Polar V800 Review Sporthorloge Hardloopzone

Polar V800 Review

8.1
4.1 1

Voor- en nadelen

  • Duurzaam ontwerp wat goed tegen een stootje kan
  • Eenvoudig gebruik van persoonlijke trainingsschema’s
  • Geschikt voor een hoop verschillende sporten en triatlons
  • Goede batterijduur
  • Waterdicht tot wel dertig meter
  • Geen ingebouwde hartslagmeter
  • Design is wat aan de grove kant

Review

Eerder bespraken we al verschillende sporthorloges van Polar. Waarbij de Polar M430 bijvoorbeeld onder het kopje “sport” valt op de website van Polar, valt de Polar V800 daarentegen onder het kopje “pro”.

Het gaat hier dus om een serieus sporthorloge voor professionele sporters.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op onder andere de functies en de voor- en nadelen van de Polar V800.

Hoe ziet de Polar V800 er uit?

De Polar V800 is vrij grof qua design en heeft een stevige horlogeband gemaakt van rubber. Hierdoor is dit sporthorloge bestand tegen flink wat stoten en is hij volledig waterdicht.

Doordat de knoppen naast het scherm wat reliëf bevatten kun je deze gemakkelijk onder verschillende (weers-)omstandigheden gebruiken.

Het display van de Polar V800 is niet in kleur of te bedienen via touchscreen, maar is wel in zowel het donker als in het licht goed af te lezen.

Polar v800

Verschillende versies beschikbaar

Dit sporthorloge is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren namelijk; zwart, rood en blauw. Aangezien de Polar V800 niet over een ingebouwde hartslagmeter beschikt kun je zelf beslissen of je dit horloge in een pakket met een bijbehorende borstband koopt of dat je gewoon een los horloge besteld. De bijbehorende borstband die in het pakket wordt meegeleverd is ook onder water te gebruiken.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Ondanks het feit dat de Polar V800 al een aardige tijd geleden op de markt is gebracht is het nog steeds een goed sporthorloge dat door menig sporter met liefde wordt gebruikt en aangeschaft. Dankzij de uitgebreide functies en eenvoudige bediening kun je er al snel mee uit de voeten en kun je op motiverende wijze jezelf motiveren en uitdagen om persoonlijke doelen te behalen en records te verslaan.

Doordat het horloge vrij grof is zal deze wellicht wat beter om een mannelijke pols passen dan om een hele smalle (vrouwelijke) pols. De Polar V800 past qua maat verder wel prima om zowel smalle als wat bredere polsen, dus dit is meer een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur.

Wat kan je allemaal met de Polar V800?

Dit sporthorloge beschikt over een hoop verschillende functies en opties. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken bespreken we daarom hieronder één voor één de belangrijkste functies.

Ingebouwde GPS sensor

Dankzij de ingebouwde GPS sensor op dit sporthorloge wordt je training nauwkeurig bijgehouden en kun je dus na afloop bijvoorbeeld ook je gelopen route terugzien.
Helaas beschikt de Polar V800, zoals hierboven al even aangekaart, niet over een ingebouwde hartslagmeter. Om je hartslag toch bij te kunnen houden zul je een losse borstband aan het horloge moeten koppelen.

Verschillende sporten uitoefenen

Uiteraard kun je met de Polar V800 gemakkelijk verschillende sporten uitoefenen. Zo kun je de Polar V800 ook gebruiken tijdens bijvoorbeeld een triatlon. Via de website kun je gemakkelijk de sporten waaraan jij doet instellen, zodat je via het horloge gemakkelijk een training kunt beginnen en niet hoeft te zoeken tussen een hele lijst van verschillende sporten.
Je kunt de verschillende sportprofielen naar jouw wens aanpassen, zodat je tijdens en na je training de voor jou relevante gegevens in kunt zien. De pagina’s in de verschillende sportprofielen bevatten vier verschillende datavelden.

Persoonlijke trainingsschema’s

Wat erg handig is is dat je bij dit sporthorloge van Polar gebruik kunt maken van trainingsschema’s om zo een bepaald doel te kunnen behalen. Via de website van Polar kun je aangeven dat je bijvoorbeeld wilt trainen voor een wedstrijd van tien kilometer. Vervolgens kun je een schema downloaden om jezelf zo klaar te stomen voor deze wedstrijd. Tevens kun je een voorspelling van je eindtijd krijgen.

Bovendien kun je op de Polar V800 een inschatting vinden van de tijd die je lichaam waarschijnlijk nodig zal hebben om goed te kunnen herstellen voor de volgende training. Ook heb je de mogelijkheid om direct na je training het effect van deze training en hierbij motiverende feedback in te zien.

Polar v800

Het meten van je dagelijkse activiteiten

Natuurlijk meet de Polar V800 ook je dagelijkse activiteiten, waaronder bijvoorbeeld de kwaliteit van je slaap, het aantal verbruikte calorieën en de hoeveelheid stappen die je hebt gezet. Bovendien is er de optie om een melding te krijgen wanneer je een tijdje niet in beweging bent geweest.

Als je voornamelijk op zoek bent naar een horloge dat je dagelijkse activiteiten meet dan kun je wellicht beter naar een activity tracker (zoals bijvoorbeeld de Fitbit Flex 2) kijken, maar als ervaren sporter zijn deze gegevens een leuke extra toevoeging.

Smartphone notificaties

Op het scherm van de Polar V800 kun je onder andere al je inkomende oproepen, berichten en afspraken in je agenda zien verschijnen. Door deze handige functie hoef je je smartphone niet meer altijd bij de hand te houden en blijf je toch van alles op de hoogte. Bovendien kun je tijdens je training je muziek op je smartphone met het horloge bedienen. Zo kun je je smartphone veilig in je zak laten zitten.

Waterdicht

De Polar V800 is waterdicht tot wel dertig meter en daarom hoef je het horloge in principe niet meer af te doen. Hierdoor kun je ook gemakkelijk je gegevens tijdens het zwemmen bijhouden.

Batterijduur

De batterij van de Polar V800 gaat een lange tijd mee. Als je de GPS sensor op de lage verbruiksstand zet kan de batterij wel tot ongeveer vijftig uur mee gaan. Bij intensief gebruik met GPS en eventuele extra sensoren gaat de batterij volgens Polar tot ongeveer dertien uur mee.

Polar v800

Conclusie

De Polar V800 is een goed horloge wanneer je aan meerdere sporten, zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen en zwemmen doet.

Qua uiterlijk is dit sporthorloge niet erg stylish, maar als je dit niet erg vind kun je heel erg veel plezier van de Polar V800 hebben.

Dit sporthorloge is makkelijk in gebruik en verstrekt een hele hoop interessante gegevens met betrekking tot jouw trainingen.

Kortom, ben je op zoek naar een degelijk en goed horloge die je voor meerdere sporten kunt inzetten? Dan ben je bij de Polar V800 aan het juiste adres!

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!