TomTom Multi-Sport review Sporthorloge Hardloopzone

TomTom Multi-Sport Review

7.9
4 1

Voor- en nadelen

  • Waterdicht tot wel vijftig meter
  • Geschikt voor het meten van verschillende sporten
  • Ook beschikbaar mét ingebouwde hartslagmeter
  • Het horloge zit comfortabel en licht om de pols
  • Ietwat verouderd
  • De ingebouwde hartslagmeter op de TomTom Multi-Sport Cardio kan niet tijdens het zwemmen worden gebruikt
  • Geen mogelijkheid tot het combineren van sporten, zoals bijvoorbeeld bij een triatlon

Bestel bij de beste webshops:

Review

Eerder schreven we al een uitgebreide review over de verschillende TomTom Runner sporthorloges. Naast deze horloges, die uiteraard met name ontworpen zijn voor hardlopers, heeft TomTom ook een lijn met TomTom Multi-Sport horloges. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze sporthorloges geschikt voor sporters die verschillende sporten beoefenen. Lees snel verder om meer te weten te komen over de TomTom Multi-Sport horloges.

Hoe ziet de TomTom Multi-Sport er uit?

tomtom multisport horloge

Het design van de TomTom Multi-Sport is vergelijkbaar met de sporthorloges in de TomTom Runner lijn. Het horloge is vrij grof, maar zit comfortabel en licht om de pols. Het scherm is vierkant en vrij groot waardoor de informatie gemakkelijk af te lezen is. Je kunt het horlogebandje van de TomTom Multi-sport gemakkelijk verwisselen en het horloge zo bijvoorbeeld ook in een speciale fietshouder meenemen tijdens het fietsen.

Voor dagelijks gebruik is het horloge wellicht wat te uitgesproken om door te kunnen gaan als gewoon horloge. Het is duidelijk dat het hier om een sporthorloge gaat, maar mocht je hier geen problemen mee hebben kun je het horloge prima de gehele dag omhouden en een bandje aanschaffen met een kleur naar jouw keuze.

Dankzij onder andere het relatief simpele ontwerp met één grote fysieke knop zijn de sporthorloges van TomTom eenvoudig te bedienen.

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Waar de focus bij de TomTom Runner horloges voornamelijk op hardlopen ligt is het TomTom Multi-Sport horloge vooral geschikt voor sporters die verschillende sporten beoefenen, zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen en zwemmen.

Let op: het horloge is niet de meest uitgebreide versie die TomTom op de markt heeft gebracht, maar doet wat hij moet doen. Voor sporters die niet al te veel geld uit willen geven en toch graag verschillende soorten trainingen willen tracken is de TomTom Multi-Sport een goede keuze.

Scroll verder om meer te weten te komen over de verschillen tussen de TomTom Multi-Sport en de andere sporthorloges van TomTom.

Wat kan je allemaal met de TomTom Multi-Sport?

Om er voor jezelf achter te kunnen komen of het TomTom Multi-Sport horloge voor jou een geschikte keuze is, is het natuurlijk goed om te weten wat je allemaal met dit horloge kunt doen. Daarom bespreken we hieronder één voor één de belangrijkste functies en opties van dit sporthorloge.

Geen ingebouwde hartslagmeter

tomtom multisport horloge hartslag

Dit horloge van TomTom is helaas niet uitgerust met een ingebouwde hartslagmeter. Wel beschikt de TomTom Multi-Sport over een ingebouwde GPS sensor. Zo kun je je trainingsgegevens (zoals bijvoorbeeld de afstand die je hebt afgelegd, je snelheid en het aantal calorieën dat je hebt verbruikt) nauwkeurig bijhouden. Gebruikers geven aan dat het horloge snel verbinding kan maken met het GPS signaal waardoor je niet voor je training lang hoeft te wachten totdat je met je work-out kunt beginnen.
Mocht je ook je hartslag bij willen houden dan kun je een losse borstband aanschaffen of het horloge in een pakket samen met de bijbehorende losse hartslagmeter kopen.

Als je helemaal geen gebruik wilt maken van losse accessoires, maar toch graag de je hartslag bij wilt houden kun je ook kiezen voor de TomTom Multi-Sport Cardio. Dit is een iets uitgebreidere versie van de ‘gewone’ TomTom Multi-Sport en beschikt dan ook over een ingebouwde hartslagmeter. Helaas kun je deze ingebouwde hartslagmeter niet tijdens het zwemmen gebruiken.

Geen metingen van dagelijkse activiteiten

Het TomTom Multi-Sport horloge is alleen echt een GPS horloge met opties voor verschillende (outdoor) sporten. Je kunt je dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld het aantal stappen dat je hebt gelopen, niet bijhouden.

Het meten van je training

tomtom multisport sporthorloge sm

De TomTom Multi-Sport kan trainingen zoals hardlopen, fietsen en zwemmen eenvoudig bijhouden. Ook andere sporten die je buiten doet kunnen door middel van het GPS signaal worden gemeten. Helaas is het niet mogelijk om indoor sporten te meten of om sporten te combineren in één work-out met bijvoorbeeld een triatlon optie.

Stopwatch

Ondanks dat er niet heel erg veel opties op het TomTom Multi-Sport horloge zitten kun je wel gebruik maken van een stopwatch.

Waterdicht

Dit sporthorloge van TomTom is tot ongeveer vijftig meter waterdicht. Dit houdt in dat je je geen zorgen hoeft te maken als je met dit horloge gaat zwemmen of douchen. Je kunt het horloge in principe altijd omhouden en prima gebruiken tijdens je trainingen in het zwembad.

Batterijduur

De batterij gaat redelijk lang mee. Je kunt het horloge in GPS modus ongeveer tien uur gebruiken. De batterij van bijvoorbeeld de TomTom Runner 3 gaat uiteraard wel wat langer mee, maar de meeste gebruikers zijn zeer tevreden over de duur van de batterij van de TomTom Multi-Sport.

TomTom Sports app

Door middel van Bluetooth kun je het horloge gemakkelijk synchroniseren met de TomTom Sports app. Deze app is niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld de app van Garmin, maar is wel eenvoudig te gebruiken. Je kunt jezelf blijven uitdagen door het stellen van doelen en het verbeteren van je persoonlijke records. Bovendien kun je je prestaties via social media met je vrienden delen.

De verschillen tussen de TomTom Multi-Sport, TomTom Runner, TomTom Runner 2 en TomTom Runner 3

Ondanks het feit dat de TomTom Multi-Sport in eerste instantie gericht is op sporters die verschillende sporten beoefenen en de TomTom Runner voornamelijk gericht is op hardlopers, zijn de verschillen met het nieuwste sporthorloge (de TomTom Runner 3) niet zo duidelijk. De TomTom Runner 3 biedt namelijk ook de mogelijkheid om je gegevens bij te houden tijdens andere sporten dan alleen hardlopen en daarnaast ook indoor sporten (in tegenstelling tot de TomTom Multi-Sport die alleen trainingen op basis van het GPS signaal kan meten).

De TomTom Runner en TomTom Multi-Sport waren de eerste sporthorloges die zijn uitgebracht. De verschillen tussen deze twee horloges zijn dan ook duidelijk.

Vervolgens zijn ook de TomTom Runner 2 en daarna de TomTom Runner 3 op de markt gebracht. Indien je dus op zoek bent naar het meest uitgebreide sporthorloge die je ook kunt gebruiken tijdens het zwemmen of fietsen dan is de TomTom Runner 3 de beste keuze. Hier vind je meer informatie over dit horloge.

Als je op zoek bent naar een iets goedkoper horloge met wellicht wat verouderde software die je voor verschillende sporten kunt gebruiken dan is de TomTom Multi-Sport een prima keuze voor jou. Let er wel op dat de nieuwere horloges onder andere beschikken over wat meer extra functies, betere duur van de batterij en meer software updates zullen krijgen.

Conclusie

De TomTom Multi-Sport is niet het nieuwste sporthorloge op de markt. Wel is het een goed horloge en doet het wat het moet doen voor een niet al te hoge prijs. Zonder al te veel poespas heb je een fijn GPS horloge aan de TomTom Multi-Sport. Wanneer je ook graag je hartslag bij wilt houden zonder hiervoor een losse borstband te moeten dragen dan is de TomTom Multi-Sport Cardio een prima optie voor jou.

Ben je op zoek naar een zeer uitgebreid horloge met wat meer opties, zoals bijvoorbeeld het ontvangen van notificaties vanaf je smartphone op het horloge? Of het bij kunnen houden van dagelijkse activiteiten? Of wil je er zeker van zijn dat je nog wat software updates zal ontvangen? Neem dan eens een kijkje naar de TomTom Runner 2 of TomTom Runner 3.

Waar te koop

Het TomTom Multi-Sport horloge kun je onder andere online bestellen. Hier kun je het horloge in combinatie met een bijbehorende borstband bestellen voor maar €119,-. Dit horloge wordt bovendien ook in een pakket geleverd met de fietshouder.

Video - look and feel

sporthorloge review

Laat een reactie achter

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!