Fitbit Luxe vs Apple Watch Series 6

Uitgebreide vergelijking

Twijfel je tussen de Fitbit Luxe en de Apple Watch 6? Dan zit je goed in dit vergelijkingsartikel.

We gaan in op de overeenkomsten en verschillen tussen de twee slimme horloges, zodat je een weloverwogen keuze maakt welke van deze twee het beste bij je past.

Overeenkomsten tussen Fitbit Luxe en Apple Watch 6

Hoewel de Fitbit Luxe en de Apple Watch 6 twee compleet andere modellen zijn, hebben ze enkele overeenkomsten. Wat hebben ze gemeen?

Basisfunctionaliteiten

Qua basisfuncties mag je een gelijk niveau verwachten. Denk aan caloriemeting, automatische bewegingsherkenning, het meten van stappen, conditie, hartslag, slaap, snelheid en stress.

Tevens hebben ze alle twee een versnellingsmeter en saturatiemeter. Met de VO2-max meting krijg je een indicatie van de maximale zuurstofopname van het bloed.

Je kunt fitness work-outs starten, onder andere voor circuittraining en intervaltraining. Dit voor hardlopen, fietsen en andere sporten, buiten en in de sportschool.

Ze hebben datumaanduiding, een timer en stopwatch, alarmfunctie en automatische tijdsynchronisatie.

Voor het doen van de belangrijkste metingen zoals calorieën en stappen mag je van beide modellen een nauwkeurige weergave verwachten.

Touchscreen

Beide modellen zijn voorzien van een touchscreen scherm. Het gaat om een helder kleurenscherm met hoge resolutie en goed afleesbaar in de zon.

Ze zijn alle twee voorzien van kleurenscherm touchscreen.

De belangrijkste verschillen tussen Fitbit Luxe en Apple Watch 6

Als we de prijzen van beide modellen naast elkaar leggen dan zien we een flink verschil. Fitbit Luxe heeft een aantrekkelijke instapprijs, terwijl Apple Watch Series 6 een premium aankoopbedrag heeft. Je mag dus ook zeker verschillen in functies verwachten.

Design

Als we de twee fitnesshorloges naast elkaar leggen dan is het eerste dat opvalt het verschil in design. De Fitbit Luxe heeft zoals de naam al aangeeft een bijzondere, premium, sieradenachtige uitstraling.

De horlogekast is voorzien van RVS randje en als bandje kun je zelfs voor een schakelarmband kiezen.

Tegenover het slanke design van de Luxe staat de Apple Watch 6. Deze is verkrijgbaar in 40 en 44 mm. Hij heeft een rechthoeken horlogekast met afgeronde hoeken. De Watch 6 heeft een always-on display.

Fitbit Luxe heeft een slank en licht design in sieradenachtige stijl, Apple Watch 6 heeft met het dikkere bandje en rechthoeken scherm meer de uitstraling van een smartwatch.

Batterijduur

De Apple Watch 6 is een bezige bij die qua functionaliteiten heel erg veel te bieden heeft. Dit heeft echter een flink effect op de batterijduur. Deze gaat met een vermogen van 304mAh zo’n driekwart dag mee.

De Fitbit Luxe houdt het tot 2 dagen uit. Dat is ruim dubbel zo lang! Voordeel van de Watch 6 is dan wel weer dat hij draadloos oplaadbaar is.

Fitbit Luxe gaat tot 2 dagen mee, de Apple Watch 6 minder dan een dag.

Sport & gezondheidsfunctionaliteiten

Basisfuncties bieden deze wearables alle twee. De Luxe focust voornamelijk op gezondheidsopties, zoals stressreductie en hartslagmetingen met meldingen bij het overschrijden van zones.

Ook op het gebied van slaap en wateropname krijg je advies. Kortom, 24/7 tracking, waarbij de gegevens opgeslagen worden in de Fitbit app.

Apple Watch 6 Series blinkt dan juist weer meer uit in sportfuncties. Zo is hij bijvoorbeeld voorzien van een ingebouwde GPS-sensor, heeft hij een barometer en cadansmeter.

Tevens is hij meer geschikt voor zwemmers. Zo heeft hij zelfs een slagteller en herkent hij automatisch zwemslagen.

De Apple Watch 6 is meer geschikt voor mensen die focus leggen op het verbeteren van de sportprestaties en gezondheid. De Fitbit Luxe richt zich meer op het reduceren van stress en het verbeteren van slaap.

Verbindingen

Als het aankomt op verbindingen dan komt de Apple Watch 6 als duidelijke winnaar uit de bus. Deze kan contactloos betalen, heeft een zelfstandige muziekspeler, camerabediening en spraakbesturing. Tevens kan hij inkomende oproepen accepteren en weigeren.

De Luxe heeft bluetooth, de Watch 6 heeft tevens wifi. Verbind hem met apps als Runkeeper en Spotify.

Let op, groot nadeel van de Apple Watch 6 is dat hij alleen compatibel is met iOS. Je zult daarom een Apple-gebruiker moeten zijn. Ben je dit niet, dan is de Fitbit Luxe een logischere keuze.

Apple Watch 6 kan contactloos betalen, zelfstandig muziek bedienen en oproepen accepteren. De Fitbit Luxe mist deze functies, maar is in tegenstelling tot de Watch 6 compatibel met Android.

Eindoordeel

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er flink wat verschillen tussen de Fitbit Luxe en de Apple Watch 6. Ze vallen in een heel ander segment, waardoor het lastig wordt om ze écht te vergelijken.

De Watch 6 is namelijk uitgebreider in functies, maar is tevens prijziger. Het is dus maar net wat je wenst aan specificaties.

Is voor jou echter voornamelijk de aankoopprijs en de uitstraling van belang en ben je op zoek naar een basistracker? Dan is de Luxe de beste keuze!

Waarom kiezen voor de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe heeft een aantrekkelijke uitstraling in sieradenachtige stijl. Tel daarbij op een aantrekkelijke prijs, een batterij die enkele dagen meegaat en een scala aan basisfuncties voor het tracken van sportprestaties en het optimaliseren van de gezondheid. Dit zijn de ingrediënten voor dit uiterst aantrekkelijk fitnesshorloge!

Kies voor Fitbit Luxe als je:

 • Basismetingen op het gebied van sportprestaties wilt doen;
 • Je gezondheid wil verbeteren met behulp van o.a. stressreductie en slaapverbetering;
 • Een batterij wil die langer dan een dag meegaat;
 • Op zoek bent naar een model met sieradenachtige stijl;
 • Een klein budget wil investeren in een gedegen horloge;
 • Een Android of iOS besturingssysteem hebt.

Waarom kiezen voor de Apple Watch 6?

Apple-gebruikers worden vast en zeker blij van deze Watch 6 van Apple. Hij is super uitgebreid in functies voor het monitoren van sportprestaties en behalen van doelen. Met functies als livetracking en zelfstandig muziek afspelen krijg je spontaan zin om te gaan sporten.

Kies voor Apple Watch 6 als je:

 • Uitgebreide functies wenst op het gebied van sportprestaties en gezondheid monitoren;
 • Een zwemmer bent die ook in het water wilt tracken;
 • Contactloos wil betalen en toegang wil tot een zelfstandige muziekspeler;
 • Ingebouwde GPS en livetracking wilt;
 • Een Apple-gebruiker bent (alleen compatibel met iOS).
vs