Garmin Forerunner 255 vs Garmin Forerunner 255s

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Forerunner 255 is de meer dan uitstekende opvolger van de 245, met een spectaculair verbeterde accuduur meer sportprofielen – waaronder een triatlon-modus – en betere sensoren.

En o ja, de Forerunner 255 is nu in verschillende maten verkrijgbaar, de regulier 255 en de Forerunner 255s.

Wil je weten of er nog meer verschillen zijn behalve de maat?

Check dan deze vergelijking!

Overeenkomsten

Het is een vrij zinloze onderneming om de overeenkomsten te gaan opnoemen. Alles wat niet over de afmetingen, het gewicht en de batterij gaat is namelijk exact hetzelfde.

Dat betekent dat beide uitvoeringen een flinke collectie sportprofielen hebben, multi-band GPS voor altijd perfecte GPS-verbinding, Training Load en Status, HRV status, Health Snapshot, slimme workoutsuggesties, een race widget en nog veel meer!

Pak de review van de Forerunner 255 of de versus post tussen de Forerunner 255 en de Forerunner 245 erbij en je weet genoeg!

Ook goed om te weten, de beide formaten kosten – in ieder geval in hun adviesprijzen – evenveel.

Verschillen tussen Forerunner 255 en 255s

De Forerunner 255s is kleiner dan de Forerunner 255. Check. Maar er zijn nog wel een paar andere noemenswaardige verschillen.

Dit zijn ze…

Horlogekast en Display

De 255s is dus kleiner. Maar hoeveel kleiner? De algemene maatvoering is voor de Forerunner 255s 41 mm en voor de Forerunner 255 46 mm, maar eigenlijk is het verschil wat minder groot: de standaard Forerunner 255 heeft namelijk in werkelijkheid een diameter van 45,6 mm.

In deze horlogekasten zitten displays van 1,1 inch (27,5 mm) voor de Forerunner 255s en 1,3 inch (33 mm) voor de Forerunner 255, met een resolutie van respectievelijk 218 x 218 pixels en 260 x 260 pixels.

Het zijn te verwachten verschillen, al komt het ook wel eens voor dat het formaat display hetzelfde is en alleen de kast (dus de bezel) van het grotere model groeit.

Dit alles gaat ook gepaard met een net iets andere dikte:

De Forerunner 255 is 12,9 mm dik en de Forerunner 255s snoept daar een halve millimeter vanaf, met een dikte van 12,4 mm. Dat zal niet bepaald een doorslaggevende factor zijn.

Substantiëler is het verschil in gewicht.

De Forerunner 255 is al niet zwaar met zijn 49 gram, maar de Forerunner 255s weet zijn gewicht zelfs terug te brengen tot een erg lichte 39 gram. Dat ga je wel degelijk merken.

De Forerunner 255s is lekker licht en compact. Het grotere display op de Forerunner 255 is wel weer fijner om informatie af te lezen.

Bandjes

Nog een klein, maar logisch verschil, is de grootte van de bandjes. Terwijl de Forerunner 255 bandjes heeft van 22 mm, passen op de Forerunner 255s bandjes met een breedte van 18 mm. Dat scheelt best een stuk, maar correspondeert goed met het andere formaat kast.

Een smaller bandje oogt natuurlijk anders, maar je verwacht niet anders bij een ander formaat horloge.

Batterij

Na het voor de hand liggende verschil in formaat tussen de Forerunner 255 en 255s is er nog een belangrijk verschil dat hier meestal (helaas) mee samenhangt: het verschil in accuduur.

Een kleinere kast betekent immers dat er een minder grote batterij in past.

In dit geval betekent dit dat de Forerunner 255 in smartwatch-modus14 dagen meegaat tegenover 12 dagen voor de Forerunner 255s.

In GPS-modus gaat het om een accuduur van 30 uur voor de Forerunner 255 en 26 uur voor de Forerunner 255s.

Al met al is de ‘schade’ dus heel erg beperkt gebleven en heeft de Forerunner 255s nog steeds een meer dan uitstekende accuduur.

Ja, de Forerunner 255s moet door zijn compacte formaat wat inleveren aan accuduur. Maar het verschil is niet enorm groot.

Conclusie: Garmin Forerunner 255 of de 255s?

Met de Garmin Forerunner 255(s) heb je een geweldig presterend allround sporthorloge om je pols, met gave en diepe analyses en ondersteunende functies. Met bovendien de keuze tussen een grote en kleine maat.

Kies voor de Garmin Forerunner 255 als je:

  • je van alle geweldige sportieve en ondersteuningsfuncties wilt genieten
  • gewoon een lekker grote kast en groot display om je pols wilt
  • niets wilt inleveren in accuduur


Kies voor de Garmin Forerunner 255s  als je:

  • alle fijne functies en verbeteringen wilt die op de reguliere Forerunner 255 zitten
  • een wat subtieler formaat horlogekast wilt
  • een (nog) lichter horloge erg kunt waarderen
  • een iets minder krachtige batterij geen probleem vindt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs