Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 3

Uitgebreide vergelijking

Onlangs is de Fitbit Luxe aan de Fitbit collectie toegevoegd. Twijfel je tussen dit nieuwste exemplaar en het oudere model de Fitbit Charge 3?

In dit artikel gaan we in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee sporthorloges. Zo maak je een weloverwogen keuze welke het beste bij je past.

Overeenkomsten tussen Fitbit Luxe en Fitbit Charge 3

De Fitbit Luxe en Fitbit Charge 3 hebben een aantal overeenkomsten. Ze zijn beide in de markt gezet als activity tracker. Dit is dan ook precies waar deze twee horloges in uitblinken.

Activiteiten tracken

Fitbit Charge 3 is al een wat ouder model, want ondertussen is zijn opvolger Fitbit Charge 4 al op de markt. Dat wil echter niet zeggen dat de Charge 3 onderdoet in functionaliteiten. Er zijn een aantal overeenkomsten met de Fitbit Luxe.

Zo koppel je deze sporthorloges met de Fitbit-app om uitgebreid inzicht te krijgen in je dagelijkse activiteiten, van afstand tot calorieën en hartslag(zones). Ook zijn ze voorzien van slaaptracking. Je krijgt advies voor het verbeteren van je slaapritme.

Om je trainingsresultaten te verbeteren kun je verschillende doelen instellen via het horloge. Start work-outs en haal het maximale uit je training. Op basis van eerdere resultaten kun je je doelen bijstellen.

Beide Fitbits doen standaardmetingen en zijn te verbinden via de Fitbit-app voor een uitgebreide activiteitenrapportage.

Connectiviteit

Kijken we naar de connectiviteit dan zien we dat beide modellen niet super uitgebreid zijn in functies. Ze zijn beide te verbinden met iOS en Android via bluetooth, maar ze hebben geen ingebouwde wifi.

Bellen via het horloge is niet mogelijk, berichten en notificaties ontvangen wel. Ook hebben ze geen zelfstandige muziekspeler en is het niet mogelijk om contactloos te betalen.

Alle twee de modellen zien niet voorzien van een ingebouwde gps sensor. Dat betekent dat je je smartphone moet meenemen tijdens het sporten om routes vast te kunnen leggen.

Beide modellen hebben geen ingebouwde wifi, maar connecten via bluetooth. Wanneer je gaat sporten neem je je smartwatch mee om te kunnen verbinden. Contactloos betalen is niet mogelijk.

Prijs

Je zou het misschien niet verwachten, maar de nieuwste Fitbit Luxe en de Fitbit Charge 3 komen vrijwel overeen qua kosten. Ze hebben een aantrekkelijk prijskaartje dat voordelig is in verhouding tot veel alternatieve sporthorloges.

De Fitbit Luxe en de Fitbit Charge 3 hebben beide een richtprijs van €150.

De belangrijkste verschillen tussen Fitbit Luxe en Fitbit Charge 3

De Fitbit Luxe is later op de markt gebracht dan de Charge 3. Wellicht zou je denken dat de specificaties van de Luxe dan ook uitgebreider zijn. Dat is echter niet helemaal het geval, ze hebben beide zo hun voordelen en nadelen ten opzichte van elkaar.

Hartslagzones meten

De Fitbit Luxe heeft veel functies op het gebied van hartslagmeting. Met de ingebouwde polssensor meet het horloge continu je hartslag.

Daarbij krijg je ook informatie over hartslagzones, waardoor je doelgerichter kunt trainen. Dit helpt je bij het bereiken van je doelen.

Met de Fitbit Luxe kun je hartslagzones meten, dat kan met de Fitbit Charge 3 niet.

Batterij

Als het aankomt op batterij dan komt de Fitbit Charge 3 net iets beter uit de bus. Deze houdt het bij hetzelfde gebruiksniveau namelijk 2 dagen langer uit.

Over allebei heb je overigens niets te klagen.

De Fitbit Luxe gaat namelijk tot 5 dagen mee, en de Charge 3 dus tot 7 dagen. Wel is de oplaadtijd gelijk, namelijk 2 uur.

De Fitbit Luxe gaat tot 5 dagen mee. De Charge 3 houdt het tot 2 dagen langer uit.

Scherm

Een groot verschil tussen de Fitbit Charge 3 en de Fitbit Luxe is het scherm. De Luxe is namelijk de eerste Fitbit die een kleurenscherm heeft. Het gaat om een 0,76 inch AMOLED touchscreen. De Charge 3 heeft een OLED scherm zonder kleurtinten.

Fitbit Luxe heeft een AMOLED kleurendisplay, Fitbit Charge 3 een kleurloos OLED scherm.

Uitstraling / Design

Vooral op het gebied van design zien we grote sprongen bij de Fitbit Luxe. Zoals de naam al aangeeft heeft deze horloge een chique en stijlvolle uitstraling. De Charge 3 daarentegen focust meer op de sportieve look.

Deze luxe Fitbit look uit zich onder andere in een roestvrijstalen randje rond de horlogekast.

Bovendien kun je bij de Fitbit Luxe kiezen voor bijzondere horlogebandjes, waaronder een schakelband. Hierdoor verandert jouw slimme wearable in een eyecatcher bij iedere gelegenheid.

De afmetingen van de Fitbit Luxe zijn 36,3 x 17,62 x 10,05 mm.

De Charge 3 valt hiermee net iets groter uit met afmetingen van 38 x 18,3 x 11,8 mm. Ook is de Fitbit Luxe lichter met 26,2 gram tegenover 51 gram.

De Fitbit Luxe heeft een sieraden-achtige look, de Fitbit Charge 3 heeft een sportievere uitstraling.

Eindoordeel

Zowel de Fitbit Luxe als de Fitbit Charge 3 zijn fijne activity trackers voor basismetingen. De Fitbit Luxe is wat ons betreft wel zeker de moeite waard, omdat je hier een upgrade hebt wat betreft het kleurenscherm.

Is het voor jou echter het belangrijkste dat je basismetingen kan uitvoeren en heb je geen interesse in het meten van hartslagzones? Dan zou je wellicht beter voor de Charge 3 kunnen kiezen, omdat deze batterij langer meegaat.

Waarom kiezen voor de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe is een creatief hoogstandje dat slim is van binnen en mooi is van buiten. Een sieraad om je pols! Groot voordeel is het trainen op hartslagzones. Daarnaast is hij lekker licht en zit hij comfortabel.

Kies voor Fitbit Luxe als je:

  • Het liefst een sporthorloge met kleurenscherm hebt
  • De voorkeur geeft aan een luxe design dat de uitstraling heeft van een sieraad
  • Basismetingen wilt doen op het gebied van gezondheid en sport
Voor iedereen die op zoek is naar een modieuze, lichtgewicht activity tracker.

Waarom kiezen voor Fitbit Charge 3?

De Fitbit Charge 3 heeft een sportieve uitstraling en is een uitstekende keuze als je een activity tracker zoekt voor het doen van de belangrijkste basismetingen. Een sporthorloge zonder al te veel poespas, maar wel een met een lang meegaande batterij? Dan is de Charge 3 de ideale keuze voor jou.

Kies voor Fitbit Charge 3 als je:

  • Op zoek bent naar een comfortabele sporthorloge voor basismetingen
  • Een activity tracker wenst met een zo lang mogelijke batterijduur
  • Een kleurenscherm geen noodzaak vindt
Voor iedereen die een fijne wearable zoekt die zo lang mogelijk meegaat en belangrijke basismetingen uitvoert.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs