Apple Watch Series 6 vs Apple Watch SE

Uitgebreide vergelijking

Ben je op zoek naar een sporthorloge van Apple en twijfel je tussen de Apple Watch 6 en de Apple Watch SE?

Dan zit je hier goed.

We vertellen je over de overeenkomsten en verschillen tussen beide Apple modellen. Zo maak je zelf een weloverwogen keuze welke van deze twee het beste bij je past.

Overeenkomsten Apple Watch 6 en Apple Watch SE

Zowel de Apple Watch 6 als de Apple Watch SE zijn uitstekende modellen voor prestatiegerichte sporters die ook gebruik willen maken van de handige connectiviteit tussen hun iPhone en smartwatch.

Functionaliteiten

Als je kijkt naar de specificaties van beide modellen dan zijn er veel gelijkenissen te zien. Zo zijn ze alle twee voorzien van een uitstekende optische hartslagsensor van de tweede generatie. Je krijgt meldingen bij een te hoge, lage of onregelmatige hartslag.

Ook bieden ze basisfunctionaliteiten voor het meten van afstanden, calorieën en andere prestaties. Ze zijn voorzien van een kompas, GPS, always-on hoogtemeter, versnellingsmeter en gyroscoop. Ze zijn waterbestendig tot 50 meter.

De Apple Wireless W3-chip is uitgerust met bluetooth versie is 5.0. Ze hebben een luide speaker, microfoon en kunnen contactloos betalen via Apple Pay.

Beide modellen hebben qua specificaties veel gemeen. Ze zijn voorzien van diverse sensoren, hebben uitstekende GPS en zijn geschikt om contactloos mee te betalen via Apple Pay.

Batterijduur

De batterijduur van de Watch 6 en Watch SE is 18 uur bij actief gebruik. Hieronder verstaan we het gebruiken van apps, het afspelen van work-outs, het luisteren van muziek en het gebruik van GPS.

Muziek en apps kun je op deze sporthorloges overigens genoeg kwijt, want ze hebben beide een opslagruimte van 32 GB.

De Apple Watch 6 en Apple Watch SE gaan circa 18 uur mee tijdens actief gebruik.

Design

Ook qua design lijken deze twee modellen erg veel op elkaar. Ze hebben een grote en beeldvullende display met geronde hoeken. De OLED retina-scherm heeft een helderheid van 1000 nits. De achterzijden van de modellen zijn gemaakt van keramiek en saffierkristal.

Je kiest tussen een 40 mm en 44 mm aluminium uitvoering. Hierbij is de schermdiagonaal 1,57 of 1,79 inch. Je hebt keuze uit verschillende soorten en kleuren bandjes, waarbij de standaard een siliconen bandje is. De horlogebandjes zijn verwisselbaar.

Apple Watch 6 en Apple Watch SE hebben afgeronde hoeken en zijn verkrijgbaar in 40 en 44 mm. Je kiest tussen verschillende kleuren en kunt de horlogebandjes verwisselen.

De belangrijkste verschillen tussen Apple Watch 6 en Apple Watch SE

De Apple Watch 6 is een nieuwer model dan de Apple Watch SE. Dit is terug te zien in de uitgebreidere specificaties. We vertellen je meer over de verschillen die mogelijk doorslaggevend kunnen zijn in je keuze voor een van deze twee sporthorloges.

Extra functionaliteiten

De Apple Watch 6 bezit een aantal functionaliteiten die aan de Apple Watch SE ontbreken. De Watch 6 bezit namelijk een uitstekende zuurstofsaturatiesensor om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Dit kan echt een toevoeging zijn voor iedereen die de prestaties en gezondheid beter wil monitoren.

Tevens heeft de Apple Watch 6 een elektrische hartslagsensor voor het maken van een elektrocardiogram (ECG-functionaliteit / hartfilmpje). Zo krijg je meer inzicht in het verloop van je hartslag.

De Apple Watch 6 is voorzien van zuurstofsaturatiesensor en ECG-functionaliteit. Op de Apple Watch SE ontbreken deze functies.

Gebruiksvriendelijkheid

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid heeft de Apple Watch 6 een aantal verbeteringen ten opzichte van de Apple Watch SE. Zo is de Watch 6 iets sneller dankzij de S6 SiP dual-coreprocessor. Hij ondersteunt daarnaast 5 GHz wifi.

Tevens heeft de Watch 6 een always-on display. Wat handig is want nu kun je direct het display aflezen.

De Apple Watch 6 heeft een always-on display en een snellere processor dan de Apple Watch SE.

Oplaadtijd

Wat ook nog een belangrijk pluspunt is van de Apple Watch 6 ten opzichte van de Apple Watch SE is de oplaadtijd. Zoals je hebt kunnen lezen is de batterijduur vergelijkbaar, maar als het gaat om snel opladen dan is de Watch 6 de duidelijke winnaar. Deze zit twee keer zo snel vol dan de SE!

De Apple Watch 6 laadt tot twee keer sneller op dan de Apple Watch SE.

Eindoordeel

Je hebt nu gelezen over de overeenkomsten en verschillen tussen de Apple Watch SE en de Apple Watch 6. Beide modellen zijn uitstekende sporthorloges, maar de Watch 6 heeft net iets meer functionaliteiten/upgrades ten opzichte van de Watch SE. Deze upgrades zijn ook terug te zien in de prijs, waardoor je met de Watch SE voordeliger uit bent dan met de Watch 6.

Waarom kiezen voor Apple Watch 6?

De Apple Watch 6 is een uitstekend Apple sporthorloge voor de prestatiegerichte sporter. Hij is op meerdere punten verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers door een snellere processor en diverse extra functionaliteiten, zoals ECG-meting en zuurstofsaturatiemeting. Met een helder always-on display kun je ook buiten optimaal gebruikmaken van deze watch.

Kies voor Apple Watch 6 als je:

  • Een zuurstofsaturatiemeter voor jou een pre of must is.
  • Meer inzicht wil in het verloop van je hartslag met de ECG-functionaliteit.
  • Een zo helder mogelijk scherm met always-on display wilt.
  • Het sporthorloge zo snel mogelijk wilt opladen.

Waarom kiezen voor Apple Watch SE

Ook de Apple Watch SE heeft veel functionaliteiten die voor de prestatiegerichte sporter goed van pas komen. Een reden om deze te verkiezen boven de Watch 6 is voornamelijk de prijs. Als voor jou een ECG-meting en zuurstofsaturatiemeting niet van belang zijn en als je een always-on scherm geen must vindt, dan is de Watch SE de beste keuze.

Kies voor Apple Watch SE als je:

  • Een zuurstofsaturatiemeter en ECG-meting geen must vindt;
  • Het voor jou niet uitmaakt dat het scherm niet altijd aan staat;
  • Tevreden bent met de uitgebreide basisfuncties van dit model en wanneer je niet wilt investeren in extra functies die je niet gebruikt.
vs