Fitbit Inspire 3 vs Fitbit Inspire 2

Uitgebreide vergelijking

De activity trackers van Fitbit zijn razend populair. Dat komt voor een deel door de aantrekkelijke prijs en voor een ander deel door de vele mogelijkheden.

Die aantrekkelijke prijs ligt net onder de 100 euro, dus past al tamelijk gauw in je budget.

Maar goed. De Fitbit 2 stamt alweer uit 2020 en dat lijkt best oud in activity trackers-land. Gelukkig bracht de Amerikaanse producent op 24 augustus 2022 een nieuwe versie op de markt.

Die draagt de naam Fitbit Inspire 3 en kan op dit moment worden besteld voor 99 euro. Heeft 2 jaar technische doorontwikkeling ook echt vernieuwingen in de Fitbit 3 gebracht?

Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Fitbit Inspire 3 en Inspire 2 voor je naast elkaar gezet.

Fitbit Inspire 3 en 2: De overeenkomsten

Beide versies meten allerlei lichaamsfuncties met hun sensoren aan de onderkant van de horlogekast. Via de huid krijg je bijvoorbeeld zicht op jouw hartslag van dat moment.

Ook de temperatuur van de huid wordt gemeten en natuurlijk je level van stress.

Beide Fitbits gebruiken de gps-functie van de smartphone. Ze hebben dus geen eigen gps-functionaliteit, zodat je altijd je telefoon moet meenemen om gps-info te ontvangen.

De Inspire 2 en 3 beschikken allebei over een aanraakscherm. Je kunt ze dus met je vinger bedienen.

De horlogekast van beide versies is langwerpig en in de polsband geïntegreerd. Die polsband is in beide gevallen gemaakt van siliconen. Met de Fibit 2 en 3 kun je tot 50 meter duiken.

Fitbit Inspire 3 versus 2: De verschillen

Fitbit Always On

Maar er is vooruitgang te bespeuren. Je Inspire 3 is vanaf nu Always On als je dat wilt. Dit maakt de tijd aflezen erg gemakkelijk. In tegenstelling tot bij de Fitbit 2 hoef je daarvoor niet eerst een handeling te verrichten.

De Fitbit Inspire 3 beschikt over een Always-On-Display. Iets dat de Fitbit Inspire 2 nog niet had.

Vrolijk genieten van kleur

En dat is niet het enige dat veranderde aan het display van de Fitbit serie. Het scherm van de Fitbit 2 was nog steeds monochroom. Maar dat wordt nu anders. Je krijgt vanaf nu namelijk kleur om je pols.

De producent heeft in de Fitbit 3 een kleurrijk AMOLED scherm ingebouwd. Een hele vooruitgang met meer mogelijkheden voor vrolijk design.

De Fitbit Inspire 3 is uitgerust met een AMOLED kleurenscherm. De Fitbit Inspire 2 moet het nog doen met monochroom.

Een upgrade voor de draadloze verbinding

Bij een activity tracker is de verbinding met je telefoon best wel belangrijk. Dat vereist een stabiele verbinding die liefst ook zo zuinig mogelijk met energie omgaat.

Ook op dat vlak is er de afgelopen 2 jaar veel verbeterd. Je ziet dit in de Filtbit Inspire 3 terug. Die beschikt namelijk over bluetooth 5.0, terwijl voorganger Inspire 2 nog werd uitgerust met bluetooth 4.2.

Bluetooth 5.0 in de Fitbit Inspire 3 is stabieler en zuiniger dan bluetooth 4.2 in de Fitbit Inspire 2.

Nieuw design dat opvalt

Bij de overeenkomsten tussen de 2 versies vertelden we je al dat beide Inspires langwerpig zijn en in de polsband geïntegreerd.

Tot zover is er inderdaad overeenkomst, maar het nieuwe design van de Fitbit 3 straalt van je pols af.

Dat design zorgt voor een heel andere look dan waarover voorganger Fitbit 2 beschikt. Vooral de manier waarop bij de Fitbit 3 de siliconen polsband en de horlogekast in elkaar overvloeien valt op.

Daar komt nog iets anders bij. Want bij de Fitbit 3 is de langwerpige kast van het horloge iets breder en langer is geworden. Bovendien is de horlogekast een beetje dunner gemaakt.

Bij de Fitbit Inspire 3 is de horlogekast iets langer, breder en dunner. Optisch vloeit de polsband over in de horlogekast. Heel anders dan de onderbroken band bij de Fitbit Inspire 2.

Meer meten met de Fitbit Inspire 3

Je vindt in de Inspire 3 dus op allerlei vlakken voortgeschreden techniek. Zo zijn schermtechniek, draadloze verbinding en design nu helemaal van laatste kwartaal 2022.

Maar kun je met het nieuwe horloge nou ook meer meten? Jazeker, de Fitbit 3 is namelijk voorzien van een optische infrarood sensor. Die meet het zuurstofgehalte in het bloed. Zo’n sensor had de Fitbit 2 nog niet.

De Fitbit Inspire 3 is uitgerust met een infrarood sensor die het zuurstofgehalte in het bloed meet. De Fitbit Inspire 2 had deze nog niet.

Conclusie: Fitbit Inspire 3 of 2?

Als je de 2 horloges naast elkaar zet, zie je dat er tussen de Fitbit 2 en 3 echt grote verschillen zijn. Eigenlijk raken die verschillen alle facetten van dit horloge.

Uiterlijk is er veel veranderd, er zijn technische verbeteringen en de nieuwe activity tracker beschikt over een extra functie.

Zeker met een prijs die net onder de 100 euro is gebleven, maakt dat de aanschaf van de nieuwe Fitbit 3 best aantrekkelijk.

Daar staat tegenover dat de Inspire 2 waarschijnlijk behoorlijk snel in prijs zal gaan zakken. Dat biedt weer andere mooie mogelijkheden.

Alleen jij kunt in je eigen portemonnee kijken, dus wat dat betreft blijft de keuze aan jou.

Kies voor de Fitbit Inspire 3 als je:

  • een AMOLED kleurenscherm wilt hebben op je activity tracker
  • een Always-On functie best wel handig vindt
  • de voordelen van bluetooth 5.0 waardeert
  • graag kiest voor het nieuwste design
  • meting van het zuurstofgehalte in je bloed een nuttige extra vindt

Kies voor Fitbit Inspire 2 als je:

  • gebruik wilt maken van een flink prijsvoordeel
  • een verbinding met bluetooth 4.2 stabiel genoeg vindt
  • het design met onderbroken polsband juist heel mooi vindt
  • zuurstofmeting niet nodig vindt, omdat je de activity tracker vooral als polshorloge gebruikt
vs