Fitbit Luxe vs Fitbit Inspire 2

Uitgebreide vergelijking

De Luxe en Inspire 2 zijn beide fitnesstrackers van Fitbit. Twijfel je welke van deze twee het beste bij je past?

In dit artikel gaan we in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze wearables, zodat je een weloverwogen keuze maakt tussen deze twee slanke en slimme horloges.

Overeenkomsten tussen Fitbit Luxe en Fitbit Inspire 2

Ontdek wat deze Fitbits gemeen hebben, zodat je weet op basis van welke kenmerken je in ieder geval geen beslissing hoeft te maken tussen een van de twee.

Wat zijn de overeenkomsten tussen de Fitbit Luxe en de Inspire 2?

24/7 activiteiten registreren

Natuurlijk houden activity trackers de activiteiten bij en in het geval de Fitbit Luxe en de Fitbit Inspire 2 hebben ze behoorlijk wat technische specificaties gemeen.

Zo meten ze altijd je hartslag (optische hartslagmeting met ingebouwde polssensor). Tevens hebben ze slaapregistratie en houden ze een logboek bij van voedsel- en wateropname. Voor dames bieden ze allebei menstruatiecontrole.

Tevens hebben ze basisfuncties voor het meten van calorieën, snelheid en stappen. Je kunt stappendoelen instellen en sportprofielen aanpassen om het maximale uit je training te halen. Ze zijn alle twee waterbestendig.

Beide Fitbits bieden hartslagcontrole, slaapregistratie en andere basisfuncties voor het tracken van activiteiten.

Stressmanagement

De Inspire 2 en Luxe zijn ideale hulpmiddelen om stress onder controle te houden. Zo begeleiden ze je bij ademhalingssessies en geven ze slimme adviezen om de gezondheid te optimaliseren.

Je krijgt een melding bij het overschrijden van een hartslagzone. Dit helpt je niet alleen bij het reduceren van stress, maar ook bij het behalen van doelen.

De Inspire 2 en Luxe bieden ademhalingssessies en slimme adviezen voor het optimaliseren van de gezondheid.

Verbindingen

Ook qua verbindingen hebben de Fitbits heel wat gemeen. Ze zijn compatibel met Android en iOS. Ze maken beide gebruik van een bluetoothverbinding. Dit maakt het mogelijk om berichten te ontvangen en notificaties weer te geven op je slimme watch. Bovendien kun je een overzicht van je activiteiten bijhouden in de Fitbit app.

Ze hebben alle twee geen wifi en NFC, dus bellen of betalen via het horloge is helaas niet mogelijk. Ook hebben ze geen zelfstandige muziekspeler.

De Luxe en Inspire 2 kunnen verbinden met je smartphone via bluetooth. Bellen en contactloos betalen is niet mogelijk.

De belangrijkste verschillen tussen Fitbit Luxe en Fitbit Inspire 2

Naast bovengenoemde overeenkomsten zijn er ook een aantal belangrijke verschillen tussen de Fitbit Inspire 2 en de Fitbit Luxe.

Design

Als je kijkt naar het uiterlijk van deze twee activity trackers dan zie je op het eerste oog flink wat overeenkomsten.

Ze hebben een slanke stijl waarbij het horloge subtiel om de pols valt. Een groot verschil is echter dat de Fitbit Luxe de looks als prioriteit heeft genomen. Deze kenmerkt zicht dan ook door een sieradenachtige stijl.

Zo kun je met de Luxe kiezen voor een goudkleurige schakelband als horlogebandje. Bovendien is de luxe voorzien van roestvrijstalen kast. Tot slot heeft hij een kleurenscherm met hoge resolutie. Kraakhelder beeld!

De Fitbit Luxe heeft een sieradenachtige stijl en kleurenscherm. De Fitbit Inspire 2 is wat dat betreft meer basic en heeft een siliconen bandje en zwart-wit scherm.

Batterijduur

Dat de Luxe voorzien is van kleurenscherm heeft direct invloed op de batterijduur. Van de Fitbit Inspire 2 mag je dus heel wat meer verwachten.

Deze gaat tot 10 dagen mee, in tegenstelling tot de Luxe die het zo’n 2 dagen volhoudt. Wil je dus een batterij die zo lang mogelijk meegaat? Dan komt de Inspire 2 als duidelijke winnaar uit de bus.

De batterij van de Inspire 2 gaat zo’n 8 dagen langer mee.

Sensoren en tracking

Zowel de Luxe als de Inspire 2 bieden tal van basisfuncties voor het tracken van je fitnessactiviteiten. De Luxe heeft een aantal extra meetfuncties ten opzichte van de Inspire 2.

Zo meet hij de huidtemperatuur en de zuurstofverzadiging in het bloed. Hiermee kunnen mogelijke gezondheidsveranderingen gedetecteerd worden.

De Fitbit Luxe heeft iets meer meetfuncties op het gebied van gezondheid dan de Inspire 2.

Eindoordeel

Je hebt gelezen over de verschillen tussen de Fitbit Luxe en de Fitbit Inspire 2. Er zijn een aantal overeenkomsten in basistracking. De grootste verschillen zitten hem vooral in design en batterijduur. Deluxe heeft echter net iets meer sensoren.

Kijken we naar prijs, dan kom je met de Fitbit Inspire 2 het beste uit. Het scheelt iets minder dan de helft, een flink verschil dus. Beide Fitbits hebben overigens een aantrekkelijke prijs in het lage tot middensegment.

Waarom kiezen voor de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe valt meteen op door het aantrekkelijke design dat een sieradenachtige stijl heeft. Eindeloos combineren en je activity tracker aan laten sluiten bij je looks!

Als je dit graag wilt dan is de Luxe een goede keuze. Bovendien heeft hij een kleurenscherm en heeft hij extra veel focus op het uitgebreid monitoren van gezondheid.

Kies voor Fitbit Luxe als je:

  • De voorkeur hebt voor een hoge resolutie kleurenscherm
  • Focust hebt op het verbeteren van de gezondheid
  • Metingen voor huidtemperatuur en zuurstofverzadiging wilt doen
  • Een activity tracker in sieradenachtige stijl zoekt

Waarom kiezen voor de Fitbit Inspire 2?

De Fitbit Inspire 2 heeft de uitstraling van een slanke activity tracker. En dat is precies waarvoor deze topper goed van pas komt: het meten van basisactiviteiten betreft dagelijkse beweging en gezondheid. Bovendien heeft hij een aantrekkelijke aankoopprijs en een batterij die mega lang meegaat.

Kies voor Fitbit Inspire 2 als je:

  • Een algemene tracker voor beweging en gezondheid zoekt
  • Een zo lang mogelijke batterijduur belangrijk vindt
  • Interesse hebt in een zo laag mogelijke aankoopprijs
vs