Polar A300 review Sporthorloge Hardloopzone

Polar A300 Review

7.9
4 1

Voor- en nadelen

 • Waterdicht tot wel dertig meter
 • Horlogebandje kan gemakkelijk worden gewisseld
 • Goede batterijduur
 • Ingebouwde USB plug
 • Geen ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor
 • Vrij grof qua formaat
 • Ligt qua prijs niet heel erg veel lager dan de wat uitgebreidere Polar M400

Bestel bij de beste webshops:

Review

Na al vaker over sporthorloges van Polar te hebben geschreven gaan we in dit artikel dieper in op een ander soort horloge van Polar, het gaat namelijk om een activity tracker. Lees snel verder om erachter te komen of de Polar A300 een goede keuze voor jou kan zijn.

Hoe ziet de Polar A300 er uit?

Voor een activity tracker is de Polar A300 nog vrij groot. Het voordeel hiervan is wel dat het scherm groter is dan op de meeste activity trackers en dat je al je informatie daardoor goed kunt aflezen, maar doordat de meeste activity trackers zijn wat smaller zijn zien deze er (in tegenstelling tot de Polar A300) minder uit als een (sport)horloge.

Dit horloge is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren, maar de kast van de activity tracker zelf is in principe standaard zwart met een polsband in de kleur naar jouw keuze. Je kunt zelf ook een losse polsband aanschaffen in bijvoorbeeld blauw, geel, roze of wit. Zo kun je gemakkelijk wisselen wanneer je een keer behoefte hebt aan een andere kleur polsband.

De Polar A300 beschikt niet over een kleurenscherm en is te bedienen via de fysieke knoppen aan beide zijden van het horloge. De meeste gebruikers zijn hier positief over, omdat je (zeker tijdens het sporten) een horloge meestal makkelijker kunt bedienen met fysieke knoppen dan via het touchscreen. Het menu is duidelijk en eenvoudig in gebruik.

Voor wie is deze activity tracker geschikt?

Deze activity tracker is voor iedereen geschikt die meer inzicht wil in zijn of haar dagelijkse activiteiten en trainingen. Voor mensen die graag het horlogebandje gemakkelijk willen kunnen verwisselen voor een andere kleur is de Polar A300 ideaal. Professionele sporters willen waarschijnlijk wat meer gegevens tijdens hun training meten en kunnen daarom beter op zoek naar een uitgebreider sporthorloge in plaats van deze activity tracker.

Wat kan je allemaal met de Polar A300?

Deze activity tracker van Polar beschikt over verschillende opties en functies. Om je een zo duidelijk mogelijk beeld van dit horloge te kunnen geven hebben we hieronder de belangrijkste kenmerken van de Polar A300 voor je beschreven.

Geen ingebouwde hartslagmeter of GPS sensor

polar a300 hr hartslag

De Polar A300 beschikt helaas niet over een ingebouwde hartslagmeter of ingebouwde GPS sensor. Wel kun je op eenvoudige wijze een losse borstband op het horloge aansluiten om zo nog nauwkeuriger te kunnen zien hoeveel calorieën je met een training hebt verbruikt en wat je hartslag tijdens het trainen is.

Je kunt de Polar A300 ook in een pakket kopen samen met een losse borstband, zodat je in één keer van alles voorzien bent.

Het meten van dagelijkse activiteiten

Deze activity tracker meet allerlei gegevens gedurende de gehele dag. Zo kun je onder andere zien hoeveel stappen je hebt gezet, wat de afstand is die je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Bovendien meet de Polar A300 de kwaliteit van je slaap en dit gebeurd automatisch, zodat je gewoon in slaap kunt vallen zonder dat je dit van te voren op het horloge in moet stellen.

Daarnaast kun je een bewegingsmelder instellen. Wanneer je dit doet zal er een trilalarm afgaan wanneer er langer dan vijfenvijftig minuten geen beweging is gedetecteerd. Tevens kun je zelf een alarm zetten om bijvoorbeeld als wekker te gebruiken. Het trilalarm maakt je dan wakker zonder dat anderen in je omgeving hier ook wakker van zullen worden.

Het meten van je training

Je kunt allerlei trainingen met deze activity tracker meten, zoals bijvoorbeeld een hardlooptraining, fietstraining en zwemtraining. Tijdens een training meet de Polar A300 onder andere de tijd dat je bezig bent, het aantal calorieën dat je hebt verbruikt en je gemiddelde hartslag (indien je gebruik maakt van een losse borstband).

De Polar A300 kan trainingen tot wel zestig dagen registreren en bewaren en deze gegevens kun je ook zelf op het scherm van de activity tracker terugzien onder het kopje ‘geschiedenis’.

Smartphone notificaties

Deze activity tracker beschikt over de mogelijkheid om notificaties vanaf je smartphone op het display van je horloge te laten zien. Hierdoor mis je bijvoorbeeld geen inkomende oproepen, berichten en agendapunten meer en hoef je niet meer continu op je smartphone te letten om te kijken of je niet iets hebt ontvangen.

Waterdicht

De Polar A300 is tot wel dertig meter waterdicht en heeft ook de mogelijkheid om al je zwemactiviteiten bij te houden. Als je dus gedurende de gehele dag je activiteiten wilt meten hoef je de Polar A300 in principe nooit af te doen. Spring na het trainen dus gewoon lekker onder de douche zonder op te hoeven letten dat je je horloge van te voren af doet.

Ingebouwde USB plug

In tegenstelling tot de meeste andere activity trackers heb je voor de Polar A300 geen losse extra kabel nodig om het horloge op te kunnen laden. Je kunt het horloge namelijk heel simpel uit de horlogeband halen en dan verschijnt daarbij ook meteen de USB plug die je rechtstreeks in je computer of laptop kunt steken.

Batterijduur

De grootte van de Polar A300 is mede te danken aan de grote batterij die in de activity tracker is ingebouwd. Volgens Polar kan de batterij van de Polar A300 ongeveer tot zo’n vier weken meegaan. Gebruikers van deze activity tracker zijn dan ook erg tevreden over hoe lang je met de batterij kunt doen zonder dat je hem tussendoor op hoeft te laden.

Vergelijking met de Polar M400

De Polar M400 is een vergelijkbaar horloge met de Polar A300. Om je te helpen bij eventuele twijfel tussen deze twee horloges hebben we de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet:

 • Beschikt niet over een GPS sensor, in tegenstelling tot de Polar M400
 • Trilalarm die je bijvoorbeeld als wekker kunt gebruiken
 • Verwisselbare horlogebandjes
 • Polar M400 heeft een wat groter scherm
 • Ingebouwde USB plug, zodat je geen losse kabel nodig hebt om het horloge te kunnen opladen
 • Betere batterijduur

Conclusie

De Polar A300 is een prima activity tracker voor iedereen die wat meer inzicht wil in zijn of haar lichamelijke conditie of juist een betere fysieke conditie op wil bouwen. Helaas beschikt de Polar A300 niet over een ingebouwde GPS sensor en daarom raden wij eerder de Polar M400 aan. Dit horloge heeft een wat groter display, is niet heel erg veel hoger geprijsd en kan gegevens wat nauwkeuriger en uitgebreider meten.

Desalniettemin is de Polar A300 een goed sporthorloge en kan een betere optie zijn voor mensen die graag het horlogebandje willen kunnen verwisselen, langer met de batterij willen kunnen doen, graag een trilalarm willen kunnen gebruiken en het handig vinden dat zij het horloge eenvoudig met een computer kunnen verbinden zonder losse kabels.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!