Sigma 22.13 Review Sporthorloge Hardloopzone

Sigma 22.13 Review

7.8
3.9 1

Voor- en nadelen

  • Door middel van onder andere de twee fysieke knoppen is dit horloge zeer makkelijk in gebruik
  • Tot wel dertig meter waterdicht
  • Goede prijs voor een prima product
  • Verschillende versies voor zowel man als vrouw
  • Geen mogelijkheid om je dagelijkse activiteiten bij te houden, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van het aantal stappen dat je hebt gelopen
  • Geen ingebouwde rondeteller of GPS sensor

Bestel bij de beste webshops:

Review

Er zijn al een aantal sporthorloges van Sigma aan bod gekomen en eerder schreven we hier ook al een kort stukje over de verschillen tussen de Sigma PC 22.13 en de Sigma PC 26.14. In dit artikel zullen we dieper ingaan op alle kenmerken en functies van de Sigma PC 22.13. Lees snel verder!

Wat is de Sigma PC 22.13?

Zoals wij in het artikel over de Sigma PC 26.14 al hebben genoemd is de Sigma PC 22.13 de voorloper van de Sigma PC 26.14. Het horloge is dan ook wat minder uitgebreid, maar hij is daarom tevens wel wat goedkoper dan zijn opvolger.

Hoe ziet de Sigma PC 22.13 er uit?Sigma PC 22.13

De Sigma PC 22.13 beschikt over een rond scherm. Daarnaast zijn er twee verschillende versies van dit horloge verkrijgbaar. Zo is er een speciale uitvoering voor mannen en een speciale uitvoering voor vrouwen. De functies op deze horloges zijn uiteraard hetzelfde, maar het uiterlijk is iets anders.

De variant voor vrouwen beschikt over een glimmende, zilveren rand rondom het scherm en is deze beschikbaar in de kleuren zwart (met roze details) en roze. De rand rondom het scherm van het horloge dat voor mannen is ontworpen is mat zilver en dit horloge is verkrijgbaar in groen en grijs. Tevens is de Sigma PC 22.13 voor mannen iets groter qua formaat (zowel het bandje, als het scherm) dan de variant voor vrouwen.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Dit horloge is in principe voor iedereen geschikt die onder andere zijn of haar hartslag tijdens een training in de gaten wil houden. Voor uitgebreide gegevens van je training is de Sigma PC 22.13 niet de beste keuze, maar als je op zoek bent naar een hulpmiddel om je hartslag mee in de gaten te kunnen houden én het aantal verbruikte calorieën te kunnen checken dan is dit horloge een prima en betaalbare aankoop.

Dankzij de twee fysieke knoppen is het horloge zeer eenvoudig te bedienen en heb je waarschijnlijk dus de gebruiksaanwijzing niet eens nodig om te kunnen begrijpen hoe je het horloge kunt gebruiken.

Wat kan je allemaal met de Sigma PC 22.13?

Ondanks dat de Sigma PC 22.13 niet zo uitgebreid is als bijvoorbeeld de Sigma PC 26.14 kun je nog steeds een hoop met dit horloge doen. Hieronder vind je dan ook de meest belangrijke functies en opties van de Sigma PC 22.13.

Het meten van de hartslag

De Sigma PC 22.13 beschikt helaas niet over een ingebouwde hartslagmeter, maar bij het horloge wordt wel een bijbehorende borstband meegeleverd. De borstband zit volgens gebruikers erg comfortabel en geeft op nauwkeurige wijze de hartslag weer.

Tevens kun je door middel van de Sigma PC 22.13 gemakkelijk in een bepaalde hartslagzone trainen. Zo kun je zelf bepalen in welke zone je traint en dit dus ook goed in de gaten houden. Hier kun je meer lezen over de effectiviteit van het trainen in een bepaalde hartslagzone.

Naast je actuele hartslag kun je onder andere ook je gemiddelde hartslag zien.

Beschikt over een stopwatch

Op dit sporthorloge vind je ook een stopwatch en bovendien kun je de achtergrondverlichting inschakelen wanneer het bijvoorbeeld donker is. Je kunt met de Sigma PC 22.13 dus altijd en waar je maar wilt trainen.

Geen ingebouwde rondeteller of GPS sensor

Helaas beschikt de Sigma PC 22.13, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Sigma PC 15.11 niet over een ingebouwde rondeteller.

Een GPS sensor kun je daarnaast ook niet op dit horloge vinden. Hierdoor worden bijvoorbeeld je afstand en je snelheid niet weergegeven. Mocht je dit wel willen dan zul je toch iets meer aan een sporthorloge uit moeten geven. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de Polar M200. Dit horloge is niet al te duur, maar uiteraard wel een stuk hoger geprijsd dan de Sigma 22.13.

Waterdicht

Dit sporthorloge is tot zo’n dertig meter waterdicht en kun je dus in principe altijd omhouden. Je kunt er prima mee onder de douche staan of in het zwembad springen.

Batterijduur

Net zoals de andere horloges van Sigma waarover wij een review hebben geschreven beschikt ook de Sigma PC 22.13 over een losse batterij. Je zult je dus geen zorgen hoeven te maken om het horloge iedere keer aan de oplader te moeten leggen. Wanneer de batterij bijna leeg is zul je bovendien een melding ontvangen, zodat je op tijd weet wanneer je de batterij moet vervangen.

Conclusie

De Sigma PC 22.13 is een goed horloge wanneer je op zoek bent naar een sporthorloge waarmee je op eenvoudige wijze je hartslag tijdens een training bij kunt houden. Het horloge is betaalbaar en eenvoudig in gebruik, maar beschikt daardoor ook niet over allerlei extra functies en opties. Als je de Sigma PC 22.13 koopt dan weet je wat je koopt en hij doet gewoon wat hij moet doen.

Dankzij de verschillende varianten is het horloge voor zowel man als vrouw te gebruiken. Bovendien is het horloge erg licht en zit deze (net zoals de bijgeleverde borstband) erg comfortabel.

Mocht je liever een iets uitgebreider horloge (waarbij je bijvoorbeeld een aantal trainingsgegevens kun terugkijken) aanschaffen, maar toch niet te veel willen betalen dan is de Sigma PC 26.14 ook een goede optie.

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!