Fitbit Inspire HR versus Fitbit Inspire 2 Activity Tracker Hardloopzone

Fitbit Inspire vs Fitbit Inspire 2

Uitgebreide vergelijking

Qua uiterlijk is de Inspire misschien wel het meest herkenbare model dat Fitbit ooit heeft uitgebracht.

Logischerwijs blijft het niet bij 1 modelletje, maar volgen er meer. De grote vraag bij het uitbrengen van nieuwe modellen blijft altijd: is er daadwerkelijk iets veranderd?

Wij hebben dit eens voor jou uitgezocht en netjes op een rijtje gezet!

Fitbit Inspire vs Fitbit Inspire 2: de overeenkomsten

Inhoud en design

Stel je voor: je koopt een gloednieuwe activity tracker. Het spannendste moment is en blijf dan het uitpakken van jouw aanwinst, toch?

We kunnen je al verklappen dat Fitbit op dat gebied niets heeft veranderd bij de Fitbit Inspire 2.

Nog steeds tref je in jouw doosje de activity tracker aan, tezamen met een bandje (zowel breed als smal) en tot slot de oplader. Ook aan het kenmerkende design van de Fitbit Inspire is nagenoeg niets veranderd.

Jij krijgt dus nog steeds dat mooie, slanke activity tracker met fysieke knop aan de zijkant die je kunt gebruiken als de “terug” knop.

Sensoren, oplaadduur en geheugen

Een andere overeenkomst is dat Fitbit voor de Inspire 2 gebruik maakt van dezelfde sensor, namelijk de 3-axis accelerometer.

Daarnaast ben jij met het opladen evenveel tijd kwijt bij de Fitbit Inspire 2 en beschikt hij over een gelijkwaardig geheugen.

Metingen en notificaties

Op het gebied van slaapmetingen, die natuurlijk minstens zo belangrijk zijn als de activiteitenmetingen, biedt de Inspire 2 eveneens dezelfde functionaliteiten.

Daarnaast komen alle notificaties van jouw telefoon, zoals berichtjes en updates, net als bij het voorgaande model netjes binnen op jouw activity tracker.

Waterbestendig

Tot slot heeft Fitbit ervoor gezorgd dat ook dit nieuwe model van de Inspire ‘gewoon’ waterbestendig is; wel zo handig toch?

Fitbit Inspire vs Fitbit Inspire 2: wat is er veranderd?

Hartslagmonitor

Het grootste verschil ten opzichte van de Fitbit Inspire is dat de Fitbit Inspire 2 standaard beschikt over een hartslagmeter.

Bij het voorgaande model was dit enkel nog besteed aan de Inspire HR-variant, waar de Inspire niet over dergelijke meting beschikte.

GPS

Een ander aspect waar de Inspire 2 punten mee scoort, is de gps-functie. De gps-functie is weliswaar niet ingebouwd, maar het voorgaande model beschikte überhaupt niet over deze functie.

Batterijduur

Voor de fanatieke sporters heeft Fitbit eveneens een mooie upgrade gedaan met betrekking tot de batterij. Waar je voorheen 5 dagen met een volle batterij kon doen, is dat nu maar liefst 10 dagen!

Met andere woorden, het smoesje dat jouw activity tracker leeg is zal niet zo vaak meer werken.

Trappen

Waar je ook geen smoesje meer voor nodig hebt, dat zijn de gelopen trappen.

Een grote ergernis van vele gebruikers was dat de Inspire de gelopen trappen niet goed kon meten, maar dat is verleden tijd. De Inspire 2 houdt namelijk wel je gelopen trappen bij, tot grote vreugde van gebruikers die wonen op de 7e.

Synchronisatie en bluetooth

Tot slot zijn er nog enkele kleine verbeteringen aangebracht op technisch gebied.

Zo synchroniseerde het voorgaande model tot 6 meter, waar de Inspire 2 dit tot maar liefst 30 meter kan. Daarnaast maakt de Inspire 2 gebruik van Bluetooth 4.2 ten opzichte van 4.0 bij de Inspire.

Fitbit Inspire vs Fitbit Inspire 2: de conclusie, welke past bij jou?


Kortom, hoewel het nagenoeg onveranderde design weinig verraadt, is er wel degelijk iets veranderd bij de Inspire 2 ten opzichte van het voorgaande model.

Met name de mogelijkheden en nauwkeurigheid van de tracking zijn verbeterd door de gps-functionaliteit, de hartslagmonitor, het meten van trappen en de verbetering rond de synchronisatie.

Met andere woorden, zoek jij een simpele stappenteller, dan is de Fitbit Inspire een uitstekende optie. Wil jij alle details van jouw activiteiten weten en leef jij voor ‘meten is weten’, dan kun je beter voor de Inspire 2 gaan!

Ontdek de beste prijs bij de volgende webshops

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs