Fitbit Versa 4 vs Fitbit Versa 3

Uitgebreide vergelijking

De Versa 3 uit 2020 heeft met de Versa 4 haar opvolger gekregen. Deze nieuwe activity tracker kost nu ongeveer 230 euro.

Fitbit is enorm populair. Het bedrijf draait trouwens niet meer zelfstandig, want Fitbit werd kort na het verschijnen van de Versa 3 door Google overgenomen.

Iedereen is blij met de nieuwe opvolger en vraagt zich af hoe groot de veranderingen zijn. Dat bepaalt immers of het de moeite waard is om een nieuwe Fitbit Versa 4 te kopen, of niet.

Kortom, wat zijn de verschillen tussen beide Versas van Fitbit. Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Fitbit Versa 4 en 3 voor je naast elkaar gezet.

Fitbit Versa 4 en 3: De overeenkomsten

Over één ding kunnen we alvast duidelijk zijn. Veel bleef er hetzelfde. Om te beginnen de vorm van beide Versa horloges. Die is en blijft vierkant met mooi afgeronde hoeken.

Ook de waterdichtheid veranderde niet. Je kunt met beide activity trackers veilig zwemmen en douchen. Ga je echt diep duiken, dan zijn de horloges bestand tegen maximaal 5 Atmosfeer.

Beide horloges beschikken over een kleurrijk AMOLED scherm. Aangezien de maat van de horlogebandjes hetzelfde is gebleven, kun je bandjes die je al had voor de Versa 3 ook gebruiken met de Versa 4.

De batterijduur van beide fitness trackers is heel flink. Je hoeft de batterij pas na 6 dagen weer op te laden. Het besturingssysteem op de horloges is Android.

Fitbit Versa 4 versus 3: De verschillen

Pasvorm en de knop voor het bedienen

De horlogekast is wel iets dunner geworden. Daardoor heeft de Versa 4 een iets prettiger pasvorm gekregen. Maar het grootste verschil is toch wel de knop aan de zijkant.

Bij de Versa 3 was dit een aanraakknop geworden, maar op de Versa 4 zit weer een knop waarmee je fysiek kunt klikken. Dat blijkt toch beter te werken, dus heeft Fitbit hem teruggehaald.

De Fitbit Versa 4 heeft aan de zijkant weer een knop voor fysiek klikken, terwijl de Fitbit Versa 3 was overgegaan op een aanraakknop die niet altijd goed bleek te functioneren.

Kiezen uit veel meer sportoefeningen

Een horloge als de Fitbit Versa meet dag en nacht allerlei gegevens. Je conditie, hartslag, zuurstofgehalte in je bloed, temperatuur van je huid en de fases van je slaap.

Ook meet het horloge hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt. Vooral de registratie van jouw sportbeoefening is interessant.

Wat die sportactiviteiten betreft voegde Fitbit weer het een en ander toe. Het zijn een flink aantal verschillende oefeningen waarmee het horloge je kan begeleiden.

In de Versa 3 had Fitbit er 20 opgenomen, maar in de Versa 4 is dit aantal verdubbeld naar 40. Je kunt van alles doen. Denk aan een Crossfit training en denk aan HIIT. Het horloge trekt je gewoon door de training heen.

Het aantal sportoefeningen in de Fitbit Versa 4 is met 40 het dubbele van het aantal oefeningen dat in de Fitbit Versa 3 werd opgenomen.

Verdere integratie met Google

Aan de apps in de Fitbit Versa 4 kun je zien dat Fitbit nu bij Google hoort. Wel blijft ook Fitbit Pay beschikbaar in het horloge.

Zo werkt de Versa 4 een stuk soepeler met Google Maps en is het de bedoeling om zo snel mogelijk Google Pay in het horloge te integreren. Dit alles maakt deze activity tracker behoorlijk allround.

In de Fitbit Versa 4 zijn functies als Google Maps nog beter geïntegreerd en zal ook Google Pay gebruikt kunnen gaan worden.

Conclusie: Fitbit Versa 4 of 3?

Het zal je waarschijnlijk zijn opgevallen dat de verschillen tussen de Versa 3 en Versa 4 niet wereldschokkend zijn. Toch is de Versa 4 een verbeterde versie geworden.

De betere bediening met een fysieke knop moet niet worden onderschat. De verdere integratie met Google is prettig en bij de beoefening van je sport heb je nu veel meer begeleidingsmogelijkheden.

Het is wel te verwachten dat de prijs van de Versa 3 snel zal dalen. Je kunt daarom zelf het beste beoordelen wat jij bij de aanschaf van een nieuwe activity tracker het belangrijkst vindt.

Kies voor de Fitbit Versa 4 als je:

  • een degelijke knopbediening wilt hebben
  • uit 40 verschillende trainingsmogelijkheden wilt kunnen kiezen
  • verbeterde integratie met Google functies als Google Maps en Google Pay interessant vindt

Kies voor de Fitbit Versa 3 als je:

  • een flink verlaagde prijs aantrekkelijk vindt
  • aan 20 trainingsoefeningen wel genoeg hebt
  • niet verwacht te gaan betalen met Google Pay en voor Google Maps je telefoon gebruikt
vs