Suunto Ambit 3 Review Sporthorloge Hardloopzone

Suunto Ambit 3 Review

7.8
3.9 1

Voor- en nadelen

  • Lange batterijduur tot wel dertig dagen
  • Zeer nauwkeurige metingen
  • Ingebouwde barometrische hoogtemeter
  • Tot wel honderd meter waterdicht
  • Kan goed tegen een stootje
  • Geen ingebouwde hartslagmeter, maar losse borstband meegeleverd
  • De Suunto Movescount App kan wellicht wat onhandig zijn in gebruik
  • Geen trilfunctie

Bestel bij de beste webshops:

Review

Na al over een hele hoop sporthorloges te hebben geschreven is het nu tijd voor een wellicht iets minder bekend merk als het sporthulpmiddelen aan komt, namelijk de Suunto Ambit3.

Suunto is een bedrijf uit Finland dat naast sporthorloges onder andere ook duikcomputers produceert.

Het begin van deze onderneming lag bij het ontwerpen van kompassen.

Suunto is een relatief klein bedrijf met ongeveer driehonderd man personeel.

De producten worden daarom ook daadwerkelijk in Finland gemaakt. Ondanks dat Suunto niet zoveel bekendheid heeft onder iedereen als bijvoorbeeld Garmin of Polar, zijn de producten kwalitatief erg goed.

Laten we verder kijken naar onze Suunto Ambit3 review.

Wat is de Suunto Ambit3?

Suunto Ambit3 Review

De Suunto Ambit3 is een zeer uitgebreid sporthorloge. Suunto komt met vier verschillende versies van dit horloge, namelijk de Suunto Ambit3 Run, de Ambit3 Sport, de Ambit3 Peak en de Ambit3 Vertical.

Qua uiterlijk en qua software zijn deze horloges in principe vrijwel gelijk. Zoals de naam al zegt is de Run speciaal ontwikkelt voor hardlopers.

Het verschil met de Ambit3 Sport is dat het horloge geen multisport optie heeft en de Suunto Ambit3 Run is goed uitgerust voor hardlopers door functies als het navigeren van een bepaalde route tijdens de training of navigatie naar een specifiek punt.

De Ambit3 Sport is ontwikkelt voor gebruikers die verschillende soorten sporten beoefenen. Als extra biedt dit horloge de functie om onder water ook je hartslag te kunnen meten.

Suunto sportmodus

De Suunto Ambit3 Peak is de wat luxere versie van de Sport versie en heeft als extra een barometrische hoogtemeter en een betere batterij. De Suunto Ambit3 Vertical is de nieuwste versie die is uitgebracht en biedt onder andere als extra een trilfunctie.

Behalve de Suunto Ambit3 Run zijn deze sporthorloges goed te gebruiken tijdens een triatlon, aangezien je gemakkelijk van sport kunt wisselen tijdens het trainen.

Zie hieronder de tabel om op een overzichtelijke manier de belangrijkste verschillen tussen deze horloges te bekijken. In de rest van dit artikel zullen wij ons met name focussen op de Suunto Ambit3 Peak.

Suunto Ambit3 Run

Suunto Ambit3 Sport

Suunto Ambit3 Peak

Suunto Ambit3 Vertical

Waterdicht

tot 50 meter

tot 50 meter

tot 100 meter

tot 100 meter

Batterijduur (in horloge modus)

14 dagen

14 dagen

30 dagen

14 dagen

Barometrische hoogtemeter

X

X

Wisselen van sport modus tijdens training

X

X

X

 

Voor wie is de Suunto Ambit3 Peak geschikt?

Dankzij haar uitgebreide functies en opties is de Suunto Ambit3 Peak voornamelijk geschikt voor serieuze sporters.

Het uiterlijk van het sporthorloge is dan ook zeer sportief en comfortabel. Met vijf verschillende knoppen is het horloge makkelijk te bedienen.

Ook is het bandje van de Suunto Ambit3 Peak te verwisselen. Dit is niet iets wat je snel doet (kan alleen met het loshalen van wat schroefjes), maar het is natuurlijk wel leuk dat deze optie er is. Het horloge heeft een elastisch siliconen bandje en deze is beschikbaar in het zwart of in het blauw.

Al met al is dit horloge dus niet geschikt voor gebruikers die graag alleen hun lichamelijke conditie willen verbeteren en daarbij bijvoorbeeld hun gelopen stappen en het aantal verbrande calorieën willen bijhouden.

Het is echt een horloge die goed gebruikt kan worden bij verschillende trainingen of bijvoorbeeld een flinke wandeling in de bergen.

De Suunto Ambit3 Peak is aan de prijzige kant, maar is kwalitatief dan ook erg sterk.

Wat zijn de functies en opties van dit sporthorloge?

Dat de Suunto Ambit3 Peak een hele hoop verschillende functies heeft is waarschijnlijk wel duidelijk. We zullen hieronder dieper ingaan op de belangrijkste mogelijkheden van dit horloge.

Hartslagmeter

Suunto hartslagband

De Suunto Ambit3 Peak beschikt helaas niet over een ingebouwde hartslagmeter. Wel wordt er een losse borstband met het horloge meegeleverd. Zoals eerder benoemd is deze hartslagmeter ook goed onder water te gebruiken. Dit maakt dit horloge nog beter geschikt voor sporters die triatlons lopen.

Een losse borstband is dan ook een stuk nauwkeuriger dan wanneer je je hartslag bijvoorbeeld om je pols meet.

De hartslagmeter meet niet alleen je hartslag, maar laat onder andere ook zien in welke hartslagzone je hartslag zich bevindt en wat tijdens je training je gemiddelde hartslag en je maximale hartslag is.

Geïntegreerde barometrische hoogtemeter

Dankzij de ingebouwde barometrische hoogtemeter is de Suunto Ambit3 Peak een prettig sporthorloge om te gebruiken wanneer je graag bergwandelingen maakt of aan bergbeklimmen doet.

Je kunt op eenvoudige wijze zien hoe hoog je op dat moment zit en hoe snel je stijgt.

Ga je graag op pad in de bergen? Dan is dit sporthorloge ideaal om mee te nemen.

Ingebouwde GPS sensor

In dit sporthorloge zit een ingebouwde GPS sensor. Deze werkt snel en erg accuraat. Binnen hooguit enkele seconden heeft het horloge al verbinding met het GPS signaal. Hiermee kun je onder andere goed zien wat de huidige snelheid is waarmee je traint en kun je je route gemakkelijk bekijken. Met gebruik van dit sporthorloge zul je dus nooit meer de weg kwijt raken.

Suunto staat bekend om haar goede kwaliteit en de Suunto Ambit3 Peak is daarom ook uitermate goed geschikt voor professionele sporters.

Suunto Movescount App

Suunto movescount app

Via Bluetooth kun je dit sporthorloge makkelijk met je smartphone en de bijbehorende App verbinden. Via de App kun je eenvoudig je instellingen op de Suunto Ambit3 Peak wijzigen.

De Suunto Movescount App ziet er simpel uit, maar is vrij uitgebreid. Zo kun je al jouw gegevens terugvinden en analyseren.

Sommige gebruikers geven aan dat het synchroniseren met de App soms nogal lang kan duren. Hierdoor kun je niet zo snel even tussen je trainingen door je instellingen wijzigen. Daarnaast kun je op het horloge zelf weinig aan de instellingen veranderen en kun je dit dus alleen doen wanneer je je smartphone of computer bij de hand hebt. Bovendien is de connectie met de App niet altijd even goed, maar Suunto is continu bezig met updates om dit te verbeteren.

Je kunt de Suunto Ambit3 Peak verbinden met zowel je iOS als Android smartphone.

Notificaties van je smartphone

De Suunto Ambit3 Peak is geeft tevens meldingen vanaf jouw smartphone op het horloge weer. Aangezien het horloge in eerste instantie geen smartwatch is kun je inkomende oproepen of berichten niet beantwoorden, maar je wordt er dus wel van op de hoogte gesteld.

Helaas beschikt dit sporthorloge niet over een trilfunctie. Dit kan wellicht nadelig zijn voor sommige gebruikers.

Batterijduur

Zoals eerder al aangegeven beschikt de Suunto Ambit3 Peak over een betere batterij dan haar de andere versies van de Suunto Ambit3.

Suunto geeft aan dat de batterij tot wel dertig dagen mee kan gaan wanneer je alleen gebruik maakt van de horloge modus. De batterij gaat uiteraard een stuk minder lang mee wanneer je bijvoorbeeld het GPS signaal in hebt geschakeld.

Een voordeel van dit sporthorloge is dat je kunt instellen dat de Suunto Ambit3 Peak bijvoorbeeld langere tussenpozen neemt om met het GPS signaal te verbinden. Hierdoor worden je gegevens wellicht iets minder nauwkeurig, maar zo kun je nog langer gebruik maken van de batterij.

Wanneer je hele lange stukken loopt is dit een zeer prettige optie.

Gebruikers zijn zeer positief over de batterij en geven ook aan dat hij erg snel weer helemaal is opgeladen.

Dit is dus ideaal wanneer je bijvoorbeeld flinke bergwandelingen maakt.

Multisport functie

Dit sporthorloge is ontworpen voor sporters die verschillende soorten trainingen doen. Je kunt alles ook helemaal personaliseren, zodat het horloge volledig aan jouw wensen voldoet.

Daarnaast is het zeer simpel om tijdens je training van sport te veranderen. De Suunto Ambit3 Peak houdt uitgebreide statistieken bij van jouw trainingen.

Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het zwemmen ook zien wat jouw snelheid is, hoeveel slagen je hebt gezwommen en hoe efficiënt je hebt gezwommen.

Een leuke extra optie is dat het horloge je vertelt wanneer je het het beste wat rustiger aan kan doen om te herstellen.

Na het analyseren van de trainingen die je hebt gedaan zal de Suunto Ambit3 Peak laten weten hoe lang je lichaam ongeveer nodig heeft om te herstellen.

Duurzaam horloge

De Suunto Ambit3 Peak is een zeer duurzaam horloge. Vanwege het feit dat dit sporthorloge speciaal is ontwikkelt voor allerlei sporten en bijvoorbeeld ook bergbeklimmen is het gemaakt van zeer stevig materiaal.

Gebruikers van de Suunto Ambit3 Peak zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het horloge.

Dit sporthorloge kan prima tegen een stootje.

Conclusie Suunto Ambit3 review

De Suunto Ambit3 (Peak) is een goed zeer goed sporthorloge voor de serieuze sporters onder ons. De kwaliteit en duurzaamheid van Suunto is uitstekend. Ondanks de redelijke hoge prijs heb je hier wel een erg goed hulpmiddel aan en kun je de komende jaren prima vooruit. Wanneer je op zoek bent naar een simpel sporthorloge zijn de horloge van Suunto wellicht niet aan jou besteed, maar voor sporters die bijvoorbeeld graag marathons lopen, bergwandelingen maken, triatlons lopen en zwemmen in het open water is dit een perfect horloge om meer uit deze trainingen te halen.

Waar te koop?

De sporthorloges van Suunto zijn uiteraard gemakkelijk online verkrijgbaar. Voor de beste prijs kan je het beste de prijs vergelijken op webshops als Amazon, en Bol.com.

Schrijf een review

Wat vind jij van dit sporthorloge? Laat een review achter en help zo anderen bij het maken van hun keuze.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!