Sigma PC 26.14 Sporthorloge Hardloopzone

Sigma PC 26.14 Review

8
4 1

Voor- en nadelen

  • Eenvoudig en duidelijk in gebruik
  • Rondeteller tot wel vijftig rondes
  • Waterdicht tot ongeveer dertig meter
  • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
  • Mogelijkheid om de laatste zeven trainingen terug te kijken
  • Geen ingebouwde GPS sensor of hartslagmeter (wel een losse borstband meegeleverd)
  • Er is geen mogelijkheid om het horloge aan te passen, zoals bijvoorbeeld het verwisselen van het horlogebandje
  • Geen extra opties, zoals onder andere het ontvangen van smartphone notificaties op het horloge of het bijhouden van je dagelijkse activiteiten

Bestel bij de beste webshops:

Review

Na de eerder besproken Sigma PC 3.11 en de Sigma PC 15.11 gaan we in dit artikel dieper in op de Sigma PC 26.14. Dit horloge net wat uitgebreider dan de vorige twee beschreven sporthorloges. Lees snel verder om erachter te komen wat je allemaal met de Sigma PC 26.14 kunt doen.

Wat is de Sigma PC 26.14?

De Sigma PC 26.14 is een uitgebreid sporthorloge. Naast het bijhouden van je gegevens tijdens een training kun je ook gegevens van de laatste zeven work-outs terug zien. Zo kun je gemakkelijk je voortgang in de gaten houden.

Bovendien beschikt de Sigma PC 26.14 over behoorlijk wat meer functies en opties dan bijvoorbeeld de Sigma PC 15.11. Lees hieronder meer over deze kenmerken van dit horloge.

Hoe ziet de Sigma PC 26.14 er uit?

Het uiterlijk van de Sigma PC 26.14 is een typisch sporthorloge. Het horloge beschikt niet over een mooi (gekleurd) touchscreen en is dus vrij simpel ontworpen. De Sigma PC 26.14 ziet er wel sportief uit en is dus zeker niet lelijk, maar als je op zoek bent naar een sporthorloge die meer lijkt op een “gewoon” horloge dan ben je bij de Sigma PC 26.14 niet aan het juiste adres.

Sigma PC 26.14

Dit sporthorloge is beschikbaar in drie verschillende kleuren, namelijk zwart, wit en blauw. De Sigma PC 26.14 is simpel in gebruik en je kan door middel van de vijf fysieke knoppen gemakkelijk door het menu heen gaan. Het horloge is erg licht en beschikt over een elastische en comfortabele band gemaakt van siliconen.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

De Sigma PC 26.14 is voornamelijk geschikt voor sporters die niet al te veel geld willen uitgeven aan een duur sporthorloge. Met dit horloge kun je namelijk een hoop gegevens van je training bijhouden.

Let er wel op dat je met dit horloge niet je hartslag kunt meten door middel van een ingebouwde polsmeter en dat er geen GPS sensor is ingebouwd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet je gelopen afstand of snelheid tijdens een training controleren. Ben je op zoek naar een sporthorloge die dit wel kan? Dan zul je helaas waarschijnlijk wel wat meer uit moeten geven. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de Garmin Forerunner 35 of de Polar M200.

Wat kan je allemaal met de Sigma PC 26.14?

Met de Sigma PC 26.14 kun je gebruik maken van allerlei verschillende functies en opties. De belangrijkste kenmerken van dit horloge hebben we daarom hieronder één voor één voor je beschreven.

Het meten van de hartslag

Net als de Sigma PC 15.11 beschikt dit horloge van Sigma ook niet over een ingebouwde hartslagmeter. Wel wordt kun je in de doos van het horloge een bijbehorende borstband vinden.

Hartslagband sigma

De Sigma PC 26.14 beschikt over wat meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld in één vooraf ingesteld doelzone trainen of bekijken hoelang je (in de vorm van een percentage) in welke hartslagzone hebt getraind. Lees hier meer informatie over het trainen in verschillende hartslagzones. Tevens kun je onder andere ook tijdens een training je gemiddelde hartslag en je maximale hartslag zien.

Rondeteller

Net als de Sigma PC 15.11 beschikt de Sigma PC 26.14 ook over een ingebouwde rondeteller. Er kunnen tot wel vijftig rondes worden gemeten en je krijgt bijvoorbeeld ook een melding bij je tot nu toe best gelopen ronde. Gedurende een ronde meet de Sigma PC 26.14 onder andere het aantal verbruikte calorieën per ronde, je gemiddelde hartslag, je minimale en maximale hartslag en natuurlijk de tijd van de ronde.

Sigma PC 26.14

Ingebouwde stopwatch en alarm

De Sigma PC 26.14 is ook eenvoudig als stopwatch en alarm te gebruiken. Zo kun je door het gebruik van dit horloge je wekker ook meteen het raam uit doen en zal je toch nog op tijd worden gewekt.

Waterdicht

De Sigma PC 26.14 is waterdicht tot zo’n dertig meter en kun je daarom ook prima omhouden wanneer je bijvoorbeeld een training in het zwembad gaat doen. In principe hoef je het horloge niet meer af te doen en kun je hem, zelfs onder de douche, altijd omhouden. Of je de Sigma PC 26.14 er aantrekkelijk genoeg uit vind zien om de gehele dag om te houden is natuurlijk een persoonlijke kwestie..

Batterijduur

Net zoals de andere horloges van Sigma waarover wij een review hebben geschreven beschikt ook de Sigma 26.14 over een losse batterij. Deze gaat vrij lang mee en kun je zelf na een tijdje vervangen. Je hebt er hierbij dus geen last van dat je het horloge iedere keer moet opladen voordat je kunt gaan trainen. Wanneer de batterij laag is ontvang je op tijd een melding, zodat je niet zonder batterij komt te zitten.

Wat zijn de verschillen tussen de Sigma PC 26.14 en de Sigma PC 22.13?

De Sigma PC 26.14 is de opvolger van de Sigma PC 22.13. De Sigma PC 26.14 is daarom iets duurder en beschikt ook over meer mogelijkheden. De hartslagmeting wordt met dezelfde borstband gedaan, maar bij de Sigma PC 22.13 zul je minder gegevens kunnen inzien (zoals bijvoorbeeld je maximale hartslag).
Tevens kun je met de Sigma PC 22.13 geen rondes bijhouden.

Daarnaast is het uiterlijk van deze twee horloges ook redelijk verschillend. De Sigma PC 22.13 beschikt namelijk over een rond (in plaats van vierkant) scherm en kun je in zowel een vrouwelijke als mannelijke versie aanschaffen.

Conclusie

De Sigma PC 26.14 is een prima koop wanneer je op zoek bent naar een simpel maar doeltreffend horloge. Verwacht geen bijzondere extra opties, maar voldoende mogelijkheden om je (hardloop)trainingen bij te kunnen houden.

Het horloge is licht en zit comfortabel om de pols, maar is qua uiterlijk waarschijnlijk niet het meest aantrekkelijke horloge. Wanneer je de Sigma PC 26.14 aan wilt schaffen ga je dan ook vooral de functies in plaats van voor een stylish (gadget) horloge.

Je kunt de Sigma PC 26.14 hier al voor €70,95,- kopen. Let er op dat dit horloge niet beschikbaar is in het Nederlands. Waarschijnlijk is dit voor de meeste sporters geen probleem, maar houd er wel rekening mee dat je een klein beetje Engels moet beheersen. 😉

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!