Suunto Traverse review Sporthorloge Hardloopzone

Suunto Traverse Review

8.8
4.4 1

Voor- en nadelen

 • Ideaal hulpmiddel om je goed te navigeren tijdens outdoor sporten
 • Tot zo’n honderd meter waterdicht
 • Zeer lange batterijduur
 • Werkt snel en nauwkeurig
 • Robuust design wat goed tegen een stootje kan
 • Het scherm kan soms wat minder goed afleesbaar zijn
 • Beschikt niet over een ingebouwde hartslagmeter
 • Menu kan (in het begin) wat ingewikkeld zijn

Bestel bij de beste webshops:

Review

Eerder gingen we al dieper in op de Suunto Spartan collectie. Hier kun je meer informatie vinden over deze verschillende sporthorloges.
In dit artikel zullen we dieper ingaan op een andere collectie met sporthorloges van Suunto, namelijk de Suunto Traverse collectie.

Wat is de Suunto Traverse collectie?

Zoals de naam al eigenlijk laat weten zijn de sporthorloges uit de Suunto Traverse collectie gericht op mensen die graag op zoek zijn naar avontuur en buiten de gebaande paden willen wandelen. Met de horloges uit de Suunto Traverse collectie zul je de weg niet meer kwijt raken en zo je eigen route kunnen lopen zonder dat je het traject van te voren vast hebt moeten leggen en je je daaraan moet houden.

Welke horloges zitten er in deze collectie?

De Suunto Traverse collectie bestaat uit twee verschillende sporthorloges, namelijk de Suunto Traverse en de Suunto Traverse Alpha. De horloges zijn met name bekend door verscheidene functies gericht op het ontdekken van nieuwe plekken en een extreme lange batterijduur.

De Suunto Traverse Alpha is iets uitgebreider dan de Suunto Traverse en heeft bijvoorbeeld extra (specifieke) functies die zijn gericht op mensen die graag vissen of jagen. Om deze review zo duidelijk mogelijk te houden richten wij ons op de Suunto Traverse, maar verderop kun je een exact overzicht vinden van alle verschillen tussen de Suunto Traverse en de Suunto Traverse Alpha.

Hoe ziet de Suunto Traverse er uit?

Zoals we gezien hebben bij de Suunto Spartan collectie en de Suunto Ambit 3 zijn de sporthorloges van Suunto qua design vrij sportief. Suunto vind het vooral belangrijk dat de horloges comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen.

Suunto Traverse Sporthorloge

Dankzij de ronde vorm van de horlogekast is het horloge wel geschikt voor dagelijks gebruik, maar je zult toch redelijk goed kunnen zien dat het hier om een sporthorloge gaat. Het horloge is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder bijvoorbeeld grijs, oranje en wit. De Suunto Traverse Alpha horloges zijn beschikbaar in andere stijlen en kun je bijvoorbeeld ook aanschaffen met een bandje van legerprint.
Indien gewenst kun je later zelf het horlogebandje ook nog wel vervangen door een bandje met een andere kleur of textuur.

Het horloge beschikt over een helder zwart-wit scherm die je door middel van de fysieke knoppen aan beide zijden gemakkelijk kunt bedienen. Een aantal gebruikers geven aan dat het scherm van de Suunto Traverse niet onder allerlei omstandigheden altijd goed af te lezen is.

Suunto Traverse Sporthorloge

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

De sporthorloges uit de Suunto Traverse collectie zijn geschikt voor elke sporter die er graag buiten op uit gaat. Bergbeklimmers, wandelaars en andere outdoor sporters zullen veel aan dit horloge kunnen hebben. Als je met name triatlons doet dan kun je wellicht beter naar een ander horloge kijken, zoals bijvoorbeeld naar de Garmin Fenix 3 of de Garmin Forerunner 935.

Wat kan je allemaal met de Suunto Traverse?

Deze sporthorloges van Suunto beschikken over allerlei verschillende opties en functies. Om je een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven hebben we de belangrijkste functies van de Suunto Traverse hieronder voor je beschreven.

Ingebouwde GPS sensor en geen hartslagmeter

De Suunto Traverse beschikt over een ingebouwde GPS en GLONASS sensor, zodat je in principe nooit de weg kwijt zult raken. De GPS functie werkt snel en nauwkeurig.

Helaas beschikt dit sporthorloge niet over een ingebouwde hartslagmeter. Je kunt uiteraard wel een losse borstband aan het horloge verbinden, zodat je tijdens je trainingen alsnog je hartslag kunt meten en bijhouden. Volgens gebruikers werkt dit prima en het gebrek aan een ingebouwde hartslagmeter zorgt natuurlijk wel voor een betere batterijduur.

Suunto Traverse Sporthorloge

Nooit meer de weg kwijt raken

Dankzij de Suunto Traverse zul je nooit meer de weg kwijt raken en zo allerlei nieuwe routes en plekken gemakkelijk kunnen ontdekken. Op het horloge kun je bijvoorbeeld een kaart zien om te zien waar je op dit moment bent en welke route je hebt afgelegd.

In de bijbehorende Suunto Movescount App kun je van te voren ook een route of een “Point Of Interest” inplannen om zo met behulp van GPS een specifieke traject af te leggen of langs een bepaald punt te komen. Tevens kun je onder andere zien welke routes populair zijn en wat leuke plekken zijn om bijvoorbeeld te zwemmen of te skiën.

Dankzij onder andere de ingebouwde altimeter, barometer, thermometer en het elektronisch kompas ben je altijd op de hoogte over de gegevens waar je nu bent en kun je met vertrouwen op pad gaan. Ook kun je instellen dat je een melding krijgt wanneer het weer gaat veranderen of wanneer je bijvoorbeeld beter ergens kunt gaan schuilen. De Suunto Traverse houd je daarnaast op de hoogte van de tijden van de zonsopkomst en zonsondergang.

Dagelijkse activiteiten meten

Met de Suunto Traverse kun je ook je dagelijkse activiteiten meten. Zo kun je onder andere zien hoeveel stappen je op een dag hebt gezet en hoeveel calorieën je hier mee hebt verbruikt.

Het meten van dagelijkse activiteiten is niet waar de sporthorloges van de Suunto Traverse collectie in eerste instantie op zijn gericht. Daarom kun je onder andere niet de kwaliteit van je slaap bekijken. Mocht je dit wel willen kunnen meten dan kun je misschien beter een kijkje nemen naar bijvoorbeeld de Garmin Fenix 5.

Je kunt natuurlijk wel je trainingen meten wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen of fietsen. Maar aangezien dit horloge voornamelijk gericht is op navigatie functies worden er alleen wat basis gegevens gemeten, zoals bijvoorbeeld je snelheid en de afstand die je hebt afgelegd. Via de bijbehorende App kun je verschillende sportprofielen aanpassen.

Suunto Traverse Sporthorloge

Smartphone notificaties

Dit sporthorloge beschikt ook over de mogelijkheid om notificaties vanaf je smartphone op het scherm van je horloge te laten zien. Zo zul je nooit meer een inkomende oproep of bericht missen en hoef je je smartphone niet altijd bij de hand te houden.

Waterdicht

Met de Suunto Traverse hoef je je absoluut een zorgen te maken tijdens een training in het zwembad of een flinke regenbui. Dit horloge is namelijk tot wel honderd meter waterdicht en kun je dus altijd en waar je maar wilt omhouden.

Batterijduur

De batterijduur van de Suunto Traverse is erg goed. Als je hem gewoon alleen als horloge gebruikt kan de Suunto Traverse ongeveer veertien dagen mee gaan. Met de GPS sensor continu ingeschakeld zal het horloge zo’n vijftien uur mee gaan en wanneer je kiest voor de GPS modus die elke minuut verbinding maakt dan kan dit sporthorloge wel tot honderd uur mee gaan. Ideaal dus wanneer je er graag op uit gaat en niet zonder batterij wilt komen te zitten!

Wat zijn de verschillen tussen de Suunto Traverse en de Suunto Traverse Alpha?

De Suunto Traverse Alpha beschikt over verschillende opties met betrekking tot onder andere vissen en jagen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een kalender met de verschillende maanfasen in te kunnen zien, een alarm te kunnen zetten bij de opkomst en ondergang van de maan, rode achtergrondverlichting te kunnen gebruiken welke speciaal bedoelt is voor nachtkijkers en gebruik te kunnen maken van specifieke “Points Of Interest” voor vissers en jagers.

De belangrijkste overige verschillen tussen de Suunto Traverse en de Suunto Traverse Alpha zijn:

 • De Suunto Traverse beschikt over een Mineral Crystal Display in plaats van een Sapphire Crystal Display
 • De Suunto Traverse is uitgerust met een siliconenband en de Suunto Traverse Alpha met een band van geweven stof
 • De Suunto Traverse is ongeveer vijf gram zwaarder dan de Suunto Traverse Alpha

Conclusie

De sporthorloges uit de Suunto Traverse collectie zijn prachtig ontworpen en een perfect hulpmiddel voor iedereen die graag naar buiten gaat en die nieuwe gebieden wil ontdekken. De belangrijkste functie van de Suunto Traverse is dat je dankzij dit horloge nooit meer de weg kwijt zult raken. Het horloge is een flinke investering, maar je zult er veel plezier van hebben.

Vind je deze functies niet erg belangrijk en zoek je meer een horloge die je voor verschillende sporten en misschien wel voor triatlons kunt gebruiken? Dan zal de hierboven aangegeven Garmin Fenix 3 (voor een vergelijkbare prijs) wellicht een betere keuze voor je zijn.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!