Geen product geselecteerd

Geen product geselecteerd

vs

Uitgebreide vergelijking

De Apple Watch 6 was al een uitstekende smartwatch, met als grootste nieuwigheid tegenover zijn voorganger de saturatiemeter die het zuurstofgehalte in het bloed meet. Met de Apple Watch 7 (ook wel iWatch 7 genoemd) komt Apple weer met een nieuw, krachtig model op de markt.

Wat zijn de verbeteringen ten opzichte van de Apple Watch 6 en welk model is het beste voor jou? Je ontdekt hier alle antwoorden.

Overeenkomsten tussen Apple Watch 6 en Watch 7

Zoals je kunt verwachten zijn er een aantal belangrijke overeenkomsten tussen de Apple Watch Series 6 en Apple Watch Series 7.

Design

Zowel de Apple Watch 6 als 7 hebben een OLED scherm. Het always-on kleurenscherm wordt bediend via touchscreen. De horlogekast is rechthoekig met afgeronde hoeken. Afgezien van het formaat (daarover later meer bij verschillen) zien ze er in een eerste oogopslag gelijkend uit. Het materiaal van de horlogekast is aluminium en ze zijn beide waterdicht.

Apple Watch 6 en 7 hebben alle twee een touchscreen kleurenscherm (OLED) en een always-on display.

Connectiviteit

Qua connectiviteit laten zowel de Apple Watch Series 6 als Series 7 niets te wensen over. Je kunt notificaties en berichten ontvangen, inkomende oproepen accepteren, verbinden met apps als Runkeeper en Strava en contactloos betalen via Apple Pay.

Ze hebben een zelfstandige muziekspeler, camerabediening, spraakbesturing en een totale opslagcapaciteit van 32 GB.

Qua connectiviteit hebben Apple Watch 6 en 7 veel functies, waaronder notificaties ontvangen, apps downloaden, contactloos betalen en opslag tot 32 GB.

Metingen en sensoren

Als het aankomt op metingen en sensoren dan zien we flink wat overeenkomsten. Deze specificaties zullen het verschil dan ook niet maken in je keuze voor een van de twee modellen.

Zo bezitten ze beide een uitstekende GPS-sensor. De satellietplaatsbepalingssystemen zijn GPS, GLONASS, Galileo en QZSS. Routes inladen is mogelijk en ze geven de navigatie aan op de kaart.

Ook hebben ze een ingebouwde polssensor. Hiermee kun je trainen op hartslagzones. Je krijgt een melding bij het overschrijden van een hartslagzone, alsook bij een onregelmatige hartslag. Tevens wordt het stressniveau gemeten.

Verder hebben deze slimme smartwatches een uitgebreid pakket sensoren. Zo heb je een hoogtemeter, gyroscoop, versnellingsmeter, saturatiemeter, valdetectie en VO2max-meting. Rencadans en verticale oscillatie meten behoren niet tot de mogelijkheden. Je kunt geanimeerde work-outs starten en je prestaties naar een hoger niveau tillen.

Zowel de Apple Watch 6 als Apple Watch 7 doen uitgebreide metingen en sensoren. Zo hebben ze een ingebouwde GPS en polssensor en zijn ze voorzien gyroscoop, saturatiemeter, hoogtemeter en versnellingsmeter.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de Apple Watch 6 en Apple Watch 7

Apple Watch 6 vs 7

Hoewel de Apple Watch 6 Series en Apple Watch 7 Series een aantal belangrijke specificaties gemeen hebben, zijn er ook enkele verschillen op te merken.

Design

De Apple Watch 7 is in een nieuw jasje gestoken. Waar de Apple Watch 6 Series verkrijgbaar was in 40 en 44 millimeter (gewicht 30,5 en 32 gram), komt de Apple Watch 7 Series in 41 en 45 millimeter (gewicht 36,4 en 38,8 gram).

De kleuren van de Watch 6 zijn space gray, zilver, goud, blauw en rood. De kleuren van de Apple Watch 7 zijn witgoud, blauw, nachtblauw, groen en rood. De horlogebandjes van de Watch 6 passen overigens op de Watch 7, dus je kunt lekker afwisselen indien gewenst.

De afmetingen van de Watch 7 zijn niet alleen groter, maar ook de rand om het scherm is kleiner (1,7 mm in plaats van 3 mm). Dat betekent dat er 20% meer ruimte over is voor het scherm. Dit scherm is ook net iets breukbestendiger en heeft een hogere rating voor stofbestendigheid gekregen.

Bovendien kun je afwisselen met nieuwe wijzerplaten die perfect zijn afgestemd op het nieuwe formaat. En dat is nog niet alles, want de Watch 7 heeft een 70% helderder scherm dan zijn voorganger!

Apple Watch 6 is verkrijgbaar in 40 en 44 mm. Apple Watch 7 is verkrijgbaar in 41 en 45 mm en heeft een 70% helderder scherm.

Opladen

De batterij van beide modellen gaat circa 18 uur mee. Daar is met de komst van de Watch 7 dus niets aan veranderd. Toch heeft de Watch 7 een voordeel ten opzichte van de Watch 6. Deze laadt namelijk maar liefst 33 procent sneller op via de meegeleverde usb C kabel.

Apple Watch 7 laadt 33% sneller op dan Apple Watch 6.

Automatisch herkenbaar fietsprofiel

Ben je gek op fietsen? Dan zou de Apple Watch Series 7 een goede upgrade voor je zijn. Een nieuwe functie op dit model is namelijk dat hij het automatisch herkent wanneer je gaat fietsen, ook op een e-bike. Aan de hand van je fietsprestaties berekent hij de calorieverbranding realistischer dan voorheen.

Apple Watch 7 heeft automatische fietsherkenning en berekent op basis daarvan realistisch het aantal verbrande calorieën.

Compatibiliteit

Beide Apple Watches zijn alleen te verbinden met een iPhone, niet met een Android smartphone. Houd er rekening mee dat de minimale vereisten voor Apple Watch 7 besturingssysteem iOS 15 of hoger is. Voor Apple Watch 6 is dat iOS 14 of hoger.

Apple Watch 6 is bruikbaar vanaf iOS 14, Apple Watch 7 vanaf iOS 15.

Cellular (LTE): bellen zonder iPhone

Een leuke toevoeging aan de Apple Watch Series 7 is dat hij ook verkrijgbaar is in Cellular LTE smartwatch variant. Dat wil zeggen dat je een eSim kunt koppelen aan je smartwatch. Daarmee kun je zonder tussenkomst van je iPhone overal bellen en appen met 4G.

We twijfelden of we dit verschil moesten noemen, aangezien dit helaas nog niet mogelijk is in Nederland. Dat komt omdat er nog geen Nederlandse providers zijn die eSim abonnementen aanbieden. Uiteindelijk vonden we het toch de moeite waard om te benoemen, omdat dit al wel in België en Duitsland al wel mogelijk is. Wie weet kun je in de toekomst ook in Nederland gebruik maken van deze slimme upgrade.

Apple Watch 7 (Cellular variant) ondersteunt eSim, waarmee je kunt bellen en appen zonder tussenkomst van je iPhone. Dit is momenteel nog niet mogelijk in Nederland, wel in België en Duitsland.

Eindoordeel

De Apple Watch Series 7 werd op 14 september 2021 aangekondigd als opvolger van de Apple Watch Series 6. Zoals we hebben gezien zitten de verschillen hem vooral in het design, de helderheid van het scherm en de batterijduur.

Kijken we naar de prijs, dan zien we logischerwijs dat de Watch 7 net iets prijziger is. Dat verschil is echter verwaarloosbaar, waardoor je voor enkele tientjes meer de nieuwere Apple Watch aan de haak slaat. Of het dat voor jou waard is dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Waarom kiezen voor de Apple Watch 6?

De Apple Watch 6 Series heeft alles in huis wat je van een goede smartwatch mag verwachten. Zo biedt hij tal van sensoren, heeft hij uitstekende connectiviteit en kun je perfect trainen op hartslagzones. Dit model is een goede keuze wanneer je het niet waard vindt om in die kleine extra’s van de nieuwere Watch 7 te investeren of wanneer de Watch 6 Series beter bij je past qua schermgrootte en kleuren.

Kies voor Apple Watch Series 6 als je:

 • Een smartwatch in de maat 40 of 44 mm wilt hebben
 • Een iPhone hebt die draait op iOS 14
 • Keuze wil hebben uit de kleuren space gray, zilver, goud, blauw en rood
 • De meest voordelige optie zoekt

Waarom kiezen voor de Apple Watch 7?

Wil je graag een Apple Watch die zo snel mogelijk oplaadt? En een model met een zo groot mogelijk scherm? Dan is de heldere Apple Watch 7 je beste keuze. Ook voor fietsers is dit model een aantrekkelijke optie dankzij het geoptimaliseerde fietsprofiel. Hij is net wat prijziger dan zijn voorganger Watch 6, maar dit verschil is zo minimaal dat de snellere oplaadtijd het al meer dan de moeite waard maakt.

Kies voor Apple Watch Series 7 als je:

 • Graag het nieuwste (slimme!) model Apple Watch hebt
 • Een smartwatch in de maat 41 of 45 mm wil hebben
 • Een zo groot en helder mogelijk scherm wilt met minimale rand
 • Een zo kort mogelijke oplaadduur wenst
 • Keuze wil hebben uit de kleuren witgoud, blauw, nachtblauw, groen en rood
 • Regelmatig fietst en de best mogelijke automatische bewegingsherkenning voor deze sport wilt
 • In België of Duitsland wilt (Kies dan voor Cellular LTE variant om te bellen en appen zonder tussenkomt van iPhone)

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs
vs