Apple Watch Series 6 vs Polar Vantage V2

Uitgebreide vergelijking

Apple Watch 6 en Polar Vantage V2 zijn allebei geavanceerde sporthorloges.

Twijfel je tussen deze twee toppers?

Dan zit je goed. We gaan in op de overeenkomsten en belangrijkste verschillen: welke watch is het meest geschikt voor welk type sporter?

Let op: De nieuwste Vantage V3 is ook al uit, bekijk de Polar Vantage V3 review!

Overeenkomsten tussen Apple Watch 6 en Polar Vantage V2

Hoewel Apple Watch 6 en Polar Vantage V2 twee verschillende merken zijn, zien we op het gebied van functionaliteiten een aantal belangrijke overeenkomsten.

Dagelijkse metingen

Voor het doen van dagelijkse metingen zit je zowel met de Polar Vantage V2 als de Apple Watch 6 goed. Afstand, calorieën, hartslag, slaap en snelheid, ze houden het nauwkeurig voor je bij. Ook geven ze advies over de waterinname.

Daarnaast adviseren ze over slaap. Ze meten slaapduur en geven zelfs aan wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Tevens geven ze tips voor het reduceren van stress.

Ze hebben beide een ingebouwde polssensor voor het meten van de hartslag. Dat kan zelfs onder water! Je krijgt een melding bij het overschrijden van de hartslagzone en krijgt een advies voor herstel.

Apple Watch 6 en Polar Vantage V2 komen goed overeen in het doen van sportmetingen, stress en slaap. Ze zijn alle twee voorzien van optische hartslagmeter.

GPS-functies

Kijken we naar de GPS-functies, dan hebben we zowel bij de Watch 6 als de Vantage V2 niets te klagen. Ze hebben een ingebouwde GPS-ontvanger en werken met meerdere satellietplaatsbepalingssystemen, namelijk GPS, GLONASS en Galileo en QZSS.

Je kunt routes inladen en afstanden meten. De Vantage V2 geeft ook de afstand tot de bestemming en heeft een trackback-functie.

beide watches hebben een ingebouwde GPS-ontvanger en maken gebruik van GLONASS, GPS, Galileo en QZSS.

Touchscreen

Beide modellen zijn voorzien van touchscreen én knop. Zo kun je ze altijd optimaal besturen. Ook hebben ze alle twee een always-on display. Je hebt dus altijd zicht op de tijd, datum en andere meldingen.

Ze hebben alle twee touchscreen en een always-on display.

De belangrijkste verschillen tussen Apple Watch 6 en Polar Vantage V2

Natuurlijk zijn er ook een aantal belangrijke verschillen te vinden tussen de Apple Watch 6 en de Polar Vantage V2. Deze zijn mogelijk doorslaggevend in je keuze voor een van de twee sporthorloges.

Sporthorloge of smartwatch

Als je kijkt naar het voornamelijke gebruikersdoel van deze watches, dan zie je dat de focus bij alle twee ergens anders op ligt. Hierdoor zouden we kunnen stellen dat de Polar Vantage V2 in de basis dient als sporthorloge, terwijl de Apple Watch 6 meer uitblinkt in smartwatchfuncties.

De Polar Vantage V2 heeft bijvoorbeeld een eigen trainingsplatform dat gekoppeld is aan de Polar app. Hier kun je gebruikmaken van een virtuele trainer en tot in detail je resultaten monitoren.

Ook kun je een trainingsplan opzetten op basis van je eerdere resultaten. Daarnaast ontvang je een dagelijks rapport met interessante data over je bewegingsactiviteiten.

Apple Watch 6 legt daarentegen meer focus op connectiviteit en smartwatchfuncties. Zo is het eenvoudig om je horloge met een smartphone of muziekapp te connecten. Ook kun je er contactloos mee betalen. Daarnaast heeft deze watch ook functies voor work-outs, maar deze zijn minder uitgebreid dan bij de Polar Vantage V2.

Polar Vantage V2 legt de focus op work-outs en sportresultaten, Apple Watch 6 blinkt juist meer uit in connectiviteitsfuncties.

Metingen en sensoren

Duiken we specifiek in de metingen van beide sporthorloges, dan zien we dat de Polar Vantage V2 uitgebreider is. Zo geeft hij hersteladvies en meet hij de fitnessleeftijd.

Specifiek gekeken naar hardloopfuncties zijn we bij de Vantage V2 opties voor het meten van de grondcontacttijd, verticale oscillatie en rencadans.

Kijken we naar sensoren, dan komt de Apple Watch 6 weer beter uit de bus. Deze is voorzien van saturatiemeter en gyroscoop, twee sensoren die ontbreken bij de Vantage V2. Ook geeft Apple een melding bij een onregelmatige hartslag, waardoor je eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig zou kunnen herkennen.

De Vantage V2 doet specifiekere metingen die gerelateerd zijn aan sport, de Watch 6 legt meer focus op sensoren voor het meten van de gezondheid, zoals onregelmatige hartslag.

Design

Op het gebied van design zijn er ook flink wat verschillen te vinden. De Polar Vantage V2 is voorzien van ronde horlogekast, terwijl de Apple Watch 6 een rechthoekige vorm heeft. Apple is tevens een stuk lichter, met 36,5 gram tegenover 52 gram.

Het Vantage V2 scherm is gemaakt van Gorilla glass. Het is een LCD-scherm met een schermdiagonaal van 1,2 inch. De Watch 6 is gemaakt van gehard glas. Dit met OLED scherm en diagonaal van 1,78 inch.

Het grootste verschil in design is de horlogekast. Ze hebben een ander type scherm én een andere vorm. Qua gewicht is Watch 6 stukken lichter.

Batterijduur

Beide sporthorloges hebben een goede batterijduur, maar de Vantage V2 gaat net iets langer mee. Namelijk tot 40 uur in trainingsmodus en tot 100 uur in stand-by. Dit tegenover maximaal 18 uur bij de Watch 6. Deze moet je iedere dag opladen.

De batterij van de Vantage V2 gaat veel langer mee dan die van de Watch 6.

Besturingssysteem

De Apple Watch 6 is een ideale smartwatch, maar wel alleen voor iPhone gebruikers. Hij kan berichten ontvangen, inkomende oproepen accepteren en betalingen uitvoeren (Apple Pay). Helaas kun je daar als Android-gebruiker weinig mee. De Vantage V2 is compatibel met zowel iOS als Android.

De Vantage V2 is compatibel met iOS en Android, de Watch 6 alleen met iOS.

Eindoordeel

De Apple Watch 6 en de Polar Vantage V2 zijn beide uitstekende horloges, maar allebei met een andere focus. Zo is de Polar Vantage V2 een betere keuze voor de actieve sporter die gericht work-outs wil afstemmen en resultaten tot in detail wil monitoren.

De Apple Watch Series 6 is een betere keuze voor iedereen die graag focus legt op de gezondheid in het algemeen en daarnaast de watch ook wil gebruiken als verlengstuk van de iPhone.

Kijken we naar de aanschafprijs dan zien we een vergelijkbaar bedrag. De Polar Vantage V2 is net een klein beetje duurder, maar dat is een minimaal verschil. Beide vallen ze onder de premium sporthorloges.

Waarom kiezen voor de Apple Watch 6?

De Apple Watch 6 is een interessante keuze voor iedereen met een iPhone die een smartwatch zoekt die als verlengstuk te gebruiken is. Of je nu muziek wilt luisteren, oproepen wilt accepteren of contactloos wil betalen met je Watch 6, dan kan allemaal.

Daarnaast heeft hij veel verschillende interessante functies voor het monitoren van de gezondheid en sportresultaten.

Kies voor Apple Watch 6 als je:

  • Een lichtgewicht smartwatch zoekt met een rechthoekig design
  • Je smartwatch als verlengstuk van je iPhone wilt gebruiken, waarmee je oproepen kunt ontvangen en contactloos kunt betalen
  • Een onregelmatige hartslag snel wilt detecteren

Waarom kiezen voor Polar Vantage V2?

Bij de Polar Vantage V2 maakt het niet uit of je een Android smartphone of een iPhone hebt. Je kunt ze beide verbinden en gebruikmaken van de uitgebreide Polar app, waarmee je tot in detail je sportprestaties kunt bijhouden. Op basis daarvan stel je gepersonaliseerde trainingen samen.

Kies voor Polar Vantage V2 als je:

  • Een uitgebreid sporthorloge zoekt met maximale functies voor het afstemmen van je trainingen op basis van je eerdere resultaten
  • Een zo lang mogelijke batterijduur belangrijk vindt
  • Wilt connecten met Android of iOS
vs