Polar M200 Review Sporthorloge Hardloopzone

Polar M200 Review

  • Ingebouwde GPS sensor én hartslagmeter
  • Mogelijkheid om je eigen trainingen in te laden
  • Zeer uitgebreide data via de App
  • Uitstekende prijs/kwaliteit
  • Beperkt aantal kleuren beschikbaar
  • Hartslagmeter niet altijd even nauwkeurig
onze partners

Video - look and feel

Review

Na vele sporthorloges te hebben besproken komt in dit artikel de Polar M200 GPS aan bod. Van design tot de verschillende opties en functies, we zullen ze één voor één langs gaan. Lees hier onder onze Polar M200 review om meer te weten te komen over dit sporthorloge.

Wat is de Polar M200?

Het is logisch dat je eerst wilt weten wat de Polar M200 GPS precies voor sporthorloge is. Het is een relatief goedkoop en simpel, maar doeltreffend sporthorloge. Met een ingebouwde GPS sensor én hartslagmeter is het een compleet horloge voor de sporters onder ons die meer uit hun training willen halen en misschien wel willen trainen voor een bepaald doel.

Hoe ziet dit horloge eruit?

Polar M200
De Polar M200 GPS ziet er in principe uit als een normaal horloge met een sportief tintje.

Dit sporthorloge is in principe alleen te koop in het zwart of in het rood, maar er zijn ook losse bandjes bij te bestellen. Naast deze twee kleuren kun je ook een bandje kopen in het blauw, wit of geel. Tevens zijn de bandjes in verschillende maten verkrijgbaar.

Het hangt af van de diameter van jouw pols welk bandje het meest geschikt is.

In principe is de Polar M200 GPS geschikt voor zowel man als vrouw, maar je moet het niet erg vinden dat het horloge een sportief uiterlijk heeft en weinig mogelijkheden met betrekking tot het personaliseren van het uiterlijk.

Het horloge heeft een vrij basic design en zit dankzij haar lichte gewicht erg comfortabel. Het scherm is aan de kleine kant en heeft geen touchscreen.

Om het horloge te kunnen bedienen zit er aan beide zijden van het scherm een knop. Wanneer je het sporthorloge wilt opladen moet je hem uit het bandje halen. Dit is makkelijk om te doen, maar kan als extra handeling wel vervelend zijn.

Bovendien kan er zo gemakkelijk vuil tussen het bandje en het horloge komen.

Voor wie is dit een goed sporthorloge?

Dit sporthorloge is natuurlijk geschikt voor elke sporter die zijn of haar trainingen wil analyseren en verbeteren.

De Polar M200 GPS is een goed sporthorloge voor sporters die graag zonder losse borstband trainen, maar toch hun hartslag in de gaten willen houden en dat allemaal voor een niet al te hoge prijs.

Wanneer je puur en alleen meer informatie wilt over jouw persoonlijke conditie en dagelijkse beweging is een activity tracker wellicht een betere optie.

Het sporthorloge van Polar is een eenvoudig en simpel horloge die voor gemotiveerde sporters genoeg informatie en handigheidjes biedt.

Wat zijn de functies van de Polar M200 GPS?

Ondanks de eenvoudigheid van de Polar M200 GPS biedt het horloge toch nog een hoop functies. Hieronder bespreken we deze functies en opties één voor één zodat je een goed beeld krijgt van dit sporthorloge.

Eenvoudig menu

De Polar M200 GPS heeft een simpel en eenvoudig menu. Je loopt er makkelijk doorheen en hebt eigenlijk geen gebruiksaanwijzing nodig om te kunnen vinden wat je zoekt.

Er zijn verschillende opties die je aan kunt klikken zoals training, activiteiten tracker, geschiedenis, de hartslagmeter en diverse instellingen.

Wanneer je een training begint kun je uit een hele hoop verschillende sporten kiezen om zo de juiste gegevens van jou bij te houden.

De verschillende sporten zijn niet allemaal even uitgebreid, zo kun je bijvoorbeeld tijdens het zwemmen niet je afgelegde afstand meten, maar de basis gegevens worden wel altijd bijgehouden. Ook kun je dit sporthorloge gebruiken voor het bijhouden van rondetijden.

Bovendien kun je het scherm van de Polar M200 GPS zelf personaliseren. Zo kun je in de App kiezen welke gegevens je tijdens een training op jouw scherm wilt zien.

Ingebouwde hartslagmeter

Polar m200 hartslagmeter
Zoals al eerder genoemd beschikt de Polar M200 GPS over een ingebouwde hartslagmeter.

De meeste horloges met ingebouwde hartslagmeter zijn een stuk duurder dus het is erg fijn dat Polar wel een goedkopere optie biedt. Ondanks de prijs is de hartslagmeter zeer nauwkeurig. Gebruikers geven aan dat zelfs in het zwembad de hartslagmeter de hartslag nog steeds goed blijft weergeven.

Tijdens je training kun je op het scherm zien in welke hartslagzone jouw hartslag zich bevind. Dit is een erg prettige methode om mee te trainen. Hoe meer je op je hartslag let hoe langer je je work-out kunt volhouden.

De Polar M200 GPS beschikt niet over een constante hartmeting, dit in tegenstelling tot de wat duurdere sporthorloges. Je kunt je hartslag alleen tijdens een activiteit meten en wanneer je zelf klikt op het horloge om jouw hartslag op dat specifieke moment te bekijken.

Geïntegreerde GPS sensor

Zoals de naam al doet vermoeden is de Polar M200 GPS uitgerust met een geïntegreerde GPS sensor. Het sporthorloge kan hiermee bijvoorbeeld makkelijk bijhouden wat jouw snelheid is tijdens de training en wat de afstand is die je hebt afgelegd.

De GPS sensor werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat je je smartphone niet mee hoeft te nemen wanneer je gaat hardlopen. Na jouw training kun je in de App op je gemakje bekijken welke route je hebt gelopen en hoe je dit hebt gedaan.

Polar Flow App

Polar app
De Polar Flow App is handig in gebruik en biedt een hoop leuke opties.

Zo kun je eigen doelen stellen en een trainingsplan opstellen. Deze optie is vaak alleen beschikbaar voor de wat duurdere sporthorloges, maar de Polar M200 GPS heeft dit dus ook. Het is een erg leuke en vooral ook handige functie. Je kunt bijvoorbeeld in de App aangeven dat je wilt trainen voor een halve marathon. De Polar Flow App creëert dan automatisch een schema voor jou die je op jouw sporthorloge kunt uploaden. Ook kun je wat simpelere doelen instellen, zoals bijvoorbeeld een hardloopsessie van een half uur.

De Polar M200 GPS zal dan tijdens je training signalen geven om jou te begeleiden, zodat je jouw ingestelde doel kunt behalen. Naast deze leuke extraatjes kun je natuurlijk ook gewoon jouw gegevens inzien van de gemeten activiteiten.

Welke activiteiten de Polar M200 GPS allemaal meet kun je hieronder zien.

Meten van activiteiten

Net als vele andere sporthorloges biedt de Polar M200 GPS ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in jouw lichamelijke activiteiten. Zo meet het horloge onder andere hoe (on)rustig je hebt geslapen, hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook kun je gedurende de dag zien op hoeveel procent je zit van jouw activiteitendoel.

Waterdicht

De Polar M200 GPS is volledig waterdicht en dus ook geschikt om mee te zwemmen. Dit zal je vast niet verbazen, aangezien wij al aangaven dat er een trainingsmodus op het horloge zit die je kunt aanzetten tijdens het zwemmen.

In principe kun je het horloge dus altijd om houden, maar vanwege het grove uiterlijk is dit misschien niet voor iedereen ideaal om te doen.

Batterijduur

De batterij van de Polar M200 GPS gaat vrij lang mee. Wanneer je de GPS functie hebt ingeschakeld kan de accu tot wel zes uur mee gaan en wanneer je één uur per dag traint met de GPS ingeschakeld kan het horloge zes dagen meegaan.

Wanneer je het sporthorloge alleen als activity tracker zou gebruiken zal het horloge ongeveer een maand kunnen meegaan volgens Polar.

Gebruikers zijn zeer positief over het gebruik van de Polar M200 GPS en de accu.

Ontvangen van notificaties op het sporthorloge

Polar m200 sms
Als laatste biedt de Polar M200 GPS ook de functie om notificaties vanaf jouw smartphone op het horloge te kunnen ontvangen. Vanwege het kleinere scherm zie je echt alleen het hoog nodige. Zo kun je zien dat je een bericht of een oproep van een bepaald persoon hebt ontvangen, maar je kunt weinig van de inhoud van het bericht zien. Bovendien kun je zien welke muziek je op dat moment op je smartphone afspeelt, maar erg duidelijk is niet.

Het is een leuke extra optie, maar wanneer dit voor jou erg belangrijk is kun je misschien beter verder kijken.

Conclusie

Ondanks de simpelheid van dit horloge is het een prettig sporthorloge voor zowel beginners als gevorderde sporters.

De Polar M200 GPS doet wat hij moet doen, zonder al te veel extraatjes. Het design is niet al te modern, maar daar is de prijs dan ook naar. Als je op zoek bent naar een serieus sporthorloge en je wilt er niet al te veel geld aan uitgeven dan is de Polar M200 GPS zeker een goede keuze voor jou!

Waar is dit horloge te koop?

Dit sporthorloge van Polar is natuurlijk bij meerdere webshops te koop, onder andere via bol.com. Tevens kun je daar verschillende bandjes aanschaffen, zodat je het horloge nog enigszins aan jouw smaak aan kunt passen.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
74 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 649
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 460
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 949
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 209
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 560
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 289
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 473

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties

Sien

Zonder gps te gebruiken een prima horloge. Maar helaas ik kocht deze speciaal voor de aanwezigheid van gps tijdens fietsen en wandelen. Helaas is de batterij na 3uur leeg. Dus nog nooit een volledig rondje kunnen fietsen of wandelen. Al snel met polar contact gehad, reset gedaan en nog minder instellingen aanstaan. Helaas geen verbetering. Nu al langer dan 4 weken aan het wachten op reparatie via decathlon, waar men niet kan zeggen wanneer hij klaar is.

peter

heeft het wel 3 maanden gedaan.

wilde eerst niet opladen,

toch 1 usb poort gevonden waarbij het lukte, na wat wieblelen.
ik kon ook data bekijken en zo!
maar van wiebelen gaat ie kapot
eigen schuld.

Peter

prima horloge in gebruik. De batterij is echter na nog geen 2 jaar en weinig gebruiken cq. opladen nog maar ruim een uur bruikbaar met gps. Je hebt er dan dus niets meer aan... ook geen instructies over vervangen batterij (wat wellicht helemaal niet kan) Dit maakt het tot een wegwerpartikel Helaas!

Janny

Eigenlijk een heel fijn horloge in gebruik, hartslagmeter doet het goed, waarom dan toch niet aanbevelen is omdat het soms weel en half uur of langer duurt voordat hij gps verbinding heeft. Erg irritant. Met zwemmen registreert hij de afstand niet goed. Buiten zwemmen.

wim woldinga

hoe moet je de batterij vervangen van polar 200

wim woldinga

hoe kan dat nou dat je de batterij niet kan vervangen

Hardloopzone.nl

Beste Wim,

De m200 heeft een heroplaadbare batterij, deze kan je niet zelf vervangen.

Als deze op is dien je helaas het gehele horloge te vervangen.

Zie website van Polar: https://support.polar.com/en/support/battery_change_in_polar_product

Peter

Dit horloge gekocht voor mijn vrouw. Doet wat het moet doen maar er is een groot probleem en dat is de batterij. Die is zo snel leeg dat je er echt geen halve marathon mee kunt lopen. Vervangen is onmogelijk dus weggooien. Jammer maar deze moet je dus niet kopen. Polar zou zich moeten schamen dat ze dit op de markt brengen.

criar

niet geschikt voor kayakkers
bij het peddelen gaat de achtergrondverlichting constant aan en is de batterij in no time leeg

deze functie ( automatische achtergrondverlichting ) is handig bij andere sporten als het donker is.
met een opwaartse beweging van de pols gaat deze aan.

jeroen

De gps is zo onnauwkeurig dat de gegevens die het horloge verzamelt niet deugen: hoe hard je loopt, hoeveel kilometer - je komt het niet te weten. Bij thuiskomst blijkt dat ik door sloten en huizenblokken gerend heb (volgens de gegevens van de Polar M200 dan). Voordat ik ga rennen duurt het soms vijf minuten voordat het horloge de gps te pakken heeft, soms na een minuut - en hoe korter het duurt, hoe groter de kans dat het horloge mijn startpunt een paar straten verderop legt. Er klopt dus weinig van - en dus kloppen afstand en route en snelheid niet. En dat zijn de functies waar het om gaat, toch?

Rob

Dit horloge is heel fijn als instapmodel. Voor marathonlopers en wielrenners is het een minder geschikt toestel.
GPS is accuraat en hartslag lijkt redelijk te kloppen, het aantal in te stellen parameters is ook voor een horloge van deze prijs meer dan redelijk.

3 maanden na aankoop heb ik er een halve marathon mee gelopen net onder de 2 uur, dit hield het toestel zonder moeite vol.
9 maanden na aankoop liep ik tegen het probleem van een lege accu aan. 4 uur actief GPS, ca. 100 km fietsen is wel zo'n beetje de max wat de M200 kan hebben. Hij geeft ruim op tijd aan dat de batterij leeg begint te raken, ongeveer en 1 uur van te voren en alvorens hij er echt meekapt, schakelt hij GPS en hartslagmeting uit, zodat je trainingsgegevens wel safe zijn, wel gelijk synchroniseren dus.

Conclusie: Geen tophorloge, maar voor hardlopers die willen beginnen met resultaatgericht trainen wel een geschikt model naar mijn ervaring.

Ray

Voordat ie een gps signaal heeft ben je al 1 a 2 km onderweg . Na een bepaald aantal keren opladen kun je hem nie meer opladen. Batterij vervangen kan niet dus moet je hem weggooien. De gps heeft het zwaar als je onder de bomen loopt of als het bewolkt is

André

Een uitstekend en betrouwbaar product.
Gebruik het voor de racefiets.