Fitbit Luxe vs Fitbit Sense

Uitgebreide vergelijking

Ben je op zoek naar de beste Fitbit voor jou en twijfel je tussen de Fitbit Luxe en de Fitbit Sense?

Deze twee wearables uit de Fitbit familie hebben een aantal overeenkomsten, maar toch zeker ook een aantal verschillen. In dit artikel zetten we het helder uiteen, zodat je zelf een weloverwogen keuze maakt welke het beste bij je past.

Overeenkomsten tussen Fitbit Luxe en Fitbit Sense

De Fitbit Luxe en Fitbit Sense zijn beide toereikend als het aankomt op het meten van basisprestaties, waaronder stappen, calorieën, afstand en slaap. Het zijn fijne activity trackers.

Sensoren

Een van de belangrijkste specificaties die beide smartwatches gemeen hebben is dat ze voorzien zijn van ingebouwde polssensor voor continue hartslagmeting. Ze geven hartslagzones aan, zodat je heel specifiek kunt trainen op bepaalde doelen.

De Fitbit Sense en Luxe zijn allebei voorzien van versnellingsmeter en saturatiemeter. Ze hebben alle twee geen kompas.

De Sense is overigens uitgebreider in zowel hartslagfuncties als overige sensoren. Daarover vertellen we je meer bij verschillen.

Fitbit Sense en Luxe hebben beide een ingebouwde polssensor, versnellingsmeter en saturatiemeter.

Scherm en batterij

Beide wearables zijn voorzien van een AMOLED kleurenscherm van Gorilla Glass. Dat betekent dat ze goed bestand zijn tegen krassen. Ze zijn te bedienen via touchscreen.

Bang dat je scherm snel uitvalt hoef je zeker niet te zijn. De Fitbit Luxe gaat zo’n 5 dagen mee, de Fitbit Sense zo’n 6 dagen. De batterijduur is redelijk vergelijkbaar.

Beide modellen zijn te bedienen via touchscreen en hebben een AMOLED kleurenscherm. Ze gaan 5 tot 6 dagen mee zonder op te laden.

Waterproof

Je Fitbit aanhouden tijdens het douchen en zwemmen is mogelijk. Ze zijn alle twee waterproof tot een diepte van 50 meter.

Je kunt je dus met een gerust hart in het zweet werken, deze Fitbits zullen blijven tracken.

De belangrijkste verschillen tussen Fitbit Luxe en Fitbit Sense

We vertellen je over de belangrijkste verschillen tussen Fitbit Sense en Fitbit Luxe, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Design

Wat het eerste in het oog springt zijn de flinke verschillen in design. De Fitbit Luxe heeft een smal design waarbij het scherm overloopt in het bandje. De breedte is 0,76 inch. De horlogekast valt op door een stijlvolle roestvrijstalen rand rondom. Het totale gewicht is 26,2 gram en de dikte is 10,16 mm.

De Fitbit Sense daarentegen heeft een vierkante horlogekast met afgeronde hoeken. De horlogekast valt buiten het bandje, dat een breedte heeft van 1.58 inch. De dikte is 12,4 mm en het gewicht is 33,1 gram.

Wat zeker gezegd moet worden is dat de Fitbit Luxe meer als sieraad in de markt wordt gezet. Bij deze topper kun je kiezen uit tal van horlogebandjes, waaronder een schakelarmband.

Bij beide zijn de bandjes overigens verwisselbaar, maar bij de Luxe heb je keuze uit een gevarieerder aanbod.

Gaat je voorkeur uit naar een always-on display? Die krijg je met de Fitbit Sense wel en met de Fitbit Luxe niet.

De Fitbit Luxe wordt als smal, slim sieraad in de markt gezet. De Fitbit Luxe heeft een wat grotere, vierkante horlogekast en is wat breder en zwaarder. De Sense beschikt over een always-on display, de Luxe heeft deze feature niet.

Ingebouwde GPS

Als het aankomt op sensoren dan valt tevens direct op dat de Fitbit Sense een ingebouwde GPS heeft. Bij de Fitbit Luxe ontbreekt dit en moet je altijd je smartphone meenemen om routes te kunnen tracken. Hier is de Sense dus flink in het voordeel.

Met de Fitbit Sense laat je je smartphone thuis tijdens het sporten (ingebouwde GPS).

Sensoren

Beide Fitbits hebben een ingebouwde polssensor voor hartslagmeting en het bijhouden van je hartslagzones. De Sense is daarbij iets uitgebreider, want deze biedt naast optische hartslagmeting ook ECG hartslagmeting.

Hij geeft een melding bij een onregelmatige hartslag of wanneer je een hartslagzone overschrijdt. Ook meet hij het stressniveau aan de hand van de hartslag en geeft op basis daarvan slimme aanbevelingen voor het reduceren hiervan.

Verder heeft de Sense sowieso meer sensoren. Denk hierbij aan een hoogtemeter, thermometer, EDA sensor, huidtemperatuursensor en gyroscoop. Bij de Fitbit Luxe ontbreken deze functies.

De Fitbit Sense heeft heel wat meer sensoren dan de Fitbit Luxe.

Connectiviteit

De Luxe en de Sense van Fitbit hebben allebei ingebouwde wifi. Ze zijn te verbinden met Android en iOS en het is mogelijk om berichten te ontvangen en inkomende oproepen te accepteren. Verder zijn er qua connectiviteit ook heel wat verschillen.

Zo heeft de Fitbit Sense een ingebouwde muziekspeler. Dat is zeker een pre. Tevens kun je met deze smartwatch ook contactloos betalen via Fitbit Pay. Helaas ontbreken ook deze functies bij de Fitbit Luxe.

De Fitbit Sense heeft een ingebouwde muziekspeler en de optie tot contactloos betalen, de Fitbit Luxe heeft dit niet.

Eindoordeel

De Fitbit Luxe en Fitbit Sense hebben flink wat verschillen. Als voor jou het design een belangrijke aankoopmotivatie is, dan zou je voorkeur wellicht uit kunnen gaan naar de Fitbit Luxe. Daarnaast heeft de Luxe ook de meest aantrekkelijke prijs.

Zoek je juist een smartwatch die zo uitgebreid mogelijk is en die naast basismetingen ook gedetailleerd inzicht geeft in sportresultaten? Een wearable waarmee je tevens toegang krijgt tot handige connectiviteitsfuncties?

Dan is de Fitbit Sense een betere optie.

Waarom kiezen voor de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe is de beste keuze voor elke stijlvolle sporter die een slimme wearable zoekt voor het meten van basisprestaties. De Luxe is écht een sieraad om de pols!

Hij is licht in gewicht, zit comfortabel en is geschikt voor iedere gelegenheid. Wissel de horlogebandjes steeds weer af, helemaal naar jouw smaak.

Kies voor Fitbit Luxe als je:

  • Een activity tracker zoekt die een luxe sieraad-achtige stijl heeft;
  • Het geen probleem vindt om je smartphone mee te nemen voor GPS;
  • Als je aan sensoren voldoende hebt aan een versnellingsmeter, saturatiemeter en ingebouwde polssensor;
  • Je een voordelig model zoekt dat er luxe uitziet.
Voor iedereen die op zoek is naar een modieuze, lichtgewicht activity tracker voor basismetingen, dit aan een aantrekkelijke prijs.

Waarom kiezen voor Fitbit Sense?

De Fitbit Sense heeft het allemaal, veel sensoren, ingebouwde GPS, contactloos betalen en muziek zelfstandig afspelen. Het is een allround smartwatch waarmee je activiteiten tot in detail kunt tracken.

Kies voor Fitbit Charge 3 als je:

  • Voorkeur geeft aan een always-on display;
  • Een ingebouwde GPS wilt;
  • Het maximale aan functies voor hartslagmeting wilt hebben;
  • Zoveel mogelijk sensoren wenst, zoals een gyroscoop en huidtemperatuursensor;
  • Een zelfstandige muziekspeler + contactloos betalen wenst.
Voor iedereen die een slimme wearable zoekt en die het meten van sportprestaties aan de hand van sensoren wil combineren met smartwatch-functies voor o.a. muziek afspelen en contactloos betalen.
vs