Bose SoundSport In-Ear AndroidApple Review Sportoordopjes Hardloopzone

Bose SoundSport In-Ear Android/Apple Review

8.6
4.3 1
Boze

Voor- en nadelen

  • Zweet- en waterafstotend
  • Blijven goed zitten
  • De oordopjes zitten erg comfortabel
  • Het kan voorkomen dat je omgevingsgeluid ervaart
  • Geluidskwaliteit voor sommigen slechts 'ok'

Bestel bij de beste webshops:

Review

Bose heeft een naam hoog te houden wanneer het aankomt op kwaliteit en stelt wat dat betreft niet teleur met zijn nieuwe in-ear sport headphones, de Bose SoundSport In-Ear Android. Dat wil zeggen: het zijn zeer degelijke en comfortabele oordopjes die goed blijven zitten tijdens je run of workout en ook nog eens water- en zweetafstotend zijn.

De hoofdtelefoon-lijn van Bose was in het verleden niet altijd even overzichtelijk, maar nu is het makkelijk: aan de ene kant is er de ‘open’ ear-bud-achtige hoofdtelefoon, de SoundSport, en daarnaast de geluidsisolerende SoundTrue Ultra. Meer smaakjes zijn er eigenlijk niet, naast de eventuele verschillende uitvoeringen van de genoemde modellen.

Al voldoet het geluid absoluut voor de non-audiofielen onder ons, hebben sommige professionele critici aangegeven het slechts ‘ok’ te vinden. De gemiddelde consument is in ieder geval meer dan lovend over de geluidskwaliteit. Het enige minpuntje dat wel duidelijk steeds terugkomt is het feit dat er (veel) omgevingsgeluid te horen is, maar dit is een rechtstreeks gevolg van het ontwerp van de oordopjes en hangt samen met de bewuste keuze van de koper.

Design en features

Bose SoundSport In-ear Android regelaar

De Bose SoundSport in-ear headphones zien er redelijk slank en subtiel uit, met een breed scala aan kleuren om uit te kiezen. Van zwart/grijs en koel wit tot flitsend en kleurrijk, goed passend bij de sportieve kwaliteiten van de headphones.

Vanwege de noodzaak om goed in het oor te blijven zitten tijdens inspanning, zijn deze oordopjes, zoals zoveel concurrenten, voorzien van zogenaamde ‘wings’ om de ‘tips’ en dopjes als het ware in je oorschelp te kunnen klemmen.

Heel fijn is dat de Bose Soundsport oordopjes zweet- en waterafstotend zijn, een erg welkome eigenschap voor sportoordopjes, die uiteraard regelmatig blootgesteld worden aan transpirerende gebruikers. En het zou erg zonde – en slecht doordacht – zijn als de oordopjes hierdoor slechter zouden gaan werken of helemaal de geest zouden geven. Je zou deze eigenschap zelfs een must kunnen noemen.

Pasvorm

Bose SoundSport In-ear Android Apple binnenkort

De wings zijn er in drie verschillende formaten, maar in tegenstelling tot aanbod van bijvoorbeeld SMS of Jaybird, zitten de wings aan de tips vast, waardoor je minder pas- en combineermogelijkheden hebt.

Dit lijkt gelukkig voor weinig problemen te zorgen, als je afgaat op de vele positieve reacties op internet aangaande de pasvorm. Zelfs mensen bij wie hiervoor geen enkel model oordopjes goed bleef zitten, hebben met de Bose Soundsports in de roos geschoten.

Geluid

Bose SoundSport In-ear Android Apple vleugelzijkant

Op het gebied van de geluidsreproductie lopen de meningen van critici en consumenten wat uiteen. De gemiddelde gebruiker is zeer goed te spreken over het geluid, dat volgens velen mooi in balans is. Professionele recensenten zien het over het algemeen wat anders. Enerzijds wordt gemeld dat de bas wat aan de zwakke kant zou zijn – wat kan meespelen als je veel hip hop of andere muziek met prominent aanwezige bas luistert – en anderzijds zouden de hoge tonen soms wat te schel zijn.

Maar, ook al is er her en der een puntje van kritiek, het geluid wordt absoluut niet als onvoldoende aangemerkt. Wellicht alleen goed om niet per se een ‘premium’ geluidskwaliteit te verwachten, maar ‘gewoon’ goed.

Wel een – objectief – punt van aandacht is dat er door het ontwerp van de dopjes, die niet echt in het oorkanaal zitten maar een beetje in het oor ‘zweven’, redelijk wat omgevingsgeluid binnen kan dringen. Vooral een probleem in echt drukke of luidruchtige omgevingen, maar goed om te beseffen. Daarnaast is een voordeel van dit ontwerp – naast het wellicht hogere draagcomfort – dat je het verkeer om je heen goed kunt horen, wat natuurlijk veiliger is.

Conclusie

Met de SoundSport in-ear oordopjes heeft Bose een stel zeer degelijke earphones afgeleverd. Het geluid zou nog op een iets hoger niveau kunnen zitten, maar het algehele pakket van eigenschappen maakt van de SoundSport een mooi product. Ze zijn comfortabel, blijven erg goed in de oren zitten, en zijn zweet- en waterafstotend. Allemaal erg fijn voor hardlopers en andere sporters. Ook presteren ze heel behoorlijk.

Wel moet je beseffen dat er door het earbud-achtige ontwerp aardig wat omgevingsgeluid binnen kan dringen. Heb je dit liever niet, kies dan voor de SoundTrue Ultra van Bose. Deze sluiten het oorkanaal helemaal af en houden zo het geluid van je muziek binnen en omgevingsgeluid buiten.

Vind je omgevingsgeluid geen probleem, dan heb je aan de SoundSport een prima set earphones, die met een kleine honderd euro niet heel goedkoop is, maar wel genoeg waar biedt voor het geld en niet ver boven zijn concurrenten zit.

Overigens is het ook belangrijk om te weten dat de SoundSport beschikbaar is voor zowel Android als iOS, dus zorg wel dat je de juiste kiest. Zodat je goed kunt bellen en de muziek kunt bedienen met de afstandsbediening.

sportoordopjes review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!