Garmin Forerunner 265 vs Garmin Forerunner 255

Uitgebreide vergelijking

De Forerunner 255 is een geweldig sporthorloge voor een prachtige prijs, dat heel weinig te wensen overlaat. Ok, er zijn een paar dingen die gebruikers nog misten. Waaronder een mooier scherm.

Garmin heeft geluisterd, want nu is er de Forerunner 265; feitelijk een Forerunner 255 met een AMOLED-scherm. En nog een paar extra functies… 

Bekijk onze shootout en ontdek de belangrijkste verschillen tussen de Forerunner 265 en 255!

Overeenkomsten tussen Forerunner 265 en 255

De horloges zijn voor 99% hetzelfde, zeker als je alleen naar de functies kijkt. Een korte selectie:

Beide horloges zijn volwaardige multisport- of triatlonhorloges, waarbij je makkelijk binnen dezelfde trainingssessie kunt switchen tussen sporten.

Het design is ook hetzelfde en ze hebben allebei 5 fysieke knoppen voor de bediening.

Beide horloges hebben slimme workoutsuggesties en training status/load-functies die rekening houden met je geplande wedstrijden. Ook hebben ze een race widget die alles rondom je aankomende wedstrijd in kaart brengt. 

De beide Forerunners beschikken over de functie HRV Status, tonen workoutanimaties en maken uitgebreide slaapanalyses. Tevens kun je zelf routes creëren (en volgen).

Ook handig: je kunt op zowel de Forerunner 255 als 265 contactloos betalen met Garmin Pay.

Verder kun je op de Forerunner 265 en Forerunner 255 Music offline muziek afspelen.

Verschillen tussen de Garmin Forerunner 255 en Forerunner 265

Leuk dat deze Forerunners veel gemeen hebben, maar je bent hier natuurlijk voor de verschillen. Laten we snel verder gaan. 

Design en Display

Dit is meteen het belangrijkste verschil: het scherm. En dan vooral de schermtechnologie: de Forerunner 265 beschikt over een AMOLED-scherm, tegenover het transflectieve memory-in-pixel-scherm op de Forerunner 255.

Een Amoled-display is – zeker bij weinig licht – veel aantrekkelijker en helderder dan een memory-in-pixel-scherm.

Buitenshuis komt het MiP-scherm wel weer goed tot zijn recht en zijn beide displays min of meer gelijkwaardig.

Natuurlijk hoort er bij zo’n premium uitziend scherm ook touchscreen: nog een waardevolle toevoeging die de Forerunner 265 biedt. Als je op de bank een beetje door menu’s scrolt, is dit wel fijn om te hebben. Terwijl de knoppen, die er nog steeds opzitten, weer handiger zijn tijdens het sporten.

De resolutie van de Forerunner 265 is ook omhoog gegaan.

De Forerunner 255s heeft een resolutie van 218 x 218 pixels en de Forerunner 265s 360×360 pixels, de standaard (46 mm)-uitvoering is van 260 x 260 pixels gegaan naar 416 x 416 pixels, net zoveel als op de Garmin Venu 2.

Verder is de kast van de Forerunner 265 een halve millimeter dunner geworden en is de standaard 46 mm-uitvoering 2 gram lichter dan de Forerunner 255.
 

Een kleurrijker en scherper AMOLED-touchscreen display en een dunnere en lichtere kast: de Forerunner 265 trekt duidelijk aan het langste eind.

Hardlopen, Fitness en Gezondheid

Het Amoled-scherm is niet de enige update.

Zo heb je op de Forerunner 265 cardio workout profielen en op de Forerunner 255 (nog) niet. Hetzelfde geldt voor ademhalingsoefeningen.

Verder heb je een hele reeks aan Running Dynamics-data die de Forerunner 265 heeft ingebouwd, die op het moment van schrijven niet beschikbaar zijn voor de 255 (maar wel later, via een firmware-update). Of tenminste, niet zonder een externe sensor in de vorm van een Running Dynamics Pod. 

Voorbeelden van Running Dynamics zijn verticale oscillatie, grondcontacttijd en staplengte. Cadans hoort er ook bij, maar dat is al standaard op vrijwel alle sporthorloges beschikbaar.

Een aantal van deze functies zal op den duur ook beschikbaar komen voor de Forerunner 255. Maar dit geldt in ieder geval niet voor een van de meest gewilde features: Trainingsfitheid (of Training Readiness).

Deze functie, die verschillende data combineert om je te vertellen of je alweer fit genoeg bent om te gaan trainen – was al aanwezig op duurdere modellen zoals de Fenix 7 en de Forerunner 955, maar is nu dus ook te gebruiken op de ‘mid-range’ Forerunner 265.

Bekijk ook: de beste Garmin Sporthorloges.

Met Trainingsfitheid in zijn repertoire van sportieve functies is de Forerunner 265 een net iets aantrekkelijkere keuze dan de Forerunner 255

Smart functies en muziek

Beide horloges zijn even ‘smart’ dus daarmee zijn we snel klaar. Wat betreft muziek is het verschil dat deze functionaliteit bij de Forerunner 265 standaard aanwezig is en je hiervoor geen aparte (en duurdere) Music-uitvoering hoeft aan te schaffen.

Dat is overzichtelijk, maar het nadeel is dat de consument niet kan kiezen voor een voordeligere non-muziek-uitvoering.

Mocht je veel gebruik maken van muziek dan is het fijn om te weten dat de Forerunner 265 beschikt over meer opslagruimte voor je favoriete tracks. Veel meer zelfs.

De Forerunner 265 heeft 8 GB aan opslag, tegenover de 4 GB van de Forerunner 255.

Standaard muziek op de Forerunner 265 maakt de keuze makkelijk – want er is geen keuze. Wat ons betreft is de Forerunner 255 hier daarom in het voordeel… ondanks de verdubbeling van de opslagruimte in de 265.

Batterij

Het kan bijna niet anders dan dat het horloge met het mooiere, helderdere, kleurrijke AMOLED-scherm meer van de batterij vergt. Dat is ook nu weer het geval.

Toch is het verschil eigenlijk verrassend klein. Dit is de accuduur voor de Forerunner 265 en 255:

  • Smartwatch-modus:

Forerunner 255: 14 dagen
Forerunner 265: 13 dagen
Forerunner 255s: 15 dagen
Forerunner 265s: 12 dagen

  • GPS-modus:

Forerunner 255: 30 uur
Forerunner 265: 20 uur
Forerunner 255s: 26 uur
Forerunner 265s: 24 uur

  • GPS met muziek:

Forerunner 255: 6,5 uur
Forerunner 265: 6,5 uur
Forerunner 255s: 5,5 uur
Forerunner 265s: 7 uur

Al scheelt het meestal weinig, de Forerunner 255 (Music) heeft over het geheel genomen een betere accuduur.

Prijs

Forerunner 265 vs 255

En dan de grote vraag: wat gaat deze mooie upgrade je precies kosten? Nou, best veel eigenlijk.

Het prijsverschil tussen de Forerunner 265 en de Forerunner 255 Music (de eerlijkste vergelijking) is minstens 100 euro. In vergelijking met de Forerunner 255 (zonder muziek) is het zelfs minstens 150 euro. 

Dat is een flinke meerprijs. Aan de andere kant: misschien heb je dit er wel voor over.

Als je aan Amoled-scherm aardig vindt maar veel meer hebt aan ingebouwde kaarten – en je niet al te krap bij kas zit – dan zou je ook kunnen gaan voor de high end Forerunner 955. Die kost slechts 50 euro meer dan de Forerunner 265.

Aan jou de keus.

Dan even de prijzen van de Forerunners onder elkaar:

  • Forerunner 255: 330 – 350 euro
  • Forerunner 255 Music: 380 – 400 euro
  • Forerunner 265: 499 euro
  • Forerunner 955: 549 euro
Wil je een niet al te groot gat in je portemonnee, dan moet je zijn bij de Forerunner 255 (Music), die minstens 100 euro goedkoper is.

Conclusie: Garmin Forerunner 265 vs 255 (Music)?

De Garmin Forerunner 255 was en is nog steeds een geweldig en veelzijdig multisporthorloge, op een concurrerend prijspunt. Een ideaal ‘middenklasse-model’ voor de veeleisende sporter.

De Garmin Forerunner 265 maakt hier helemaal een feestje van, met een Amoled-scherm, Running Dynamics en de Trainingsfitheid-functie. Hier betaal je alleen wel aanzienlijk meer voor. 

Kies voor de Garmin Forerunner 255 (Music) als je:

  • de allerbeste accuduur wilt 
  • een Amoled-scherm en touchscreen geen must vindt
  • de meerprijs voor de Forerunner 265 te hoog vindt

Kies voor de Garmin Forerunner 265 als je:

  • heel erg blij wordt van een Amoled-scherm (en touchscreen) 
  • functies als Trainingfitheid en Running Dynamics veel zult gebruiken
  • het verschil in accuduur met de 255 geen dealbreaker vindt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs