Polar M400 Review Sporthorloge Hardloopzone

Polar M400 Review

  • Bied veel informatie over je sportactiviteit
  • Goede verbinding via de GPS
  • Eenvoudig in gebruik, duidelijke interface
  • Goede batterijduur
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • USB oplaad connector is wat onhandig
  • Wat aan de grote kant om dagelijks te dragen
  • Soms problemen met synchroniseren
onze partners

Video - look and feel

Review

Een sporthorloge biedt je meestal in ieder geval de mogelijkheid om je hartslag te kunnen controleren en houdt bij welke afstand je hebt gelopen en wat je snelheid was tijdens het hardlopen. Je kunt kiezen tussen een hele hoop verschillende horloges en daarbij natuurlijk een hele hoop verschillende prijzen. Om je wegwijs te maken in de wereld van sporthorloges gaan we in dit artikel dieper in op het Polar M400 sporthorloge.

Let op: Dit is een verouderd model en lastig online te bestellen. We adviseren je om naar de opvolger de Polar M430 te kijken.

Polar M400 Review

Voor wie?

Het Polar M400 sporthorloge is in principe voor iedereen geschikt. Door de unisex uitstraling kan deze door zowel man als vrouw worden gedragen. Het design is vrij grof dus dat is wel iets waar je van moet houden. Dit komt mede door het relatief grote scherm. Het horloge is handig voor de echte hardlopers en sportievelingen, maar kan ook fijn zijn om te gebruiken wanneer je wat meer inzicht wilt hebben in hoeveel je nu eigenlijk in beweging bent en hoe het met jouw conditie is gesteld. Lees verder om te zien wat je allemaal met het sporthorloge kunt.

Functies

De Polar M400 biedt allerlei verschillende opties, zoals het meten van je hartslag, het bijhouden van het aantal verbrandde calorieën, het bijhouden van je slaapritme en het synchroniseren met je smartphone. Hieronder zullen we in gaan op de verschillende functies.

Hartslagmeter

Dit sporthorloge heeft geen ingebouwde hartslagmeter, maar deze kun je er wel bijkopen. Wanneer je het pakket “Polar M400 HR” besteld zit er automatisch een hartslagmeter bij. Deze kun je simpelweg om je borst doen en verbinden met het horloge. De hartslagmeter is erg accuraat en zit niet in de weg. Het fijne van een hartslagmeter is dat je tijdens je training je hartslag in de gaten kunt houden en daarop je tempo kunt aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je het langer vol kan houden.

Waterdicht

De Polar M400 is tot dertig meter waterdicht. Je kunt het horloge dus gewoon omhouden onder de douche of tijdens het zwemmen. Wat wel belangrijk is om te weten is dat je de USB poort goed moet laten drogen voordat je hem aan je computer koppelt. Ook raden wij je aan om het horloge, en dan vooral de USB-aansluiting, na de training schoon te maken. Dit om te voorkomen dat je zweet in het horloge trekt.

GPS

Wat erg handig is aan de Polar M400 is dat het sporthorloge een ingebouwde GPS sensor heeft. Hiermee kun je tijdens je training je snelheid, afstand en tempo bijhouden. Na de training kun je jouw traject terug bekijken via de Polarflow app. Binnen minder dan een minuut heeft het horloge al verbinding met het GPS signaal, zodat je gelijk met de training kunt beginnen.

Polarflow App

Polarflow app
Polarflow app

De Polar M400 is makkelijk aan jouw smartphone te koppelen. Via de Polarflow app kun je op jouw Android of iOS toestel alle geregistreerde gegevens bijhouden. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel calorieën je hebt verbruikt, welke afstand je hebt gelopen en wanneer je welke activiteit hebt uitgevoerd. Dit geeft een goed inzicht in jouw bewegingsactiviteiten en daarmee kun je jezelf makkelijk uitdagen om steeds een beetje actiever te worden.

Kunststof band

De kunststof band van het horloge is verstelbaar en gemaakt van zacht materiaal. Hierdoor zit het licht om de pols en zul je tijdens jouw training vrijwel geen last hebben van dat het horloge in de weg zit.

Batterijduur

Het sporthorloge van Polar heeft een lange batterijduur. Zo gaat het horloge tot wel drie weken mee wanneer het in de normale stand staat. Als je de GPS functie aanzet gaat de batterij natuurlijk sneller leeg. In de GPS stand kan het horloge kan maximaal acht uur mee.

Back to start functie

Wat er leuk is aan dit sporthorloge is de “back to start” functie. Met deze functie kun je op eenvoudige wijze nieuwe routes verkennen. Wanneer je namelijk niet meer weet hoe je precies terug bij je beginpunt komt kan de Polar M400 je terug leiden. Zo zal je nooit meer de weg kwijt raken.

Het gebruik van de Polar M400

De Polar M400 is zeer eenvoudig in gebruik. Door het relatief grote scherm kun je je gegevens op een overzichtelijke manier bekijken. We bespreken hieronder welke opties er allemaal beschikbaar zijn.

Fitness test

Voordat je het horloge echt in gebruik neemt kun je de fitness test doen. Als al je gegevens zijn ingevuld, zoals je lengte en gewicht zal het horloge je testen om te kijken hoe fit je bent. Ook kun je deze test herhalen, zodat je kunt controleren hoe het is gesteld met de conditie van je lichaam en of je conditie is verbeterd of niet.

Doel instellen

Van te voren kun je je eigen doel instellen. Eenmaal ingesteld krijg je dagelijks te zien op hoeveel procent je op dat moment van je doel af bent. Dit kan je op eenvoudige wijze helpen om meer te gaan bewegen. Daarnaast kun je ook instellen dat het sporthorloge een melding laat horen wanneer er te lang geen activiteit is geregistreerd. Dit is natuurlijk ideaal om zo in beweging te blijven en jezelf te blijven motiveren.

Kalender

Op het horloge zelf kun je in de kalender precies zien wanneer je een work-out hebt gedaan en op welke dagen je je doel hebt behaalt. Wanneer je op de work-out klikt kun je ook alle bijgehouden gegevens terugzien, zoals bijvoorbeeld de lengte van je training, hoelang je in de verschillende hartslagzones hebt gezeten en hoeveel calorieën je tijdens het lopen hebt verbrandt.

Instellingen

Via het menu kun je naar de instellingen gaan. Daarin kun je onder andere je sport profiel aanpassen naar jouw voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld andere instellingen en voorkeuren gebruiken tijdens het hardlopen als tijdens het fietsen.

Wekker

Dit horloge beschikt ook over een ingebouwde wekker. Je kunt bijvoorbeeld een wekker zetten voor elke dag of voor maandag tot en met vrijdag. Wanneer de wekker afgaat klinkt er een piepend geluid. Dit is misschien niet voor iedereen voldoende om wakker te worden. Er zit helaas geen trilfunctie op de Polar M400. Dus mocht je iemand zijn die niet snel wakker wordt dan is het wel aan te raden een extra wekker op je telefoon te zetten.

Timer

Bij het gebruik van het sporthorloge van Polar kun je ook gebruik maken van een timer. Hiermee kun je bijvoorbeeld een tijd zetten of het aantal kilometers wat je wilt lopen instellen. Als de tijd voorbij is of je je doel hebt behaald zal het horloge gaat piepen.

Personal Records

Dit sporthorloge houdt ook je persoonlijke records bij. Na de training zie je meteen welke records je hebt verbroken door bijvoorbeeld sneller te lopen of je training binnen een kortere tijd te hebben voltooid dan je vorige trainingen. Zo kun je jezelf blijven uitdagen.

Slaapritme

Als laatste houdt de Polar M400 ook je slaapritme bij. Op die manier kun je de volgende dag precies zien hoelang je hebt geslapen, wanneer je wakker bent geweest en hoe beweeglijk je in je slaap bent geweest.

Aanschaf

Nu je weet wat je allemaal met de Polar M400 kunt ben je vast benieuwd naar de prijs en waar je het sporthorloge kunt kopen.

Het horloge is ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals wit, roze, rood en blauw. De roze en rode versies zijn al verkrijgbaar voor €119,-. Uiteraard kun je het sporthorloge ook bij andere (bekende) winkels kopen zoals bol.com.

Toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan hier de beste GPS hardloophorloges.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
74 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 649
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 450
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 949
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 209
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 560
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 289
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 473

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

esther

I possessed for two years a Polar M400 and I have sent it back for three times. This resulted in training half a year without any device which was very inconvenient. In the beginning I was super enthusiastic about the watch, it's simple, has enough functions and connects easily with the GPS. Then the problems started: it did not want to synchronize with my computer which resulted in a poor GPS connection. Then I could not charge it anymore. What turns out after two years there was too much dust in the charging point. Well, I always cleaned it carefully so the design is in such way that no one can clean it. If they improve the design and but the charging point to the side and cover it then I would be willing to try it again. Until then I prefer to pay a bit more and enjoy my runnings with Garmin.

Max Hopmans

nog geen anderhalf jaar oud, sensor communiseerd niet meer met horloge, mag verwachten dat dit opgelost wordt, niet dus.