Polar Vantage M2 Review Sporthorloge Hardloopzone
77 reviews | opgehaald van: Coolblue

Polar Vantage M2 Review

  • Design update met mooie geribbelde rand en universele en comfortabele bandjes
  • Fuelwise is erg handige functie om energieniveau op peil te houden tijdens het sporten
  • Weekoverzicht van je prestaties kan voor unieke inzichten zorgen
  • Muziekbediening maakt M2 extra veelzijdig; handig als je smartphone in je zak zit of ver weg ligt
  • FitSpark en persoonlijke trainingsprogramma's blijven sportieve functies voor serieuze sporters
  • Nauwkeurigheid GPS kan beter
  • Interface heeft lichte lag

Vanaf: € 149

onze partners

Video - look and feel

Review

Populaire producten geef je vanzelfsprekend een opvolger. Daarom is er – na de Polar Vantage M – nu de Polar Vantage M2. De Vantage-reeks is namelijk zeer succesvol gebleken.

Terecht ook: het zijn alle twee complete, goed presterende horloges, die uiterlijk veel op elkaar lijken maar onderhuids duidelijke verschillen bieden en daarmee een eigen doelgroep aanspreken.

Tot op zekere hoogte dan… want hoewel de Vantage V2 duidelijk meer functionaliteit biedt voor hardlopers en andere sporters die een hogere mate van analyse willen van hun conditie en prestaties, is niet elke extra functie even waardevol. Het hangt er dus maar helemaal vanaf hoeveel geld je aan je sporthorloge wilt uitgeven.

Let op: Bekijk de Polar Vantage V3 review!

De Polar Vantage M2 of de V2?

Polar Vantage M2 versus Polar Vantage V2

Ergens zou je dus kunnen zeggen dat de V2 voor de nóg serieuzere sporter is, die nóg meer en beter wil kunnen analyseren. Maar diezelfde serieuze sporter zou ook vrij makkelijk kunnen beslissen dat de M2 goed genoeg is. Het voordeel is namelijk dat je dan een kleine 200 euro in je zak kan houden.

Te Nederlands om zo te denken? Misschien.

Maar het punt is dat de Polar Vantage M2 al een heel puik sporthorloge is, waar ook gevorderde hardlopers en andere sporters veel aan zullen hebben.

Meer weten? Bekijk onze uitgebreide vergelijking tussen de Polar Vantage M2 en de V2

Design en Display

Batterij

Het design is niet veel aan getweakt. Het meest opvallende verschil is dat roestvrijstalen ring nu niet meer glad is maar geribbeld, wat het horloge een wat exclusievere uitstraling geeft, in ieder geval in de donkere kleurvarianten.

Voor de kast- en achterzijde kun je kiezen uit de kleurcombinaties zwart-grijs, goud-champagne en bruin-koper.

De bandjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen – siliconen, textiel en leer -, kleuren en printjes en hebben als voordeel dat het standaard 22mm bandjes zijn met ‘quick release’.

Dit nieuwe bandjes-ontwerp is absoluut een verbetering. Ze bieden niet alleen meer gebruiksgemak, en meet keuzevrijheid, maar zijn ook nog eens comfortabeler.

De afmetingen, gewicht en resolutie van de Vantage M2 zijn hetzelfde gebleven, in vergelijking met zijn voorganger. Dat betekent dat de diameter weer 46mm is, de dikte 12,5mm en het gewicht 45,5 gram. En dat het een 1,2 inch scherm betreft met een resolutie van 240 x 240 pixels.

Bediening en Interface

De bediening vindt als vanouds plaats via de vijf knoppen aan weerszijden van het horloge. De Polar Vantage M2 beschikt namelijk niet over een touchscreen. En… dat is helemaal prima!

Zeker als je het horloge voornamelijk voor sporten gebruikt, is een touchscreen eerder een vloek dan een zegen. Nu hebben zweterige vingers geen invloed op het bedieningsgemak en kan een plotseling buitje niet ineens van je display een kermisattractie maken.

De respons van de menu’s en de algehele interface is niet bepaald bliksemsnel. Het is allemaal prima werkbaar en je went er snel aan, maar je merkt wel degelijk enige lag. Wel prettig is de lichte vibratie die je ervaart bij iedere druk op een knop.

Nieuw is dat je de pagina’s of schermen van je Vantage M2 kunt personaliseren aan de hand van de beschikbare widgets. Jij bepaalt dus welke data je per scherm in beeld te zien krijgt. Waarbij je kunt kiezen voor prestatiedata of bijvoorbeeld iets als het weer.

Tracking en activiteiten

Bediening en Interface

Alles wat mogelijk was op het gebied van tracking op de originele Vantage M is natuurlijk ook weer mogelijk op de M2. Dat betekent dat er weer 130 sportprofielen zijn om uit te kiezen en dat je er hiervan 20 op je horloge kunt plaatsen.

Erg fijn (voor zwemmers) is dat het zwemprofiel ook echt robuust is en specifieke zwemdata bijhoudt, voor zowel indoor zwemmen als in open water. Daarbij worden niet alleen je hartslag, afstand, tijd en tempo bijgehouden, maar ook het aantal slagen en je zwemstijl.

Multisporthorloge
Multisporthorloge

Een voordeel van de Vantage M2 blijft dat het een goed multisporthorloge is. Zo kun je heel makkelijk switchen tussen (het meten van) verschillende sporten.

De uitgebreide data met betrekking tot de verschillende sportprestaties vind je vervolgens terug in je Polar Flow app op je smartphone of tablet.

Trainingsprogramma’s

Polar Vantage M2 trainings programmas

Op de Vantage M2 kun je ook weer gepersonaliseerde trainingsprogramma’s laten samen stellen en volgen. Kies gewoon een afstand – dat kan 5 km, 10 km, een halve of hele marathon zijn – en daarna een einddatum, en vervolgens plant je horloge zelf de trainingsdagen in je agenda in.

TrainingLoadPro

De functie TrainingLoadPro, die we ook nog van de eerste Vantage M kennen, sluit hier in zekere zin op aan, met een analyse van de effect op je lichaam van je verschillende activiteiten.

Met de onderdelen ‘Cardio load’ en ‘Muscle load’ (waar echter wel een externe sensor voor nodig is) kun je kijken in hoeverre je conditie en spieren belast worden.

De basics

Vantage M functies zoals FitSpark & RacePace

Moeten we nog zeggen dat gewoon standaard zaken als je stappen, hartslag, calorieverbruik, afstand en slaapkwaliteit worden bijgehouden? Bij deze dan.

Overigens is het prettig dan er nog extra satellietondersteuning is bijgekomen, voor Galileo en QZSS; wat potentieel voor meer nauwkeurigheid kan zorgen. Al is hier niet heel veel van te merken. De nauwkeurigheid van de (GPS-)metingen laat nog wel enigszins te wensen over.

Vantage M functies zoals FitSpark & RacePace

Een waardevolle functie die oorspronkelijk niet op de eerste Vantage M zat, maar later wel bij een update beschikbaar is gekomen – en natuurlijk ook op de M2 aanwezig is – is FitSpark.

Deze functie combineert al jouw activiteiten-, fitheids- en slaapdata en komt op basis hiervan met een realistische waardering van jouw conditie en een aanbeveling voor de (komende) dag.

Ben je al volledig hersteld voor een nieuwe activiteit of kun je beter nog even rusten?

FitSpark vertelt het je!

RacePace

RacePace is ook zo’n functie die via een update beschikbaar is gekomen. Hiermee kun je aan de hand van een doeltijd een virtuele race (tegen jezelf) lopen.

Running Index

Met Running Index krijg je een schatting van je VO2-max tijdens je hardloopsessies en kun je goed zien hoe dit getal gaandeweg verandert.

Serene

Polar Vantage M2 serene

Nog een latere toevoeging is Serene: een stel ademhalingsoefeningen die je helpen om weer even tot rust te komen.

Nieuwe functies M2

Polar Vantage M2 fuelwise

Maar dit is dus op zich allemaal gesneden koek voor Vantage M-bezitters. Maar de M2 voegt ook wat zaken toe.

Zo kun je nu met FuelWise meldingen tijdens je workout krijgen, wanneer je wat moet eten en drinken; een erg fijne toevoeging. Ook kun je na een workoutsessie precies zien hoeveel je per energiebron – vetten, eiwitten en koolhydraten – hebt verbruikt.

