Garmin Forerunner 945 versus Garmin Fenix 6 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Fenix 6 vs Garmin Forerunner 945

Uitgebreide vergelijking

Dus jij bent op zoek naar een (nieuw) sporthorloge en hebt besloten dat je sowieso gaat voor een Garmin?

Dat begrijpen wij, want de keuze voor dit topmerk is een verstandige. En ga je graag voor het topsegment, alles het beste voor jou, anders twijfelde je niet tussen de Garmin Fenix 6 en de Forerunner 945. Beiden barsten natuurlijk van de features.

In dit artikel helpen we je met je keuze: Garmin Fenix 6 versus Garmin Forerunner 945. (Bron)

Laten we beginnen met de prijs

De eigenschappen van een specifiek model sporthorloge zijn niet veranderlijk, de prijs ervan wel.

Momenteel bedraagt de prijs van de standaard versie van de Fenix 6 zo’n € 520. Let wel op want er zijn verschillende uitvoeringen van dit sporthorloge die iets meer kosten.

De prijs van de Forerunner 945 – die maar in 1 uitvoering verkrijgbaar is – ligt ongeveer op hetzelfde niveau.

Deze Forerunner is al een jaartje langer op de markt dan de Fenix 6.

Dan nu over de verschillen:

Uiterlijkheden

Qua structuur en opbouw lijken beide sporthorloges behoorlijk op elkaar.

De Fenix 6 beschikt echter over een metalen rand en duidelijk zichtbare schroeven. Die is veel opvallender dan de matzwarte, plastic behuizing van de Forerunner 945.

Het scherm van de Forerunner is met 1.2-inch en 240-pixels resolutie net wat kleiner dan de niet-S-versies van de Fenix 6. Dit verschil in omvang is te verwaarlozen.

Het gewicht van de Fenix 6 is mede door het gebruik van hoogwaardigere materialen als RVS, titanium en/of DLC (Diamond Like Carbon) in de meeste gevallen dan ook liefst 30 gram zwaarder dan de Forerunner. Van de 945 vergeet je soms dat je hem om hebt. Dat zal je bij de Fenix niet gebeuren.

Wat dan wel weer fijn is, is dat de Fenix 6 dus wel in een S en X-variant beschikbaar is voor wanneer je polsomvang kleiner of juist groter is dan gemiddeld.

De Forerunner is one-size.

Waterdichtheid

Er is een verschil in de mate waarin beide horloges waterbestendig zijn.

De Fenix 6 is 10 ATM waterdicht. Die is geschikt om mee te zwemmen, duiken in het zwembad, zeilen en snorkelen.

Een echte watersporliefhebber heeft aan de Forerunner 945 wellicht net wat te weinig. Die heeft een waterdichtheid klasse van 5 ATM.

Dit horloge is geschikt om mee te douchen en te zwemmen, maar enkel aan de oppervlakte en bij beperkte temperatuurverschillen.

Batterijprestaties

Qua batterij-duurzaamheid gaan beide sporthorloges ongeveer even lang mee.

De Fenix 6 heeft wel de power om tegelijkertijd GPS en de muziekspeler te gebruiken. Dit horloge heeft bovendien als voordeel dat het beschikt over een Power Management functie. Die helpt je om te bepalen in welke mate je je batterijduur kunt verlengen door bijvoorbeeld specifieke functies (tijdelijk) uit te schakelen. Overigens mist de standaard Fenix wel een eigen muziekspeler. Muziek luister je via spotify.

De Fenix 6 is er ook in een kostbare variant met solarlens waardoor je batterij 15% langer mee gaat. Om die techniek aan boord te hebben betaal je wel wat meer dan de genoemde basisprijs.

Extra hulp voor hardlopers

Echt nieuw op de Fenix 6 ten opzichte van de 945 is de optie van PacePro.

Dat is een speciale trainingstool die het benodigde tempo aangeeft. Tijdens je run wordt je route gescreend en in je tempobepaling houdt dit horloge rekening met de heuvelachtigheid van het toekomstige parcours.

Daarmee weet je zeker dat je de gewenste eindtijd gaat halen terwijl je zonder deze tool veel minder houvast hebt om het juiste tempo te bepalen. (Bron)

Conclusie

In essentie komen de Forerunner 945 en de Fenix 6 sterk met elkaar overeen.

Functioneel gezien heeft de Fenix net iets meer. Al is er wel het gemis van een ingebouwde muziekspeler met eigen opslag.

De grootste verschillen betreffen echter design.

De Fenix is van hoogwaardigere materialen gemaakt. Dat maakt hem opvallender maar ook wat minder praktisch.

Ben jij een beetje ijdel, leg dan die extra knaken neer voor de Fenix 6. Kijk je niet al te veel naar uiterlijk, ga dan voor de Forerunner 945.

Een perfect sporthorloge maar het blijft alsnog een hele investering.

We zien met plezier uit naar jouw mening over deze beide sporthorloges.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs