Sigma PC 3.11 review Sporthorloge Hardloopzone

Sigma PC 3.11 Review

7.5
3.8 1

Voor- en nadelen

 • Prima prijs voor een goed product
 • Eenvoudig en simpel in gebruik
 • Tot zo’n dertig meter waterdicht
 • Is ook als stopwatch te gebruiken
 • Het horloge hoeft niet te worden opgeladen
 • Geen mogelijkheid om achtergrondverlichting in te schakelen
 • Geen extra opties, zoals bijvoorbeeld het instellen van de minimale en maximale hartslag of een GPS sensor om je snelheid bij te kunnen houden
 • Ziet er niet erg stylish uit

Bestel bij de beste webshops:

Review

Na een eerdere review te hebben geschreven over de Sigma PC 15.11 is het vandaag de beurt aan de Sigma PC 3.11. Dit sporthorloge is nog net wat eenvoudiger en daardoor ook goedkoper. Laten we snel een kijkje nemen naar wat je met dit horloge kunt doen en waarvoor je hem het beste kunt gebruiken.

Wat is de Sigma PC 3.11?

De Sigma PC 3.11 valt onder de sporthorloges, maar is met name een handig hulpmiddel wanneer je je hartslag tijdens je trainingen bij wilt houden. Dit horloge beschikt niet over talloze functies en opties, zoals bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 935, maar dit product kan je zeker helpen om je trainingen (en dus met name je hartslag) in de gaten te houden en zo je lichamelijke conditie en persoonlijke records te verbeteren.

Hoe ziet de Sigma PC 3.11 er uit?

Sigma pc 3.11 modellen

Dit horloge is heel erg basic en is daardoor niet een horloge die er erg aantrekkelijk uit ziet. Je zult dit horloge dan ook niet snel gedurende de gehele dag omhouden. Het is scherm is wat ouderwets, maar prima onder verschillende omstandigheden af te lezen. De gegevens worden bovendien ook duidelijk op het scherm weergegeven.

Je kunt de Sigma PC 3.11 in verschillende kleuren aanschaffen. Je kunt kiezen uit een rode versie, een oranje versie, een blauw versie, een zwarte versie en een groene versie. Bovendien weegt het horloge niet veel en ligt het daarom licht om de pols.

Hoe werkt het horloge?

De Sigma PC 3.11 beschikt niet over een touchscreen of kleurendisplay. Je kunt het horloge door middel van één fysieke knop bedienen. Dit maakt het horloge zeer makkelijk in gebruik. De Sigma PC 3.11 is dan ook de meest basic versie van de Sigma sporthorloges die je kunt krijgen. Zodra je aan je training wilt beginnen kun je het horloge om doen, op de knop drukken en meteen van start gaan.

Wat krijg je als je de Sigma PC 3.11 besteld?

Het horloge spreekt in principe voor zich. Het is makkelijk te bedienen en de gebruiksaanwijzing zul je er dus waarschijnlijk niet bij nodig hebben. In het pakket van de Sigma PC 3.11 vind je uiteraard het horloge en de bijbehorende elastische borstband. Bovendien wordt het horloge geleverd met batterij. Deze kun je gemakkelijk zelf vervangen wanneer hij leeg is. Je hoeft het horloge, in tegenstelling tot vele andere sporthorloges, dus niet geregeld aan de lader te leggen.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

De Sigma PC 3.11 is met name geschikt voor sporters die hun hartslag willen bijhouden tijdens het wandelen, hardlopen of fitnessen. Als je op zoek bent naar meerdere opties, zoals bijvoorbeeld het ontvangen van smartphone notificaties op het horlogescherm of het bijhouden van je gelopen route dan is de Sigma PC 3.11 te simpel voor jou, maar als je alleen maar je hartslag en tijd wilt bijhouden en eventueel een stopwatch wil gebruiken dan is dit horloge een ideale (en zeer goed betaalbare) keuze voor jou.

Wat kan je allemaal met de Sigma PC 3.11?

Ondanks het feit dat de Sigma PC 3.11 geen uitgebreid sporthorloge is met allerlei extra opties kan je dit horloge prima tijdens het sporten gebruiken. Lees verder om erachter te komen wat je allemaal wel en niet mer dit horloge kunt doen.

Het meten van de hartslag

Het meten van de hartslag kun je door middel van de losse borstband makkelijk bijhouden. Helaas beschikt de Sigma PC 3.11 niet over een ingebouwde hartslagmeter die je polshartslag meet, maar dit zorgt er ook voor dat de gegevens wat nauwkeuriger zijn.

Sommige gebruikers van dit horloge geven aan dat de hartslagmeter niet altijd even goed werkt. Mocht dit bij jou het geval zijn? Let dan er dan even goed op dat je de borstband voordat je hem om doet wat nat maakt met water.

De borstband zit bij de meeste gebruikers prima. Wel zul je wat verschil merken tussen deze borstband en de bijbehorende borstband bij de wat duurdere sporthorloge, maar al met al is het een comfortabele band.

Stopwatch

Natuurlijk laat dit horloge de huidige tijd zien, maar je kunt de Sigma PC 3.11 ook als stopwatch gebruiken. Zonder de losse borstband te gebruiken is dit horloge prima als stopwatch in te zetten.

Waterdicht

De Sigma PC 3.11 is tot dertig meter waterdicht en kun dus prima tegen een flinke zweetsessie en zal het ook zeker overleven wanneer je hem per ongeluk voor het douchen vergeet af te doen. Je kunt de Sigma PC 3.11 dus ook gebruiken tijdens het zwemmen.

Batterijduur

De batterij van de Sigma PC 3.11 gaat lang mee en kun je zelf eenvoudig vervangen. Je kunt het horloge niet zelf opladen. Dit kan voor sommige sporters een nadeel zijn, aangezien je af en toe wel de batterij moet vervangen. Maar over het algemeen vinden de meeste sporters dit juist prettig, omdat veel andere sporthorloges vrijwel wekelijks (zo niet vaker) moeten worden opgeladen.

Wat zijn de verschillen tussen de Sigma PC 3.11 en de Sigma PC 15.11?

Sigma pc 3.11 vs Sigma pc 15.11

Om jouw keuze voor een sporthorloge wat makkelijk te kunnen maken hebben we hieronder de belangrijkste verschillen tussen de Sigma PC 3.11 en de eerder besproken Sigma PC 15.11 op een rijtje gezet.

 • De Sigma PC 3.11 beschikt niet over een rondeteller
 • De Sigma PC 3.11 beschikt over een vierkant scherm in plaats van een rond scherm en oogt daarom wellicht wat minder aantrekkelijk
 • De Sigma PC 3.11 beschikt niet over extra opties, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van het aantal verbruikte calorieën, je maximale hartslag of je gemiddelde hartslag
 • Qua prijs liggen de Sigma PC 3.11 en de Sigma PC 15.11 niet heel erg ver uit elkaar

Lijkt de Sigma PC 3.11 je een goed horloge maar wil je iets meer opties dan kan de Sigma PC 15.11 wellicht een betere keuze voor jou zijn.

Conclusie

De Sigma PC 3.11 is geen absoluut geen horloge die de schoonheidsprijs verdient. Je moet dit horloge dan ook niet aanschaffen om er de show mee te kunnen stelen of wanneer je op zoek bent naar allerlei extra opties en functies. Desondanks doet de Sigma PC 3.11 gewoon wat hij moet doen.

Het horloge is makkelijk te bedienen en is vooral ook erg goedkoop om aan te schaffen. Zonder een al te grote investering te hoeven doen kun je door middel van de Sigma PC 3.11 toch wat gegevens tijdens trainingen bijhouden om je work-outs zo dan ook te verbeteren.

Als je op zoek bent naar een sporthorloge met meer mogelijkheden (en niet per se een goedkoop horloge wilt aanschaffen), neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje naar de Garmin Forerunner 30.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!