartepunt blijft en hierdoor meer energie bespaart.

Impact

Als je loopt wil je dat je lichaam genoeg tijd heeft om de impact van je stappen te verwerken. Als er te weinig tijd is dan loop je kans op blessures. Het is dus goed om deze data in de gaten te houden.

Paslengte

Als je voetimpact te hoog is, kan het helpen om je paslengte te verminderen. Tegelijkertijd kan het vergroten hiervan een toename van je snelheid betekenen. De truc is om de juiste balans te vinden.

Schoenconditie

Veel hardlopers lopen te lang door op hun schoenen, als het profiel al veel te ver is afgesleten. Daarom geeft de Pod aan wanneer het tijd is om nieuwe schoenen te kopen (middels een led-indicatorlampje).

Hardlopen met zonsondergang

Runficiency score

De door Milestone zelf bedachte Runficiency score geeft aan hoe goed en efficiënt je loopt, door verschillende van de data hierboven te combineren.

Design en interface

Zoals gezegd is de Milestone Pod niet veel meer dan een blokje dat je aan je schoenen vastmaakt. Je draagt hem dus niet om je pols of arm. Met als gevolg dat je nog ‘puurder’ en vrijer je runs kunt doen.

Een andere bijkomstigheid is dat de Milestone Pod geen display of interface heeft; deze kun je tijdens het hardlopen immers toch niet bekijken. Het potentiële nadeel hiervan is dat je dus niet live je prestaties kunt bekijken. Het voordeel is dat je met niets anders bezig hoeft te zijn dan met je run.

Milestone Pod App

Wat ons brengt bij de Milestone Pod App. Want uiteindelijk wil je natuurlijk wel de resultaten en metingen kunnen inzien. Dat kan door de Pod via bluetooth met je smartphone te synchroniseren, zodat de data naar de bijbehorende app worden gestuurd.

Hier krijg je vervolgens een gedetailleerd overzicht van alle hierboven genoemde metingen, in mooi uitziende grafieken en tabellen. Je ziet niet alleen uitslagen van een specifieke run, maar ook totaalcijfers per week en zelfs maand. En je ziet wat je beste score was (ooit) per onderdeel.

Nauwkeurigheid

De Milestone Pod beschikt niet over GPS maar is toch behoorlijk accuraat. Hij gebruikt een accelerometer om afstand en tempo te meten en doet dit niet onverdienstelijk. Bovendien kun je hem zelf nog nauwkeuriger maken door de werkelijke afstand van een bekende route handmatig in te voeren, waarmee hij feitelijk geijkt wordt.

Milestone Pod

Een voordeel ten opzichte van het gebruik van GPS is daarbij dat hij betrouwbaarder is in bosrijke omgevingen, waar GPS nogal eens wegvalt. De Milestone Pod is dus uitstekend om te gebruiken tijdens trail runs.

Conclusie

Hoewel de Milestone Pod niet álles kan, is het toch een onweerstaanbaar aanbod, zeker voor deze lage prijs. Want nee, hij heeft geen ingebouwde hartmeter, GPS, een muziekspeler of een live view. En compatitbiliteit met sporthorloges en hardloopapps is beperkt, maar hij laat zoveel interessante data zien, dat het voor de serieuze hardloper een waardevolle toevoeging is.

Je kunt met de Milestone Pod inzicht krijgen in je looptechniek en daarnaast is hij ook nog eens heel praktisch in gebruik, vanwege zijn kleine formaat en batterijduur van zes maanden. Zelfs als je twijfelt, zou je de Milestone Pod eens moeten proberen. Wat heb je te verliezen?

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

5 5

Let op! De Milestone app is niet meer beschikbaar. Je kunt de pod nu alleen gebruiken op een loopband in combinatie met de Zwift app