Samsung Galaxy Watch Active 2 versus Fitbit Versa 2 Sporthorloge Hardloopzone

Samsung Galaxy Watch Active 2 vs Fitbit Versa 2

Uitgebreide vergelijking

Wie op zoek is naar een fitness smartwatch zal al gauw tegen de merken Samsung en Fitbit aanlopen. Beide merken hebben diverse modellen waaruit voor een breed publiek heel wat te kiezen valt. De Galaxy Watch Active 2 en de FitBit Versa 2 komen mogelijk voorbij in jouw zoektocht. In dit artikel vergelijken we beide smartwatches met elkaar om jou te helpen om het juiste horloge te kiezen (Bron).

Het onderscheid tussen de Galaxy Watch Active 2 en de FitBit Versa 2

Laten we beginnen met te zeggen dat de Galaxy Watch Active 2 en de Versa 2 veel functionaliteiten gemeen hebben. Denk aan heart-rate tracking, slaapmonitoring, waterbestendigheid, smartphone notifications, en natuurlijk muziekopslag. Beiden hebben een Amoled gebaseerd touchscreen. Dat is fraai, helder en responsive.

Maar de verschillen, daar gaat het nu even om.

Levensduur batterij

Pas op! De Galaxy Watch Active 2 heeft een batterij die half zo lang mee gaat als die van de FitBit Versa 2. Die moet je wat vaker opladen dus.

GPS-functionaliteit

De FitBit Versa 2 heeft geen ingebouwde GPS. Voor routetracking moet je dus altijd je telefoon meenemen. Bij de Galaxy Watch Active 2 hoeft dat niet. Ga je vooral fietsen dan is dat wellicht niet zo erg. Voor een hardloper (en dat zijn wij bij hardloopzone) is het wel fijn wanneer je je telefoon niet hoeft mee te slepen tijdens je run.

(ECG) sensor

De Galaxy Watch Active 2 kan een elektrocardiogram (ECG) genereren. De hiertoe aanwezige sensor detecteert onregelmatigheden in je hartslag. In het Nederlands heet dat “boezemfibrilleren”. Een dergelijke aandoening kan leiden tot hart-complicaties en zelfs tot hartfalen. Wil je je hart in dit opzicht nauwkeurig monitoren dan biedt de Galaxy Watch Active 2 daartoe de benodigde functionaliteit.

Spraak gestuurde assistent

Dat de FitBit Versa 2 een echte smartphone is bewijst de ingebouwde functionaliteit van Amazon-Alexa. Je kunt deze digitale assistent gebruiken door ertegen te praten. Alexa begrijpt wat je zegt en zet dat vervolgens om in een actie. Zo kun je je horloge vragen hoe het weer wordt of kun je reminders instellen, gewoon door je watch met je stem die opdracht te geven.

LTE-connectiviteit

Een smartwatch die over LTE-connectiviteit beschikt, kan zelfstandig contact maken met een GSM-netwerk. Op die manier kun je je telefoon thuislaten en toch gesprekken en berichten voeren, ontvangen en verzenden via je smartwatch. Die smartwatch moet wel met dezelfde provider verbonden zijn als je telefoon. Samsung Galaxy Watch Active 2 heeft deze LTE-functionaliteit. FitBit Versa 2 niet.

Prijs

De prijs van de Galaxy Watch Active 2 ligt bij het schrijven van dit artikel rond de € 280. Voor de FitBit Versa 2 betaal je zeker € 100 minder.

Conclusie

Wij kunnen moeilijk bepalen welke smartwatch, de Samsung Galaxy Watch Active 2 of de FitBit Versa 2 het beste bij jou past. Er is in elk geval een duidelijk prijsverschil en dat wordt ook verklaard door

duidelijke functionele onderscheiden.

De FitBit Versa 2 is een compleet horloge, maar ben jij een zogenaamde early adopter en wil je het nieuwste van het nieuwste op gebied van “smart”, ga dan voor de Galaxy Watch Active 2.

We horen graag van jou naar welke smartwatch jouw voorkeur uitgaat en waarom. Bericht achterlaten? Yes please!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs