Polar Unite review Sporthorloge Hardloopzone PIN

Polar Unite Review

7.8
3.9 1

Voor- en nadelen

  • Licht én comfortabel, ideale eigenschappen voor tijdens het sporten
  • Aantrekkelijke prijs (voor de functies die je krijgt)
  • FitSpark is echt een waardevolle toevoeging door de gerichte en persoonlijke allround training; je kunt hiermee echt je kracht en fitheid verbeteren
  • Geen GPS
  • Scherm reageert niet altijd even snel

Review

De Polar Unite is een typisch achter-de-oren-krab-model. Er is heel weinig mis mee, maar voegt het wel iets wezenlijks toe aan het modellengamma? We zijn er nog niet over uit. Het model is vrijwel identiek aan de Polar Ignite, maar moet het doen zonder ingebouwde GPS. En hij is wat goedkoper. Maar is dat genoeg om dit gemis te compenseren?

Polar verantwoordt het bestaan van de Unite door te zeggen dat het horloge meer gezien moet worden als een fitness horloge dan een hardloophorloge. En ja, in dat geval is GPS minder belangrijk. Ook zouden de form factor en een nuttige functie als FitSpark net het verschil kunnen maken.

Display en Design

Display en Design

Voor wie bekend is met de Polar Ignite is er weinig nieuws onder de zon wat betreft het display van de Polar Unite. Weinig inderdaad, niet niets. Want het display oogt weliswaar hetzelfde als dat van de Ignite, de rvs rand van de Ignite is nu vervangen door een wat simpelere kunststof variant. Een tikkeltje minder ‘premium’.

Verder lijkt het scherm iets meer contrast te hebben dan dat van de Ignite en is de Unite 3 gram lichter. Ook is het siliconen bandje comfortabel, maar is de sluiting helaas wat minder handig. Dit werkt met een rubberen uitstulping die je door een gaatje moet drukken, wat best veel moeite kost. Maar dit schijnt na verloop van tijd beter te worden.

Beter voor het comfort is dat de hartslagmeter subtieler in het horloge is verwerkt. Hij steekt nu helemaal niet uit, waardoor het horloge vlakker en prettiger om de pols zit.

Interface

Een nadeel is dat de Unite maar één fysieke knop heeft voor de bediening en voor zo’n 95% afhankelijk is van het touchscreen. Normaal gesproken geen drama, maar het touchscreen is niet altijd even responsief.

De Unite heeft, net als de Ignite, geen ‘always on’-display. Het scherm is dus standaard gewoon uit (zwart) totdat je je pols draait. En deze reactie van het scherm had wat sneller gekund. Maar je went er ongetwijfeld aan.

Wel is er de mogelijkheid om tijdens activiteiten het scherm wél altijd aan te hebben. Dat scheelt alweer. En het voordeel is (natuurlijk) dat deze oplossing minder energie kost en je dus minder snel je horloge op hoeft te laden.

Tracking en activiteiten

Tracking en activiteiten

Deze sectie kunnen we bijna één op één kopiëren van de Polar Ignite review. Alle functies en mogelijkheden van dat horloge komen hier ook weer terug. Nou ja, behalve Running Index en Training Load statistieken dan. Voor de specifieke fitness doelgroep zal dit echter niet zo’n gemis zijn.

Eigenlijk is de gelijkenis vooral een goed ding: ook de Unite kan weer al je stappen, trappen en calorieën bijhouden en heeft meer dan 100 sportprofielen om uit te kiezen en op je horloge te zetten. Ook kun je gestructureerde workouts downloaden voor verschillende afstanden.

Wat vooral erg prettig is als fitness belangrijk voor je is, is de FitSpark-functie. Via deze app worden heel concrete en best uitgebreide workouts voorgesteld aan de hand van een hele verzameling statistieken, waaronder je trainingsdata, je slaap- en herstelgegevens. Ook voor hardlopers een goede manier om een allround training te krijgen.

Nauwkeurigheid hartslagmeting (en GPS?)

Uiteraard heeft ook de Unite een ingebouwde hartslagmeter. En deze presteert heel behoorlijk. Wat goed is voor metingen van je activiteiten, maar ook voor de bruikbaarheid van slaapanalyses. In vergelijkingen met metingen met een hartslagband, zat de Unite hier steeds erg dichtbij.

We moeten er toch iets over zeggen, ook al is het misschien een bijzaak voor fitness gebruik… de Polar Unite heeft geen GPS aan boord. Dit is toch wel een gemis voor als je een keer – en wellicht wel veel meer keren – buiten een run wilt tracken en hier een nauwkeurige meting van wilt. Nu rekent de Unite standaard steeds (flink) te veel (meters).

Natuurlijk kun je nog steeds je progressie zien, en is de echt nauwkeurige data in die zin zeker niet altijd belangrijk, maar jammer is het ontbreken van GPS wel. Ook als je bedenkt dat GPS inmiddels op (veel) goedkopere activity trackers wel te krijgen is. Deze apparaten hebben dan weer geen FitSpark, maar toch…

Een pleister op de wonde is de mogelijkheid om met ‘connected GPS’ toch nauwkeurige metingen te krijgen. Dit doe je door mee te liften op de GPS van je telefoon. Dat is tenminste iets. Al kan het koppelen met je telefoon soms wel lang duren.

Sportief, niet zo slim

Sportief, niet zo slim

De Unite biedt geen verrassingen wat betreft smart functies. Wat inhoudt dat je alleen notificaties van berichten (van je telefoon) krijgt, maar hier verder niets mee kunt doen. Wil je meer smarts, dan kun je gaan voor de iets duurdere Fitbit Versa 2.

Batterij

De batterijduur is acceptabel. 4 dagen zou je ermee moeten kunnen doen, wat in de praktijk neerkomt op 2,5 a 3 dagen. Prima, maar niet meer dan dat.

Conclusie

Conclusie

De Polar Unite heeft veel kwaliteiten. Hij is licht, comfortabel en heeft mooie, op fitness gerichte functies, met FitSpark als uitschieter. Ook heeft hij een aantrekkelijke prijs.

Als je echter het gebrek aan GPS mee laat wegen, en het feit dat de grotere broer Ignite (inmiddels) nog maar zo’n 30 euro meer kost (en wél GPS heeft), wordt het best lastig. Tenzij je aan deze functie geen waarde hecht of hem niet gebruikt. Dan is de keuze snel gemaakt!

Wil je zelf ervaren wat de goed geprijsde Polar Unite voor jou kan betekenen? Bestel de Polar Unite dan direct bij Coolblue, Bol of Mediamarkt en probeer hem morgen al uit!

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Polar Unite review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!