Garmin Fenix 5 versus Garmin Fenix 6 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Fenix 5 vs Garmin Fenix 6

Uitgebreide vergelijking

Je hebt besloten om een nieuw sporthorloge aan te schaffen maar twijfelt nog tussen de Garmin Fenix 5 en zijn opvolger, de Fenix 6.

Dan ga jij dus sowieso niet voor ‘kattenpis’.

Blijkbaar ben je bereid om iets te investeren in de monitoring van onder andere je gezondheid.

In dit artikel beschrijven we de Garmin Fenix 5 versus de Garmin Fenix 6 en proberen we jou te helpen om de beste keuze te maken uit beide sporthorloges. (Bron)

De Garmin Fenix 5 en de Fenix 6: wat zijn de verschillen?

De Fenix 5 werd in 2017 door Garmin geïntroduceerd. Zijn opvolger de Fenix 6, is sinds het 3e kwartaal van 2019 verkrijgbaar.

Beide watches zijn sporthorloges in het hogere segment. Maar er zijn wat verschillen tussen beiden.

Batterijprestaties

De actieve sporter kan niet zonder GPS en gelukkig hebben beide modellen die feature dan ook aan boord.

GPS is ‘energy consuming’ maar jij wil een horloge dat niet continue aan de lader hoeft. Daarom is het goed om te kunnen melden dat in GPS-modus de Fenix 6 maar liefst 36 uur mee gaat, meer dan 10 uur langer dan de Fenix 5.

Overigens varieert het verschil al naar gelang het specifieke model dat je kiest.

De S(mall-variant) ban beide modellen gaat bijvoorbeeld minder lang mee.

Wat ook prettig is, is dat de Fenix 6 een geheel nieuw door Garmin ontwikkelde Power Management functie heeft.

Daarmee kun je bepalen in welke mate je je batterijduur kunt verlengen door bijvoorbeeld specifieke functies (tijdelijk) uit te schakelen. Handig wanneer je bang bent dat je horloge tijdens een (lange) run of outdoor wandeling gaat uitvallen.

Muziek

De meeste mensen houden van ekkere muziek in hun oortjes. Nog handiger als je dat via je smartwatch kunt doen, zonder dat je je mobiele telefoon ervoor mee hoeft te nemen.

Bij de Fenix 5 had je nog wel je telefoon nodig maar de Fenix 6 Pro-versie biedt je 32 GB aan geheugenopslag voor je favoriete muzieknummers, direct op je watch.

Je kan je telefoon dus prima thuis laten, ook wel eens zo rustig.

Slim betalen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren tijdens een lange tocht of workout honger krijgt.

Contant geld meenemen zorgt voor een hoop gerammel en bankpasjes laat je ook liever thuis.

Met de Garmin Fenix 6 is dat sowieso geen probleem meer want alle modellen van dit type beschikken over de optie van contactloos betalen. Binnen de Fenix 5-lijn heeft alleen de duurdere Garmin Fenix 5 plus deze functionaliteit.

Meer hulp bij tempobepaling

Garmin heeft recent PacePro ontwikkeld, een speciale trainingstool die je helpt om in heuvellandschap toch je tempodoelstellingen te kunnen halen.

Jouw vooraf berekende temposchema kan immers de prullenbak in wanneer het laatste deel van de race ineens over sterk geaccidenteerd terrein verloopt. Dan ga je immers een stuk langzamer en / of harder.

De PacePro-functie beoordeelt de hellingen op je route en past jouw noodzakelijke tempotarget daarop aan. Tijdens je run bewaakt je Fenix 6 het noodzakelijke tempo per sectie en laat het je weten wanneer je je target in die sectie niet haalt en je dus bij moet schakelen. (Bron)

Conclusie

Van de Garmin Fenix 5 en 6 zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Vergelijken we de meest hoogwaardige van beide, de Fenix 6 Pro met de Fenix 5 plus, dan zit je op een prijsverschil van een € 75.

De verbeterde batterijprestaties, powermanagement, muziekopslag en extra hulp bij tempobehoud, zijn hun geld dan meer dan waard.

Kies je niet voor de Fenix 5 plus dan krijg je er op elke 6-versie sowieso ook contactloos betalen als extra feature bij. De Garmin Fenix 6 is volgens ons sowieso een prima opvolger van de Fenix 5.

Maar wat vind jij eigenlijk van deze 2 sporthorloges van Garmin? Laat het ons weten door een reply te sturen.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs