Skullcandy Smokin Buds 2 Review Sportoordopjes Hardloopzone

Skullcandy Smokin Buds 2 Review

8.7
4.4 1
Skull Candy

Bekijk meer afbeeldingen op: amazon.nl

Voor- en nadelen

  • Prima geluid voor deze prijsklasse
  • Dopjes blijven meestal goed zitten
  • Zweetbestendig
  • Platte kabel raak niet in de knoop
  • Prijs!
  • Volume niet regelbaar met afstandsbediening
  • Extra set oordopjes was fijn geweest

Bestel bij de beste webshops:

Review

Oordopjes voor rond 30 euro (of 55 voor de draadloze versie) die een acceptabel geluid voortbrengen en ook nog eens goed in je oren blijven zitten tijdens het hardlopen. Kan dat? Afgaande op de ontvangst van de Skullcandy Smokin Buds 2 kunnen we alleen maar antwoorden met ‘ja!’

Skullcandy staat bekend om zijn stijlvolle ontwerpen, opvallende kleuren en originele namen. Het bedrijf mikt op de sportieve, outdoor gebruiker – zoals snowboarders en skaters – en biedt meestal redelijk geprijsde producten. De Smokin Buds 2 oordopjes zijn hierop geen uitzondering.

De eerste Smokin Buds waren een van de eerste in-ear hoofdtelefoons van Skullcandy, iets hoger gepositioneerd dan de Ink’d, vanwege zijn betere geluidskwaliteit. Toch zagen deze oordopjes er vooral funky uit en waren ze niet echt een aanrader voor de ware muziekliefhebbers. De geluidskwaliteit, kortom, liet te wensen over.

De Smokin Buds 2 lijkt het wat dat betreft beter te doen. De form factor komt grotendeels overeen, maar de pasvorm en de geluidskwaliteit van de oordopjes scoren over het algemeen beter dan zijn voorganger. Voeg daar zweetbestendigheid aan toe, en je hebt oortjes waar de gemiddelde hardloper (of andere sporter) ook nog eens veel plezier aan kan beleven. En dat voor dezelfde lage prijs als eerder. Niet slecht.

Skullcandy

Design en features

De oordopjes of tips zelf zien er vrij standaard uit. Rechttoe rechtaan, zonder speciale ‘vleugels’ om ze extra goed in het oor te houden zoals bij concurrenten als Jaybird, Bose en Fresh ’n Rebel. Wel steken ze wat meer uit dan de gebruikelijke stock oordopjes die bij smartphones zitten, maar hier hebben weinig gebruikers klachten over.

Een aantrekkelijke eigenschap van de oordopjes is dat ze transparant zijn, waardoor je mooi het binnenwerk kunt zien zitten. Verder zijn ze, zoals we verwachten bij Skullcandy, weer in verschillende geinige kleurencombinaties te krijgen. (Maar ook gewoon neutraal zwart als je dit liever hebt.) Natuurlijk staat ook het bekende doodshoofd (de skull) uit het logo op de zijkant van (een van) de oortjes afgebeeld.

De oordopjes beschikken ook over een microfoon aan het snoer en een afstandsbediening voor je smartphone. Zodat je comfortabel kunt bellen met de oordopjes in. Jammer is wel dat het geluid niet regelbaar is met deze afstandsbediening. Vervelend als je aan het sporten bent en je wilt even snel het volume aanpassen.

Het fijne van de platte kabel van de oordopjes is dat hij nauwelijks in de knoop raakt, zelfs niet als je hem een tijd ineengepropt in je zak hebt zitten.

Skullcandy

Pasvorm

De Skullcandy Smokin Buds 2 oordopjes hebben silicone eartips, met nog een extra paar bijgeleverd, die volgens veel gebruikers goed in de oren blijven zitten. Wel hadden sommigen graag nog een extra paar eartips bijgeleverd gezien, voor meer pasmogelijkheden.

Als de berichten over de pasvorm kloppen, dan is het best een puike prestatie van Skullcandy. Vaak wordt er een of ander draaisysteem – zoals bij de JBL Inspire 700 – of een setje ‘vleugels’ toegevoegd om de oordopjes beter in de oren te laten zitten tijdens het sporten. Maar de Smokin Buds 2 hebben niets van dit alles, hoewel er wel degelijk gekeken is naar de meest optimale vorm om uitvallen te voorkomen. Dit lijkt succes te hebben.

Verder helpt het dat de oordopjes regen- en zweetbestendig zijn. Tevens komt dit de duurzaamheid ten goede.

Smokin Buds Wireless Geluid

Het geluid is, volgens de meeste berichten, bovengemiddeld goed, met een duidelijke focus op de bastonen. Het hangt een beetje van je smaak af, maar over het algemeen wordt het geluid zeer gewaardeerd. Verwacht niet de meest gedetailleerde of uitgebalanceerde geluidsweergave, maar gezien de prijs is het meer dan acceptabel. Beter in ieder geval dan de meeste oordopjes die je standaard bij een smartphone krijgt.

Conclusie

Met de Smokin Buds 2 heeft Skullcandy een prima set oordopjes geproduceerd, met een mooi uiterlijk, bovengemiddeld geluid, en oortjes die meestal goed blijven zitten tijdens het sporten. Tel daar de zeer aantrekkelijke prijs van 30 euro bij op en je hebt een prima aanbieding voor de gemiddelde luisteraar/sporter.

Video - look and feel

Skullcandy Smokin Buds 2 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!