Daarnaast krijg je nog een handig weekoverzicht van je prestaties, waarbij je bijvoorbeeld ziet hoe lang je actief bent geweest, welke afstand je in totaal hebt afgelegd, en hoe lang je in een bepaalde hartslagzone hebt gezeten.

Smart functies en muziek

Polar Vantage M2 smartfuncties

De Vantage M2 is weer een tikkeltje slimmer geworden dan voorheen. Zo krijg je smartphonemeldingen zoals e-mails, appjes en andere tekstberichten binnen, maar zie je het ook als je een oproep krijgt (welke je met je horloge kunt afwijzen), of als je een afspraak in je agenda hebt op die dag.

Verder beschikt de M2 over een handig weer-widget, die je niet alleen het actuele weer toont, maar ook de weersvoorspelling laat zien van de komende twee dagen.

Een van de meest opvallende nieuwe (smart) functies is de mogelijkheid om muziek op je smartphone te bedienen met je horloge. Je kunt afspelen, pauzeren, skippen, door afspeellijsten bladeren, maar ook het volume aanpassen.

Toegegeven, het is nog geen volledige muziekspeler met opslag of streamingopties, maar het is zeker nice to have.

Nog meer extra smarts vind je terug in de connectiemogelijkheid via Bluetooth Smart. Hiermee kun je je hartslagdata versturen naar verschillende apps en apparaten, zoals Zwift.

Batterij

De batterijduur van de Vantage M2 is nog steeds prima. In smartwatch-modus kun je hem 5 dagen dragen zonder het horloge op te hoeven laden, en in GPS-ondersteunde modus gaat hij 30 uur mee, net als bij zijn voorganger.

Wel zijn er nu batterijbesparende opties aan toegevoegd.

Kort gezegd schakel je dan opties of functies uit – of gebruik je ze minder intensief – om de batterij minder te hoeven belasten. Mocht het nodig zijn, dan kun je de accuduur zo tot maar liefst 100 uur oprekken. Daarbij wordt de GPS wel gemeten, maar met intervallen.

Dit laatste heeft echter wel een nadelige invloed op de nauwkeurigheid van de metingen, dus het is aan te raden om dit echt alleen te doen als je ‘in nood’ zit.

Eindoordeel: is de Polar Vantage M2 de moeite waard?

Nieuwe functies M2

De Polar Vantage M was al een erg goed en compleet sporthorloge, met relatief diepgaande sportieve functies, veel mogelijkheden en een aantrekkelijk uiterlijk. Voor bovendien nog een alleszins acceptable prijs.

De Polar Vantage M2 doet hier simpelweg nog een schepje bovenop, met onder meer muziekbediening, Bluetooth Smart, FuelWise, een weekoverzicht, een weer-widget, batterijbesparing en een prettige cosmetische update.

Al dit moois kost je slechts twee tientjes extra. Dat wil zeggen, kijkend naar beide introductieprijzen. Aangezien de Vantage M ouder is, is de prijs (natuurlijk) omlaag gegaan. Dat betekent dat het effectieve verschil nu zo’n 70 euro is. Dan gaat het er alleen nog om of de extra functie voor jou de meerprijs waard zijn.

Los van dit soort ‘goedkope’ argumenten is de conclusie simpel: de Polar Vantage M2 is een fijne upgrade en een heel goed aanbod in deze midrange prijscategorie.

Wil je weten hoeveel jij zult genieten en je prestaties zult verbeteren met de M2?

Bestel dan direct de Polar Vantage M2 bij Coolblue, Bol of All4Running en ontvang hem morgen al in huis!

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
61 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 244
9.5
13 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 673
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
173 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 478
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 930
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 253
Garmin Epix 2 Review
9.3
37 reviews
Garmin Epix Vanaf: 564
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
56 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 277
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 460

Vergelijk met

Vergelijk de Polar Vantage M2 met andere sporthorloges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

marjoca

vantage m2 : fijne horloge, mooi design,veel functie's ,maar hij is niet secuur als je er mee gaat zwemmen. ik heb die ingesteld op een 25 mtr baan, ik trek de horloge goed om mijn pols. en toch telt hij de banen niet secuur. bv ik heb,( zelf mee geteld) 1500 mtr gezwommen , en de polar geeft maar 1375 mtr aan. hoe komt dat ??? in het begin geen probleem mee gehad. de horloge is 1/2 jaar oud. zou niet mogen voor die prijs!!!!