TomTom Adventurer Review Sporthorloge Hardloopzone

TomTom Adventurer Review

8.4
4.2 1

Voor- en nadelen

  • Ingebouwde nauwkeurige hartslagmeter en GPS sensor
  • Goede batterijduur
  • Sportprofielen voor onder andere skiën en trialrunning
  • Raak nooit meer de weg kwijt dankzij routeverkenning
  • Design is vrij grof en simpel
  • Tijdens het zwemmen wordt de hartslag niet gemeten
  • Opladen werkt wat omslachtig

Bestel bij de beste webshops:

Review

In dit artikel zullen we opnieuw een sporthorloge van TomTom bekijken, namelijk de TomTom Adventurer. Lees snel verder om meer over dit horloge te weten te komen.

Wat is de TomTom Adventurer?

Dit sporthorloge kun je in principe zien als een vergelijkbaar horloge als de TomTom Runner 3 Cardio + Music (ook wel de TomTom Spark 3 genoemd) met wat extra functies, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde hoogtemeter voor echte outdoor sporters. Mocht je benieuwd zijn naar dit horloge dan kun je hier onze review van de TomTom Runner 1, 2, en 3 lezen.

Hoe ziet de TomTom Adventurer er uit?

Het design van de TomTom Adventurer is ook vergelijkbaar met de TomTom Spark 3, maar is wel iets aangepast. Zo is het horlogebandje van de TomTom Adventurer iets minder breed en zit deze net wat comfortabeler om de pols dan het bandje van de TomTom Spark 3. Het bandje van de TomTom Adventurer is wel nog steeds gemakkelijk te verwisselen en zo kun je het horloge dus toch nog wat aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

De bekende fysieke knop op de TomTom sporthorloges is hetzelfde gebleven, zodat je het horloge gemakkelijk kunt bedienen. Ook onder verschillende weersomstandigheden is de TomTom Adventurer goed te bedienen. Het scherm is niet heel bijzonder. Het is een zwart-wit scherm die in principe wel altijd goed afleesbaar is.

De TomTom Adventurer is beschikbaar in twee kleuren, namelijk zwart met een oranje detail of de oranje versie met zwarte accenten.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Dit sporthorloge is met name geschikt voor sporters die verschillende (outdoor) sporten beoefenen. De TomTom Adventurer is ideaal wanneer je bijvoorbeeld vaak op de latten te vinden bent of graag flinke stukken gaat wandelen. Qua uiterlijk is dit horloge wellicht niet geschikt voor sporters die een strak design belangrijk vinden, maar qua specificaties en functies kan de TomTom Adventurer een echt “sportmaatje” voor je zijn.

Wat kan je allemaal met de TomTom Adventurer?

De TomTom Adventurer is een uitgebreid sporthorloge met een hoop verschillende functies en opties. Om je een goed beeld van dit sporthorloge te kunnen geven hebben we hieronder de meest belangrijkste functies en opties beschreven.

Ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor

Dit sporthorloge beschikt over een ingebouwde hartslagmeter en een ingebouwde GPS sensor. Dit maakt het horloge prettig in gebruik, aangezien je geen losse borstband meer nodig hebt om je hartslag tijdens het sporten in de gaten te kunnen houden. Bovendien kun je gedurende de gehele dag je hartslag in de gaten houden en kun je gemakkelijk in vijf verschillende hartslagzones trainen.

Tomtom Adventurer Sporthorloge

Helaas werkt de ingebouwde hartslagmeter, zoals bij de meeste vergelijkbare sporthorloges, niet tijdens het zwemmen. Wil je je hartslag toch kunnen meten tijdens je training in het zwembad? Dan zul je alsnog een (waterbestendige) borstband om moeten doen.

De GPS sensor werkt snel en nauwkeurig. De meeste gebruikers van de TomTom Adventurer zijn dan ook uitermate tevreden over de snelheid van de ontvangst van het GPS signaal.

Dagelijkse activiteiten meten

De TomTom Adventurer meet gedurende de gehele dag je activiteiten, zoals bijvoorbeeld het aantal stappen dat je hebt gelopen, het aantal calorieën dat je hebt verbruikt en het aantal minuten dat je actief bent geweest. Bovendien kun je met dit sporthorloge ook de kwaliteit van je slaap bijhouden.

Tomtom Adventurer Sporthorloge

Het design van de TomTom Adventurer is behoorlijk sportief en het valt dan ook op dat het hier om een sporthorloge gaat. Ben je op zoek naar een uitgebreid multi-sport horloge die wat meer lijkt op een gewoon horloge? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje naar de Garmin Fenix 3. Hier kun je meer informatie over dit horloge vinden. Helaas ligt de prijs van dit horloge wel een stuk hoger dan van de TomTom Adventurer.

Verschillende sportprofielen

Aan de hand van verschillende sportprofielen kun je je gegevens tijdens het trainen bijhouden. Net als bij de TomTom Spark 3 kun je onder andere gegevens tijdens het hardlopen, zwemmen, fietsen en fitnessen bijhouden.

Naast deze vrij gangbare sporten kun je met de TomTom Adventurer ook andere (buiten)sporten meten, zoals bijvoorbeeld skiën, snowboarden, wandelen en trialrunning. Tijdens deze sporten worden niet onder andere alleen de afstand, hartslag, duur, snelheid en daling bijgehouden, maar de TomTom Adventurer kan ook automatisch herkennen wanneer je in een (ski-)lift zit. Tevens krijg je dan automatisch de hiervoor gemeten gegevens te zien.

Dankzij de ingebouwde barometer worden alle gegevens tijdens (outdoor) sporten op nauwkeurige wijze gemeten en opgeslagen.

Routeverkenning

Door middel van routeverkenning kun je precies zien welke route je hebt afgelegd. Zo kun je makkelijk het beginpunt terug vinden zonder dat je heel erg goed op hoeft te letten. Dit maakt het leuker en eenvoudiger om nieuwe routes te ontdekken. Bovendien kun je een vooraf bedachte route uploaden naar het horloge, zodat je deze tijdens het trainen kunt volgen.

Tomtom Adventurer Sporthorloge

Met het ingebouwde elektronische kompas kun je ook altijd checken in welke richting je gaat.

Notificaties vanaf je smartphone

De TomTom Adventurer is in principe niet uitgebracht met een functie om notificaties vanaf je smartphone op het horloge te kunnen bekijken, maar sinds kort is dit wel mogelijk. Zo hoef je binnenkomende oproepen en berichten niet meer te missen zonder dat je je smartphone de hele dag bij de hand hoeft te houden.

Ingebouwde muziekspeler

Dankzij de ingebouwde muziekspeler hoef je in principe nooit meer een los apparaat tijdens je trainingen mee te nemen. De TomTom Adventurer beschikt over drie gigabyte aan opslagruimte om zo naar je favoriete nummers tijdens het sporten te kunnen luisteren.

Waterdicht

De TomTom Adventurer is waterdicht tot wel veertig meter en kun je dus in principe altijd gewoon omhouden. Tijdens het zwemmen hoef je je geen zorgen te maken dat het horloge het niet meer zal doen. Helaas zal, zoals hierboven ook al aangegeven, de hartslagmeter worden uitgeschakeld tijdens het zwemmen.

Tomtom Adventurer Sporthorloge

Batterijduur

TomTom geeft aan dat je ongeveer drie weken met de batterij moet kunnen doen wanneer je het horloge alleen gebruikt om je dagelijkse activiteiten te meten. Wanneer de GPS sensor is ingeschakeld zou je ongeveer elf uur met de TomTom Adventurer moeten kunnen doen en in wandelmodus zo’n vierentwintig uur. Als je de GPS sensor tezamen met de hartslagmeter en de muziekspeler hebt ingeschakeld gaat het horloge ongeveer vijf uur mee.

De meeste gebruikers zijn tevreden over de duur van de batterij, maar er zijn ook een aantal gebruikers die de batterijduur wat tegen vinden vallen. Dit is natuurlijk compleet afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van het horloge.

Het opladen gaat helaas wat omslachtig. Om er zeker van te zijn dat je het horloge goed aan de lader doet moet je namelijk het horloge uit het bandje halen. In principe is dit geen probleem, maar deze extra handeling kan voor sommige gebruikers als vervelend worden ervaren.

Conclusie

De TomTom Adventurer is een zeer goed horloge voor een niet al te hoge prijs. De vele functies en opties zorgen ervoor dat je altijd je gegevens bij kunt houden en bovendien zelfs naar muziek kunt luisteren. Dankzij dit handige hulpmiddel kun je je smartphone lekker thuis laten en er zelf op uit gaan.

Met de TomTom Adventurer raak je nooit meer de weg kwijt en kun je op een leuke manier jezelf blijven uitdagen om verschillende sporten uit te oefenen. Het uiterlijk is misschien niet voor iedereen aantrekkelijk, maar het horloge zelf is een goede keuze voor iedereen die graag buiten sport.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!