Garmin Fenix 6 vs Polar Vantage V2

Uitgebreide vergelijking

In dit artikel vergelijken we twee premium sporthorloges met elkaar, namelijk de Garmin Fenix 6 en de Polar Vantage V2. Dit zijn allebei goede keuzes voor de prestatiegerichte sporter.

Welke voordelen en nadelen kunnen de doorslag geven in je keuze voor een van deze twee toppers? We gaan in op de overeenkomsten en verschillen, zodat je zelf een weloverwogen keuze maakt welk sporthorloge het beste bij je past.

Garmin Fenix 6 vs Polar Vantage V2: de overeenkomsten

Fanatieke sporters kunnen in principe geen foute keuze maken wanneer zij kiezen tussen de Garmin Fenix 6 en de Polar Vantage V2. Het zijn geavanceerde sporthorloges met een scala aan functies. Hieronder de belangrijkste overeenkomsten.

Metingen en sensors

Op het gebied van metingen komen beide sporthorloges vrijwel overeen. Ze meten afstand, tempo, calorieën, hoogte, stappen en afstand. Ook bieden ze een uitgebreid activiteitrapport, zodat je altijd inzicht hebt in je prestaties. Daarnaast hebben ze een nauwkeurige, ingebouwde GPS.

Op basis van eerdere prestaties kun je doelen heel specifiek instellen. De sporthorloges bieden work-outs die passen bij deze doelen.

Ook bieden ze geoptimaliseerd advies voor herstel, voor het voorkomen van blessures, het verminderen van stress en het verbeteren van je slaappatroon.

Ze zijn voorzien van ingebouwde GPS, alsook een hartslagmeter, versnellingsmeter, cadanssensor en barometer. Ook hebben ze een kompas en kunnen ze het zuurstofniveau in het bloed meten. Kortom, ze bieden allebei alles wat je aan functies mag verwachten voor het verbeteren van je sportprestaties.

Garmin Fenix 6 en Polar Vantage V2 hebben beide vergelijkbare, uitgebreide functies voor het meten van sportprestaties en het behalen van doelen.

Batterijduur

Deze sporthorloges zijn voorzien van een uitstekende batterijfunctie. Natuurlijk zijn er wel kleine verschillen, maar in de basis komen ze qua gebruiksduur overeen. De batterij-indicator geeft altijd een richtlijn van de resterende gebruikerstijd aan.

Indien je ze zonder GPS gebruikt dan gaan ze tot een week mee zonder opladen. De Fenix 6 kan zelfs het dubbele van deze tijdsduur behalen. Op het moment dat je ze met GPS gebruikt dan gaat de Vantage V2 net een paar uur langer mee. Je gebruikt de sporthorloges zo 36 tot 40 uur achtereen zonder op te laden!

Beide sporthorloges hebben een uitstekende batterijduur, waarbij de Fenix 6 iets langer meegaat zonder GPS en de Vantage V2 juist weer met GPS.

Prijs

De Garmin Fenix 6 en de Polar Vantage V2 vallen in dezelfde prijscategorie. Voor deze investering krijg je een tophorloge met twee jaar garantie. Deze premium aankopen zijn goede keuzes voor prestatiegerichte sporters.

Garmin Fenix 6 en Polar Vantage V2 vallen in dezelfde premium prijscategorie.

De belangrijkste verschillen

Uiteindelijk moet je een knoop doorhakken in je keuze tussen de Garmin Fenix 6 en de Polar Vantage V2. Dat gaat natuurlijk makkelijker wanneer je inzicht hebt in de belangrijkste verschillen tussen deze twee modellen.

Design

Er zijn een aantal verschillen op het gebied van design. Zo heeft de Fenix 6 een schermdiagonaal van 1,3 inch. Hij heeft geen touchscreen en het schermtype is OLED. Het gewicht is 80 gram.

De Vantage V2 heeft een schermdiagonaal van 1,2 inch. Hij heeft een LCD-scherm met touchscreen. Het gewicht is 52 gram.

Qua uitstraling heeft de Garmin Fenix 6 een iets robuustere look. Dat komt door het brede RVS omhulsel rond het scherm, waarbij je keuze hebt uit zilver en zwart. Bij de Polar Vantage V2 is deze omranding subtieler verwerkt. Naast zwart is dit sporthorloge ook verkrijgbaar in grijs en legergroen.

De zwarte Garmin Fenix 6 heeft een robuuste uitstraling, is wat zwaarder en wordt bestuurd via knoppen aan de zijkant. De Polar Vantage V2 heeft touchscreen, is wat lichter en is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Verbindingen

Garmin Fenix 6 ondersteunt ANT+ en heeft NFC. Zo kun je contactloos betalen via Garmin Pay. Ook bellen via dit horloge is mogelijk.

Tevens kun je de camera van je smartphone bedienen via het horloge. Deze functies ontbreken bij de Polar Vantage V2. De Fenix 6 is daarom iets uitgebreider in verbindingsfunctionaliteiten.

Met de Garmin Fenix 6 kun je contactloos betalen en bellen via het horloge. Dit kan niet met de Polar Vantage V2.

GPS-functies en diversen

Beide modellen zijn voorzien van ingebouwde GPS. De Garmin blinkt hier echter iets meer in uit, omdat hij kaarten sneller kan tonen. Tevens heeft hij een functie voor het vinden van je smartphone wanneer je deze kwijt bent. Met live-tracking kun je tevens je locatie delen met vrienden.

Daarnaast is hij voorzien van auto-pauze, zodat de tijd stil staat tijdens de training wanneer je een pauze neemt. Hij ondersteunt widgets, geeft gesproken feedback en houdt je BMI bij. Al met al heeft hij dus iets meer mogelijkheden dan de Polar Vantage V2.

Garmin Fenix 6 heeft iets meer functies dan Polar Vantage V2, waaronder live-tracking en auto-pauze.

Eindoordeel

Zoals je hebt kunnen lezen zijn zowel de Garmin Fenix 6 als de Polar Vantage V2 topkeuzes voor sporters die het maximale uit hun training willen halen. Stel doelen, meet prestaties, verbeter je slaap en verminder je stressniveau.

Qua batterij presteren ze beter dan de gemiddelde sporthorloge. Zo kun je ze minimaal twee dagen gebruiken zonder op te laden. Als we specifiek kijken naar functies, dan zijn de mogelijkheden met de Fenix 6 net iets uitgebreider dan van de Vantage V2.

Waarom kiezen voor de Garmin Fenix 6?

Als je een prestatiegerichte sporthorloge zoekt waarmee je ook contactloos kunt betalen, dan is de Garmin Fenix 6 een goede keuze. Je kunt er tevens mee bellen. Deze wearable heeft een robuuste uitstraling, die zeker opvalt aan de pols.

Kies voor Garmin Fenix 6 als je:

  • Op zoek bent naar een prestatiegericht sporthorloge met focus op sporten in de buitenlucht
  • Het sporthorloge wilt besturen via knoppen
  • Contactloos wilt betalen en bellen
  • Op zoek bent naar erg nauwkeurige ingebouwde GPS met live-tracking
Garmin Fenix 6 is een sporthorloge met uitgebreide verbindingsfunctionaliteiten.

Waarom kiezen voor de Polar Vantage V2?

Ook de Polar Vantage V2 is een uitstekende keuze als het gaat om een prestatiegericht sporthorloge. Of je nu gaat hardlopen, fietsen of zwemmen, bij ieder soort activiteit worden de resultaten perfect gemonitord. Je maakt gebruik van een handige touchscreen en hebt keuze uit meerdere kleuren.

Kies voor Polar Vantage V2 als je:

  • Op zoek bent naar een prestatiegericht sporthorloge voor alle soort activiteiten
  • De voorkeur hebt voor touchscreen
Polar Vantage V2 is een sporthorloge voor het monitoren van resultaten van alle soorten sporten, of dat nu hardlopen of zwemmen is.
vs