Garmin Fenix 6 vs Garmin Fenix 6 Pro

Uitgebreide vergelijking

Als je hier bent aanbeland, ben je al een heel eind. Je weet al duidelijk wat voor sporter je bent of wat voor type horloge je wilt. De Garmin Fenix 6 is het topmodel op het gebied van outdoor tracking en robuust design; en een horloge dat – met zijn enorm lange batterijduur – niet van ophouden weet.

Toch is er nog verrassend veel te kiezen. Of schrikbarend veel, kun je bijna zeggen. Wil je jouw Fenix 6 met saffieren glas? Een titanium of roestvrijstalen behuizing? En ben je misschien in de markt voor een solar-uitvoering (de Fenix 6 Pro Solar) die (deels) oplaadt met zonne-energie?

O ja, en je hebt ook nog drie maten: de standaarduitvoering (zonder toevoeging), maar ook een kleinere ’s’ en grotere ‘X’.

Ga er maar aan staan. Om het een beetje overzichtelijk te houden, richten wij ons hier op de inhoudelijke verschillen, die je terugziet in enerzijds het basismodel – de Fenix 6 – en de uitgebreidere Fenix 6 Pro.

Overeenkomsten

Eigenlijk zijn er bijna alleen maar overeenkomsten tussen deze twee varianten te noemen, dus ze allemaal de revue laten passeren zou een beetje saai – en overbodig – worden. Grote kans dat je al weet dat alle Fenix 6’en zeer schok- en waterbestendig zijn, en dat je met de speciale ‘Expeditie’-modus 28 dagen lang activiteiten met GPS kunt tracken, zonder opladen.

Waarschijnlijk weet je ook al dat ze mooie analysefuncties als Training Load en Training Load Focus hebben, en dat PacePro, ClimbPro en Garmin Coach je perfect ondersteunen en informeren bij je (hardloop)trainingen. Ook hebben beide horloges incidentdetectie en kun je met elke Fenix 6 contactloos betalen.

De Fenix 6 (Pro) is hoe dan ook een zeer compleet en robuust sporthorloge dat je schatten aan data verschaft over je activiteiten. Maar daar gaat het nu even niet om…

Verschillen

Hoewel het er niet zo gek veel zijn, kunnen de verschillen wel belangrijk zijn. Ze zorgen ook voor een duurder horloge, dus dan is het wel goed om te weten wat ze inhouden.

Design en Display

Het design en display zijn voor beide varianten hetzelfde. (Tenzij je bij de Pro kiest voor de Sapphire-editie, die uitgevoerd is met krasbestendig saffierglas.)

Wel is het zo dat je bij de Fenix 6 Pro kunt kiezen voor meer bandjes. Naast het sliconenbandje dat standaard bij de normale Fenix 6 zit, kun je bij de Pro ook kiezen voor leer, titanium of nylon.

Het materiaalgebruik van de horlogekast verschilt wel. Zo is de rand bij het basismodel gemaakt van roestvrijstaal en kun je bij de Pro kiezen voor titanium, of staal met diamantachtige carbon-coating (DLC).

Wat nog wel het vermelden waard is: als je grote polsen hebt om vanwege een andere reden de grootste ‘x’-variant wil: deze is alleen maar beschikbaar als Pro.

Net even wat mooier (of groter)? De Fenix 6 Pro pakt uit met een luxere horlogekast en verschillende opties in bandjes.

Muziek en smarts

Enigszins verrassend voor een premium models als de Fenix is dat hij het moet doen zonder muziekopslagruimte terwijl sommige Garmin-modellen die bijna half zo duur zijn als de Fenix 6, dit wel gewoon hebben. Maar er moet natuurlijk genoeg onderscheid blijven met de Fenix Pro.

Want inderdaad, de Fenix 6 Pro beschikt wél over opslagruimte, 32 GB maar liefst, al is niet alles daarvan beschikbaar voor muziek. In totaal kun je ongeveer 2000 nummers opslaan. Meer dan genoeg voor de meeste sporters.

Ook beschikt de Fenix 6 Pro – in tegenstelling tot het basismodel – over WiFi-connectiviteit, vooral om playlists op je horloge te kunnen downloaden.

Is offline muziek tijdens het sporten belangrijk? Dan is de Fenix 6 Pro voor jou!

Maps en navigatie

Het laatste grote verschil tussen de normale Fenix 6 en de 6 Pro is dat er op de Pro volledige kaarten in kleur geüpload kunnen worden. Dat betekent dat je niet alleen een lijntje en een pijltje ziet op je (broodkruimel)route maar ook waar alle wegen en andere geografische elementen zich bevinden.

Ook kan je horloge in real time een (nieuwe) route naar een gewenst punt (zoals je beginpunt) uitstippelen, zonder dat je daarvoor gewoon weer dezelfde route terug hoeft te nemen.

Op de Fenix 6 Pro zitten daarnaast ook specifieke fietskaarten en 41.000 vooraf geïnstalleerde golfbanen.

De basisuitvoering van de Fenix 6 heeft handige broodkruimelnavigatie maar met de Fenix 6 Pro vind je echt overal de weg, ook als fietser of golfer!

Prijs

De Fenix 6 Pro is zo’n 80 à 90 euro duurder, maar daar krijg je veel muziek, maps en navigatie voor terug.

De Fenix 6 is al niet goedkoop, maar de duurdere Pro kan door de maps en muziek zeker de meerprijs waard zijn.

Waarom kiezen voor de Garmin Fenix 6?

Eigenlijk is de vraag hier: ‘Waarom niet kiezen voor de Fenix 6 Pro?’, aangezien de Pro feitelijk niet anders is maar alleen extra’s biedt.

Heb je geen behoefte aan (offline) muziek onderweg en zijn volledige maps ook overbodig voor je? Dan kun je (wat) geld in je zak houden en voor de voordeligere Fenix 6 gaan (en de Pro laten liggen).

Waarom kiezen voor de Garmin Fenix 6 Pro?

Kiezen voor de Fenix 6 Pro doe je als je volledige maps en muziek goed kunt gebruiken of wanneer je echt alleen het grootste ‘x’-formaat om je pols wilt hebben (want deze is er alleen als ‘Pro’).

Conclusie

Nog even de belangrijkste punten op een rijtje:

Kies voor de Garmin Fenix 6 als je:

 • weinig of geen behoefte hebt aan (offline) muziek tijdens het sporten
 • weinig of geen behoefte hebt aan uitgebreide maps en navigatie
 • geen golf- of fietskaarten nodig hebt
 • niet per se het grootste ‘x’-formaat nodig hebt
 • je best kunt zonder krasbestendig saffierglas
 • met de prijs van de Fenix 6 al aan je maximale budget zit

Kies voor de Garmin Fenix 6 Pro als je:

 • volledige maps wilt gebruiken
 • een fanatiek golfer bent
 • het grootste ‘x’-formaat om je pols wilt
 • muziek wilt tijdens het sporten, zonder je telefoon mee te hoeven nemen
 • meer premium materialen wilt voor de horlogekast en het glas

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs