Fresh ’n Rebel Lace Wireless Sports Review Sportoordopjes Hardloopzone

Fresh ’n Rebel Lace Wireless Sports Review

8.6
4.3 1
Fresh n rebel

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Voor- en nadelen

  • Prima geluid
  • Goede pasvorm
  • Comfortabel
  • Lage prijs
  • Bellen moeilijk vanwege omgevingsgeluid
  • In-line controller soms hinderlijk tijdens hardlopen

Bestel bij de beste webshops:

Review

Fresh ’n Rebel is een jong Nederlands audiobedrijf – opgericht in 2013 – dat interessante producten maakt, met als bekendste voorbeeld waarschijnlijk de trendy uitziende en fijn presterende Rockbox bluetooth speaker. Maar ze hebben ook powerbanks in het assortiment.

Sinds kort heeft Fresh ’n Rebel ook een serie oordopjes op de markt gebracht, allemaal met de naam ‘Lace’. (Daarnaast heeft het merk over-the-ear headphones (waaronder draadloos) gelanceerd, genaamd Caps.)

De ‘normale’ bedrade Lace is gewoon een degelijke earphone, waarbij het snoer (en eartips) verkrijgbaar is in vele kleuren. De Lace Supreme-oordopjes zijn draadloos en bieden een ergonomisch design en betere geluidskwaliteit.

De Lace Sports zijn ook draadloos en daarnaast, je raadt het al, helemaal toegespitst op de sportieve gebruiker. Dat betekent dat ze speciale oorpluggen bevatten die goed in de oren blijven zitten tijdens activiteiten én dat ze zweetbestendig zijn.

Goed bedacht is verder de bijgeleverde back-up audiokabel voor wanneer je per ongeluk de oordopjes vergeten bent op te laden en je tijdens je training zonder ‘juice’ komt te zitten.

Wat al dit moois allemaal moet kosten? Misschien dat dat nog wel het beste nieuws is: nog net geen 50 euro! Als de Lace Wireless Sport niet al te grote steken laat vallen, kan dat bijna niet anders dan een goede deal zijn!

Design en features

Fresh 'n Rebel Lace Wireless Sport

Net zoals bij de bedrade variant is de Lace Sports verkrijgbaar in verschillende kleuren, al zijn het er (nu nog) wat minder (5 in plaats van 8). In zijn uiterlijk verschilt de Sports van zijn bedrade broertje door de stevigere in-line controller – waar het bluetooth-element zich bevindt – en natuurlijk de vleugelvormige oorplugs om de dopjes stevig in je oor te houden.

Al met al hebben de dopjes een aantrekkelijk maar niet al te opvallend uiterlijk. Ook zijn de dopjes prettig van formaat en steken ze niet al te ver uit de oren. De in-line controller heeft tijdens het hardlopen overigens wel soms de neiging om lichtelijk tegen je nek te tikken/stuiteren wat als hinderlijk ervaren zou kunnen worden.

De batterij kan je in theorie acht uur lang van muziek voorzien voordat hij het begeeft. Deze duur is echter wel afhankelijk van je muziekvolume. Als je hem continu voluit zet – overigens niet aan te raden – zal dit meer van de batterij vergen dan wanneer er lagere volumes gehanteerd worden. In de praktijk zul je uit kunnen gaan van een speelduur van een uur of zes.

Pasvorm

Fresh 'n Rebel Lace Wireless Sport

Gebruikers zijn over het algemeen zeer te spreken over de pasvorm en het comfort van de Fresh ’n Rebel Lace Wireless. De oordopjes zitten aangenaam in de oren, zonder te irriteren, en ze blijven bij de meeste mensen goed zitten. Wel is er bij sommigen wat kritiek op de controller die door zijn locatie op het snoer óf tegen de nek komt tijdens het lopen, óf teveel aan de oortjes trekt. Ook merkte een gebruiker op dat de oortjes tamelijk snel uitvallen als je je hoofd ineens naar de zijkant draait. Maar dit lijken uitzonderingen te zijn.

Geluid

De geluidskwaliteit is voor veel gebruikers boven verwachting, zeker gezien de vraagprijs. Het volume waarbij er nog van goed geluid te genieten is, is meer dan acceptabel. Kortom, hij kan voldoende hard.

De basstonen worden ook doorgaans goed weergegeven, terwijl de klanken in de middelste regionen iets te wensen overlaten. Muziek die door bass gedomineerd wordt is, kortom, prima te luisteren. Moet het echter allemaal wat subtieler of gelaagder, dan kom je sneller wat te kort met deze oordopjes.

Een kritiekpunt dat wel verschillende keren naar boven komt, is de geluidskwaliteit tijdens het bellen. De beller of gebelde aan de andere kant van de lijn hoort dan veel omgevingsgeluid, waardoor het moeilijk is elkaar te verstaan. Dit is een duidelijk verbeterpuntje.

Conclusie

Fresh 'n Rebel Lace Wireless Sport

Alle ervaringen en beoordelingen bekijkend, kan toch wel geconcludeerd worden dat de Fresh ’n Rebel Lace Wireless Sport zeer interessante draadloze oordopjes zijn voor hardlopers. Wellicht dat de in-line controller nog met een clip vastgezet kan worden aan een hoofdband of je haar – om onnodig trekken aan de oortjes of tikken tegen je nek te voorkomen – maar daarbuiten zijn deze earphones goed geschikt voor sporters.

Zul je verder geen of weinig gebruik maken van de oortjes om te bellen, dan valt er nog een nadeel weg en is de Lace Wireless Sport helemaal een goed aanbod. Met de goede pasvorm, (spat)waterdichtheid, en back-up audiokabel heeft ie de juiste en doordachte features voor hardlopers. Tel daar de meer dan acceptabele geluidskwaliteit bij op en kijk naar de prijs van nog geen 50 euro en dan moet je concluderen dat de Fresh ’n Rebel Lace Wireless Sport absoluut het proberen waard is.

Video - look and feel

Fresh ’n Rebel Lace Wireless review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

2 5

Qua gebruik (pasvorm en geluid) een fijne set oordopjes, echter na ruim een jaar is de accu / batterij niet meer goed op te laden. Derhalve naar mijn mening een erg matige prijs / kwaliteit verhouding.