Garmin Forerunner 35 versus Garmin Forerunner 30 Sporthorloge Hardloopzone

Geen product geselecteerd

Geen product geselecteerd

vs

Uitgebreide vergelijking

Enkele jaren geleden kwam Garmin met de Forerunner 35 hardloophorloge. In dit artikel zullen we die vergelijken met zijn opvolger die meer recentelijk op de markt is gekomen, de Garmin Forerunner 30.

Wat is de Garmin Forerunner 35?

Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner 35, de oorspronkelijke en meest uitgebreide versie dus, is een dun en licht hardloophorloge voor een betaalbare prijs dat ideaal is voor jouw dagelijkse hardloopsessies, trainingen en wedstrijden. Het toestel beschikt over Garmin Elevate polshartslagtechnologie. Daarmee wordt je hartslag op de pols gemeten en dat is handig. Gerommel met een hartslagband is niet meer nodig.

Het toestel heeft ingebouwde GPS die onder andere afstand, tempo en intervallen bijhoudt. Omdat het horloge al deze data vastlegt, heb je geen andere toestellen, telefoons of hartslagmeters meer nodig. Je doet de Garmin Forerunner 35 om en je bent meteen kaar om te vertrekken.

Met het Garmin Forerunner 35 GPS-hardloophorloge kun je je statistieken en hardloopsessies automatisch uploaden naar Garmin Connect. Dat is de gratis online fitness community van Garmin waar je je voortgang kunt bekijken en analyseren (en delen via Social Media als je dat wilt). Deze gratis software is beschikbaar voor zowel de computer als de smartphone.

Garmin Forerunner 35

Even in een notendop wat de Garmin Forerunner 35 je dus allemaal biedt.

 • pols hartslag
 • GPS in het horloge
 • groot, duidelijk scherm
 • slaapmeting
 • herinneringsfunctie wanneer het tijd is om te gaan bewegen
 • berichten op je telefoon
 • livetrack functie, hardlopers volgen
 • intervalmeting
 • snelheid, afstand, gemiddelde snelheid etc.
 • dun en licht toestel (geen grote, zware klok om je pols)
 • hartslaggegevens (gemiddelden, maxima, etc.)
 • koppeling met je telefoon en alle handige apps
 • zeer prettig draagbare polsband
 • motiveert je om te gaan bewegen zodra je te lang stil zit

Wil je een nog beter beeld van de Garmin Forerunner 35, bekijk dan de volledige review die wij eerder al op hardloopzone.nl over dit hardloophorloge publiceerden.

Wat is er anders aan de Garmin Forerunner 30?

Garmin Forerunner 30

De Garmin Forerunner 30 is ontwikkeld om de technologie van polsgemeten hartslagmeting (optisch) nog betaalbaarder te maken. Hij is iets goedkoper dan de Garmin Forerunner 35. Uiteraard krijg je dan ook niet het complete pakket van de Garmin Forerunner 35.

Op het oog zijn de 2 toestellen echter nagenoeg identiek. In beginsel krijg je met de Garmin Forerunner 30  alles wat we in de opsomming hiervoor genoemd hebben. Waarin zitten de verschillen dan? Hier komen de naar onze mening belangrijkste:

 • Er is geen sprake van een multisport functie. Je kunt alleen een hardloopprofiel kiezen. In de app kun je wel specificeren of je bijvoorbeeld hebt hardgelopen, gefietst of cardiotraining hebt gedaan;
 • Je kunt geen hartslagdata uitzenden via ant+ connectie. Die draadloze communicatie mogelijkheid wordt niet ondersteund;
 • Je hebt geen toegang tot virtuele partners (waarbij je tegen een virtueel persoon loop op een vooraf ingestelde snelheid);
 • Het is niet gemakkelijk om wijzigingen van de datavelden naar je persoonlijke voorkeuren door te voeren. Dat kan alleen via de app in plaats van direct via het horloge zoals bij de Garmin Forerunner 35;
 • Wijziging van de layout van het horloge scherm naar jouw voorkeur kan ook alleen via de app.
 • Er is geen “Virtual Pacer” waarmee je audiomeldingen krijgt tijdens je work-out dat je op schema ligt;
 • De Garmin Forerunner 30 biedt in tegenstelling tot zijn uitgebreide broer geen mogelijkheid om te trainen met intervallen;

Het belangrijkste onderscheid tussen de Garmin Forerunner 30 en de Garmin Forerunner 35 is misschien wel dat de eerstgenoemde geen ondersteuning voor extra Garmin accessoires zoals een externe hartslagband of footpod biedt. De wens op uitermate nauwkeurige meetgegevens kan met de Garmin Forerunner 30 dus niet worden ingevuld.

Hardloper horloge

De Garmin Forerunner 30: voor wie niet?

Is de Garmin Forerunner 30 dan wel de moeite waard om te kopen? Dat is zeker een relevante vraag als je bekijkt dat de Garmin Forerunner 35 maar een fractie duurder is. Een slimme aankoop is het in elk geval niet als je perse met de footpod wilt lopen of gehecht bent aan je oude hartslagmeter borstband voor extra nauwkeurige gegevens. Kies dan bewust voor de Garmin Forerunner 35.

De Garmin Forerunner 30: voor wie dan wel?

De Garmin Forerunner 30 is wel een uitkomst als je wilt hardlopen met redelijk betrouwbare polshartslag zonder een lelijk groot en duur horloge om te hebben. Eigenlijk is hij voor sommige lopers juist ook beter dan de Garmin Forerunner 35.

De versimpeling van de functies heeft namelijk het voordeel dat je minder hoeft na te denken bij het gebruik. Je hoeft niet te kiezen tussen sportprofielen of een footpod tussen je veters te knopen. Dat scheelt je denkwerk en uitzoekwerk en daarmee blijf je gemotiveerd om te lopen en ben je in een oogwenk vertrokken.

Heb je je keuze gemaakt? Schaf de juiste Garmin Forerunner voor jou dan direct aan.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs
vs