Polar M600 Review Sporthorloge Hardloopzone

Polar M600 Review

7.7
3.9 1

Voor- en nadelen

  • Nauwkeurige en snelle GPS verbinding
  • Ruimte voor muziek op de telefoon + af te spelen via Bluetooth
  • Ingebouwde hartslagmeter dus geen borstband meer nodig
  • Multisport functie, dus meerdere sporten te meten
  • Vrij groot design, wat minder geschikt voor de smalle pols
  • Batterijduur aan de korte kant icm smartphone

Review

De Polar M600 valt niet onder de sporthorloges, maar onder de smartwatches.

Het is een smartwatch dat draait op Android Wear, maar is ook te gebruiken voor iOS smartphones. Wel is het systeem echt gericht op Android en kun je in combinatie met iOS dus een stuk minder functies gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de muziekspeler niet bedienen wanneer je gebruik maak van een smartphone die draait op iOS. Ook verliest het horloge snel verbinding met een iOS toestel en kun je dit alleen handmatig herstellen.

Wanneer je de Polar M600 in gebruik wilt nemen met jouw iOS toestel is dit dus een nadeel waar je rekening mee moet houden.

Hoe ziet de Polar M600 er uit?

Polar M600

Voor een smartwatch ziet de Polar M600 er niet heel erg strak uit. Het heeft veel meer de looks van een sporthorloge dan van een smartwatch.

Het siliconen bandje zit prettig tijdens het sporten, maar is niet per se heel erg stijlvol. Het horloge is best wel groot.

Wanneer je de Polar M600 naast een Apple Smartwatch of de TomTom Runner 3 legt kun je zien dat het een behoorlijk verschil is. Met drieënzestig gram is het horloge van Polar ook een stukje zwaarder.

Het voordeel van de grootte is dat het horloge wel redelijk snel reageert, dit in tegenstelling tot haar concurrenten.

De Polar M600 is bovendien verkrijgbaar in twee kleuren, wit en zwart. Het bandje kun je ook gemakkelijk wisselen en dan is er ook nog een extra kleur beschikbaar namelijk rood. Zo zit er altijd wel een kleur bij voor jou.

Een nadeel van de bandjes van dit horloge is dat ze snel stof aantrekken. Het is dus lastig om het horloge helemaal schoon en netjes te houden. Vanwege het design is de Polar M600 wellicht minder geschikt voor een vrouwelijke gebruikers, maar wanneer je het uiterlijk niet zo belangrijk vind kan deze smartwatch ook voor jou als vrouw een goede keuze zijn.

Wat kun je allemaal met dit horloge doen?

Aangezien de Polar M600 in principe een smartwatch is, maar heel erg sterk lijkt op een sporthorloge, kun je dit horloge gebruiken voor een hele hoop verschillende functies en opties. Hieronder gaan we dieper in op deze functies.

Android Wear

Allereerst bespreken we uiteraard de mogelijkheden van Android Wear.

Android wear

Dankzij dit besturingssysteem kun je gebruik maken van allerlei functies die je normaal alleen op je smartphone kunt bekijken en bedienen. Zo kun je onder andere het weerbericht bekijken, maakt het horloge gebruik van spraakbesturing, kun je reageren op berichten en inkomende oproepen, is het eenvoudig om gebruik te maken van de navigatie functie en kun je naar je favoriete muziek luisteren.

Natuurlijk ligt de focus van de Polar M600 wel op de sportieve functies, maar Android Wear is erg prettig om te gebruiken.

De speciale knop aan de linkerkant van het display brengt je meteen naar de Android Wear omgeving.

Batterijduur

De Polar M600 heeft een goede batterij voor een smartwatch.

Een sporthorloge heeft vaak een betere batterijduur, maar natuurlijk ook een hoop minder functies.

Polar geeft aan dat, wanneer je het horloge met een Android smartphone verbindt, je dit horloge twee dagen kunt gebruiken. Uiteraard kan dit verschillen tijdens het gebruiken van de Polar M600. Wanneer je het scherm bijvoorbeeld altijd aan laat staan zal de batterij een stuk minder lang mee gaan dan wanneer je er voor kiest het scherm aan te laten springen wanneer je je pols naar je toe draait.

Met de GPS functie aan en het spelen van muziek kun je zo’n zes á zeven uur gebruik maken van de Polar M600.

Dit is vrij lang in tegenstelling tot bijvoorbeeld de TomTom Runner 3. Belangrijk om te weten is dat de batterij minder lang meegaat bij een iOS verbinding.

Ingebouwde GPS sensor

Deze smartwatch beschikt over een ingebouwde GPS sensor. Deze nauwkeurige sensor is ideaal om jouw snelheid en afstand tijdens een training te bekijken. Ook de afgelegde route is eenvoudig terug te zien. De GPS sensor maakt snel verbinding waardoor je gelijk met jouw work-out kun beginnen.

Geïntegreerde hartslagmeter

Polar m600 hartslagmeter

Met de ingebouwde hartslagmeter kun je gemakkelijk jouw hartslag bijhouden. Je hebt in principe geen losse borstband nodig om te weten wat jouw hartslag is tijdens de training die je uitvoert. Tijdens jouw work-out kun je ook zien in welke hartslagzone jouw hartslag zich op dat moment bevindt. Met deze optie kun je jezelf goed uitdagen om het zo lang mogelijk vol te houden.

Wanneer je jouw hartslag heel erg nauwkeurig wilt meten kun je met de Polar M600 ook nog gebruik maken van een losse borstband. Dit is een fijne extra optie. Als je hier geen gebruik van wilt maken en jouw hartslag liever op de pols meet dan is het belangrijk om het bandje wat strakker te doen tijdens het sporten. Zo meet je de meest nauwkeurige gegevens.

Let op: de Polar M600 meet niet gedurende de gehele dag jouw hartslag, maar alleen tijdens het trainen.

Verschillende sport profielen

Polar m600 sportprofielen

De Polar M600 beschikt over de functie van verschillende sport profielen.

Deze profielen kun je helemaal zelf instellen zoals jij dat prettig vindt. Via de Polar Flow app kun je de verschillende profielen één voor één aan jouw voorkeuren aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven hoe jouw hartslag in het display verschijnt (zoals per minuut of een aantal procent van jouw maximum) of dat er automatisch rondes worden gemeten.

Je kunt zo’n acht verschillende pagina’s instellen met daarin elk één tot vier verschillende velden voor jouw gegevens.

Polar Flow App

Polar app

Met één druk op de knop onder het scherm komt Polar Flow tevoorschijn.

De Polar Flow App werkt zeer goed op jouw smartphone in combinatie met de Polar M600. Alle gegevens worden gemakkelijk gesynchroniseerd.

Deze App biedt een hele hoop uitgebreide statistieken.

Je kunt hiermee gemakkelijk doelen stellen voor jezelf en gebruik maken van handige planningen tijdens het trainen.

De Polar Flow App helpt jou bij het trainen voor een bepaald doel met een handig schema die je gemakkelijk op het horloge kunt uploaden.

Dankzij de Android Wear kun je ook gebruik maken van Google Fit. Hiermee kun je nog meer dagelijks gemeten gegevens inzien. Desondanks kiezen de meeste gebruikers van dit horloge voor het gebruik van de Polar Flow App. Dit is voornamelijk te danken aan de uitgebreide opties en het overzichtelijke dashboard.

Door jouw trainingen te analyseren met daarbij de hartslaggegevens mee te nemen kun je eenvoudig bepalen hoe je je lichaam het beste kunt laten herstellen en of je wellicht een dag rust moet nemen.

Het meten van al jouw activiteiten

Naast de smartwatch functies en de functies met betrekking tot het sporten meet de Polar M600 ook al jouw activiteiten. Zo kun je bijhouden hoeveel stappen je hebt gelopen, hoelang je precies actief bent geweest, hoe je hebt geslapen, hoeveel calorieën je tot nu toe hebt verbrand en de afstand die je hebt afgelegd.

Op het horloge kun je al deze gegevens op de desbetreffende dag bekijken en tegelijkertijd zien wat je nog moet doen om jouw doel op die dag te halen. Wanneer je ook de andere dagen wilt bekijken zul je hiervoor naar de Polar Flow App moeten gaan.

Prettig aan de Polar M600 is dat je slaappatroon automatisch wordt bijgehouden.

Gebruikers geven aan dat deze functie niet altijd even nauwkeurig werkt en dat het voor kan komen dat het horloge slaap registreert wanneer je bijvoorbeeld rustig op de bank televisie aan het kijken bent.

Waterdicht

De Polar M600 is tot tien meter waterdicht met een IPX8 certificering.

Dit betekent dat prima kunt zwemmen wanneer je het horloge om wilt houden. Ook zijn er gebruikers die aangeven dat je het horloge nog goed kunt bedienen onder de douche of in een flinke regenbui.

Dit is erg handig voor tijdens het sporten.

Polar m600 man

 

Conclusie

De Polar M600 is een prima smartwatch, maar eigenlijk vooral een goed sporthorloge met fijne extra’s om hem ook als smartwatch te gebruiken.

Qua design is het horloge niet erg aantrekkelijk, maar vanbinnen is de Polar M600 erg prettig in gebruik. Het horloge biedt een hoop goede functies die vrij nauwkeurig en uitgebreid werken.

Wanneer je op zoek bent naar een goed sporthorloge waarmee je ook makkelijk jouw smartphone kunt bedienen dan is de Polar M600 een goede keuze voor jou.

Ondanks de vrij hoge prijs is het horloge dit zeker waard.

Waar is de Polar M600 te koop?

Je kunt deze smartwatch gemakkelijk online bestellen. Via bijvoorbeeld bol.com. De rode band is niet bij elke webwinkel te verkrijgen.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

5 5

Top sportwatch. Heb hem al een paar jaar. Nooit problemen mee gehad. Functioneert naar beheren en kan tegen een stootje